Super Magic

Alla inlägg under september 2013

Av Malin Sjöström - 6 september 2013 19:38

Idag har vi tränat agility! Både jag & tjejerna tyckte att det var jätteroligt.  

Java fick träna slalom, & nej, min fina "taktik" funkade inte alls idag.  Så vi får klura vidare på det. Förutom slalom så körde vi en klass 1-bana med mycket spring & där var hon väldigt lätt att styra! Jösses, allt bara flöt på, helt underbart.




Rally fick köra en del av den banan, så det var första gången hon körde 2 hinder bredvid varandra & att ensam vara på andra sidan. Vet inte hur jag ska förklara det så att ni förstår, men hon var duktig.  Hon har fått upp en jävla fart kan jag säga, så jag lär ju få springa som en dåre sen. Haha  



Förutom agility så körde vi inkallningsträning för att få lite snygga kort med fart i. Rally var den som drog på mest, jösses, så jävla skön den hunden!  




Avslutningsvis så blev det lite porträtt-fotografering på valparna. Och här kommer bästa bilden på sprätten:



Det är duktiga Emilia som har tagit alla dessa korten, tack fina du!

Imorrn ska vi kanske ut på en båttur, det är inget som är helt bestämt än, men det ser ut som det. Annars får vi väl hitta på nåt roligt innan jag ska iväg på hockeyn som börjar kl. 16. För det vore ju bra om hundarna var trötta när jag ska iväg. Det är så himla skönt att även Rally kan vara ensam utan att bli orolig, bara hon har Java så är hon trygg. Snart är det dags att träna henne till att vara HELT ENSAM, men det blir inte av imorrn.

Av Malin Sjöström - 5 september 2013 19:24

Torsdag kväll - med andra ord helg!!  Det är underbart med rutiner som får veckorna att vara lite mer strukturerade. Som nu när jag har Bira, måndag - torsdag är hon här dagtid & det får mig att vara ledig på helgerna. Jag tycker om Bira jättemycket, men det är skönt med helgerna.  

En långpromenad imorse blev det av tillsammans med Elin & hennes grabbar. Det var ett skönt sätt att starta dagen på, så kanske borde jag satsa på tidiga promenader oftare?

Imorrn blir det agilityträning med ett par kompisar, så det ska bli skoj!  Med Java blir det mycket slalom, måste ju testa det "nya" sättet på "fel" sida om slalom & se om hon fortsätter att ta det rätt till 100%. Rally kommer att få köra banor med hopphinder (med bommen på marken) & tunnlar. Vi tränar mycket på handling, eller ja, det gör jag med båda två. Tänkte att Nathalie skulle få köra lite med Java, typ staket & såna saker, för hon är MYCKET bättre än mig på att handla!! Så Java blir helt plötsligt mycket duktigare.  Jag får helt enkelt lära mig av proffset.  


Nu är klorna klippte & lägenheten dammsugen, så nu kan vi alla ta kvällen med tv:n, måste ju se Djurakuten Em tror att vi borde vara med snart eftersom vi nu har sett hundar som var där samtidigt som oss. Så tar dem det någorlunda "i ordning" så borde vi dyka upp när som helst!

Av Malin Sjöström - 4 september 2013 14:11

Ja, för tillfället kan man kalla mitt hem för just det - sjukstuga. Loppis har körtelfeber & halsfluss, min lillebrorsa har skadat benet & jag själv har bröstsmärtor när jag andas.  Jag är övertygad om att jag snart blir sjuk & jag känner bara nej, jag har varken tid eller lust med det. För vad gör jag med tjejerna om jag blir dösjuk?!



En koppelpromenad blev det idag, hela ligan skötte sig bra.  Rally var väl den som (som vanligt) var till mest besvär, haha.  Hon skäller på folk & hundar då hon anser att hon äger hela området...Inte så att hon blir blockerad, men hon MÅSTE låta. Så här har jag verkligen nånting att ta tag i, för att skälla på folk & hundar är inte okej! Men visst är det så jävla typiskt att det alltid ska vara den minsta hunden som bråkar?!  Dessa småhundar alltså. Haha.

Senare idag blir det lite träning med mina tjejer. Antingen tränar vi inomhus eller också får jag släpa mig ut till nån grsämatta.  Tävlingen i Storfors närmar ju sig & Java är inte helt i form än, vi har några grejer vi behöver träna ordentligt för att dem ska sitta. Så jag får inte vara så lat.  

Nu däremot ska jag lata mig med en film, jag tror att gårdagen körde slut på oss alla.

Av Malin Sjöström - 3 september 2013 18:59

Eftersom det var så fint väder så åkte jag & Elin ut till sandtaget med våra systemkameror i högsta hugg!  Vi klättrade i sanden & knäppte kort för brinnande livet, här kommer några, många fler finns på hemsidan.









Vi fick verkligen se hundarnas personlighet idag. David & Rally är rätt så lika, dem kan liksom roa sig på egen hand. Så emellanåt försvann dem (speciellt David som vågar ge sig iväg på längre turer själv) på "egna uppdrag". Java, Leo & Bira höll sig vid oss hela tiden, dem kunde inte riktigt leka själva utan ville att jag & Elin skulle guida dem.  Bira hade dessutom en dålig dag så hon var ganska grinig, vilket Rally fick ut för några gånger.  Så ja, Bira fick onda ögat på sig emellanåt.

När vi hade varit i sanden mellan en & två timmar så packade vi in oss i bilen igen & åkte till hundbadet där alla hundarna fick svalka sig. Och ja, det uppskattades verkligen!




Nu när tjejerna fick kvällsmat så fick dem lika extra, så förutom torrfodret så fick dem våtfoder & dem blev inte direkt besvikna om jag uttrycker det så.  T.o.m. katten blev helt vild, haha.



Väntar just nu på att min lillebrorsa ska komma hem med pizza, för jag tycker att jag också förtjänar lite extra efter att ha rört på mig en del.  

Av Malin Sjöström - 2 september 2013 15:05

Det blev ingen båttur idag då Clara blivit halt & måste vila ett par veckor. Så istället frågade jag Elin om hon & hennes grabbar ville följa med på en promenad längs en bit av Frödingleden, & det ville hon!  Så vi tog bilen ner till stationen & gick därifrån, den här gången kom jag ihåg att sätta på Runkeeper så att jag kunde mäta sträckan vi gick & den blev strax över 5 km. Vi gick lite över en timme, men jag pausade ju inte tiden när vi stannade vi vattnet eller så, plus att vi gick i ett lugnt tempo.



En ormjävel såg vi också! Den här sommaren har jag sett 5 eller 6 stycken ormar & det känns inte okej! Jag HATAR dem, men det är nog för att jag är livrädd för dem. Jag drömmar mardrömmar om ormar, vaknar mitt i nätterna av att jag skriker högt.  Så det är inte så häftigt, får ju världens ångest när jag träffar på en, vill liksom bara teleportera mig därifrån.

Nu är alla 3 tjejerna trötta & nöjda, likaså jag. Java skulle behöva duscha benen då dem är bruna & luktar äckligt, så det är väl lika bra att få det gjort.  Sen kanske jag också kan vila en stund.

Av Malin Sjöström - 1 september 2013 19:25

Vissa dagar är sämre än andra. Idag har det varit en sjukt dålig dag!  Jag kom upp vid kl. 13, jag försökte ta mig upp tidigare, men mådde så fruktansvärt dåligt att jag inte klarade av det (eller ja, jag var uppe en sväng runt 9 & rastade tjejerna & gav dem frukost). Direkt vi gick upp så var det ut på rastning som gällde & utanför träffade vi Carina, Olle & Clara som frågade om vi ville gå en promenad direkt. Så jag gick upp & hämtade en tröja & bytte skor (tack & lov så gick jag inte ut i pyjamasen  ) & sen var vi ute & gick 1 timme.

Efter det satt jag lite här vid datorn, men sen blev jag så trött att jag la mig i soffan under filten & vilade. Låg kvar där en liten stund innan jag återvände till sängen där jag somna direkt. Tog mig upp igen vid kl. 18 (!!) & då blev det en dusch. Sen fick tjejerna mat & nu har dem precis tränat ett litet pass här hemma. Så ja, vi har väl varit uppe 3 timmar än så länge - sammanlagt! Behöver jag säga att jag är tacksam över att tjejerna har varit så snälla & sovit med mig?!

Jag har hållit igång hela veckan, & det straffar sig alltid. Men dagar som denna kommer inte lika tätt längre, thank god for that. Jag har lärt mig att acceptera att det är såhär, jag hoppas, hoppas, hoppas att jag ska bli av med dessa dagar, visst alla har dåliga dagar, men när mina värsta kommer så mår jag så fruktansvärt dåligt att jag inte ens kan hålla mig uppe. Men det kanske är så för fler, bara det att ingen direkt pratar om det?



Denna underbara bilden tog Erik på trollungarna igår! Trollyckes Atlas "Tintin" & Trollyckes Athena "Java". Dem måste vara dem finaste svartvita som finns, eller håller ni inte med Anna & Erik?  Så himla lika, både till utseende & sätt, så tycker man om den ena så tycker man om den andra.  Haha.

Imorrn kommer "the big bad one" Bira hit igen! Och om det är fint väder så ska vi följa med grannarna ut med båten till en ö där hundarna kan springa fritt & bada hur mycket dem vill.  Så håll tummarna för att det blir bra väder!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards