Super Magic

Alla inlägg under april 2013

Av Malin Sjöström - 14 april 2013 15:56


Dagens "hemliga uppdrag" var att debutera i lydnadsklass 3 & nu ska jag försöka sammanfatta tävlingen så gått det går.

Det hela började redan i bilen på vägen dit, jag fick tanken "varför ska vi tävla trean, vi hör inte hemma där", men slog snabbt bort den med motiveringen "vi har LP1 & LP2, så vi hör visst hemma där"!

Sittande i grupp & platsliggningen finns det inte så mycket att säga om, hon gjorde dem riktigt bra, eller nja, när hon skulle sätta sig upp från liggande så fick jag säga "fot" 2 gånger, men uppenbarligen så hörde inte domaren det.  I övrigt är jag nöjd med dem momenten.
Som det står i protokollet så var hon VÄLDIGT TVEKSAM under hela tävlingen, hon tyckte inte att det var särskilt häftigt att gå på den blöta planen - & ännu mindre roligt att sätta sig!! Jag försökte att peppa upp henne, men nej, det var omöjligt. Allt hon gjorde gick i slow motion, MEN hon gjorde ändå ALLTING!
När det var dags för den älskade rutan så vet jag inte vad som hände.  Hon sprang ut, gjorde en liten snurr för att komma innanför markeringen & på mitt kommando så stannade hon, stod stilla & la sig sedan ner. Precis innan jag får order om att gå framåt så sätter hon sig, nosar MASSOR i luften & fullkomligt vägrar att lägga sig trots att jag sa "ligg" under hela "promenaden" mot rutan. Till slut så la hon sig ändå ner, men nej, jag är INTE nöjd med det! Sen klantade jag till mig utav bara helvete!! *Dumma matte!* Eftersom hon har haft problem med att komma i fotposition under marsch så kör jag med kommandot "fot" i den inkallningen, men tror ni att jag sa det idag? Nej, såklart inte, utan jag ropar "hit" & får då en hund som nästan kryper efter mig, jätteosäker på om hon verkligen fick komma. Jag tyckte synd om henne, berömde henne massor, men gladare blev hon inte...  Så en jättetabbe av mig, minst sagt, sådär får jag inte göra nån mer gång!!
Vittringen tog hon direkt, sen tvekade hon, släppte den för att nosa lite på de andra, men bestämde sig snabbt för att ta den hon valt först. Jag trodde att hon tog fel, så gissa om jag blev glad när jag såg min stjärna på ena kortsidan?!  Min duktiga tjej, hon behöver bara lite mer självförtroende, för hon har verkligen fattat vad det går ut på!
Fjärren gjorde hon bra, tveksamma skiften, men rörde inte baktassar nånting!  Så även här behöver hon mer självförtroende, men hon utför ju alla skiften när jag ber henne, så vi har inte jättemycket kvar tills det blir perfekt.

Efter ungefär halva programmet så kom domaren fram till mig & frågade om hon hade ont i bakdelen!  Jag bara what?! Hon sa att Java sprätte konstigt med baktassarna vid VARJE sättande & att hon la sig konstigt hela tiden. Sen såg hon tydligen stel & nästan halt ut när hon gick. Jag kände då igenom henne lite snabbt, men hon visade ingenting, fast det brukar hon aldrig göra, även om hon har ont. Domaren frågade om jag ville avbryta tävlingen, men jag bestämde mig ändå för att fortsätta. De momenten som jag såg (typ hoppet, apporteringen, vittringen) så tyckte jag inte att hon var konstig, men visst ville hon under inga omständigheter varken sätta sig eller lägga sig, men det kan lika gärna ha berott på underlaget.
Jag kommer dock att kolla henne ordentligt, massera & klämma & känna, & skulle jag misstänka nån skada så åker jag in till djursjukhuset under veckan & ber dem kolla igenom henne. Det skulle vara riktigt tråkigt om det är nåt fel eftersom vi nu har tävlingar flera helger i rad (plus en lydnadskurs!), men jag skulle ändå inte bli förvånad, för vem har mer otur när det gäller sjukdomar/skador på sina hundar än mig? Något trött på det, men vad gör man inte för de bästa man har?!

Vi placerade oss ändå som nummer 1 av 4, så den där känslan & tanken om att vi inte har nåt i trean att göra försvann spårlöst, vi hör visst hemma där!

Protokollet finns på hemsidan, gå in på Hundar - Java - Aktiviteter - Lydnad.

Av Malin Sjöström - 13 april 2013 20:56

Idag har vi tränat lite lydnad inomhus, annars har det inte hänt mycket, inte för Java's del iaf. Snacka om att det var deprimerande att se all snö imorse, lusten att träna ute eller ens gå en promenad sjönk till noll. Men vi var ändå ute en sväng.

Bilen har fått sommardäck också, trots vädret. För lagen säger ju saker även om vädret inte håller med.

Imorrn startar vi dagen tidigt, vi ska åka iväg en sväng på "hemligt uppdrag".  Nu ska jag fortsätta se på Fångarna på fortet, & efter det ska jag sova!

Av Malin Sjöström - 12 april 2013 17:09

Ja, vad ska man säga om gårdagens agilitytävling? Java hade helt klart egna banor som var mycket bättre, tyckte hon iaf. Men med tanke på att vi inte har kört nån agility sen i Oktober så får man vara lite ringrostig.  Hon tvekade lite även på tunnlarna (iaf i första klassen) & det trodde jag inte att hon skulle göra, men, men, det var bara att köra vidare, haha. Men sammarfattar man hela tävlingen så är jag ändå nöjd med henne, visst har vi saker att träna på innan den officiella säsongen drar igång (vilket blir 11 Maj), men helt omöjligt ska det nog inte vara.



Idag har vi varit på djursjukhuset & Java har blivit ögonlyst! Ögonspecialisten sa att hennes ögon var PERFEKTA!!  Så inga ögonsjukdomar eller dålig syn, känns skönt att veta. Inte för att jag trodde att det skulle vara något fel, men nu vet jag säkert & då känns det bättre.

Nu väntar jag på att Elin ska känna sig redo för en promenad. Lilla damen har ju bara fått vara inomhus eftersom hon varit så ljuskänslig, så hon blir nog glad när hon får ut & röra på sig lite.  

Jo, just det, jag vägde henne idag också, & numera väger hon 16 kg!!  Wiiie, nu kan ingen komma & säga att hon är tjock! Bantningsfodret är ju snart slut & sen ska hon gå över till ett vanligt foder, skulle hon då gå upp i vikt igen så byter jag bara tillbaka till bantningsfodret igen. Men jag hoppas att hon ska kunna gå på det vanliga, för det är bättre mot pälsen, den är ju numera inte lika glansig som den har varit, men just nu fäller hon ju också så nu ser den nästan skabbig ut!  Det blir nog bra i slutändan.

Av Malin Sjöström - 11 april 2013 16:13


Samtidigt som bilen var inne hos farbror bildoktorn så gick jag & min lillebrorsa en långpromenad med brudarna. Vi fick ju snällt gå där vid Helmia så vi tog Hammaröleden & in i den skogen. Och väl inne i skogen så fick även Bira springa lös & de röjde en del kan jag säga!! Haha! Vid ett ställe längs den stigen så kommer man fram till älven & bredvid finns det ett "berg" eller "hus" av stora stenar, så där fick damerna använda sina små huvuden för att lista ut hur de skulle ta sig upp. Men upp kom dem!  

Nu ligger båda & sover, eller ja, Bira halvsover, hon måste ju hålla koll på Kissen samtidigt.  Jag fattar inte att Kissen FORTFARANDE är lika intressant, borde inte Bira ha lärt sig att hon inte är så jävla spännande? Eller är det precis så Bira tänker? Att Kissen är bland det häftigaste som finns?

Ikväll ska jag & Java till Dog-o-rama & tävla inofficiell agility! Jag ska försöka gå in med inställningen att vi gör det för skojs skull, för att kolla av vart vi ligger i träningen. Vi har ju knappt tränat nånting alls under hela vintern, så det känns inte helt schysst mot Java att ha för höga krav. MEN beroende på hur det går idag så kommer jag att bestämma om vi ska åka till Torsby & Karlskoga i mitten av Maj. Så lite "press" blir det såklart.

Av Malin Sjöström - 10 april 2013 18:57

Fler bilder finns på hemsidan.


Mitt möte idag gick STRÅLANDE!!!  Jag fick klartecken av min terapeut att hela DBT-teamet är villiga att låta mig genomgå den här behandlingen & jag blev skitglad över att få det beskedet! Jag har varit jättenervös över detta, för jag TROR verkligen att den här behandlingen kan vara RÄTT för MIG. Så nu är provtiden ute & vi kan börja på riktigt, spännande!


Det var tänkt att jag & Elin skulle träffas på eftermiddagen & träna tillsammans, men Elin kände inte alls för det, så vi bestämde oss för att åka ut till sandgroparna istället & motionera lite!  Det var skönt att gå där, helt underbart att bara kunna ha hundarna lösa utan att man skulle möta nån. Vi gick omkring där i en timme & hundarna sprang lite upp & ner för backarna. Självklart tog vi tvåbeningar också oss en tur upp & ner, men det är ju så grymt jobbigt!  Haha, snacka om att vara otränad! Men alla hade iaf roligt & det är ju det viktigaste.


På vägen hem stannade vi till vid Maxi & där köpte jag bland annat revbenspjäll. *Mums* Det var ju inte jättelängesen jag åt det senast, men jag tyckte mig förtjäna det efter dagens alla positiva händelser. Man måste ju fira på nåt sätt.  


Imorrn blir det en inofficiell agilitytävling på kvällen, ska bli kul att se hur Java reagerar på det, vi har ju inte tränat så mycket agility nu under vintern. Men vi är med på den tävlingen för skojs skull, eller ja, jag FÖRSÖKER att tänka så, haha, men det är inte så lätt med tävlingsmänniskan inuti mig!

Av Malin Sjöström - 9 april 2013 13:22


När jag & brudarna var ute på en promenad jämt nyss så gick vi förbi en busshållsplats där det satt 2 tanter med sina rullatorer. När de fick syn på mig & hundarna så reste sig den ena & började skrika åt mig!  Jag bara what?! Hon skrek att jag inte fick ha hunden lös, haha, snacka om att lägga sig i saker de inte har med att göra. Sen så fortsatte hon att skrika, jag hörde dock inte vad eftersom jag bara fortsatte att gå plus att jag hade musik i öronen.  Sura kärringar (för ja, hon gick från tant till kärring) kan sköta sig själva istället, & inte lägga sig i mitt liv! Jag skrattade mest åt det denna gång, men det kanske inte alltid är så.

Bortsett från kärringen, ja, då var det en skön promenad. Jag gick till fotbollsplanen & släppte dem lösa, Java blev överlycklig, men Bira, ja, hon suckade mest. Nu när hon löper så är hon så himla seg & slö. Hon & Java sprang ett par varv, men inte alls som de brukar göra. Så vi stannade inte där så länge, utan gick vidare istället.



Igår blev det ingen uppdatering & den enkla anledningen till det är att jag mådde så fruktansvärt dåligt. Jag har varit helt utmattad efter tävlingshelgen & allt har bara känts skit. Jag & Elin träffades & tränade lydnad, & även om Java stundtals gick bra så kunde jag inte känna den där glädjen.  Jag har också sovit hur mycket som helst de senaste 2 dygnen, jag lägger mig tidigt, somna direkt, sover hela natten & sover tills mitt på dagen (jag går upp på morgonen, ger Java mat, rastar henne samt tar emot Bira, sen lägger jag mig igen). Jag hoppas att jag snart har återhämtat mig helt så att jag får lite krafter till saker & ting. Men jag vet ju att det här är priset jag får betala för att ha roligt några dagar, det är precis såhär jag fungerar nu för tiden. Jag vill så gärna att det inte ska behöva vara såhär, men jag har lärt mig att acceptera att just nu så finns det inget jag kan göra åt det.

Senare idag ska jag träna lite stegförflyttningar, fjärr & vittring med Java. Under gårdagens vittringsträning ute så tog hon fel pinne flera gånger, så det är dags att friska upp minnet lite på damen. Funkar det inte så får vi gå tillbaka till veden, inget mer med det.

Nu ska jag lägga mig i soffan & kolla på Biggest Loser, orkade inte hålla mig vaken för att se det igår kväll, så det är bra att det finns play-kanaler på datorn!

Av Malin Sjöström - 7 april 2013 19:53

Den här dagens tävling kan vi kasta i älven eller nåt. Jag är så grymt besviken på Java så jag vet inte hur jag ska förklara det. På uppvärmningen kändes hon laddad, men samtidigt någorlunda samlad. Men det höll bara i sig i början av programmet, sen var det som om någon slog nåt hårt i huvudet på henne & hon lyssnade knappt på vad jag sa, & så skällde hon massor! Jag hade stor lust att bara gå därifrån, så värdelöst kändes det, men jag valde ändå att genomföra hela programmet. Tårarna var inte långt borta & jag kan ju säga att hon inte fick någon kattmat efteråt, för sån lyx får man bara när man sköter sig...

Folk från tävlingen säger att det inte alls såg så hemskt ut som jag känner det, men jag vet inte om det verkligen är så eller om de bara säger det för att vara snälla. I vilket fall som helst så måste jag få vara bitter & besviken nu, för nej, det går inte alltid bra, & det är en sak som jag måste lära mig att både acceptera & hantera. Jag vet sen tidigare att det går över efter några dagar, så låt mig sura & gråta över det här, det vänder snart & blir bättre, även om det inte känns så nu.

Jag vet inte om det kommer någon film från dagen, det beror helt på hur hemskt det faktiskt såg ut. Jag kommer inte att titta på filmen förrens jag har hunnit smälta den här känslan & "gått vidare". För skulle jag se den nu & det ser jättehemskt ut så vette fan om jag skulle klara det.
Det kommer däremot att komma en hel del bilder från tävlingen, inte bara på mig & Java, utan även på andra ekipage. Jag orkar dock inte med dem nu, men nån dag i nästa vecka ska jag försöka få ut dem på hemsidan.

Avslutar inlägget med 2 bilder på den svartvita, för trots dålig prestation idag så kom vi 3:a & fick rosett & en liten hundgodispåse. Jag tycker verkligen inte att vi var värda det, men, men.



Av Malin Sjöström - 6 april 2013 17:44


Freestyletävling på hotell Gustaf Fröding har dagen bjudit på. Vi var där redan vid halv tio, men startade inte förens vid kvart i två. Java kändes bra på uppvärmningen, taggad till tusen, men utan massa skall. När vi kom in i tävlingslokalen så sjönk hon & jag trodde att det skulle vara kört. MEN så tänkte inte Java, utan hon visade från start att hon var med!  Visst, början blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men Java's verson var helt okej.  I slutet, när hon ska göra "om" så råkar hon trampa av mig ena strumpan & blir då låg & osäker, jag bara struntade i det & då släppte hon det.
Reslutatet blev en 2:a plats med UPPFLYTTNING!!!  Så får vi uppflyttning imorrn igen så får hon titeln FD2 & vi kan flytta upp oss till 3:an - den svåraste klassen! Min lilla brud som bara är 2 år gammal tar världen med storm & jag kan bara njuta & hänga med på färden.



Imorrn är det som sagt dags igen, så håll tummarna för oss då!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards