Super Magic

Alla inlägg den 27 april 2013

Av Malin Sjöström - 27 april 2013 18:29

Helgens kurs är rolig, jag har fått en hel del motivation till att fortsätta med lydnaden, plus att jag har fått många tips på olika övningar man kan köra. Sen så gillar jag Siv's koncept, att träning ska vara ROLIGT & man ska få snabba resultat. Jag är ju sån att jag vill att allt ska ske direkt, jag vill se snabba resultat, inte behöva vänta på dem. Och idag fick jag se snabba resultat med Java!  Vi tränade apportering (med träapport) & så fort som hon sprang då har hon nog aldrig sprungit förut!!  Sen testade vi även lite dirrigeringsapportering & det gick super. Vi tränade även rutan & det gick sådär, hon älskar ju att springa ut till rutan, men jag fick aldrig den där känslan av att "yes, jävlar vad bra!", som jag fick med apporteringen.  Men jag är väl nöjd med det ändå, tror jag.
Hur som helst så startade vi dagen med att leka & eftersom Java kan dissa många leksaker så fick vi prova att kampa med många av dem leksakerna som Siv hade med sig. Hon kom liksom med en stor sportbag full med leksaker!




Nu sitter jag i sängen på vandrarhemmet där vi ska sova inatt. Java ligger & sover på golvet, helt slut efter den här dagen. Men för min del får hon gärna sova mycket, för jag känner att jag också behöver ta igen mig. Så vi kommer att lägga oss tidigt & försöka sova så mycket som möjligt, så att vi orkar med morgondagen ordentligt.

Men vad ska vi träna på imorrn då? Jo, fritt följ & fjärr. "Problemet" med fritt följ är ju att hon oftast går riktigt bra på träning, men när det kommer till tävling så dör både fokus & motivation. Så jag vet inte om jag kan få henne "tävlingsaktig" så att Siv får se hur hon är då. Får fundera lite på hur jag kan förbreda oss inför vår tur, så KANSKE jag kan få henne lite så som hon är på tävling...?
Fjärren behöver jag mest tips på hur jag kan träna in att hon inte får röra sig framåt. För lydnadstävlingen igår, ja, då gjorde hon ju inte många byten, men jag VET att det inte var det som var problemet, därför behöver jag inte lägga ner krut på en sån sak. Det var liksom där & då, den stunden, & jag vet att jag har rätt. Men snabba skiften utan rörelse framåt önskas!!

Nej, om man skulle ta & äta nåt kanske? Så att man orkar med morgondagen.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards