Super Magic

Alla inlägg den 10 juni 2013

Av Malin Sjöström - 10 juni 2013 16:27

Ni som har mig på Facebook hänger ju med hur det går för Java, men för er andra så tänkte jag dra det lite snabbt.

Utomhus funkar hon bra med andra hundar, hon är lite grinig om nån kommer väldigt nära, men hon gör inget. Inomhus är det värre. Bara Rally tittar på henne så ser det ut som om Java har rabies, & det låter därefter. Igår kväll klarade dem inte av att vara i samma rum!  Det har liksom gått så långt att jag inte vågar lita på Java inomhus, varje gång hon går mot Rally så kastar sig Rally ner på rygg & visar så tydligt det bara går att hon är liten & ofarlig. Java har inte gjort nånting då, men som sagt så litar jag inte fullt ut på henne.

Och eftersom det är som det är inomhus så vågar jag inte chansa på att ha Bira här.  För om Java blir sådär arg på Bira så är jag inte säker på att Bira ger sig (eftersom det brukar vara hon som bestämmer) & det är ingen risk jag är villig att ta nu. Känns surt & jag får skitdåligt samvete gentemot hennes husse eftersom jag har sagt att jag ska ha henne på dagarna, men vad ska jag göra då? Hur hade ni gjort? Hade ni chansat? Eller gjort som jag & tar det säkra före det osäkra?

När det kommer till kisseriet så har hon idag kissat inne igen, en kvart efter att hon hade kissat ute! Så nej, än har inte medicinerna hjälpt nåt.  Ibland känns allt bara så hopplöst, kommer hon nånsin att bli frisk?
Väntar på att en veterinär från Strömsholm ska ringa, men dem kunde inte lova att det blir idag, men nån dag snart ringer dem iaf. Då ska jag ta upp hennes beteende, kisset inne, & hennes "åka-kana-problem", för nu har hon åkt kana så mycket att hon har fått små sår i rumpan. Jag tycker så jävla synd om henne, varför hjälper inte medicinerna om det nu är katarr i urinröret? Eller behöver dem mer tid?

Så till andra delen av rubriken, den roligare delen.  

Vi har nu varit ute på en promenad med Elin & även om vi inte gick särskilt långt så tog det en stund eftersom vi stannar & väntar på Rally ganska mycket. För den lilla räven behöver hämta andan emellanåt & så måste hon ju få chansen att utforska världen lite. Så det är ingen direkt powerwalk om jag uttrycker det så.  Man märker på henne att Java är hennes stora idol & förebild, för hon vill göra det som hon gör. Java älskar ju vatten, så hon är nere i bäcken & "badar", & då ville även Rally utforska den. Hon försvann in i busken & sen hörde vi bara "plums". Det tar en liten stund & upp kommer Rally & ser ut såhär:



Hahaha, kan säga att hon INTE var glad!!  *Asg* Så kan det gå när man är väldigt nyfiken. Hon måste verkligen ha stått på huvudet i vattnet/leran eftersom hon inte var varken blöt eller skitig på ryggen. Både jag & Elin skrattade åt henne, haha, för hon såg så himla tragisk ut när hon kom upp, typ som om hon hade sålt smöret & tappat pengarna.  Men jag ska nog (med hjälp av Java) få henne till en badhund, vänta ni bara, haha.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards