Super Magic

Alla inlägg den 20 april 2013

Av Malin Sjöström - 20 april 2013 16:54

Gruppmomenten gick strålande även denna gång, & trots att jag vet att hon fixar dem bra så blir jag nervös, varför? Hur som helst så kan jag inte vara annat än nöjd med damen när det gäller just gruppmomenten.

Innan vi gick in på planen för att köra själva programmet så lyckades jag tagga upp henne & tänkte att "yes, nu har hon rätt attityd", men nej, det gick över.  Eller ja, det fria följet var väl helt okej, som det stod i protokollet så plogade hon i långsam marsch, något jag trodde att jag hade tränat bort. Så det blev bakslag där.

Sättandet gjorde hon bra, det tillhör numera ett av hennes paradnummer!  Jag trodde först inte att hon hade satt sig, så gissa om jag blev glad när jag vände mig om? Så himla duktig hon är!

Inkallningen gjorde hon bra, eller ja, jag tycker att det går för långsamt. Jag vet inte riktigt hur jag ska få henne att öka farten då hon är svårmotiverad på den punkten. Men ja, hon utförde momentet iaf.

Åter igen så vet jag inte vad som hände vid rutan, jag skickade henne & vart tror ni att hon springer då? Jo, åt helt fel håll!! Jag ropade på henne, försökte hjälpa henne mot rutan, men nej, hon fortsatte bara på sin väg. Jag ropade in henne till sidan & skickade henne på nytt, men nej, hon sprang åt samma håll igen. Till slut såg hon rutan & då blev det fart dit! Men det var ju för längesen försent, så nej, här är jag INTE nöjd med bruden.

Även under hoppet så går det ganska långsamt, så det är samma problem här som i inkallningen, fast snäppet värre. Sen så visste inte jag att jag var tvungen att säga "apport" såpass tidigt, så det fick vi nerdrag på. Men nu vet jag det så det lär inte hända igen.

Metallen funkade som vanligt, fast hon "pratade" lite bekymmersamt innan hon plockade upp den. SJÄLVKLART så lyckades jag kasta den så att den ställde sig på högkant, så hon hade lite problem när hon skulle ta den. Jag måste lära mig att kasta!!

De senaste dagarna har hon har jätteproblem med vittringen, så mina förhoppningar om det momentet var inte särskilt höga. Jag skickade iväg henne, men åter igen (precis som med rutan) så gick hon åt ett annat håll. Jag upprepade kommandot, men när inte det hjälpte så valde jag att ta in henne till sidan & göra om från början. Och när jag visade henne vägen med handen så såg hon pinnarna & sprang dit, nosade igenom hälfen & kom sen med en pinne - rätt pinne! Då fick hon ändå beröm eftersom hon valt rätt pinne, något hon inte har gjort på träning de senaste dagarna.

Fjärren finns det inte så mycket att säga om, hon ville inte ställa sig från sittande, plus att hon tog nåt ynka steg fram vid så gott som varje skifte - vilket medförde att hon flyttade sig en bit innan det var slut. Men detta är ju inget nytt, vi har problem med det även på träning, så det är bara att gå tillbaka & försöka göra rätt.

Jag känner mig besviken på Java, det känns som att hon inte gjorde det hon kan, utan hon var disträ & ofokucerad. Jag ser verkligen fram emot lydnadskursen nästa helg så att vi kan få lite hjälp, för just nu känns det verkligen som att vi behöver det!
Sen är det irriterande att vi var 1 poäng ifrån ett 3:e pris, men egentligen, vad spelar det för roll? Det är ju ändå bara 1:a prisen som räknas.

Protokollet finns på hemsidan - Hundar - Java - Aktiviteter - Lydnad.


Efter tävlingen så åkte jag hem, andades lite & åkte sen iväg på i2-martên tillsammans med Elin, min lillebrorsa & Loppis. Java fick stanna hemma den här gången, jag kände att jag behövde vara ifrån henne lite, & eftersom hon inte har några problem med att vara ensam så var beslutet inte alls svårt att fatta.
På martên köpte jag 14 par strumpor för 100:- samt 1 linne & 2 t-shirtar för 50:- så det var inte alls farligt. Hade jag haft massa pengar med mig så hade det lätt kunnat blivit fler saker, men jag lyckades hindra mig själv från onödiga köp.
På vägen hem åkte vi förbi Willys & storhandlade, så nu behöver vi inte handla på lite mer än en vecka, vilket känns skönt då man kan göra andra klart roligare saker än att handla! Så ikväll kan jag mysa till det med chips om jag så önskar!

Jag har nu anmält mig till lite agilitytävlingar, så dem ser jag fram emot väldigt mycket! För agility är DEN ENDA sporten Java ALLTID vill göra!! T.o.m när hon var jättesjuk i somras, när hon inte ens ville valla, då tävlade vi agility & fick en pinne. Och sen på kvällen så blev hon ju superdålig & vi fick åka in akut till djursjukhuset, men det är en annan historia. Det jag ville poängtera är att hon ALLTID gör sitt yttersta på agilitytävlingar, därför är dem tävlingarna roligast!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards