Super Magic

Alla inlägg under juni 2013

Av Malin Sjöström - 5 juni 2013 21:47

Så var vi äntligen hemma i Karlstad igen! Jag ska försöka summera allt lite snabbt. Eller ja, jag fortsätter där jag slutade igår.

Idag genomgick Java en cystoskopi & där kunde dem konstatera att urinledarna låg rätt & att det inte finns några tumörer i dem. Däremot har hon tecken på katarr i urinrören & ska därför gå på specialfoder, kosttillskott & 2 olika mediciner. Detta ska hon gå på ett par MÅNADER & blir det inte bättre så får vi komma tillbaka för att göra en CT. Jag hoppas ju såklart att vi inte ska behöva åka tillbaka, men jag tror att vi får göra det. Jag har med andra ord inga höga förväntningar, men visst hoppas jag.

Nu är Java konstig. Hon är hög efter allt smärtstillande hon har fått, & stressad efter att ha varit inlagd. Hon var helt hyper när jag hämtade henne, stackars lilla vännen. I bilen på vägen hem så låg hon mestadels ner (som hon alltid gör), men rätt som det var så kastade hon sig mot gallret & stressade runt. Så jag undrar hur hon mår nu - egentligen.
Veterinären sa att hon kunde vara konstig några dagar, men att det ska gå över sen. Så det blir ingen resa ner till Hultsfred då Java inte kommer att få träffa andra hundar varken imorrn eller på fredag. Till helgen får vi se hur det blir, det beror på hur hon mår under de närmsta dagarna.
Hon verkar även ha väldigt svårt för att kissa nu. Hon vankar runt, runt, runt innan hon sätter sig, men det kan ju mycket väl bero på cystoskopin. På människor kan det ju göra ont någon dag eller så, så det är nog samma sak med hundar. Sen så får hon ju smärtstillande så jag hoppas att det blir lite mindre jobbigt för henne snart.

För att underlätta lite för stora damen så kommer jag & Rally att åka bort några timmar imorrn. Förhoppningsvis blir Rally trött då (om det är möjligt) & låter på så sätt Java vara ifred lite mer. Jag har visat Java vart hon kan vara för att få vara ifred nu, men nej, hon vill vara på andra ställen. Så jag får gå in & styra upp allting emellanåt.

Och en rolig sak hände oss idag! När vi (jag, Em, Rally & Goofy) satt & väntade på att få hämta ut Java så kom filmteamet fram & frågade om de fick filma oss & valparna!  Självklart fick dem det, så till hösten (i slutet av Augusti) så gäller det att följa Djurakuten, för då är vi med!!  

Kan avsluta med att säga att Sasha inte har behövt åka in, inte än, men än är inte faran över för henne. Men det är bara att fortsätta hålla tummarna för henne, att hon ska slippa åka in.

Av Malin Sjöström - 4 juni 2013 14:26

Igår på eftermiddagen så hörde Elin av sig & frågade om jag ville med på en promenad & det ville jag! Vi tog då bilen ut till sandtagen, men valde att gå i den stooora skogen där istället för i sanden. Dels p.g.a Java, men också för att Rally var med. Vi lyckades dock med bedriften att gå vilse! Så promenaden blev mycket längre än vi hade tänkt oss, så vi fick turas om att bära lilla Rally stundtals. Men vi hade iaf tur med vädret, haha.



Imorse lämnade jag in Java på Strömsholm, fast först väntade jag & Em på blodprovssvaren & fick veta att allt ser bra ut. Även urinprovet var felfritt. Tanken var att hon skulle göra en vaginaloskopi (?) & CT imorrn, men jämt nyss så ringde dem från Strömsholm & sa att det inte blir någon CT då den veterinären är sjuk. Det är ju ingenting nån kan hjälpa, för så blir det ju ibland, men jag irriterar mig som fan på att det ALLTID ska drabba mig!!

Så vi kommer att få göra om den här resan snart igen. Det blir ett jävla bilåkande, men vad ska man göra då? Behöver Java den undersökningen så ska hon få den, även om det blir mycket krångel.


Just nu är Em i skolan & skriver en tenta & jag sitter här hemma hos henne med 3 hundar. Det är Rally, Goofy & Sasha. För nån timme sen, när vi var ute med småttingarna, så kom Sasha åt den grillade kycklingen & åt upp alltihop!! Alla benen var spårlöst försvunna, & kycklingben vet ju alla är farligt. Så vi har varit i kontakt med veterinär & vi kanske måste åka in med henne också. Varför inte liksom? Vi kan nog snart begära eget rum där! Nej, jag hoppas verkligen att vi inte behöver åka in med Sasha, det räcker med alla besök med Java.

Av Malin Sjöström - 3 juni 2013 12:10


Hela brudligan är här idag! Det är första gången Rally & Bira träffar varandra, & det går bra. Inomhus är det lite jobbigare då de är intresserade av varandra, men Bira skäller till ibland & då skriker Rally för full hals. Så de vet inte riktigt vart de har varann, men det är ju inte så konstigt.
Ute i skogen gick det bra, alla 3 brudarna fick springa lösa & Rally tyckte nog att det var lite häftigt att vara med "de stora flickorna". När de sprang så sprang hon, när de stannade & åt gräs så gjorde hon detsamma. Så detta blir nog bra, lite spänt är det ju så klart, men så är det ju alltid i början.


När Bira har åkt hem så är det dags för Java att få sitt bad. Hon ska tvättas med nåt special-grejs inför besöket på Strömsholm imorrn. Jag är ganska orolig för allt som har med Java att göra. Hon är verkligen inte sig själv & ja, jag är livrädd för att förlora henne. Så det är tur att jag har Rally som tar min uppmärksamhet, för på så sätt kan jag inte gräva ner mig i oro helt & hållet.

Medan Java är på Strömsholm så ska jag umgås med Em. Så jag & Rally ska sova där, vilket kan bli spännande eftersom Em själv har 2 hundar, en vuxen schäferkorsning & en goldendoodle-valp. Det kan med andra ord sluta precis hur som helst!!

Av Malin Sjöström - 2 juni 2013 16:35

Freestyle- & agilityuppvisning hade jag & Java på hemmaklubben (Forshaga) idag. Vi började med freestyle & vad ska jag säga om den? Hon kändes inte alls med, hon lyssnade inte hela tiden, ibland försökte hon inte ens.  Publiken tyckte vi var duktiga, så jag får väl nöja mig med det, men JAG är inte nöjd!

Jag vill ha tillbaka min pigga & glada hund som älskar att jobba, jag är så förbannat trött på att hon är sjuk hela tiden! Det är inte hennes fel, så jag är inte ett dugg trött på henne eller så, men det tar på krafterna för oss bägga två när det hela tiden är nånting som är fel.
Om man ska se till tävlingar så kommer vi precis igång när nånting nytt dyker upp & vi tvingas avbryta tävlingarna. Sen blir hon bra & vi startar på nytt. Hinner köra några tävlingar, & sen dyker nästa grej upp. Såhär har det varit hela hennes liv!! Man läser om alla andra som tävlar & uppnår bra reslutat gång på gång & själv, ja, jag sitter här med en hund som inte får vara frisk. Visst, med tanke på hur ung hon är & hur lite vi har tävlat så har vi lyckats bra, jag är nöjd med reslutaten, synd bara att dem inte är fler.
Ser man till vardagslivet så har jag inte samma glada & vilda tjej. Hon är mycket mer irriterad mot andra hundar, ligger mest & sover hemma, & nej, hon är inte sig själv. Jag känner henne så himla väl så jag ser så tydligt när nånting inte är som det ska. Och precis så är det nu.

Men tillbaka till dagen idag. Agilityn gjorde hon bra, lyssnade iofs lite si sådär, men hon körde på i ganska bra tempo & publiken var imponerade. Men alla som känner henne vet att hon ALLTID kör när det kommer till agility, oavsett hur sjuk hon än är så vill hon alltid köra! Vilket är både bra & dåligt.

När polisen kom & skulle ha sin uppvisning så dundrade dem fram med blåljus & sirener, & "gärningsmannen" hade pistol & sköt 3 skott samtidigt som han sprang så fort han kunde bort från polisbilen. Ur fönstret på sidan av bilen flyger hunden ut & sätter full fart mot "gärningsmannen" & sen tar det inte många sekunder innan han ligger ner. Jag tyckte att det var en häftig uppvisning, & det var jag nog inte ensam om att tycka!
Java däremot, hon höll bokstavligt talat på att dö av skräck. Hon är ju så himla skotträdd, så hon försökte fly, men när jag tvingade henne att stanna kvar så lugnade hon till slut ner sig. Jag borde kanske ha gått iväg med henne, men jag visste inte vart, ville inte sätta henne ensam i bilen direkt...Så hon fick bita ihop den här gången. På nåt sätt vill jag att hon ska bli skottfast igen, men jag vet inte hur jag ska gå tillväga, nån som har nåt tips?
Rally tvärvaknade när polisen gjorde entré, sen kollade hon sig omkring, kom fram till att inget hemskt hände, & så la hon sig ner & somnade om. Så hon är en liten tuffing, iaf när det kommer till miljö & höga ljud. Mot främmande hundar är hon ganska försiktig av sig, men det kanske är bra. Jag hoppas att hon fortsätter att utvecklas åt det här hållet, för då kommer hon att bli en superstabil hund!!

På vägen hem åkte vi förbi Java's favoritställe - den lilla sjön med den perfekta bryggan! Java blev överlycklig av att få hoppa i & simma lite, jag tyckte att hon förtjänade det efter den långa dagen på klubben. Och jag vet ju inte hur det blir den närmsta tiden, kanske kommer hon inte att få bada/simma på lång tid? Det beror ju på om dem hittar felet & hur det behöver åtgärdas.

Nu har vi precis kommit hem & försöker varva ner. Java har redan lagt sig tillrätta, men den lilla skiten drar gärnet från rum till rum. Hon blir nog trött så småningsom.  

Av Malin Sjöström - 1 juni 2013 18:18

Så länge Java får chans att varva ner mellan varven så får hon anstränga sig, men inga kondispass. Så jag & Elin tog hela ligan & gick ut i skogen där hundarna fick göra vad dem själva ville. Java & Leo lekte lite, David spårade & Rally smakade på allt. Fick en del kort på dem alla, kolla in hemsidan för att se dem!



Eftersom jag & min bror var tvungna att åka & handla så fick hundarna vara ensamma hemma. Jag satte på filmkameran & kunde konstatera att det har gått bra. Lite gnäll, mycket vankande, en hel del bitning på dörrmattan & leksaker, plus MYCKET kliande på halsbandet. Men emellanåt la hon sig bredvid Java eller Kissen, så det blir nog bra det här!  

Imorrn ska jag & Java ha freestyle- & agilityuppvisning på klubben! Mycket spännande då vi inte direkt har tränat så mycket den senaste tiden. Agilityn är jag inte ett dugg orolig för, men det är lite värre med freestylen. Är det väldigt varmt så får hon bara köra väldigt korta pass, måste ju se till att hålla hennes puls på en någorlunda bra nivå. Och nej, det är INTE risk för att hon kan dö om hon anstränger sig för mycket, för isf hade jag inte ens tänkt tanken att köra uppvisningarna, men eftersom hon har svårt att återhämta sig så får jag se till att ge henne dem bästa förutsättningarna.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards