Super Magic

Alla inlägg den 14 april 2013

Av Malin Sjöström - 14 april 2013 15:56


Dagens "hemliga uppdrag" var att debutera i lydnadsklass 3 & nu ska jag försöka sammanfatta tävlingen så gått det går.

Det hela började redan i bilen på vägen dit, jag fick tanken "varför ska vi tävla trean, vi hör inte hemma där", men slog snabbt bort den med motiveringen "vi har LP1 & LP2, så vi hör visst hemma där"!

Sittande i grupp & platsliggningen finns det inte så mycket att säga om, hon gjorde dem riktigt bra, eller nja, när hon skulle sätta sig upp från liggande så fick jag säga "fot" 2 gånger, men uppenbarligen så hörde inte domaren det.  I övrigt är jag nöjd med dem momenten.
Som det står i protokollet så var hon VÄLDIGT TVEKSAM under hela tävlingen, hon tyckte inte att det var särskilt häftigt att gå på den blöta planen - & ännu mindre roligt att sätta sig!! Jag försökte att peppa upp henne, men nej, det var omöjligt. Allt hon gjorde gick i slow motion, MEN hon gjorde ändå ALLTING!
När det var dags för den älskade rutan så vet jag inte vad som hände.  Hon sprang ut, gjorde en liten snurr för att komma innanför markeringen & på mitt kommando så stannade hon, stod stilla & la sig sedan ner. Precis innan jag får order om att gå framåt så sätter hon sig, nosar MASSOR i luften & fullkomligt vägrar att lägga sig trots att jag sa "ligg" under hela "promenaden" mot rutan. Till slut så la hon sig ändå ner, men nej, jag är INTE nöjd med det! Sen klantade jag till mig utav bara helvete!! *Dumma matte!* Eftersom hon har haft problem med att komma i fotposition under marsch så kör jag med kommandot "fot" i den inkallningen, men tror ni att jag sa det idag? Nej, såklart inte, utan jag ropar "hit" & får då en hund som nästan kryper efter mig, jätteosäker på om hon verkligen fick komma. Jag tyckte synd om henne, berömde henne massor, men gladare blev hon inte...  Så en jättetabbe av mig, minst sagt, sådär får jag inte göra nån mer gång!!
Vittringen tog hon direkt, sen tvekade hon, släppte den för att nosa lite på de andra, men bestämde sig snabbt för att ta den hon valt först. Jag trodde att hon tog fel, så gissa om jag blev glad när jag såg min stjärna på ena kortsidan?!  Min duktiga tjej, hon behöver bara lite mer självförtroende, för hon har verkligen fattat vad det går ut på!
Fjärren gjorde hon bra, tveksamma skiften, men rörde inte baktassar nånting!  Så även här behöver hon mer självförtroende, men hon utför ju alla skiften när jag ber henne, så vi har inte jättemycket kvar tills det blir perfekt.

Efter ungefär halva programmet så kom domaren fram till mig & frågade om hon hade ont i bakdelen!  Jag bara what?! Hon sa att Java sprätte konstigt med baktassarna vid VARJE sättande & att hon la sig konstigt hela tiden. Sen såg hon tydligen stel & nästan halt ut när hon gick. Jag kände då igenom henne lite snabbt, men hon visade ingenting, fast det brukar hon aldrig göra, även om hon har ont. Domaren frågade om jag ville avbryta tävlingen, men jag bestämde mig ändå för att fortsätta. De momenten som jag såg (typ hoppet, apporteringen, vittringen) så tyckte jag inte att hon var konstig, men visst ville hon under inga omständigheter varken sätta sig eller lägga sig, men det kan lika gärna ha berott på underlaget.
Jag kommer dock att kolla henne ordentligt, massera & klämma & känna, & skulle jag misstänka nån skada så åker jag in till djursjukhuset under veckan & ber dem kolla igenom henne. Det skulle vara riktigt tråkigt om det är nåt fel eftersom vi nu har tävlingar flera helger i rad (plus en lydnadskurs!), men jag skulle ändå inte bli förvånad, för vem har mer otur när det gäller sjukdomar/skador på sina hundar än mig? Något trött på det, men vad gör man inte för de bästa man har?!

Vi placerade oss ändå som nummer 1 av 4, så den där känslan & tanken om att vi inte har nåt i trean att göra försvann spårlöst, vi hör visst hemma där!

Protokollet finns på hemsidan, gå in på Hundar - Java - Aktiviteter - Lydnad.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards