Super Magic

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin Sjöström - 22 januari 2014 13:11

Eftersom Java har blivit lite konstig i vissa situationer så bestämde jag mig för att låta Stefan Rosén kolla igenom henne ordentligt, & vi fick en tid idag. Han berömde oss för att hon var så fin i hullet, bra & jämt musklad, samt att hon hade väldigt mjuka leder. Hon var dock spänd under hela undersökningen, men det visste jag redan innan att hon skulle vara (eftersom hon är osäker på främmande människor & speciellt män). Han sa också att hon är högre bak än vad som är normalt för bc's & det är en sak jag har hört förr, så ingen nyhet alls. Det gick jättebra ända tills han kom till ländryggen, då reagerade hon ganska ordentligt. Han kände lite fram & tillbaka, men samma reaktioner på samma ställe hela tiden. Så förmodligen är hon överansträngd & därför väntar nu koppelpromenader en vecka framöver. Efter det så ska hon få leka med Bira för att se om hon fortsätter att vara avvaktande där eller om hon är bra igen, är hon inte normal så ska hon tillbaka för fler laserbehandlingar (som hon fick en idag).

Såhär skrev Stefan i hennes journal:


"Java rör sig normalt i skritt & trav.
Hon är en högrest hund i länden.
Har inga onormala ledfyllnader i något ben.
Bra svikt & mobilitet av bröstkorgen & främre ländrygg.
Från L3 & bak till korsryggen är hon spänd & stram i muskler samt ömmar vid intraspinal palpation.
Tecken på överansträngd muskulatur.
I övrigt är hunden välmusklad.
Fin i hullet.
Bra medmobilitet."


Och som sagt, är hon fortfarande konstig om en vecka så ska hon tillbaka för laserbehandlingar & vibb 2 gånger/vecka tills dess att han kommer tillbaka om cirka en månad då han vill titta på henne igen. Så låt oss hoppas att detta går över nu med enbart hjälp av vila. Långa koppelpromenader plus massage 2 gånger/dag är ordern från specialisten & den ska vi följa ordentligt.

Hela besöket blev mycket billigare än jag nånsin kunnat föreställa mig så jag ångrar inte för en sekund att jag valde att åka in med henne. Jag känner mina hundar så väl att jag märker direkt om nåt inte är som det ska eller brukar vara. Hellre åka in i ett tidigt stadium än när det kanske har gått så långt att det krävs mer komplicerade behandlingar.

Efter att vi hade kommit hem & vilat nån timme så fick Java ett ben som var mycket uppskattat! Dock så höll det inte så länge, men det brukar ju inte ben göra här hemma.  Hon är ju som värsta strimmelmaskinen, haha.



Imorrn är Bira tillbaka i flocken & då väntar en långis tillsammans med Carina & Clara. Vart vi kommer att gå vet vi inte än, men i vilket fall som helst så kommer ju turbodamen att få gå i koppel hela tiden. Jösses, hon kommer att vara som värsta vildhästen innan den här veckan är slut.  

Av Malin Sjöström - 21 januari 2014 14:48

En önskan gick i uppfyllelse, jag fick en perfekt vinterdag på min 27-årsdag! Så jag, Evelina & hundarna drog ut på fältet & in i skogen & det var superskönt! Självklart följde kameran med, här kommer en del av korten, fler finns på hemsidan.








Det var helt underbart att få träffa min lilla räv igen!  Hon var så pigg, glad, allert & sprallig, full av livsglädje. Jag saknar henne som fan, men än är jag tyvärr inte redo för att ta hem henne, även om jag förmodligen tar hem henne nåt dygn snart igen för att mysa ordentligt. Det känns ändå oerhört bra att hon trivs så bra hos Evelina & Shandi, för jag behöver inte oroa mig för henne. Men visst har jag Rally-abstinens!

Idag är det exakt 1 år sedan jag hade Bira första gången. Tänk att det redan har gått 1 år, jösses, det känns som några månader, samtidigt som det känns som att hon alltid har tillhört vår flock. Vi har kommit långt under denna tiden & jag har lärt mig en hel del, precis så som det ska vara.  

Senare idag ska vi hem till farsan & äta, födelsedagsmiddag ni vet.  Annars så blir det rätt så lugnt, har bara sovit 4 timmar inatt så jag är rätt så sliten & behöver vila.

Imorrn startar vi dagen med ett besök på Solstaden där Java ska gås igenom ordentligt. Så då får jag svar på om det är nåt fel på henne eller inte, & är det inte det så måste hon ha en dålig period i livet! Idag har hon dock sprungit massor med både Bira & Shandi, vilket inte hör till vanligheterna längre. Eller ja, hon springer med alla hundar utom Bira, dem leker ju så extremt fysiskt så jag tror att det beror på det. Men, men, imorrn får jag förhoppningsvis lite svar.

Av Malin Sjöström - 20 januari 2014 14:45


Ett besök på hund- & kattspecialisten stod på dagens schema. Så jag, Loppis & hundarna tog bussen till Råtorp & sen gick vi därifrån till Våxnäs & affären. När vi gick över fälten så fick brudarna springa lösa & Java sprang faktiskt lite grann!  Inte alls som hon brukade göra, men ändå mer än hon har gjort den senaste tiden.



På djuraffären köpte jag flera olika ben till damen i svart & vitt, måste ju testa vilka som håller längst så att jag kan avgöra vad som är bäst att köpa. Hon är ju som en strimmelmaskin när det gäller tuggben, så vi får testa oss fram.

Efter lite handling så tog vi bussen hem igen, & även om vi inte har gått särskilt mycket så vilar vi nu allihop. Mitt knä är fortfarande inte bra efter alla promenader i snön, men jag låter mig inte hindras av det, ånej, det ska göra bra mycket ondare om jag ska sluta med promenaderna! Herregud, jag har ju precis kommit igång ordentligt, men det är tack vare Carina & Olle (som äger Clara), för vi har liksom dragit ut varann.  Skitbra med såna personer, & att vi dessutom kommer väldigt bra överens gör ju inte saken sämre.

Fick även hem ett paket idag med stegräknare åt hundarna!!  Nu ska det bli spännande att se om dem kan tänkas fungera "rätt". Jag är lite skeptisk till dem, det kan jag ju ärligt säga, men dem kostade inte så mycket så det är värt ett försök. Kan ju slå vad om att Rally inte kommer att gå lika många steg som Java, haha, för lilla räven tar väl inte många steg i onödan.  

På tal om Rally, hon är ju skendräktig nu. Svullen både där bak & pupparna, samt att hon är grinig mot andra hundar, bäddar överallt & äter mindre än vanligt. Tänk att hon blev det på första löpet, hur vanligt är det? Hon är ju fortfarande "valp" själv...

Java håller ju på att byta foder nu & visst att jag tycker att hon ser smalare ut, men när jag vägde henne idag så fick jag chock!!  Jag trodde först att det var fel på vågen, men efter att ha vägt Bira så insåg jag att nej, vågen stämmer. Min stora tjej har gått ner till 15,2 kg!!  What, när hände det liksom?!  Funderar på om hon är fin i hullet nu eller om jag ska öka maten lite, avgör det i samråd med specialisten som ska kolla på henne på onsdag. Bira däremot ligger stadigt på sina 26,8 kg.  

Ikväll blir det mat på en restaurang då morsan inte kunde imorrn. När man fyller år så får man ju välja mat fritt, så då valde jag ett ställe där dem har den absolut godaste kebaben som finns. Så nja, restaurang kanske är fel ord, en pizzeria är det väl, men den påminner mer om en restaurang.

Imorrn blir det förhoppningsvis fint väder & en långis med Ewe & hundarna. Isf ska jag ta med mig systemkameran & ta massa kort som jag sen ska använda till ett projekt.  Så våga inte ställa in nu Ewe!!  

Sist, men inte minst så har vi idag haft besök av en från Riskbyggen. Han gjorde lite ändringar vid fönstren & gav oss lite tips på hur man kunde få det varmare i lägenheten, & jag tror att det redan funkar, för det känns inte lika kallt här inne. Men det tar säkert ett tag innan man känner en större skillnad. Men det går äntligen åt rätt håll.  

Av Malin Sjöström - 19 januari 2014 13:28

I wish that I could hold you now
I wish that I could touch you now
I wish that I could talk to you
Be with you somehow
I know you're in a better place
Even though I can't see your face
I know you're smiling down on me
Saying everything's okay
And if I make it out this thug life
I'll see you again someday
I wish, I wish, I wish
I wish, I wish, I wish



Vissa dagar gör sig saknaden mer påmind än andra, idag är en sån dag. Min underbaraste fina kung, du försvann alltför tidigt. Men jag ångrar inte en enda sekund att jag valde just honom, att det blev han & jag, om så bara för några få år.



Han lärde mig så otroligt mycket & han visade mig en helt ny värld, en värld som kom att betyda oerhört mycket för mig. Jag har honom att tacka för att jag ens har Java, & framför allt Rally. För hade inte han visat & lärt mig allt så hade jag inte varit så fast i hundvärlden, det är jag övertygad om. Och nu betyder mina hundar allt för mig, dem är mina ögonstenar, mina barn & jag älskar dem hur mycket som helst.



Jag blir varm inombords när jag tänker på honom, & jag vet att vi en dag ses igen, även om det är väldigt lång tid dit. Och längs den vägen så ska jag leva för oss båda, precis som jag lovade honom innan han gav mig blicken "tack" & somnade in för evigt.  

Av Malin Sjöström - 18 januari 2014 16:14

Det blev visst en långis igår kväll ändå.  Så kan det gå, ingen var gladare än Java över det iaf, även om det var jobbigt för hennes matte.  



Bilden ovan är det inte jag som har tagit (har ingen aning om vem som har tagit den & numera är det snö överallt), men dessa "prydnader" står i en rondell där min farsa bor. Vargen blir ju allt vanligare, varg är Värmlands landskapsdjur & Färjestad är ju "vargarna från Värmland", så kan det passa bättre nån annanstans?  

Idag har vi däremot årets hittills tråkigaste dag, jag har vilat en del under dagen då jag känner att jag behöver återhämta mig lite. Java har också mest vilat, men det gör hon nog av uttråkning, inte för att hon är trött. Dagens långis blev inställd, vilket var tråkigt, men så kan det bli.

Imorrn ska vi kanske gå en långis med Evelina & senare på eftermiddagen så ska jag hämta min lillebrorsa, annars har vi ingenting planerat. På måndag kommer Bira igen & vardagen fortsätter "som vanligt".

Av Malin Sjöström - 17 januari 2014 18:10

Fuck, jag skrev ett inlägg förut men glömde att uppdatera det i bloggen, sen så raderade jag det såklart.  *Hur dum får man bli?*

Idag har vi iaf haft en vilodag, såna behöver man ibland. Jag har fixat saker på egen hand, så Java har haft riktigt tråkigt, men så kan det bli. Hon överlever, för imorrn ger vi oss ut på en långis igen.



På den bilden ser hon så stor ut.  Så stor uppfattar jag henne inte i verkligheten, så det måste bara vara ur den synvinkeln. Jag HOPPAS att det är så, för Java får inte bli så tjock (igen).

Det blev ingen date med Jonna idag då hon är sjuk, men vi satsar på imorrn istället så jag hoppas att hon mår bättre då. Nu under kvällen tänkte jag roa mig med Farmen (på tv4play) & sen försöka sova tidigt så att jag får sova ordentligt innan morgondagen.

Nej, nu vill Java ha kvällsmat så det är väl bara att servera den & hoppas att hon ikväll får behålla allt. Vilket hon dock fick göra senare igår kväll.

Av Malin Sjöström - 16 januari 2014 18:59

Ännu en dag då vi har pulsat i snön i skogen, fan vad jobbigt det var! Värst måste det ha varit för Clara med tanke på att snön var högre än henne...

Under eftermiddagen var jag på terapi & direkt efter den så åkte jag hem till Evelina. Nu har jag precis kommit hem efter att ha myst med världens bästa Rally i typ 1,5 timmar.  Jag saknar min räv, men nu KANSKE jag kan se ett ljus längre fram, det återstår att se.

Imorrn blir det terapi på förmiddagen & vid kl. 16 åker jag & Java hem till Jonna där vi ska spendera kvällen. Hon ska blondera håret på mig, samt klippa topparna, så det ser jag fram emot.  

Java å andra sidan fortsätter att vara konstig, så idag ringde jag Solstaden & bokade in en genomkoll av hela henne hos specialisten Stefan Rosén. Han var ju den som hittade felet på Magic, det som alla andra veterinärer missade. Så jag känner ett stort förtroende för honom, finns det nåt fel så hittar han det (med andra ord, hittar han inget så finns det inget). Så på onsdag gott folk, då får jag svar på om det är nåt galet med henne eller om hon bara blivit väldigt konstig den senaste tiden.



Nu när hon fick kvällsmat så fick hon inte behålla nånting alls.  Så jag får vänta nån timme & sen ge henne lite i taget & se om det stannar kvar på insidan. Jag tycker så synd om henne när hon spyr, för hon ser så liten, ynklig & rädd ut då, som om hon tror att jag skulle skälla på henne, vilket jag ALDRIG skulle göra!! Hoppas bara att det är nåt tillfälligt, men det tror jag att det är (om inte annat så intalar mig det tills motsatsen är bevisad).

Av Malin Sjöström - 15 januari 2014 13:58


Även idag har vi gått en långis & pulsat snö, herregud, kommer det aldrig att sluta snöa?! Det räcker med snö nu, jag vill ha sol & blå himmel så att man kan få lite fina kort på hundarna. Blir ju inte jättebra bilder när det snöar plus att kameran blir blöt, så nej, jag väntar på solen.



Promenaden var iaf skön, hundarna tycker att det är roligt att springa i snön & man blir själv glad över att se dem så glada. Ni vet, ibland krävs det inte så mycket.  Sen att det hörs lång väg när vi kommer eftersom Bira nästan skriker när hon leker, ja, det är en annan sak, haha.





Om ett par timmar ska Bira hem & strax efter det så ska jag, min lillebrorsa & Java åka hem till morsan där vi blir bjudna på mat.  Vi kommer även att spela lite spel & umgås i värmen där. Min bovärd har hört av sig så nån ska komma hit snart & kolla värmen, för såhär kallt vill jag inte ha det längre! Min brorsa har nästan inte sovit nånting inatt p.g.a kylan & så ska det inte behöva vara. Så vi får se vad dem säger när dem kommer.

Men innan B ska hem så tänkte jag duscha, fast det lockar ju inte så mycket att sitta med blött hår här i soffan efteråt...Så det är tur att man har en hårtork, annars skulle jag nog aldrig duscha vintertid.

Imorrn ska jag förmodligen träffa Evelina en stund på förmiddagen, sen har jag terapi & efter det ska kanske jag & Java hem till Jonna. Inget (förutom terapin) är helt bestämt, men jag hoppas att allting blir av. Jag mår ju bättre när jag har saker att göra, så kanske är nån form av sysselsättning inte så långt borta ändå?

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards