Super Magic

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin Sjöström - 14 januari 2014 16:16


1,5 timmar i skogen tillsammans med Carina & Clara blev det idag. Hundarna njöt & vi pulsade snö stundtals, haha. Bira lät mer än hon sprang idag, Java sprang mest runt oss & Clara hittade hela tiden nya små pinnar som hon var TVUNGEN att äta upp. Det är vår flock i ett nötskal.  



I slutet, när man kommer fram till kohagen, så måste man gå igenom ett par grindar för att komma ut på nästa fält. Nu under hösten så gjorde dem om grindarna & satte upp ett nytt, högre staket (eftersom kossorna drog sönder det förra). Så det bli liksom stopp där för hela hundligan så att vi människor kommer ikapp & kan öppna grindarna. Men inte idag, Java bestämde sig snabbt för att hoppa ÖVER staketet, som är över 1 meter högt & består av fårstängsel, eltråd & högst upp är det TAGGTRÅD!!  Java har hoppat över det gamla staktet nån gång, men då har jag blivit arg på henne, så det var längesen hon ens tänkte tanken nu, därför blev jag så chockad. Som tur var så klarade hon hoppet utan problem, eltråden svajade lite, men hon lyckades undvika taggtråden, & det är ju det viktigaste. Herregud, ibland är hon livsfarlig, & lite smått galen.  

Nu har Bira precis åkt hem & jag har huvudvärk från helvetet & tillbaka. Så jag ska nog gå & lägga mig i sängen en stund & se om det hjälper. Java har ju fått sin motion & nu tuggar hon glatt på ett ben, så det är inte ett dugg synd om henne om jag blir liggandes en lång stund.

Av Malin Sjöström - 13 januari 2014 18:34

Dagens veterinärbesök gick snabbare & var billigare än jag trodde att det skulle bli! Hela klon hade redan lossnat, så dem behövde inte söva henne för att ta bort resterna.  Pulpan är kvar, tack & lov, & nu gäller det att vårda den. Hon ska gå med bandaget ett dygn & en sko utomhus, sen ryker bandaget & då får hon gå "naken" inomhus om hon kan låta bli tassen, annars får hon ha en luftig strumpa på sig.

När pulpan har torkat så ska den målas med nagellack för att bilda ett litet skyddande lager, så det blir ju spännande. Hon ska även gå på Metacam i 7 dagar, & tack & lov så hade jag redan det hemma, så jag behövde inte köpa mer.  (Ibland är det "bra" att hundarna blir sjuka/skadade tätt inpå varandra, för det blir ju ofta medicin över.) Just det ja, hon ska ha "tassbad" en gång/dag i ett specialschampo också, det var nog allt, haha.

Eftersom hon är oberörd av det så får hon gå på promenader, så länge hon har en sko på sig. Börjar hon få ont eller inte vilja gå nånting så slipper hon såklart det, men i dagsläget följer hon gärna med ut.



Nu under eftermiddagen så har jag gått en långis med Elin & Leo. Java & Leo sprang som dårar så jag trodde aldrig att kraften skulle ta slut hos Java. Fast det har den nog inte gjort heller, men jäklar vad hon sprang! Skönt för henne att få sträcka ut ordentligt efter ett & ett halvt dygns vila.

Imorrn kommer Bira igen så då blir det ju en långis i skogen som det ser ut nu. Får se om jag lyckas få med mig någon eller om jag får gå själv med tjejerna. Ut ska vi i vilket fall som helst!

Av Malin Sjöström - 12 januari 2014 15:43

Idag skulle det bli en bra dag, först hundträff i sandtagen & sen träffa Jonna. Tyvärr blir det inte alltid som man har tänkt sig.

Vi hämtade Rally & åkte iväg till hundträffen, mötte alla andra & gick en gemensam promenad till sandgropen. Rally var inte alls på bra humör, men jag tänkte att det kanske skulle vända. Efter ett tar så blev hon väldigt arg, men jag tyckte att det var bra att hon ÄNTLIGEN börjar säga ifrån lite, visst, inget aggressivt, men hon måste ju kunna stå upp för sig själv. Hon frös en hel del (trots vintertäcke) så jag bar upp henne & då såg Olle blodet. Klon längst ut på vänster baktass var av & ja, det blödde en hel del! Så vi fick söka upp Lotti som tvättade av & lindade om hela tassen. Rally var supersnäll att hantera, men jäklar vad hon lät när andra hundar kom i närheten för att dem var nyfikna på vad som hände. När vi var klara så fick Rally springa igen & skadan märktes inte alls på henne.  Men vi stannade bara en kort, kort stund efter det, sen begav vi oss hemåt.

Kom hem & fick veta att det inte blir nåt med Jonna idag.  Hon hade fått förhinder & visst, så är det ibland, men det är ändå tråkigt eftersom jag hade sett fram emot det så mycket. Men vi ska försöka ses nån dag nu under veckan istället, så det blir säkert bra.  

Pratade lite med Jeanette på Facebook & hon tyckte att jag skulle ringa in till djursjukhuset & rådfråga dem om hurvida vi skulle åka in akut idag eller om det gick att vänta tills imorrn, så det var bara att ringa. Sköterskan jag pratade med frågade lite om hur det såg ut & om hon var påverkad av det & verkade ha väldigt ont. Jag sa som det var, att jag tror att klon har gått av på mitten & att hon inte verkar alls bekymrad över det. Så hon tyckte att vi kunde vänta tills imorrn. Dem skulle ändå inte kunna göra nåt idag, mer än att ge henne smärtstillande, för klon måste bli lite mjukare innan dem kan ta bort den helt, vilket dem måste göra för annars kommer det aldrig växa ut nån ny. Tänk, man lär sig nånting varje dag, detta hade jag dock gärna lärt mig på något annat, betydligt billigare, sätt. Så imorrn gör Rally premiär hon veterinären, 10 månader & 1 dag gammal är hon då. Java startade ju sin veterinär-"karriär" som 10 veckorsvalp...Låt oss hoppas att det inte är någon fara med Rally, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är orolig.



Nu ligger hon bredvid mig här i soffan, jättetrött är hon. Och eftersom vi måste in till Solstaden imorrn så kommer hon att få sova hemma inatt. Det blir så himla mycket fram & tillbaka annars, så vi får hoppas att det kommer att gå bra. Imorrn efter djursjukhuset så får hon dock åka tillbaka till Evelina & Shandi. MEN, nu tror jag att jag har fått rätt mediciner för sömnen, för det blir allt bättre, så snart kanske jag kan ta hem henne på heltid igen.  Håll tummarna för att sömnen fortsätter att fungera, det gör iaf jag!

Av Malin Sjöström - 11 januari 2014 19:15

Det känns i fotlederna idag efter gårdagens långis, men samtidigt är det lite skönt, för det betyder ju faktiskt att jag VERKLIGEN har rört på mig ordentligt! Idag blev det cirka 1,5 timmar ute i snön, så vi är nöjda även idag.  Dessutom var det jakt precis bredvid vägen där vi gick, så vi hörde jakthundarna & helt plötsligt kommer världens skott & ja, då var jag rädd att Java skulle sticka hem, men hon stannade hos mig. Jag kopplade henne för säkerhets skull, men det kom inga fler skott. Vi gick även förbi blodspår som visade att nån/nåt hade blivit släpat av vägen, hundarna var intresserade av det, men ingen följde spåret utan fortsatte med oss. *Duktiga hundar*



Efter promenaden hann jag tina lite innan det var dags att åka till hockeyn, & där hände en helskum sak. Färjestad ledde med 3-0 & så fick Leksand en utvisning, vilket innebar att det skulle bli tekning i Leksandzoonen. Färjestad hann inte ens fram till tekningscirkeln innan domaren släppte pucken & då sköt Leksandspelaren (som självklart "vann" tekningen eftersom han var ensam där) & prickade Färjestads mål där PW (målvakten) stod & drack vatten! Haha, ingen fattade nånting, men målet godkändes. Jag skrattade så mycket att jag höll på att vika mig dubbel, så jävla roligt!  Varken jag eller nån annan FBK-fan trodde att dem skulle godkänna målet, men jodå, för domaren hade ju släppt pucken & tiden startade, så mål som mål. Det var en jävla tur att FBK vann såpass överlägset ändå (5-1) för annars hade det väl varit krig vid det här laget. Så det här målet kommer helt klart att diskuteras ordentligt & det lär komma flera filmer på det, haha.  

Imorrn väntar eventuellt en hundträff i sandtaget!  Sist kunde jag ju inte komma, men imorrn kan jag, jag ska bara se om jag får med mig Carina &/eller Olle, så att jag slipper åka själv, för nej, då åker jag inte. Om jag åker så blir det med Rally, för hon behöver den träningen mer än Java. Jag skulle ju kunna ta med mig båda två (som sist jag var där), men Java verkar mest tycka att det är jobbigt eftersom ingen leker på samma sätt som hon & Bira gör, därför är det mest schysst att låta Java slippa, även om hon själv inte kommer att hålla med om det när jag ska åka imorrn.

Men, men, förutom en eventuell hundträff så ska jag & Java hem till Jonna på eftermiddagen & det ser jag fram emot! Vi har pratat en hel del både via nätet & i telefon, men vi har aldrig träffats förut, så det ska bli spännande. Jag är dock inte ett dugg orolig för nånting, hon verkar vara en helt underbar person, & i värsta fall har jag ju Java med mig.  Min skyddande lilla svartvita fara, hon finns alltid vid min sida.  

Av Malin Sjöström - 10 januari 2014 19:18

När man har vissa "uppdrag" man måste fixa så kan man ju slå ihop det med nånting man mår bra av, eller hur? Så jag, Java, Carina, Olle & Clara gick ner till stan, fixade det som behövde fixas, & sen gick vi hem igen. Blev runt 1,5 mil & även om det var tungt i benen i dem sista uppförsbackarna så var det otroligt SKÖNT att gå så länge! Och hundarna klagade verkligen inte.

Redan i början av promenaden så kände Java på vattnet så att magen & halva svansen blev blöt. Det fryste sen till is & så fick hon gå nästan hela tiden. Jag tyckte lite synd om henne, men lyckades inte få bort isen, så vad kunde jag göra? Hon verkade inte störd av den, så kanske brydde jag mig mer än vad hon gjorde? Direkt vi kom hem så blev det en dusch för hennes del & sen vilade vi.

Nu har Loppis precis hjälpt mig att frisera henne lite. Svansen blev lite kortare (så nu släpar den inte längre i backen), byxorna likasa, tassarna fick sig en omgång & så sist så fixade vi magen. Eftersom det hängde massa is under magen på henne så klippte vi bort lite päls där, hon har fortfarande så att pälsen täcker huden & hänger ner lite grann, men inte riktigt lika mycket som tidigare.

Så det är vad vi har sysslat med idag.  Imorrn blir det nån form av aktivitet på dagen innan jag drar iväg på hockeyn. Vart Java kommer att vara under hockeyn vet jag inte, antingen får hon vara ensam hemma (vilket hon mycket väl kan vara) eller så får hon hälsa på nån (som då underlättar mitt samvete, haha) under tiden, det märks. Är det nån som vill ha henne några timmar så är det bara att höra av sig.  

Av Malin Sjöström - 9 januari 2014 17:54

Testar nu (ännu) en ny medicin för sömnen & inatt sov jag bättre än jag har gjort på mycket länge! Så förbannat skönt, hoppas att det inte bara var en engångsgrej utan att det faktiskt fortsätter att fungera. För om jag får sova mer så kommer jag även att ha mer krafter till längre promenader & framför allt TRÄNING!! Ska vi kunna ta upp tävlandet i Februari så är det hög tid att komma igång med träningen på allvar nu, inte sant?

Idag har vi iaf gått en långis med favoritgrannarna! Clara tycker att det är jätteroligt att hänga på dem stora tjejerna (Java & Bira) & dem låter henne hållas. Det är en rätt så udda flock, men väldigt harmonisk & bra. Idag fick vi t.o.m beröm av en gubbe vi mötte, för att hundarna var så lydiga, sånt är ALLTID uppskattat att få höra!

Imorrn blir det en långis ner till stan, jag hoppas att vi ska få med oss nån, men i värsta fall så går vi själva, jag & min stora fina tjej. Bira kommer ju inte eftersom det är fredag, så isf blir det bara jag & Java. Jag måste till psyk & krångla med lite mediciner, det är därför promenaden blir just dit, annars föredrar jag ju skogen.  

Nu ska jag göra mig klar & åka iväg på hockeyn! Java kommer att spendera några timmar hos Clara med familj, så det blir inge synd om henne.  Med andra ord kan jag gott stå där på hockeyn utan att behöva tänka saker som "stackars Java som är ensam hemma", utan jag kommer bara att kunna njuta av stunden!  

Av Malin Sjöström - 8 januari 2014 17:39

En långis i skogen tillsammans med Evelina & "våra" 6 hundar blev det idag! Vi gick i över 2 timmar, blandad terräng, skogvägar, grusvägar, lite asfalt & en hel del sand. Jag tror att vi alla 8 var trötta när vi till slut kom tillbaka till bilen, haha.

Vi fick lite "safari" på vägen, Shandi fick syn på en ekorre som snabbt som satan klättrade upp i ett träd & då ville Shandi efter. Dem andra hundarna blev då nyfikna & så fick Bira syn på ekorren. Hon hoppade, gnällde & vill verkligen inget hellre än att ta den, men tro mig, ingen av hundarna hade någon chans, så ekorren lever fortfarande.  

I mitten av vår promenad så kom vi fram till ett stort inhägnat område med maaasssooor av kronhjortar i! Några av hundarna blev intresserade & några brydde sig inte ett skvatt. Vi stannade där en liten stund & jag lyckades få några halvdåliga kort på dem, för fan vad dem kamuflerade sig med underlaget dem stod i! Haha.

Bira (som fick högsta betyg igår) skötte sig inte jättebra idag. Lite väl många gånger var hon "på" Rally & skulle ha igång henne till lek. Hon lyssnade lite sådär halvhjärtat på mig när jag sa till henne, så nästa gång Rally är med så kommer även vattensprutan att följa med! Bira behöver en liten påminnelse om att hon måste låta alla små hundar vara ifred, för dem blir rädda för henne annars. Det skulle jag också bli om jag var en liten sprätt på typ 6-7 kilo & så kommer det en 27 kilos schäfer i full fart! Så för allas skull måste det vara ordning i flocken.

Utöver detta så funkade det jättebra med alla hundarna. Eller nja, Leo var också på Rally en del för han mindes att hon en gång löpte.  Stackars lilla Rally, hon säger ju aldrig ifrån utan alla får göra som dem vill med henne. Därför hjälpte jag & Evelina till lite när vi kunde.  





Såhär intresserade var dem av ett gruppfoto.  Och Rally då undrar ni, jo, hon ville inte alls vara med utan sprang bara därifrån, haha. Så nej, nöjd med gruppfotot är jag verkligen inte, men vi hade roligt ändå!  




Nu ska jag roa mig med att färga håret, vill inte längre ha kvar den blåa färgen, så jag ska blodera det. Skulle det inte funka fullt ut, alltså att den blåa färgen fortfarande sitter kvar lite, så kommer hela håret att bli knallrött! Men allra helst blont, för det är det jag känner för just nu.  

Av Malin Sjöström - 7 januari 2014 16:16

Idag är som sagt The Big Bad One här igen & vi alla njuter!  På dagens långis så sprang brudarna massor & lekte & jag såg på Java hur lycklig hon var över att ha med sig sin absolut bästa polare! Och lilla Clara hade fullt upp med att hinna med dem stora tjejerna till en början, men sen gick det bättre.  Bira försökte få igång Clara en gång, men gav sig DIREKT jag sa till henne. Och hon har varit så duktig, så himla lydig, ja, jag är helt lyrisk över detta, vilken underbar hund!!  



Alla 3 skötte sig strålande & fick högsta betyg på hundmötet. Alla hundarna sprang ju lösa & jag, Carina & Olle gick & pratade & helt plötsligt så tvärstannade alla hundarna & bara stod & glodde rakt fram. När jag "kom ikapp" dem så står det en människa där med sin samojed i koppel, & INGEN AV VÅRA HUNDAR GICK FRAM!!  Utan dem bara stod där, knäpptysta & visste gott & väl att man inte hälsar på främlingar, & när jag ropade på dem så kom dem direkt, helt utan tvekan. Så gissa om vi är stolta över våra bästa tjejer?! Fan, jag blir tårögd bara jag tänker på det.  

Det enda som fattades var lilla Rally, fast hon hade ju aldrig klarat av hundmötet så fenomenalt bra som dem andra gjorde idag, men som sagt, den lilla räven saknades.

Imorrn blir det en långis med Evelina & våra 5 hundar. Jag med Java & Bira, & Evelina med Shandi, Rally & Vegas. Bira & Vegas har aldrig träffats förut, men eftersom ingen av dem har några problem med andra hundar så är vi inte det minsta oroliga för att nåt ska hända. Vi kommer att gå nånstans där alla hundarna kan springa lösa, så det lutar åt Sörmonskogen & sandtagen. I vilket fall som helst så ser jag verkligen fram emot den promenaden, så det får mer än gärna bli fint väder, för då åker även kameran med!  

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards