Super Magic

Alla inlägg under april 2013

Av Malin Sjöström - 22 april 2013 14:50


...Finns i galleriet på hemsidan. Bilden ovan är tagen av Cassi Karlsson.
Nathalie såg till att alla blev filmade & så satte hon ihop en liten film, & den finns här!



Idag är Bira här igen & jag tänkte åka inlines med dem, men SJÄLVKLART så började det regna när jag skulle göra mig iordning.  Riktigt surt, men jag är inte ett dugg förvånad. Så istället tog jag en promenad med dem, eftersom det regnade lite så blev inte promenaden jättelång, men de fick iaf springa av sig.



Java kommer eventuellt att få ännu en promenad idag, det beror på om Elin har tid eller inte. Annars så överlever hon ändå, vi tränade ju faktiskt agility igår, plus att hon fick simma. Och imorrn väntar en träningstävling i agility i Kristinehamn, så det är inte så himla synd om henne.  Och på onsdag tänkte jag göra ett nytt försök med att åka inlines, tror ni att jag kommer att lyckas då?


När det kommer till valet mellan Dm i lydnad & 4-starter-på-en-dag-agility så lutar det helt klart åt agilityn. Det bästa vore ju om jag fick med mig nån, dels för att bensinen ska bli billagre, men framför allt för att slippa åka ensam ända till Linköping. Har frågat Anna & hon skulle kolla upp om hon kan tävla då, så jag håller tummarna för det!


Jag har även bestämt mig för att satsa på agilityn i år. Lydnaden får vänta, likaså freestylen. Eller ja, på fredag ska jag ju tävla lydnad & under helgen är det lydnadskurs, men efter det blir det ett uppehåll. Och i freestylen kommer jag att tävla i Skarpnäck 1 Juni & får vi sista uppflyttningspoängen & titeln FD2 så blir det ett uppehåll efter den, annars kommer jag att åka & tävla i Köping 15 Juni.
Hade jag haft obegränsat med pengar så hade jag fortsatt att tävla alla tre grenarna utan tvekan, men eftersom jag inte har pengar överallt så tvingas jag välja & som sagt så har jag valt agilityn. Både freestyle & lydnad kan man ju tävla typ året runt, så jag kommer att hinna med såna tävlingar till hösten & vintern, men på det halvåret så finns det inte många agilitytävlingar, därför väljer jag att satsa fullt ut på det nu. Frågar ni Java så tycker hon att det är ett UTMÄRKT val då agility är det hon älskar allra mest, det slår t.o.m vallningen, så då kan ni tänka er hur poppis det är!!

Av Malin Sjöström - 21 april 2013 17:03


Agilityträning i solen på klubben med några kompisar, kan det bli mycket bättre?!  Det märks att jag & Java inte riktigt är i vår agilityform än, men det tar sig. Java kan inte längre hela slalom om jag är på fel sida (vilket hon kunde i slutet av förra säsongen) & jag själv kan inte alla namn på hindrena!  Haha, jag tappade räkningen på alla gånger som jag sa fel, stackars Java, inte lätt att veta vart man ska om matte säger helt lost. Men jag tvekar inte på att vi kan komma i agilityform snart, vänta bara så ska ni få se.  
Bjuder på en liten slalomtekniksfilm igen. Den här gången fick Nathalie köra henne & så satt jag & filmade. Nathalie testade att pressa henne lite för att öka farten & ett par gånger fungerade det! Så drömmen om ett perfekt slalom lever än!  



Efter träningen så gick av hundarna lite & då rullade Java sig i nånting äckligt, jag vet inte vad det var, men hon luktade INTE gott! Så på hemvägen svängde vi förbi Lamberget & hennes älskade brygga. Trots att vi inte har vart där sen i höstas så blev hon helt vild i bilen när hon insåg vart vi var!! Det är så roligt att se henne så lycklig.  Så hon fick hoppa & simma några vändor, sen in i varma bilen & sen hem till värmen inomhus, så det ska nog inte vara någon fara med henne. Vi har knappt varit hemma en timme & hon är nästan helt torr redan, så hon torkar snabbt!



Den 25 Maj har jag 2 tävlingar som krockar, & jag vet inte alls vilken av dem jag ska välja. Alternativ 1: DM i lydnad (inofficiellt) ELLER Alternativ 2: 4 agilitystarter på en & samma dag (officiella)! Jag vill ju vara med på båda, men det går ju inte eftersom det är många mil emellan tävlingsplatserna (hade nog inte kunnat starta båda ens om tävlingar var bredvid varandra, men det låter bättre när man säger att avståndet är långt  ). Så vilken tävling ska jag välja? Lydnad eller agility? DM eller vanlig tävling? Inofficiell eller officiell? Shit, hur ska jag kunna bestämma det här?!

Imorrn kommer Bira igen & om det är bra väder så blir det inlinespremiär!!  Kan bli MYCKET spännande att köra med 2 hundar samtidigt, men man måste våga chansa lite här i livet, haha. Skulle det regna eller vara storm (som det brukar bli när jag har planerat att åka inlines) så blir det en långpromenad istället. Men jag vill verkligen åka inlines, så jag hoppas på fint väder!!

Av Malin Sjöström - 20 april 2013 16:54

Gruppmomenten gick strålande även denna gång, & trots att jag vet att hon fixar dem bra så blir jag nervös, varför? Hur som helst så kan jag inte vara annat än nöjd med damen när det gäller just gruppmomenten.

Innan vi gick in på planen för att köra själva programmet så lyckades jag tagga upp henne & tänkte att "yes, nu har hon rätt attityd", men nej, det gick över.  Eller ja, det fria följet var väl helt okej, som det stod i protokollet så plogade hon i långsam marsch, något jag trodde att jag hade tränat bort. Så det blev bakslag där.

Sättandet gjorde hon bra, det tillhör numera ett av hennes paradnummer!  Jag trodde först inte att hon hade satt sig, så gissa om jag blev glad när jag vände mig om? Så himla duktig hon är!

Inkallningen gjorde hon bra, eller ja, jag tycker att det går för långsamt. Jag vet inte riktigt hur jag ska få henne att öka farten då hon är svårmotiverad på den punkten. Men ja, hon utförde momentet iaf.

Åter igen så vet jag inte vad som hände vid rutan, jag skickade henne & vart tror ni att hon springer då? Jo, åt helt fel håll!! Jag ropade på henne, försökte hjälpa henne mot rutan, men nej, hon fortsatte bara på sin väg. Jag ropade in henne till sidan & skickade henne på nytt, men nej, hon sprang åt samma håll igen. Till slut såg hon rutan & då blev det fart dit! Men det var ju för längesen försent, så nej, här är jag INTE nöjd med bruden.

Även under hoppet så går det ganska långsamt, så det är samma problem här som i inkallningen, fast snäppet värre. Sen så visste inte jag att jag var tvungen att säga "apport" såpass tidigt, så det fick vi nerdrag på. Men nu vet jag det så det lär inte hända igen.

Metallen funkade som vanligt, fast hon "pratade" lite bekymmersamt innan hon plockade upp den. SJÄLVKLART så lyckades jag kasta den så att den ställde sig på högkant, så hon hade lite problem när hon skulle ta den. Jag måste lära mig att kasta!!

De senaste dagarna har hon har jätteproblem med vittringen, så mina förhoppningar om det momentet var inte särskilt höga. Jag skickade iväg henne, men åter igen (precis som med rutan) så gick hon åt ett annat håll. Jag upprepade kommandot, men när inte det hjälpte så valde jag att ta in henne till sidan & göra om från början. Och när jag visade henne vägen med handen så såg hon pinnarna & sprang dit, nosade igenom hälfen & kom sen med en pinne - rätt pinne! Då fick hon ändå beröm eftersom hon valt rätt pinne, något hon inte har gjort på träning de senaste dagarna.

Fjärren finns det inte så mycket att säga om, hon ville inte ställa sig från sittande, plus att hon tog nåt ynka steg fram vid så gott som varje skifte - vilket medförde att hon flyttade sig en bit innan det var slut. Men detta är ju inget nytt, vi har problem med det även på träning, så det är bara att gå tillbaka & försöka göra rätt.

Jag känner mig besviken på Java, det känns som att hon inte gjorde det hon kan, utan hon var disträ & ofokucerad. Jag ser verkligen fram emot lydnadskursen nästa helg så att vi kan få lite hjälp, för just nu känns det verkligen som att vi behöver det!
Sen är det irriterande att vi var 1 poäng ifrån ett 3:e pris, men egentligen, vad spelar det för roll? Det är ju ändå bara 1:a prisen som räknas.

Protokollet finns på hemsidan - Hundar - Java - Aktiviteter - Lydnad.


Efter tävlingen så åkte jag hem, andades lite & åkte sen iväg på i2-martên tillsammans med Elin, min lillebrorsa & Loppis. Java fick stanna hemma den här gången, jag kände att jag behövde vara ifrån henne lite, & eftersom hon inte har några problem med att vara ensam så var beslutet inte alls svårt att fatta.
På martên köpte jag 14 par strumpor för 100:- samt 1 linne & 2 t-shirtar för 50:- så det var inte alls farligt. Hade jag haft massa pengar med mig så hade det lätt kunnat blivit fler saker, men jag lyckades hindra mig själv från onödiga köp.
På vägen hem åkte vi förbi Willys & storhandlade, så nu behöver vi inte handla på lite mer än en vecka, vilket känns skönt då man kan göra andra klart roligare saker än att handla! Så ikväll kan jag mysa till det med chips om jag så önskar!

Jag har nu anmält mig till lite agilitytävlingar, så dem ser jag fram emot väldigt mycket! För agility är DEN ENDA sporten Java ALLTID vill göra!! T.o.m när hon var jättesjuk i somras, när hon inte ens ville valla, då tävlade vi agility & fick en pinne. Och sen på kvällen så blev hon ju superdålig & vi fick åka in akut till djursjukhuset, men det är en annan historia. Det jag ville poängtera är att hon ALLTID gör sitt yttersta på agilitytävlingar, därför är dem tävlingarna roligast!

Av Malin Sjöström - 19 april 2013 17:57


Den här dagen startade TIDIGT med ett besök på Helmia där den lilla bilen blev fixad, så nu har jag förhoppningsvis en hastighetsmätare som fungerar HELA TIDEN!!  Under den timmen som bilen fixades så gick jag, min lillebrorsa & Java runt & kollade på bilar. Vi åkte även rulltrappa & Java tyckte inte att det var sådär jättehäftigt, haha, hon ville inte stå still utan skulle springa både upp- & nerför som man gör i vanliga trappor. Hon var inte ett dugg rädd, tvekade inte en sekund, men som sagt, särskilt roligt var det inte.

Det är ju inte världens mysigaste väder, men har man hund så kommer man ut ändå! Jag & Elin trotsade regnet & gick en långpromenad på strax över en timme. Vi mötte inte många längs vägen kan jag ju säga, förstår inte alls varför.  Java fick ha regntäcke på sig & då protesterade hon genom att rulla sig massvis med gånger, men det fick gå, jag ville inte ha henne genomblöt. När vi kom hem så var det direkt in i duschen som gällde för damen, kan inte fatta att hon ALLTID lyckas skita ner sig så mycket! Hon är helt makalös på det.

Vi hoppas att det är mycket bättre väder imorrn när vi ska tävla lydnad i Säffle! Enligt rapporter så ska det bli fint väder, men jag tror ju inte att planerna hinner torka nånting så vi får se om det passar damen att sätta sig ner. Och jag ska INTE säga fel ord imorrn, det är väldigt viktigt!!
Lina ska följa med som sällskap, så det ska bli himla skoj! Vi umgås ju inte så mycket längre (fråga mig inte varför), så det är alltid roligt att träffa henne.

Restrerande tid av den här dagen kommer att spenderas här i soffan, inne i värmen. Ska dock köra ett litet vittringspass, fjärr & stegförflyttningar, men det tar ju inte så lång tid.  

Av Malin Sjöström - 18 april 2013 16:58


Ja, galningarna bestämde sig för att bada idag!! Och när de redan var blöta så tyckte vi att då kunde de få fortsätta bada.  Så vi kastade lite pinnar som de fick simma efter & alla (utom Mini) simmade glatt omkring. Vi gick förbi flera badställen längs med vägen & hundarna var inte sena med att hoppa i lite överallt. Vi ett tillfälle så skakade Bira mycket när hon kom upp, så det var nog inte så himla skönt ändå, & efter det så fick ingen hund bada nåt mer, även om de ville. Vi såg även till att gå hela tiden så att hundarna skulle hålla värmen, & nu när vi kom hem så har brudarna blivit torkade & fått ett varsitt täcke på sig. Jag hoppas att de klarar sig bra, & jag har lärt mig att det INTE är badsäsong redan, nu återstår det bara att tala om det för damerna...
Det var ganska komiskt idag ändå, för jag & Evelina bestämde att vi skulle gå tillsammans, & så valde vi Frödingleden & efter bara en liten bit så mötte vi Mimmi där, mitt i skogen!! Jag tänkte först att "nej, hur ska det här gå" eftersom Bira löper & Mimmi har 3 hanar, men det gick jättebra!  Bira sa till dem några gånger, sen så lyssnade Mimmi's hundar oerhört bra på Mimmi, så det var ingen fara. Annars hade vi fått turas om att ha hanarna & Bira i koppel, men det behövdes som sagt inte. Sammanlagt gick vi nästan 1 mil!! Så det är helt okej att vara helt slut nu, jag behöver inte alls ha nåt dåligt samvete för resten av dagen, utan kan lugnt sitta här i min soffa.  



Fast lite vittring ska vi träna idag, men det blir senare, nu är både jag & Java för trötta. Det är svårt att veta hur mycket jag ska utmana henne, för vissa gånger tar hon rätt pinne direkt, men ibland tar hon bara första bästa. Hon har lite problem att koppla på näsan, så jag har gått tillbaka till vedlådan. Eller ja, jag varvar med att låta rätt pinne ligga i vedlådan & på golvet. Jag har utmanat henne genom att lägga flera pinnar i vedlådan, & då är hon stensäker på vilken pinne som är rätt! För då kopplar hon verkligen på näsan direkt, men hur ska jag få henne att ALLTID göra det? Vi får prova oss fram & hoppas på det bästa, haha.

Jo, nu efter promenaden så skulle jag dammsuga hela lägenheten samtidigt som min lillebrorsa skulle diska, & sen skulle vi hjälpas åt att skura överallt. När jag kom hem så hade min underbara lillebror diskat & dammsugit hela lägenheten!!  Så nu är det bara skurningen kvar, & kloklippning på djuren, så vi får dammsuga hallen igen. Men så himla skönt att slippa dammsuga hela lägenheten, en positiv överraskning helt klart!

Imorrn får det bli ett kort träningspass med fokus på glädje & attityd! Måste ju kolla av formen lite inför tävlingen på lördag!  

Av Malin Sjöström - 17 april 2013 17:33

Jättehäftigt att vakna med en dunderförkylning & ingen röst.  Men det har släppt mer & mer ju längre in på dagen jag har kommit, så nu är det fullt hanterbart! Jag har ju varken tid eller lust att bli sjuk nu, för på lördag väntar ju lydnadstävling i Säffle, & helgen efter är det lydnadstävling på fredagen & lydnadskurs lördag-söndag. Så nej, någon sjukdom får inte plats i agendan nu!

Trots förkylningen så har jag varit på DBT-möte (som gick jättebra!) samt gått en långpromenad tillsammans med Elin. Eftersom Bira löper så fick hon tyvärr inte följa med, & visst får jag lite dåligt samvete när jag lämnar henne hemma, men vi tar igen det när löpet är klart, vilket det snart borde vara. Java & Leo tog årets första dopp under promenaden, fast i en bäck så de doppade inte hela sig. Leo var den som verkade tycka att det var skönast, men jag tror att även Java blev glad över att få plaska lite vatten.



Efter promenaden så fick Bira ligga i soffan bredvid mig & mysa lite, det tyckte jag att hon var värd efter att ha fått stanna hemma. Och det var faktiskt första gången jag kunde klappa/klia henne UTAN att hon gick upp i stress!! Annars blir hon så glad över att få uppmärksamhet att hon inte vet vart hon ska ta vägen. Men idag som sagt så kunde hon ligga & blunda när jag kliade henne. *Framsteg*

Nu under kvällen så MÅSTE jag träna vittring med Java eftersom det MÅSTE sitta på tävlingen på lördag! Vi tränade vittring i förrgår tror jag det var, & då gick det katastrofalt dåligt! Hon valde fel pinne alla 4 gångerna.  Eller ja, hon kom med fel pinne först & när jag skickade ut henne igen så tog hon rätt pinne. Men sånt är ju INTE okej alls, hon ska plocka RÄTT pinne direkt, & gärna med säkerhet & fart (fast hellre att det går långsamt & rätt, än att det går fort & fel). Så det momentet sitter verkligen inte perfekt, men jag ger mig inte, vi SKA lyckas med detta till slut!
Men varför vänta? Vi kör ett vittringspass redan nu!  

Av Malin Sjöström - 16 april 2013 18:22

Tvättning har stått på dagens schema, inte alls särskilt roligt, men ibland behövs det. Så hundarna har verkligen fått träna på att bli lämnade, vi kommer hem, bli lämnade igen osv. Bira brukar ju stressa upp sig som fan när man kommer hem, men idag var hon ovanligt lugn. Så än finns det hopp!  

Fast innan det var dags för tvättstugan så gick jag en promenad med dem, vi började att gå till Frödingplanen där de fick röja gärnet, vilket de verkligen gjorde!! Bira har ju varit seg & slö nu under löpet, men inte idag, hon sprang som om det brann i baken på henne.  Haha. Fast hon orkade inte springa jättelänge, så hon la sig ner & andades som fan, så hennes kondis behöver verkligen förbättras.  




Och kondis ska vi träna som bara den så fort gruset är borta - för då börjar inlinessäsongen!!!  *Lycka* Jag funderar dock på hur jag ska överleva mina turer med 2 hundar samtidigt, Java blir ju helt vild & Bira, ja, jag har ingen aning om hur hon kommer att reagera, men det märks.  I vilket fall som helst så ska det bli galet roligt, & det är jag inte ensam om att tycka.

På tal om roliga saker, jag & Java körde ett väldigt kort, men intensivt träningspass ute på gräsmattan. Jag hade tänkt lydnad, men det blev visst freestyle.  Vi körde lite olika hopp, dels över benen, men också över armarna & det tar sig! Sen blev hon supertaggad & hoppade upp på elskåpet...  Vad hände där liksom?!  *Asg* Så jag belönad henne för det eftersom hon väldigt sällan tar egna initiativ & det är nånting jag försöker få henne att göra lite oftare. För det är lättare att lära henne nya saker om hon försöker att göra allt istället för att hon sätter sig ner & väntar på att jag ska tala om för henne vad hon ska göra. Sen hoppade hon såklart upp på skåpet hur många gånger som helst, sötnosen.



Nu ligger hon & tuggar på ett ben, så för tillfället är hon väldigt nöjd med livet.  Tänkte köra ett litet vittringspass om en stund, sen blir det bara tv resten av kvällen. Och så tar vi nya friska tag imorrn igen!

Av Malin Sjöström - 15 april 2013 19:45


Idag har det inte hänt mycket, jag hade ett jobbigt möte med Försäkringskassan under dagen & efter det mådde jag allt annat än bra. Det var jobbigt att inse hur dåligt jag fortfarande mår, jag försöker alltid att förfina det & tänka att jag mår bättre än vad jag egentligen gör. Fast visst har jag kommit långt om man jämför med hur det har varit, så jag är helt klart på rätt väg.

Igår kväll gick jag en promenad tillsammans med Elin & Leo för att se hur Java rör sig, & nej, det är inga fel på henne - skönt! Men för säkerhets skull har hon ändå fått tagit det lugnt idag, lite för lugnt om ni frågar henne, hehe. Bira har varit här, men som sagt så har det ändå varit väldigt lugnt. Imorrn ska jag iaf gå en längre promenad med dem tänkte jag.

Annars så har jag några projekt igång som jag hoppas att jag ska ro i hamn.  

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards