Super Magic

Direktlänk till inlägg 24 juli 2013

Äntligen ser jag ljuset i tunneln ordentligt! :D

Av Malin Sjöström - 24 juli 2013 19:46

Dagens veterinärbesök gick super! Javas lungor är friskförklarade!!  Avmaskningen gjorde susen, så luftvägarnas svullnad har nu dragit sig tillbaka. Jag kommer då aldrig att underskatta avmaskningsmedel igen! Haha.

När det gäller kisseriet så ska vi avvakta ytterligare en månad, fortsätta med alla mediciner, kosttillskott & specialfodret. Om en vecka ringer veterinären upp mig för att berätta vad hon & veterinären på Strömsholm har kommit fram till. Blir hon inte bättre så vet jag inte vad som händer, kanske fler undersökningar? Hennes sista urinprov var inte felfritt, men det är ingenting som växer på odlingen. Så dem misstänker urinrörskatarr eftersom hon har en irritation där, som då kanske kan vara felet. Att hon åker kana väldigt mycket tror jag beror på att hon är irriterad där bak, så jag hoppas att hon ska sluta med det snart.
Sen diskuterade vi såklart alternativet att hennes kissing numera kan sitta i huvudet. För hon har haft detta felet så länge att det kanske har blivit en vana? För hon kissar ofta ute, men hon kissar inte längre inomhus. Så jag får se mig om efter fler symtom som kan "avslöja" om hon fortfarande lider av felet, eller om det numera bara sitter i huvudet.

I vilket fall som helst så har jag fått klartecken (& nästan order) att börja bygga upp muskler & kondition igen! :D Så vi ska simma 2-3 gånger/vecka & utöver det promenader med benviktsmanschetter (endast 15 minuter/dag). Blir hon stel så har jag gått för fort fram, så jag kommer att hålla koll på henne. Jag har även tänkt att massera henne så gott som varje dag, dels för att jag då lättare kan känna om det blir nån förändring, & dels för att det är bra för kroppen, men det vet ju alla.  

Så vi rivstartade idag, lite simträning i älven. Först åkte vi & köpte en flytväst till damen, inte sådär jättepoppis från hennes sida, men hon har inget val.  Eftersom det kan vara ganska strömt i älven så har jag en lång lina på henne, så att jag kan "håva in" henne om hon inte skulle orka själv. Men det märktes tydligt idag att hon är väldigt otränad, så vi får skynda långsamt.



Rally fick såklart följa med, men hon slapp simma. Hon verkade tycka att det var ganska spännande att stå & titta ut över kanten, den lilla räven. Hon kommer inte att behöva simma nånting alls i älven, utan hon får enbart simma i sjöar eftersom hon än så länge inte kan simma så bra. Så jag vill inte riskera att skrämma henne, det känns inte alls schysst. Men skulle det vara jättevarmt så kan jag ju alltid bara doppa henne snabbt, men hon kommer som sagt inte att behöva simma.



Jag har nog fortfarande inte fattat dagens positiva besked om Java, jag har svårt att ta till mig det eftersom jag har ställt in mig på det värsta. Så det lär säkert ta ett par dagar innan poletten trillar ner helt, men jag kan vänta.  Huvudsaken är att min prinsessa blir bra igen.

När det gäller träningar & tävlingar så kommer det att ta ytterligare några månader innan vi ens kan tänka på tävling. Men vi ska fokusera på fysiken & träna andra grejer för skojs skull & ganska kravlöst. Vi har ju inte tränat seriöst på några månader nu, så det blir helt klart en nystart för oss båda två, när tiden är mogen.

För Rallys del däremot väntar utställningsdebut den 24 Augusti på Lillerud, det är en inofficiell utställning för alla raser = perfekt träning för en valp! Så mitt "tävlingsbehov" kommer att stillas med några utställningar, så vi kommer nog att bli nöjda allihop.  

 
 
lisa

lisa

24 juli 2013 20:03

åh blir så glad för din skull vännen!! <3 Sockersöta Rally med sin flytväst, tihi! O duktiga JAva som simmar på! :) Allt löser sig <3

http://www.redcanine.weebly.com

Malin Sjöström

24 juli 2013 20:47

Tack fina du!

 
Ingen bild

Angelica

24 juli 2013 21:38

Åh vad kul att höra att det gick så bra! :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Sjöström - 11 maj 2014 18:14


Nu har bloggandet flyttat till hemsidan helt & hållet. Så vill ni fortsätta följa oss så är det SuperMagic.se ni ska följa i fortsättningen!     ...

Av Malin Sjöström - 10 maj 2014 17:33


Igår var det en väldigt dålig dag, tuff, tung & mörk på alla sätt & vis, men jag tog mig levande igenom den. Eftersom jag inte mådde bra så tränade jag inget med hundarna, för jag ville inte riskera att tappa humöret & bli irriterad i träningen. Dem ...

Av Malin Sjöström - 8 maj 2014 18:40


Åter igen, tack för alla era kommentarer! Det är nyttigt att höra andras åsikter nu när jag själv inte är säker på hur jag ska gå vidare. Jag får svar från SLS (Lundehundssällskapet) imorrn eller under helgen, så vi får se vad dem har att säga. Rasen...

Av Malin Sjöström - 7 maj 2014 20:03


  Kommer jag nånsin att få uppfylla min dröm med att föda upp hundar? Först köpte jag Java, som min tilltänkta stamtik & vad hände med henne? Jo, hon blev sjuk & var tvungen att kastreras.  Sen köpte jag Rally & vad hände då? Jo, hon har fel på ...

Av Malin Sjöström - 6 maj 2014 18:20


Idag blev det inte alls som planerat.  Ingen Bira & ingen långis. Jäkla regn!! Visst, man kan ju faktiskt gå långisar även fast det regnar, men idag gjorde vi inte det. Jag hade ju sett fram emot en skön tur i solen liksom, men nope, inte idag.   ...

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards