Super Magic

Alla inlägg den 22 januari 2014

Av Malin Sjöström - 22 januari 2014 13:11

Eftersom Java har blivit lite konstig i vissa situationer så bestämde jag mig för att låta Stefan Rosén kolla igenom henne ordentligt, & vi fick en tid idag. Han berömde oss för att hon var så fin i hullet, bra & jämt musklad, samt att hon hade väldigt mjuka leder. Hon var dock spänd under hela undersökningen, men det visste jag redan innan att hon skulle vara (eftersom hon är osäker på främmande människor & speciellt män). Han sa också att hon är högre bak än vad som är normalt för bc's & det är en sak jag har hört förr, så ingen nyhet alls. Det gick jättebra ända tills han kom till ländryggen, då reagerade hon ganska ordentligt. Han kände lite fram & tillbaka, men samma reaktioner på samma ställe hela tiden. Så förmodligen är hon överansträngd & därför väntar nu koppelpromenader en vecka framöver. Efter det så ska hon få leka med Bira för att se om hon fortsätter att vara avvaktande där eller om hon är bra igen, är hon inte normal så ska hon tillbaka för fler laserbehandlingar (som hon fick en idag).

Såhär skrev Stefan i hennes journal:


"Java rör sig normalt i skritt & trav.
Hon är en högrest hund i länden.
Har inga onormala ledfyllnader i något ben.
Bra svikt & mobilitet av bröstkorgen & främre ländrygg.
Från L3 & bak till korsryggen är hon spänd & stram i muskler samt ömmar vid intraspinal palpation.
Tecken på överansträngd muskulatur.
I övrigt är hunden välmusklad.
Fin i hullet.
Bra medmobilitet."


Och som sagt, är hon fortfarande konstig om en vecka så ska hon tillbaka för laserbehandlingar & vibb 2 gånger/vecka tills dess att han kommer tillbaka om cirka en månad då han vill titta på henne igen. Så låt oss hoppas att detta går över nu med enbart hjälp av vila. Långa koppelpromenader plus massage 2 gånger/dag är ordern från specialisten & den ska vi följa ordentligt.

Hela besöket blev mycket billigare än jag nånsin kunnat föreställa mig så jag ångrar inte för en sekund att jag valde att åka in med henne. Jag känner mina hundar så väl att jag märker direkt om nåt inte är som det ska eller brukar vara. Hellre åka in i ett tidigt stadium än när det kanske har gått så långt att det krävs mer komplicerade behandlingar.

Efter att vi hade kommit hem & vilat nån timme så fick Java ett ben som var mycket uppskattat! Dock så höll det inte så länge, men det brukar ju inte ben göra här hemma.  Hon är ju som värsta strimmelmaskinen, haha.



Imorrn är Bira tillbaka i flocken & då väntar en långis tillsammans med Carina & Clara. Vart vi kommer att gå vet vi inte än, men i vilket fall som helst så kommer ju turbodamen att få gå i koppel hela tiden. Jösses, hon kommer att vara som värsta vildhästen innan den här veckan är slut.  

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards