Super Magic

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin Sjöström - 7 juli 2013 16:31


Idag åkte vi (& resten av Karlstads befolkning!) ut till Skutberget där jag tänkte att vi skulle gå lite längs vattnet, på klipporna, men det var lättare sagt än gjort! Det var ju för fan folk ÖVERALLT & hundförbund på alla stränder. Men till slut hittade jag en liten plats där vi kunde vara. Så jag kopplade loss hundarna & tog fram kameran, & sen var det bara att fota dem. Rally verkade uppskatta vistelsen där mest, för hon klättrade omkring på klipporna, lugnt, metodiskt & självsäkert. Det märks så väl på lundehundar att dem är gjorda för såna saker, det finns inte någon annan ras som kan röra sig på klipporna lika smidigt som lundehundarna kan.



Efter att varit där så åkte vi hem till farsan en stund, & sen drog vi till Borgmästarholmen där Java fick simma lite. Snacka överlycklig hund! Men hon hann inte simma mycket innan hon blev väldigt andfådd.  Min lilla skrutt, så jobbigt hon måste ha det, men det innebär INTE att hon lugnar ner sig! Hon skulle kunna simma (& även springa) tills lungorna sprängs eller nåt, det finns liksom inget stopp i henne när hon gör nånting som hon älskar. Så jag måste gå in i såna lägen & bryta henne, vilket känns elakt, men jag gör det ju för hennes skull. Tänk om hon bara kunde förstå det.



Jag vill att tiden ska gå fort, kan man inte bara spola fram den några veckor? Jag vill att det ska vara dags för en ny lungröntgen, eller ja, jag vill veta resultatet av den! Vad händer om det inte har blivit bättre? Hur långt kommer jag att kunna gå med henne innan pengarna tar slut? För nej, gratis är det verkligen inte!! Jag vågar inte tänka på hur mycket jag har lagt ut till djursjukhus för Java's del, men det är mycket. Mina sparade pengar är snart slut & jag vågar inte ens tänka på vad som skulle hända om dem tog slut & Java fortfarande inte var frisk. Nej, hemsk tanke, den slår vi bort, fort som fan!

Senare idag blir det nog ett litet träningspass med tjejerna här hemma, & när det är svalare ute så blir det en promenad. Så helt slöa ska vi inte vara resten av dagen, även om vi är det nu.  

Hemsidan är uppdaterad med en hel del bilder.

Av Malin Sjöström - 6 juli 2013 14:33


En halvlång promenad har det blivit idag. Vi gick ensamma, så även Java kunde gå lös i stort sett hela tiden. Vi började i skogen där tjejerna fick hoppa upp på lite stenar & få godis, plättlätt säger Java, & Rally, ja, hon försöker att åla sig upp, går sisådär...

Sen gick vi vidare till fotbollsplanen där vi satte oss ner en stund, eller ja, JAG satte mig i gräset, tjejerna sprang omkring. Rally hittade både det ena & det andra som man kunde äta, herregud, hur lyckas hon hitta allt?! Java var superladdad & ville springa, träna, hoppa osv, men det får hon ju inte göra nu.  Tycker så synd om henne, stackarn flåsar hur mycket som helst, men ändå fortsätter benen att röra på sig. Jag har aldrig träffat nån hund som älskar att springa lika mycket som min prinsessa, hon skulle nog kunna springa i all evighet.




På hemvägen mötte vi lite folk & jag testade för första gången att fortsätta gå. Alla andra gånger har jag stannat, satt mig ner & hållit i Rally tills dem vi mött har gått förbi. Men idag fortsatte vi som sagt att gå, jag lockade med godis & Rally var så himla duktig! Vid ett av mötena (med ett barn) ville hon så himla gärna springa till barnet, så hon stannade & stå stilla en lång stund & bara tittade. Till slut så valde hon ändå att komma till mig, men ja, jag var orolig där, trodde faktiskt att hon skulle springa till barnet, jag menar, hon älskar ju barn så det hade inte varit så konstigt.


Några fler bilder från dagens promenad finns på hemsidan.

Nu är räven trött!  Java skulle nog gärna springa ännu mer, men nej, det var dagens träningspass. Om jag har tålamod så ska jag träna huvudena på dem inomhus, men jag måste som sagt ladda upp tålamodet till max först.  

Borde dammsuga & skura lägenheten nu, men jag väntar nog en liten stund, hihi. Får njuta av lugnet nu när brudarna sover, det händer ju inte alltför ofta.  

Av Malin Sjöström - 5 juli 2013 18:09


Nu har jag pratat med veterinären på Strömsholm & alla prover ser bra ut. Så vi ska ge fodret, kosttillskotten & medicinerna en chans nu. Han skulle ringa upp mig om ett par veckor igen & se hur det går, så fram tills dess är det bara att fortsätta som nu.

Passade även på att fråga om lungorna igen eftersom jag inte kommr ihåg hur han förklarade det. Hon har förstorade/svullna luftvägar, & om det inte drar sig tillbaka så ska hon in för en undersökning där dem går ner med kamera & tar prover direkt från lungorna. Men detta blir ju aktuellt än på ett par veckor iaf, först ska hon ju gå klart på sin avmaskningskur & sen vänta ett par veckor för att göra ny lungröntgen. Och beroende på vad den visar så får vi gå vidare, om det behövs.

För att försöka förstå allt lite bättre så läste jag igenom hennes journal & då upptäckte jag följande rader: "Kan behöva boka in nytt besök för full CT-undersökning. Om det måste bokas om ska det inte kosta mer för djurägaren utan vi står för narkosen så priset blir samma." För hon skulle ju göra CT:n tidigare, men den specialisten blev sjuk & därför blev det framskjuten. Jag fick dock betala för den ändå, men kommer nu att få tillbaka den summan. Det är iaf 1 575:- vi pratar om & för mig är det mycket pengar. Så tack gode gud för att jag upptäckte detta!

Annars har det inte hänt mycket idag, eller nja, jag & mina tjejer har gått en timmes promenad med Evelina, Shandi & Vegas. Det var första gången som Rally träffade dem & det gick jättebra! Shandi ville leka med Rally & i början tyckte räven att det var lite läskigt, sen hängde hon med!  Java fick rejsa en kort stund, hon var så frustrerad i kopplet att jag gav med mig. En sån liten bit kan inte vara farligt, hon älskar ju att springa. I övrigt fick hon snällt gå i koppel samtidigt som Rally fick gå lös nästan hela tiden.

Ett litet träningspass här hemma har vi också hunnit med. Rally vägrar att lära sig "ligg" & snacka om att hon är tålamodsprövande!! Jisses, snacka om att man får träna på att djupandas, haha! "Genom" & "spinn" funkar allt bättre, så nästa trick på listan är "bakåt". Eftersom jag belönar henne med baconost på tub så blir det svårt att belöna henne vid backandet eftersom jag inte direkt kan kasta det till henne. Har nu (via Facebook) fått lite tips, så dem ska jag helt klart testa!  

Under helgen har jag absolut ingenting inbokat, tråkigt, vad ska man hitta på? Jag trivs bäst när jag har nånting att göra varje dag, alltså nånting planerat tillsammans med någon annan. Så är det nån som känner för att umgås så är jag på!  

Nu är det snart dags för djuren att få mat, sista dagen med avmaskningsmedel för Rally & Kissen, för Java ska ju få det ytterligare 4 dagar. Det blir nog bra det här, jag menar, det måste det bli, eller hur?!

Av Malin Sjöström - 4 juli 2013 19:58

Snacka om att känna sig låg idag. Natten var hemsk, fy fan vad dålig jag var! Jag som var orolig för att Java skulle vara dålig, & så blev det JAG som mådde skit. Men men, så kan det bli. Rally fick sova hos Hanna, vilket jag är glad över, mycket p.g.a mitt dåliga mående.

Men nu är hela flocken komplett igen! Java är som vanligt igen, nu märker man ingen stress eller oro, så nu kan vi börja "leva" igen. Iaf tillfälligt, hon ska ju ta det lugnt en vecka & efter det sättas igång succesivt. Så imorrn blir det en promenad med tjejerna, Java får gå i koppel & Rally kommer nog att gå lös mycket.

Oron inom MIG finns däremot kvar, jag vill bara att Java ska få bli frisk så att vi kan göra allt det som vi båda vill. Java förtjänar att få leva ett bra liv, utan massa djursjukhus & mediciner (som ibland kan paja magen). Jag ville väldigt gärna att dem skulle hitta ett fel på henne, angående kisseriet, just för att man ska kunna hjälpa henne, men vi fick ingen fastställd diagnos. Så allt vi kan göra nu är att hoppas att det hon går på nu ska hjälpa henne. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på, det vågar jag knappt tänka på.  
Sen detta med lungorna, varför var det tvunget att vara fel där också?! Jag blev så chockad över att få veta att det var fel där, att jag inte kommer ihåg hur veterinären förklarade det. Imorrn BORDE han ringa med provsvar på fästingsjukdomarna & odlingen på det senaste urinprovet, så då kan jag ju fråga honom igen. Men visst är jag orolig för min älskade prinsessa.


Av Malin Sjöström - 3 juli 2013 18:54


Ja, jag har då aldrig hört talas om beteendeterapi för hundar, eller är det "samma sak" som hundpsykologer? I Java's nya kosttillskott så står det nämligen "Samtidig beteendeterapi är ofta en fördel". Kan jag ta med henne på min terapi tror ni?  Nej, men ärligt, vad kan jag göra som är som beteendeterapi för henne? Nån som har nån smart idé att dela med sig av? För jag vill ju hjälpa min prinsessa på alla sätt jag kan.

Att göra ordning mat till Java just nu är en hel vetenskap. Specialfoder, 2 kosttillskott & 2 mediciner. Men hon är snäll att ge allt detta, så det enda som är svårt är att komma ihåg, men jag kommer nog in i det om några dagar.

Java mår inte så bra just nu, är väldigt orolig & går omkring & gnäller (utom den lilla stunden hon åt ett ben). Såhär var hon efter förra sövningen också, så jag var beredd på detta nu. Så jag får hålla huvudet kallt & vänta några dagar & se om hon lugnar ner sig, annars får jag ju ringa till nåt djursjukhus, men jag tror ju inte att det kommer att behövas, hon behöver nog bara få landa lite hemma i "lugn & ro".

När vi ändå är inne på detta med "lugn & ro" så är Rally hemma igen. Hon har haft det bra hemma hos Foxie med familj & jag är inte ett dugg orolig när jag lämnar henne där. Hon älskar dem & dem verkar tycka om henne.  Så nej, orolig för henne har jag inte varit.

Beroende på hur Java beter sig & hur Rally är mot henne så kanske jag ska försöka få iväg Rally ett par dagar? Jag vill ju inte lämna bort henne igen, för jag vill ju ha min sprätt hemma, men jag måste se till vad som är bäst för båda mina tjejer, & fatta beslut efter det. Förhoppningsvis så behöver jag inte lämna bort henne, men det beror som sagt helt på hur dem beter sig mot varandra.

Av Malin Sjöström - 2 juli 2013 20:57

Nu är vi hemma hos Em i Eskilstuna & här ska vi sova inatt. Det har varit en lång dag som jag ska försöka sammanfatta.


Vi åkte tidigt imorse & väl framme så tog dem blodprover & undersökte henne. Sen fick vi vänta en stund innan det var dags för ultraljud. Där ville hon inte alls samarbeta så dem fick droga ner henne redan då. Sen gick undersökningen bra & allt såg bra ut, bortsett från lindrigt förstorade lymfknutor nära central bukvägg. Om det är detta som påverkar hennes kissande vet jag dock inte...?


Sen fick vi gå vidare till röntgen av lungorna. Detta har det inte ens varit prat på tidigare, men eftersom hon blir väldigt flåsig snabbt & det tar lång tid innan hon återhämtar sig, så tyckte veterinären att vi skulle ta en bild, & självklart gick jag med på det. Dem bilderna visade en "lindrigt ökad peribronkiell/interstitiell täckning". Förhoppningsvis kommer detta att gå bort efter en avmaskning, men om 3-4 veckor ska en ny röntgenbild tas för att se om det har gått bort. Är det fortfarande kvar då så blir det nya utredningar angående det.


Efter en del dropp & lång väntan så blev det dags för en CT. Den visade "tyvärr" ingenting avvikande, så den gav oss ingenting, förutom att vi nu kan utesluta eventuella fel där.


Så slutsumman blir att hon kommer att gå kvar på sitt specialfoder, & numera 2 olika kosttillskott, Metacam & så Axilur. Den närmsta veckan ska hon inte anstränga sig så mycket, sen ska motionen ökas succesivt, så länge hon inte blir sämre. Men jag kommer inte att köra henne för fullt innan en ny röntgenbild på lungorna har tagits, jag tar inga onödiga risker.


Alltid ska det vara nåt, först kissandet & nu det PLUS lungorna! Men vi kämpar vidare, Java är en fighter, så tro inte att vi ger upp!


Det blev ingen filmning idag då dem hade fått in akutfall & veterinären som hade hand om Java hade inte tid att prata med tv-teamet. Lite tråkigt, men shit happends. Huvudsaken är att Java får den hjälp hon behöver!

Av Malin Sjöström - 1 juli 2013 15:56

Även idag så träffades jag & Malin & gick en långpromenad med hundarna. Sara skulle ha följt med idag, men hon var tvungen att jobba. Men vi hade trevligt ändå med vår stora flock!



Först så gick vi i skogen där alla hundarna fick springa lösa, dem lekte, grävde, smakade på saker, rullade sig, med mycket mera. Dem levde verkligen livet där ute, allihop. Inga bråk, inga sura miner från nån, utan bara glädje & harmoni. Snacka om terapi!



Efter en timme i skogen så åkte vi till hundbadet där alla hundarna fick vara lösa & simma. Eller ja, alla utom Rally simmade, hon höll sig på torra land. ;) Där sprang hon omkring & lekte med sig själv, & ibland med dem andra hundarna, fast på avstånd. Hon är bra söt den lilla räven.



När vi kom hem, 3 timmar senare, så var alla brudarna riktigt trötta. Men innan det var dags för vila så fick dem mat, mycket uppskattat!! Ibland lever dem rena lyxlivet här, haha.


Massor av bilder från dagen finns i galleriet på hemsidan.

Nu väntar verkligheten, tvättstugan. Roligare saker kan man ju helt klart göra, men ibland måste man ta tag även i dem andra sakerna. Imorrn åker ju jag & Java till Strömsholm, så håll tummarna för oss då!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards