Super Magic

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin Sjöström - 6 januari 2014 18:06


Ett dygn med Rally har varit underbart, lite jobbigt iom att jag knappt har sovit inatt, men ändå, hon är så mysig. Vi har gått en långis, haft lite tandvård & kloklippning, tränat freestyle & bara myst hur mycket som helst. Min finaste lilla räv.  Bjuder på en liten film på henne, såhär gör hon varje gång man plockar fram hårtorken!



Nu är hon tillbaka hos Evelina & jag kan åter igen försöka att koppla av. Jag har även sålt mitt akvarium för att se om det kanske påverkat mig med stress? Jag måste testa olika saker, för jag blir galen av att må såhär! Jag är sjukskriven men håller på att bränna ut mig, hur fan går det ihop liksom?!  

Imorrn är det terapidags igen & eftersom det är såpass länge sen sist så är jag jättenervös. Jag har ju världens bästa terapeut, men ändå är det skräckblandad förtjusning bara jag tänker på det.

Men imorrn händer även nånting roligt - Bira kommer hit igen!  Shit vad Java (& även jag) saknar henne. Som jag har skrivit tidigare, frågar ni Java så finns det ingen bättre polare än Bira. Och jag vet att Bira älskar Java också, så att se dem tillsammans är hundterapi på hög nivå! Alla terapier är bra terapier.  

Av Malin Sjöström - 5 januari 2014 15:55

Ja, just nu, just idag är min flock komplett igen.  Rally är hemma & det känns riktigt bra, trots att natten har varit jobbig. Vi får ett dygn tillsammans, sen ska hon tillbaka till Ewe igen. Jag vet att det låter som att jag inte har något val, vilket jag har (för hon är ju faktiskt min), men som jag har sagt förut, just nu är det bäst såhär. Jag får förmodligen träffa min läkare på tisdag (eller torsdag) & då åter igen diskutera sömnen & mitt mående.

Vi har varit ute på en långis med Clara & hennes människoflock.  Clara har precis löpt så hon var lite seg, ville inte alls springa med Java, något som min svartvita dam hade svårt att acceptera. När dem gick ner till vattnet så sprang Java i det första hon gjorde! Herregud, det måste vara svinkallt, har hon ingen känsel?!  Hon kom dock upp ganska snabbt & gick inte nåt mer sen, men hade vi kastat nån pinne så hade hon fan inte tvekat en sekund, haha.





Det var en skön promenad, som så gott som alltid med Clara & hennes gäng. Både jag & mina tjejer trivs bra med dem & jag vet att det är ömsesidigt, vilket gör att det känns ÄNNU BÄTTRE!

Just nu sover tjejerna, men när dem vaknar så ska väl Rally ut & kissa & efter det ska jag byta ut deras leksaker. Jag brukar göra det emellanåt så att dem får nånting nytt att leka med, & det uppskattas kan jag säga! Jag kommer dock inte att ta bort favoriterna - bävern & pandan, för då blir dem nog ledsen.  Java snuttar ju på pandan flera gånger om dagen, så den får inte försvinna. Dem fick ju en varsin leksak i julklapp så dem ska jag plocka fram.

Sen så, om vi orkar (eller ja, om JAG orkar) så blir det även lite träning. Och omvårdad, tandborstning & sånt där, haha, välkommen hem Rally.  

Av Malin Sjöström - 4 januari 2014 20:10

Idag har vi gått hemifrån till Norrstrand där vi hälsade på morsan, Anders & Farro. Farro blev jätteglad över att träffa Java, men det vore ju synd att säga att det var ömsesidigt.  Haha. Java avskyr verkligen valpar.



För första gången i sitt 3-åriga liv fick hon träffa på en radiostyrd bil. Den var lite läskig i början, som ni kan se på filmen nedan. Men efter ett tag (efter att jag hade stängt av kameran såklart) så gick hon över till att ta den istället. Hon siktade på däcken & skulle ta den jäveln, haha. Det fick hon dock inte, för vi ville ha bilen hel även efter vårt besök.  



Imorrn blir det en långis med Evelina, Shandi & min älskade Rally!!  Shit vad jag saknar min lilla räv, ska bli underbart att träffa henne imorrn. Jag hoppas att jag får ordning på min sömn & det andra snart så att jag klarar av att ha henne själv igen. Jag saknar henne dock så grymt mycket att jag kommer att ha henne hemma ett dygn, ska bli så himla mysigt att få sova med henne nära nära en natt.  Jag längtar till dagen då min flock blir komplett på heltid igen.

Av Malin Sjöström - 3 januari 2014 17:53

Den 1 April 2011 hittade Java sin favoritlåt & sen dess har den hållit sig kvar! VARJE gång hon hör melodin så börjar hon sjunga, så jävla söt.  Idag var det 3:e gången jag filmade henne & såhär har utvecklingen gått.  





Hon kan allt den lilla tösen, haha.

Så nu är hon alltså hemma igen & det känns skönt, jag har saknat henne! Åter igen frågar jag mig själv vad folk utan hundar gör?  Det finns ju inte ett smack att göra, varför ska man ens gå upp ur sängen? Och ensamheten, nej, ett liv utan hund är inget liv för mig, så är det.

Imorrn blir det en promenad!  Kan låta "löjligt" men jag har längtat efter en ordentligt promenad ett tag. Runt jul & nyår blev det ju ganska dåligt med promenader & sen åkte hon ju bort. Så en härlig promenad är precis vad jag vill ha imorrn, låt oss bara hoppas att vädret är någorlunda okej, uppehåll tycker jag att det kan vara iaf. Nån som vill följa med på en långis? Bara att höra av sig isf!

Tidigare under dagen såg jag på den senaste Chucky-filmen & även om dem andra var värre så var denna hemsk! Jag hoppade & skrek till flera gånger, fan alltså vad jag hatar skräckfilmer!  Jag vill inte se dem, men jag vill ha sett dem. Går det ihop för er? Haha.


Nu är det snart dags för Java att få kvällsmat & jag ska väl också passa på att äta nåt då. Sen (om damen inte bara vill sova) så kanske det blir en litet träningspass inomhus. Ni anar inte hur mycket motivation man kan samla på sig när man inte har dem nära.  

Saknar även Rally jättemycket.  Men jag & Evelina ska förmodligen ses både till helgen & under nästa vecka, så då får jag passa på att tvångskela med henne, haha. Min lilla räv, nog har hon en stor plats i mitt hjärta även hon.  

Av Malin Sjöström - 2 januari 2014 19:00

Vad gör man när man är hundlös? Jo, man ligger i sängen nästan ett dygn i sträck, äter "frukost" för att sedan förflytta sig till liggande ställning i soffan där man ser på en film.  Visst låter det ansträngande? Haha.

Har fått önskemål om att lägga upp fler videor här från träningspass & sånt, så det ska jag försöka göra, när jag har nån hund hemma att träna med & filma.  För 2 år sedan la jag upp en film här i bloggen när jag tränade röstkommandon med Java, & det var när hon precis hade lärt sig tricket "eller hur". Om man jämför den filmen med hur hon utför det tricket nu så, ja, vad ska man säga? Det var bättre förr!  Vill ni se den filmen så finns en länk här till höger som tar er till det inlägget.

Tänk, för 3 år sedan fick jag hem min lilla prinsessa, eller ja, då hade jag haft henne i 4 dagar. Hon var farligt söt redan då & jag ångrar inte en sekund att jag tog just henne! Men ska ärligheten fram så var det ju inte kärlek vid första ögonkastet, nope, det tog ett dygn innan det blev vi.  Valparna var 5 veckor när jag & Erik träffade dem för första gången, & såhär såg Java ut då:



Jag tror att hon höll sig ganska lugn den första veckan i sitt nya hem, sen kom hennes riktiga jag fram & sen dess har inget varit sig likt!  



Och ensamhetsträningen var brutal i början, jösses, jag trodde aldrig att jag skulle kunna få henne att vara lugn när hon är ensam, men tji det fick jag!  Nu är hon ju iofs på spaning efter allt ätbart som kan finnas när hon är ensam, men det är ingen stress i henne som det var förut. Kolla på filmen nedan så förstår ni vad jag menar.



Jag är så glad över att ha henne som MIN, ingen kan ta henne ifrån mig, det ska alltid vara vi två.  Äkta kärlek varar för evigt. Jag hoppas att hon nu kan få vara frisk framöver så att vi kan göra massa ROLIGA saker istället för att spendera alltför mycket pengar på djursjukhus, även om jag såklart inte tvekar på att göra det om det behövs. Stackarn har inte haft ett enda år som frisk, jag tror att hennes längsta uppehåll mellan olika sjukdomar har varit ett halvår. Usch, det har varit väldigt jobbigt för mig, men värst har det såklart varit för henne. Så låt oss hoppas att hon får vara frisk nu!

Av Malin Sjöström - 1 januari 2014 20:38

Kanske borde jag satsa på att bli sådär superduktig på att uppdatera bloggen det här året?  Jag har ju varit det, eller ja, jag ÄR ju det stundtals, men nu under t.ex förra månaden var det katastrofalt. Men, men, jag får ge det en ny chans.

Nyåret gick bättre än väntat. Jag chansade inte så mycket utan gav Java Zylkéne 2 gånger, sen om det hjälpte är ju omöjligt att säga. Hon låg mest under bordet & tittade, emellanåt sprang hon iväg & gömde sig, men sen kom hon alltid tillbaka. Ingen panik direkt, men helt klart ett obehag. Och SJÄLVKLART hade jag henne kopplad dem få gångerna vi var tvungna att gå ut under dagen, för jag vill inte riskera att min finaste prinsessa springer bort.

Idag har hon varit helt som vanligt, därför fick hon åka hem till familjen Karlstam. Där kommer hon att stanna tills på fredag & det tycker nog alla är roligt. Java älskar att vara där & dem familjen är nog Java's största fan, så dem klagar verkligen inte. Sen tycker jag (faktiskt) att det är skönt att vara hundledig ibland. Bara få vara så mycket egoist man vill utan att det skadar någon annan, haha.  



Min lilla räv då undrar ni, ja, såhär ligger det till med henne.

För en vecka sen så åkte hon ju hem till Evelina & så skulle hon vara där fram till nyår, det var planen. Men saker & ting blir inte alltid som man har tänkt sig.  Jag har fått erkänna att det i dagsläget är bättre för alla inblandade om Rally är kvar hos Evelina några veckor till. Det beror bland annat på mina grova sömnproblem som jag HOPPAS ska vara lösta snart. Har ju inte överdrivet många mediciner kvar att testa, så jag hoppas ju att vi ska hitta rätt så snabbt som möjligt.
Detta betyder INTE att jag inte tycker om henne, ånej, jag älskar den lilla sprätten.  Och jag VET att hon har det bra hos Evelina, plus att jag träffar henne med jämna mellanrum när jag & Ewe ses, antingen en stund hemma hos henne, eller under en långis. Så jag har koll på dem, tro inget annat.  

Och är det nån som inte "nöjer sig" med den förklaringen är som vanligt mycket välkommen att skicka ett mail till mig (malin@supermagic.se).



Nu ska jag surfa runt lite & kolla upp några saker innan det är dags för att försöka sova, har ju mååånga timmar att ta igen.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards