Super Magic

Alla inlägg den 16 juni 2012

Av Malin Sjöström - 16 juni 2012 19:23

Idag åkte jag & Java ut till fåren där vi skulle valla lite, något jag hade sett fram emot, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt. När vi kom dit så hittade vi fåren ganska direkt, men när vi närmade oss så såg jag att det bara var gammeltackan kvar i hagen - resten stod utanför! Jag såg till att Java gick bredvid mig mot dem, för jag tänkte att om de springer mot huset så kanske de utanför hoppar in igen (som de brukar göra), men nej, så blev det inte alls denna gången. Gammeltackan sprang så fint så mot huset & in där, resten försvann spårlöst...Jag & Java gick runt hagen & letade efter resten, men nej, inte ett enda spår efter dem, det var som om de aldrig ens varit där.  Jag tänkte då att om vi fick ut gammeltackan så kanske hon kunde ropa hem sina polare, men att få ut henne visade sig vara mycket svårare än jag trott. Först gick jag in ensam & försökte fösa ut henne, men nej, det gick inte, så då fick Java komma in & "hjälpa till", men då gick tackan till anfall & stångade Java 2 gånger innan hon sprang ÖVER henne fullständigt. Jag försökte säga till henne, men hon gav blanka fan i det, tur att Java inte skadade sig! Ut kom hon till slut iaf, men inte kom hennes polare tillbaka för det, vi gick runt & letade i säkert en halvtimme, men inga spår efter resten av flocken, eller gammeltackan som också försvann, så jag gav upp, tog med Java till bilen & åkte hem istället, tråkigt när man sett fram emot att valla.


Väl hemma så bytte jag i princip bara kläder, sen åkte vi hem till morsan där vi har spenderat dagen. När det inte riktigt blir som man har tänkt sig så får man göra en plan B.  


Morgondagen är ännu oplanerad, vet inte om jag ska chansa på att fåren är hemma eller inte, känns ju inge kul när de antingen rymmer eller går till anfall.  Jag är ju rädd för att Java ska skada sig då de har en jävla kraft när de stångas! Jag skulle behöva ha nån annan hund med mig, en som är tränad att säga till anfallsbenägna tackor, för jag har ju slitet som ett djur för att få Java att INTE säga till något får då hon lätt blir "för het", så att helt plötsligt låta henne få säga till dem blir inte rätt. Så är det någon som bor här i närheten & har en tuff hund så får ni gärna säga till.

Ovido - Quiz & Flashcards