Super Magic

Alla inlägg under april 2012

Av Malin Sjöström - 7 april 2012 17:15

 

Riktig lydnadsträning har det blivit idag, i nästan 2 timmar var vi på Skutberget & tränade med en hyfsat stor grupp av folk & hundar.  Vi startade med en platsliggning i 3 minuter & jag måste säga att Java är SUPERDUKTIG på platsen, visst, vi har inte kommit till "huvudet-ner-på-marken" än, men hon ligger tyst & stilla oavsett vilka hundar hon ligger bredvid. Jag vet ju vilka stora problem jag hade med min kung angående platsen, jisses, han gjorde nog allt en hund nånsin kan göra! Haha, nu i efterhand kan man skratta åt det, men just då var man bara asförbannad & ledsen.

Vi tränade sen lite självständigt innan vi blev kommenderade i fritt följ, läggande under marsch, inkallning & fjärren. Stundtals gick hon superbra & stundtals var det som om hennes hjärnceller tagit semester...Många av hundarna var nosiga, så det har säkert varit en del djur där under natten, men jag tycker ändå att Java ska sköta sig & inte gå med nosen i backen. Vi tränade även lite freestyle-kombinationer & jag insåg att vårt nya program kommer att bli svårare att genomföra än vad jag har tänkt mig, så MYCKET mer sån träning!

Men summan av dagens träningspass är en bra känsla med mycket hopp, inte lätt att vara ung, löpa & träna så länge, men det är bara att kämpa vidare.


Idag är det ju den 7 April vilket innebär att Magic skulle ha fyllt år.  Han skulle ha fyllt 6 år som han inte varit tvungen att lämna jorden & mig. Jag saknar honom så grymt mycket, min älskade bästa kung, finns ingen som nånsin kan ta din plats!  Jag önskar att jag fick träffa honom igen, bara en sista gång, men det är ingen idé att gå runt & hoppas på nåt sånt, för det kommer aldrig att inträffa, men jag kan ändå inte sluta önska det.


 

Livet känns tomt utan honom, men tack vare Java så klarar jag ändå av dagarna & mår hyfsat bra, alla har ju bra & mindre bra dagar, så är det ju jämt, men idag är det nog en bra dag, det känns som det iaf.  Så nu är det bara att hoppas på att det fortsätter såhär!  

Av Malin Sjöström - 6 april 2012 17:30

Den här dagen startade superdåligt, jag var trött, oengagerad & ville bara sova, vilket jag också gjorde. Efter att ha vilat upp mig lite så drog jag & Java iväg till Karlstad BK där vi tränade agility & lydnad tillsammans med Nathalie, Malin & Hanna.

I agilityn gick Java som en klocka, så himla duktig, alla hennes "fel" var helt klart MINA, eftersom jag inte visade henne tillräckligt mycket. Det är svårt att komma igång med agilityn igen efter ett så långt uppehåll, jag menar, det är ju typ 2 år sedan jag tränade ordentlig agility senast & det var ju med min kung, att köra honom jämfört med Java är som att jämföra en anka med ett staket.  Haha, ni som har hört om den historien vet. *Asg*


Lydnaden gick sådär, jag var lite ofokuserad & det var damen också, fjärren gick skitbra, resten går helt klart att disskutera - många gånger! Men jag känner mig ändå nöjd, speciellt med tanke på den dåliga starten på dagen.



Imorrn blir det mer lydnadsträning, då på Skutberget tillsammans med ett annat gäng, himla nyttigt att träna med olika folk & andra hundar, så det är bara att tacka & ta emot när man får chansen! Sen är det ju bara att hoppas på att det inte är snöstorm imorrn, som det var imorse!


Söndag är det lydnadstävling på Forshaga & jag tänker åka dit (utan Java) & kolla lite, Nathalie & Malin ska ju tävla så det ska bli roligt att se hur det går för dem. Jag tänker hålla alla tummar jag har för att det ska gå så bra som möjligt! Efter tävlingen blir det nog en tur till stallet & kolla på hästhoppningen, om jag inte har frusit ihjäl innan!  Men det lär märkas.


På måndag ska jag & Christine träffas & släppa ihop våra hundar, funkar allt bra mellan Java & Guzz så kommer Guzz att tillbringa sina dagar hos mig, vilket skulle vara otroligt roligt för både mig & Java.  Men jag är inte särskilt orolig för att det inte ska funka då Java går ihop med alla hundar, även om hon är väldigt intensiv i sin lek.

Av Malin Sjöström - 5 april 2012 19:10

Äntligen är jag helt fri igen, mitt LPT är borta & jag är utskriven från psyket.   Sista kvällen innanför de låsta dörrarna var hemsk & jag mådde riktigt dåligt & känner mig fortfarande påverkad av det, men vad det var som hände får ni läsa i min bok när den kommer ut. 


Idag har jag (förutom tiden på psyk) fixat massor av saker, bilen har fått sommardäck, blivit lite tvättad & så skjutsade jag min lillebrorsa till en kompis där han skulle lana. Efter det tänkte jag åka & valla med Java, men så har de fåren börjat lamma så det gick inte.  Så det fick helt enkelt bli ett lydnadspass istället & jävlar i min låda var bra hon gick!!!  Hade det varit tävling så hade vi lugnt fått ett 1:a pris i tvåan, så bra gick hon. Vi tränade rutan, fjärren, hoppet, inkallningen & fotgåendet. Riktigt bra attityd av damen & ja, jag får nästan rysningar när jag tänker på hur bra hon gick, synd att ingen filmade oss så att ni kunde få se.


Imorrn är det dags för någon form av fys-pass igen & på lördag blir det ordentlig lydnad med ett gäng från träningsgruppen!  Under söndagen och måndagen är det hopptävlingar i stallet och hade jag haft hundvakt så hade jag velat vara funktionär, men nu har jag ju inte det...Men det hindrar oss inte från att dra dit ändå, så minst en av dagarna kommer vi att vara där.


Jag tänker mycket på detta med tillit & ju mer jag tänker på det, desto mer förvirrad blir jag. Vem kan man egentligen lita på? Vet någon annan verkligen vad som är bäst för MIG?! Alla tror sig veta hur jag mår & vad jag klarar av resp. inte klarar av, bara för att jag varit ärlig nog att skriva om min kamp mot mörkret. Trots allt som har hänt, eller kanske just därför, så vet JAG vad som är bäst för MIG, så alla ni som tror något annat, lägg ner, jag tänker inte ta åt mig av erat prat & låta mig tryckas ner under skosulorna igen! Så snälla, har ni inget positivt att säga så säg inget alls, då kan ni liksom behålla era åsikter & tankar för er själva. 

Av Malin Sjöström - 4 april 2012 11:45

Samtidigt som jag är oerhört glad över att vara hemma så känns det tufft att jag tvingas åka tillbaka till avdelningen ikväll & sova där ännu en natt - forhoppningsvis den sista natten nånsin!!! Ni som aldrig har varit inlagd kan inte förstå hur det känns, men jag vet.


Jag har ju haft supermycket tid på psyk (som alltid eftersom det inte finns ett skit att göra där!) så jag har skrivit klart boken som handlar om mitt liv. Det blev en ganska kort bok, jag satsar på kvalité före kvantitet. Allting är klart utom en bild som saknas & jag vet inte när jag får tillfälle att fixa den bilden, förhoppningsvis så snart som möjligt så att jag kan skicka iväg allt till bokförlagen.


Fixade några bilder idag till boken, bilder som väcker många känslor & tankar hos mig & får mitt hjärta att slå extra hårda slag. 



 



Jag känner mig nöjd med boken, den beskriver mitt liv bra, men jag har valt att inte gå in på för mycket detaljer angående alla självskador eftersom jag vet hur lättriggande det kan vara. Jag själv har läst bäcker om andra som skadat sig & när jag läser hur de beskriver när de skadar sig, hur såret öppnas & blodet rinner, ja, då triggas jag som fan! Därför har jag valt att INTE skriva så i boken, för jag vill att boken ska hjälpa andra mer än stjälpa.


I övrigt då? Jo, jag mår bra, lite trött & sliten, men det är ingenting mot hur Java är. Hon är verkligen påverkad av löpet, eller också är det det plus att hon varit borta såpass länge. I vilket fall som helst så går det inte att träna med henne, & när vi tog en inlinestur så drog hon inte alls lika mycket som hon brukar, hon verkade helt ofokuserad & ja, hon var inte sig själv helt enkelt. Men vi kommer igen, ge oss några veckor & ni ska se till allt är prima igen! 


Har upptäckt att jag inte skrivit nåt här i bloggen om att jag inte får köpa valpen jag blev lovad, detta tack vare mitt instabila mående, så det beskedet har slagit mig hårt, jag hade verkligen längtat efter en liten lundevalp, men nu tvingas jag vänta, allt p.g.a att jag har varit helt ärlig om hur jag mår, så visst kan det straffa sig ordentligt med ärlighet. Men trots det så föredrar jag sanningen framför lögner, så jag får helt enkelt leta vidare efter en valp, finns inte så mycket annat jag kan göra.  

Av Malin Sjöström - 3 april 2012 20:40

Jag har nu fått nattpermiss & får vara hemma tills imorrn kväll då jag ska tillbaka till avdelningen & sova där en natt till,  & på torsdag väntar utskrivningssamtal & sen är jag helt fri igen!


Jag har tillsammans med Allex åkt & hämtat Java i Linköping, eftersom lilla damen bestämde sig för att börja löpa nu så kunde hon inte vara kvar hos Malin eftersom hon har 2 hanhundar där. Så hon är hemma nu, jättetrött är hon, men det är hon inte ensam om!  Det ska bli skönt att få sova i sin egna säng, minst sagt.


Har lite andra nyheter, men väljer att vänta med att berätta dem tills imorrn då jag är lite klarare i huvudet, känner mig seg & så nu.

Ovido - Quiz & Flashcards