Super Magic

Alla inlägg under juni 2013

Av Malin Sjöström - 13 juni 2013 19:54


Nu börjar det ta sig lite med Rally's "stanna"-kommando. Sitt är hon riktigt duktig på inomhus & nu börjar hon som sagt även lära sig stanna. Fast hon fattar inte riktigt detta med varsegod, men det kommer väl snart.  

Det har verkligen regnat idag, så vi har inte varit ute jättemycket. När jag & Elin bestämde oss för att gå en promenad så slutade det regna, perfekt!  Java bryr sig ju inte så mycket om det är blött ute, men lilla Rally är inte överförtjust i regn om jag uttrycker det så, haha. Men det ska nog bli badhund av henne också, vänta ni bara.

Imorrn blir det ännu en promenad, kanske lite längre än den idag. Rally orkar ju gå en del, men självklart blir det inga långa promenader.

Eftersom Strömsholm inte har ringt idag så får jag ringa dem imorrn & boka en tid. Förhoppningsvis kan vi få en tid redan nästa vecka, vill bara få det överstökat. Jag vill bara att hon ska bli frisk & glad igen, jag saknar min vilda & pigga hund.

Av Malin Sjöström - 12 juni 2013 19:35


Efter mitt möte i stan så åkte jag & hundarna bort till sjön där Java fick simma lite. Sen åkte vi vidare hem till Therese för att träffa henne & Foxie (& Jonas & Chrille såklart). Foxie & Rally kom bra överens, även om Foxie inte var på sitt bästa humör, det är inte helt lätt att vara skendräktig & samtidigt träffa en snorvalp.  Men Rally lärde sig snabbt att Foxie inte gjorde nånting så dem sprang runt efter lite bollar & så. Det kändes helt avslappnat, jag var inte orolig för nånting. Rally blev lycklig över att få träffa Chrille (typ 2 år gammal) eftersom hon älskar människor & speciellt barn! Hon är liksom raka motsatsen till Java när det kommer till den punkten, & det är skönt, även om det känns konstigt, eller rättare sagt ovant. Vi bestämde att dem ska passa Rally nåt dygn snart, så att jag & Java kan få lite egentid. Om det inte nu blir i samband med Strömsholm (som fortfarande inte har ringt).

Under tiden som vi var hos Therese så fick Java ligga i bilen, mest p.g.a Chrille & att jag inte litar på henne med barn så som hon mår nu. Men hon verkade inte alltför ledsen över det, hon fick ju vara med på ett litet hörn iaf.  

Väntar på att Elin ska höra av sig så att jag vet om det blir nån liten promenad eller inte. Om det blir av (vilket jag hoppas) så kommer jag enbart att ta med mig Java. Rally har ju fått sprungit av sig hos Foxie, så henne är det inge synd om.

Eftersom Strömsholm fortfarande inte har ringt så får jag ringa dem imorrn igen. Det börjar bli väldigt tjatigt att ringa dem HELA TIDEN, men vad ska man göra då?! Java behöver CT:n, så det är bara att tjata på tills hon har fått göra den. Min största rädsla är att dem inte ska hitta nånting på den, för vad är det då för fel?! Det känns som att vilket besked som helst är bättre än inget besked alls...

Nu hörde Elin av sig & det blir ingen promenad.  Jag skulle ju kunna gå själv, men det är ingenting som lockar, så Java får nöja sig med simningen idag.

När man skriver om det så ringer dem. Veterinären som gjorde cystoskopin på Java ringde precis upp & så pratade vi igenom hela situationen. Vi ska tillbaka dit för nytt ultraljud, fler blodprover, nytt urinprov & med största säkerhet en CT. Han sa att vi skulle försöka hinna med så mycket som möjligt på en gång så att vi slipper åka fram & tillbaka så många gånger, vilket jag uppskattar eftersom det kostar en del att åka dit & hem. På min fråga om hon var tvungen att stanna där över en natt så fick jag inget direkt svar, allt beror på hur alla prover & undersökningar ser ut.
För att snabba på allting lite så skulle vi lämna urinprov till Solstaden redan imorrn bitti som dem ska skicka på odling. För på så sätt så slipper vi vänta på det på Strömsholm, för det tar ju nån dag att få svaret på odlingen.
Så förmodligen blir det av nästa vecka, nån skulle ringa imorrn & boka tid. Jag kan ju egentligen inte på onsdagar & torsdagar, men nästa vecka ser lite annorlunda ut. Plus att jag är villig att ändra på precis vad som helst för min prinsessa! Hon går i första hand i alla lägen.

Nej, nu börjar Djurakuten som jag ska kolla på, för alltid kan man lära sig nåt (även om jag har lärt mig mycket den dyra vägen).

Av Malin Sjöström - 11 juni 2013 17:00


HÄSTAR ÄR FARLIGA!! Iaf om ni frågar Rally. Jag har aldrig sett henne vara så rädd för nånting som hon var för hästarna. Hon fick hälsa på världens bästa Svamp (Champis) & underbara Månen. Båda dem är VÄLDIGT snälla mot hundar & jag litar fullt ut på dem. Inne hos Champis så fick Rally stå på hans rygg, men det var inte poppis från hennes sida! Hon stod där kanske 1 minut, sen ville hon ner, & Champis då? Jo, han stod snällt där helt stilla & lät mig & Rally göra vad vi ville.
Så detta med att åka till stallet & hälsa på hästarna är något vi får göra fler gånger. Rally måste ju övervinna sin rädsla, eller ja, sin osäkerhet. Nu hade hon ju inte Java vid sin sida, så kanske var det lite extra läskigt då? Hur som helst - mer hästar!

Efter stallet åkte vi direkt ut till bryggan där Java inte var sen med att kasta sig i vattnet!



Jag bar ut Rally på bryggan & väl där så tittade hon väldigt mycket på Java. Hon undrade nog vad "storasyster" höll på med. När Java skakade sig på bryggan så vände både jag & Rally oss om för att inte bli blöta, något som Java sket fullständigt i, haha. Men Rally var inte ett dugg påverkad av underlaget som rörde lite på sig!



För att Java skulle få en chans att torka lite innan vi skulle åka hem så gick vi bort till den stora grusplanen där jag även kunde släppa Rally så att dem fick springa omkring. Rally har ju ingen som helst chans att hinna med Java än så länge, men hon verkar lika glad för det!



Behöver jag säga att Java är min stora kärlek?



Lilla räven fick också ta bollen ett par gånger, & tro på fan att hon kom TILLBAKA med den till mig!! Jag trodde att hon skulle ta den & sticka iväg (som de flesta lundehundar, bl.a min kung), men icke sa nicke, hon kom utan tvekan tillbaka med den direkt = massor av beröm!



Än en gång så har jag pratat med Strömsholm, den här gången med en väldigt trevlig person som skulle kolla upp några saker & sen ringa upp mig, vilket troligtvis blir under morgondagen. Med största säkerhet kommer Java att få göra en CT inom snar framtid, med andra ord får vi göra om vår resa. Det känns inte alls bra, jag vill verkligen inte lämna in henne där igen, för så stressad som hon var när jag hämtade henne, nej, det går inte att beskriva. Hon var helt förstörd. Men vi har inget att välja på, för hon måste ligga inne över natten inför CT:n, det sa dem iaf från början. Men man kan ju alltid hoppas på att hon får vara hemma ändå, fast det återstår att se.

Det här med kisseriet fortsätter att vara ett stort problem. Igår kissade hon inne 2 gånger, båda gångerna hade hon varit ute 15-30 minuter innan, & även kissat ute dem gångerna. Det är inga stora pölar, men helt klart större än Rally's, därför ser jag vem av dem som har läckt. Java följer med ut varje gång jag rastar Rally & då kissar även hon ute, så ja, hon kissar väldigt ofta.

En del tycker nog att jag gör fel som låter henne vara aktiv, utifall att hon har ont, men veterinärerna tycker inte att hon behöver vila så länge hon inte visar tydlig smärta på nåt sätt, vilket hon inte gör. Visst, hon är väldigt grinig inomhus, men ute går allt bra. Så jag låter henne hållas, hon får göra saker hon älskar, som att springa lös, bada & sådär, men i begränsade mängder. Vi tar inte några längre promenader, visst, vi blir borta nästan 2 timmar, men det är ju för att vi stannar överallt. Så det är nog ingen risk för att hon på nåt sätt ska överanstränga sig. Och skulle jag märka att hon blir konstig eller nåt även ute så kommer jag ju säklart att ändra på det då.

Imorrn ska Rally få träffa lundehunden Foxie! På eftermiddagen åker hon & jag ut till Skoghall där Therese & Foxie bor & så ska hundarna få bekanta sig med varandra. Rally tycker att det är roligt att träffa hundar i hennes egna storlek, vilket jag förstår. Visst älskar hon Java, men små hundar är också roliga. Har tänkt att ta med kameran så kanske kan det bli några bilder i bloggen även imorrn?

Av Malin Sjöström - 10 juni 2013 16:27

Ni som har mig på Facebook hänger ju med hur det går för Java, men för er andra så tänkte jag dra det lite snabbt.

Utomhus funkar hon bra med andra hundar, hon är lite grinig om nån kommer väldigt nära, men hon gör inget. Inomhus är det värre. Bara Rally tittar på henne så ser det ut som om Java har rabies, & det låter därefter. Igår kväll klarade dem inte av att vara i samma rum!  Det har liksom gått så långt att jag inte vågar lita på Java inomhus, varje gång hon går mot Rally så kastar sig Rally ner på rygg & visar så tydligt det bara går att hon är liten & ofarlig. Java har inte gjort nånting då, men som sagt så litar jag inte fullt ut på henne.

Och eftersom det är som det är inomhus så vågar jag inte chansa på att ha Bira här.  För om Java blir sådär arg på Bira så är jag inte säker på att Bira ger sig (eftersom det brukar vara hon som bestämmer) & det är ingen risk jag är villig att ta nu. Känns surt & jag får skitdåligt samvete gentemot hennes husse eftersom jag har sagt att jag ska ha henne på dagarna, men vad ska jag göra då? Hur hade ni gjort? Hade ni chansat? Eller gjort som jag & tar det säkra före det osäkra?

När det kommer till kisseriet så har hon idag kissat inne igen, en kvart efter att hon hade kissat ute! Så nej, än har inte medicinerna hjälpt nåt.  Ibland känns allt bara så hopplöst, kommer hon nånsin att bli frisk?
Väntar på att en veterinär från Strömsholm ska ringa, men dem kunde inte lova att det blir idag, men nån dag snart ringer dem iaf. Då ska jag ta upp hennes beteende, kisset inne, & hennes "åka-kana-problem", för nu har hon åkt kana så mycket att hon har fått små sår i rumpan. Jag tycker så jävla synd om henne, varför hjälper inte medicinerna om det nu är katarr i urinröret? Eller behöver dem mer tid?

Så till andra delen av rubriken, den roligare delen.  

Vi har nu varit ute på en promenad med Elin & även om vi inte gick särskilt långt så tog det en stund eftersom vi stannar & väntar på Rally ganska mycket. För den lilla räven behöver hämta andan emellanåt & så måste hon ju få chansen att utforska världen lite. Så det är ingen direkt powerwalk om jag uttrycker det så.  Man märker på henne att Java är hennes stora idol & förebild, för hon vill göra det som hon gör. Java älskar ju vatten, så hon är nere i bäcken & "badar", & då ville även Rally utforska den. Hon försvann in i busken & sen hörde vi bara "plums". Det tar en liten stund & upp kommer Rally & ser ut såhär:



Hahaha, kan säga att hon INTE var glad!!  *Asg* Så kan det gå när man är väldigt nyfiken. Hon måste verkligen ha stått på huvudet i vattnet/leran eftersom hon inte var varken blöt eller skitig på ryggen. Både jag & Elin skrattade åt henne, haha, för hon såg så himla tragisk ut när hon kom upp, typ som om hon hade sålt smöret & tappat pengarna.  Men jag ska nog (med hjälp av Java) få henne till en badhund, vänta ni bara, haha.

Av Malin Sjöström - 9 juni 2013 18:59


Vi började dagen med miljöträning i stan. Och busspremiär för lilla Rally! Hon tyckte inte om bussen på vägen dit, utan gnällde lite & sprattlade massor. Java skötte sig som vanligt hur bra som helst på bussen, men även hon har varit liten en gång i tiden, även om det inte känns som det.  

På stan så ville Rally (såklart) hälsa på ALLA!! Vi stannade på flera ställen där vi sen satt & gjorde ingenting. Java tyckte att jag var jättetråkig, & Rally, ja, hon försökte charma alla som gick förbi, haha. Vid ett tillfälle kom en familj & skulle gå förbi, det var ett par & deras 3 barn, & när dem närmade sig oss så muffade Java på dem & det ena barnet började då skrika & grät hur mycket som helst. Lite elakt kanske, men det var svårt att hålla sig för skratt, hela situationen blev liksom komisk även om det inte alls är okej att Java muffar/skäller på folk. Men hon är ju inte riktigt sig själv än, utan hon känns osäker & grinig, så kanske borde det ha varit bättre att lämna henne hemma?
Måste säga att jag är imponerad av Rally's mentalitet!! Hon är då inte rädd för nåt, ibland ville hon inte gå åt vissa håll & la därför i "lundehundsbromsen", men efter lite övertalning så gick hon överallt. Hon passade också på att försöka fånga några fåglar, så ja, fågelhund är hon!

Sen hörde jag av mig till Allex & frågade om vi skulle ses (hon bor ju i stan) & hon kunde!  Så vi satt ute nån timme (?) & pratade om allt möjligt, riktigt trevligt. Sen gick vi hem till henne så att jag fick se hur hon bor. Rally hittade MASSOR av saker man kunde tugga på, så både jag & Allex hade fullt upp! Haha.

På bussen hem så sov Rally i mitt knä, & Java låg utslagen på golvet. Så visst tar det på krafterna att vara ute på äventyr.



Sen hörde Elin av sig & frågade om vi skulle gå en promenad & det ville vi! Vi gick inte så långt, plus att både Java & Rally fick gå lösa större delen av tiden, så dem kunde vila när dem ville. Jag tränade lite inkallningar med räven & det tar sig! Hon fick lära sig att jag har godis med mig som hon får när hon kommer, så det ska nog bli bra.  

Nu har dem fått kvällsmat & är helt slut. Java ligger i sin fotölj & Rally ligger i mitt knä här i soffan. Resten av dagen ska vi bara softa, det förtjänar vi efter att ha varit igång hela dagen.

Av Malin Sjöström - 8 juni 2013 20:33

Java = rutinerad, Charlie = sugen på godis, & Rally = har bättre saker för sig.  


Dagen startade med att jag & Lina träffades, vi tog en promenad, lät Java bada på lite olika ställen & så satt vi mycket i gräset & bara var. Med tanke på hur lite koppeltränad Rally är så tycker jag att hon skötte sig bra! Och Java då? Jo, jag håller på att få tillbaka min hund!!  Hon har varit pigg & glad. Finns ingen panik eller stress kvar. Hon har inga problem att kissa & även magen är i balans igen. Snälla låt det få fortsätta åt det här hållet, låt min prinsessa få bli frisk.

Förutom att ha varit ute i solen så har jag kört kloklippning på alla djuren, samt en omgång tandvård på Java. Hon började få lite, lite tandsten på några tänder & jag föredrar att ta bort det på en gång, innan det blir ännu värre. Det är viktigt med bra tänder, plus att deras andedräkt blir tusen gånger bättre. Rally kommer också att få genomgå dessa tandvårdsomgångar när hon har fått riktiga tänder. Jag skulle ju egentligen kunna börja redan nu, för träningens skull, men det vill jag inte eftersom några tänder är lite lösa, vill liksom inte "borsta bort" några.

Imorrn om det är fint väder så blir vi ute några timmar igen, känner för att åka iväg nånstans, till ett nytt ställe, men vet inte riktigt vart.  Kanske skulle jag ta bussen ner till stan & miljöträna lite? Eller finns det nåt annat roligt man kan göra? Nån som är sugen på att hänga med?

Av Malin Sjöström - 7 juni 2013 19:03

Igår kväll när vi skulle lägga oss så mådde hon verkligen inte bra. Hon sprang fram & tillbaka på en liten yta i nästan en halvtimme. Det gör så ont i mig att se henne sån, men det måste vara tusen gånger värre för henne! :'( Till slut kunde hon dock lägga sig & sen tror jag att hon sov hela natten, för jag hörde henne inte (vilket jag brukar göra om hon är uppe).

Även idag har hon varit orolig, & fruktansvärt dålig i magen. Avföringen är mer flytande än fast, så jag måste diskutera med Strömsholm om vilka mediciner hon egentligen ska gå på. Jag har pratat med en sköterska & 2 veterinären idag, alla från Karlstads Smådjursklinik, & det har varit prat på att åka in med henne idag igen. Men jag tror inte att dem kan hjälpa henne just nu, för genom att åka in så stressar hon upp sig ännu mer, eftersom hon hatar djursjukhus. Men byte av medicin kan man ju göra över telefon.

Nu under eftermiddagen så har hon lugnat sig en del, hon har kunnat lekat ner utan att skaka & nu är det några timmar sen hon gick omkring sist. Förhoppningsvis får det fortsätta såhär nu, men jag tar verkligen inte ut nåt i förskott. Skulle hon bli akut sämre så tvekar jag inte att hjälpa henne på det sättet hon behöver - även om det skulle bli mitt i natten!
Måste dock hålla koll på hennes temp, för som det är nu så ligger hon på gränsen mellan vanlig temp & feber. Kan bero på både stressen & värmen, & hon är ju "pigg" i övrigt, så det borde inte vara någon fara. Men som sagt, den ska övervakas!



För första gången på flera dagar så har vi tagit en liten promenad!! Det märks tydligt på Java att det har varit en tuff tid, för hon har ingen kondis alls kvar. Hon fick gå lös en del, men också i koppel & HON DROG INGENTING I KOPPLET!!  Så det är verkligen ett bevis på att hon inte är "som hon ska vara", för hon drar ju jämt i kopplet annars. Rally fick gå i flexikoppel & springa lös en liten stund. Hon följer efter Java hela tiden, vilket är en jävla tur för när det kommer nån (gående eller cyklist) så räcker det nästan med att ropa in Java så hänger Rally på.  Men att få Rally att fatta att hon ska komma när jag ropar kan ju bli ett projekt, än så länge så tar jag som sagt hjälp av Java, men jag försöker emellanåt att ropa in enbart Rally, vilket går sådär. Jag ska börja ha godis med mig jämt så att hon VILL komma till mig.



Trots att vi bara var ute en halvtimme (?) så är båda helt slut. Själv känner jag mig inte jättetrött, men visst är även jag sliten efter den senaste tiden. Med andra ord så ska vi inte göra många mer knop idag, utan vi försöker återhämta oss lite & ser hur morgondagen blir.

Av Malin Sjöström - 6 juni 2013 20:05

Java har inte alls mått bra idag så vi fick åka in igen. Fast vi åkte inte hela vägen till Strömsholm, utan vi åkte till ett djursjukhus här i Karlstad. Hon var stressad & orolig, men reagerade inte med smärta nånstans. Att hon knappt kan kissa beror med största säkerhet på cystoskopin, så jag skulle bara vara tålmodig & låta det ta några dagar, fortsätter det så skulle vi komma in igen. Men eftersom hon har varit jättekonstig mentalt idag så fick hon ännu en medicin för att se om hon kan lugna ner sig & bete sig "normalt". Det var hemskt att se henne springa runt i hela lägenheten, helt panikslagen & när hon låg ner så skakade hela hon. Jag har aldrig sett henne så rädd förut, & hon blev förmodligen så p.g.a smärtan i underlivet. Djursjukhuset skulle ringa imorrn & kolla av läget, om det inte har blivit bättre, eller om det t.o.m är sämre, så ska vi komma in igen. Men nu har hon lugnat ner sig lite, efter att hon fick mat & alla mediciner så gick hon & la sig. Så håll tummarna för att det fortsätter åt det här hållet nu!

Om man bortser från Java så har jag & Rally besökt brukshundklubben där det var agilitytävling. Rally tyckte först att det var ganska spännande med hundarna som sprang inne på banan, sen tröttnade hon & började äta gräs/jord. Några ville såklart stanna & hälsa på henne & ingen blir gladare än hon över att dem vill det. Hon älskar verkligen folk.



Annars så har vi inte gjort så mycket, jag har som ni nog förstår mest oroat mig för Java. Jag hoppas att vi alla får sova inatt, men skulle inte bli förvånad om Java håller oss vakna. Men det gör isf ingenting, för hon kan ju inte hjälpa att hon är dålig.

Och bara för att jag skrev att hon har lugnat ner sig nu så börjar hon åter igen vanka omkring & gnälla. Snälla nån, låt min hund få bli frisk!!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards