Super Magic

Alla inlägg den 2 juli 2013

Av Malin Sjöström - 2 juli 2013 20:57

Nu är vi hemma hos Em i Eskilstuna & här ska vi sova inatt. Det har varit en lång dag som jag ska försöka sammanfatta.


Vi åkte tidigt imorse & väl framme så tog dem blodprover & undersökte henne. Sen fick vi vänta en stund innan det var dags för ultraljud. Där ville hon inte alls samarbeta så dem fick droga ner henne redan då. Sen gick undersökningen bra & allt såg bra ut, bortsett från lindrigt förstorade lymfknutor nära central bukvägg. Om det är detta som påverkar hennes kissande vet jag dock inte...?


Sen fick vi gå vidare till röntgen av lungorna. Detta har det inte ens varit prat på tidigare, men eftersom hon blir väldigt flåsig snabbt & det tar lång tid innan hon återhämtar sig, så tyckte veterinären att vi skulle ta en bild, & självklart gick jag med på det. Dem bilderna visade en "lindrigt ökad peribronkiell/interstitiell täckning". Förhoppningsvis kommer detta att gå bort efter en avmaskning, men om 3-4 veckor ska en ny röntgenbild tas för att se om det har gått bort. Är det fortfarande kvar då så blir det nya utredningar angående det.


Efter en del dropp & lång väntan så blev det dags för en CT. Den visade "tyvärr" ingenting avvikande, så den gav oss ingenting, förutom att vi nu kan utesluta eventuella fel där.


Så slutsumman blir att hon kommer att gå kvar på sitt specialfoder, & numera 2 olika kosttillskott, Metacam & så Axilur. Den närmsta veckan ska hon inte anstränga sig så mycket, sen ska motionen ökas succesivt, så länge hon inte blir sämre. Men jag kommer inte att köra henne för fullt innan en ny röntgenbild på lungorna har tagits, jag tar inga onödiga risker.


Alltid ska det vara nåt, först kissandet & nu det PLUS lungorna! Men vi kämpar vidare, Java är en fighter, så tro inte att vi ger upp!


Det blev ingen filmning idag då dem hade fått in akutfall & veterinären som hade hand om Java hade inte tid att prata med tv-teamet. Lite tråkigt, men shit happends. Huvudsaken är att Java får den hjälp hon behöver!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards