Super Magic

Alla inlägg den 27 juli 2013

Av Malin Sjöström - 27 juli 2013 18:03


Rallys tänder trillar bort titt som tätt, det här är dock den ENDA tanden jag har sett, resten har hon nog hunnit äta upp innan jag sett henne.  När Java var liten så spottade hon ut alla tänderna eftersom jag såg henne när hon började tappa dem, & då sa jag till henne att spotta ut den, & efter det så spottade hon som sagt ut alla. Men den lilla räven är slug, fast det spelar ju ingen roll, huvudsaken är att dem försvinner & ersätts av riktiga tänder, som inte är fullt lika vassa som valpisarna.

Jag har inte haft min bästa dag idag kan jag ju villigt erkänna, utan jag har vilat/sovit ganska mycket. Mina snälla tjejer har då också lagt sig & sovit, trots att dem redan hade sovit hela natten! Att Java gör så är en sak jag räknar med, men att lilla sprätten gör det, det är ett stort pluss i kanten för henne.  

För en liten stund sen så tränade vi lite trick inomhus & båda tjejerna var så himla duktiga!  Java börjar bli en hejare på "kryp" & "kram", även om hon välte mig i "kram" en gång, haha, snacka om att satsa! Sen så började jag ett trick som egentligen är 2 stycken trick som hon redan kan, men dem blir en ny kombination. Denna kombinationen vill jag sedan att hon tänker på i fjärren i lydnaden. Så nu när vi har låång tid på oss innan nästa tävling blir av så kan vi ju träna detta i lugn & ro. Låt oss bara hoppas att det blir så bra som jag har tänkt.

Rally fick fortsätta träna på dem sakerna hon redan kan då vissa av dem behöver nötas mer för att bli "klara". Men ett nytt trick började jag med idag & det var "puss". Hon är ju väldigt pussig av sig, så egentligen belönar jag bara ett beteende som hon redan utför. Hennes svans går hela tiden när hon får pussas, haha, så jävla söt är hon! Lilla damen har ett trick som hon själv har kommit på & vill göra helst hela tiden, & det är "luft". Det innebär att hon hoppar rätt upp i luften, & det ser ut såhär uppifrån.



Behöver jag ens säga att jag älskar mina tjejer mer än nånting annat?

Jag varvar dem när jag tränar & det är ett jättebra sätt att samtidigt träna passivitet! Java kan jag säga åt att lägga sig nånstans & stanna, men det kan inte Rally - än. Utan den lilla räven åker in i buren där hon sitter & tittar. I början blev hon helt vild i buren, gnällde, försökte ta sig ut & skällde en hel del, nu sitter hon knäpptyst & bara tittar - vilket självklart belönas med godis emellanåt! För jag vill kunna träna med en hund utan att nån annan ska skälla som en galning, för JAG blir oerhört stressad & irriterad av det. Sån är ju Bira när jag tränar med Java, skäller som en tok, men dem senaste gångerna har det ju faktiskt gått lite bättre, så hoppet lever även för henne! Haha.

Om ett par timmar har jag tänkt att gå en promenad, det är galet kvavt idag, svetten rinner fan hela tiden, man behöver inte ens röra sig, därför väntar jag med promenaden. Om värmen inte ger med sig så behöver inte Java ha klövjeväskan på sig, men blir det lite svalare så åker den på! Veterinären rekommenderade simning, benviktsmaschetter & klövjeväska, så det är ju bara att köra!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards