Super Magic

Alla inlägg under september 2013

Av Malin Sjöström - 22 september 2013 20:27

Freestyleträningen blev inställd, så det blev bara stallet & CHS idag. Nu är tävlingen slut för i år, så det är "bara" att börja vänta till nästa år.  


Annars har det inte hänt mycket idag, en promenad tillsammans med Elin blev det nu på kvällen. Men såna här dagar blir det emellanåt, både jag & tjejerna är dock trötta, så vi är nog nöjda.

Imorrn väntar en långpromenad & sen några små äreenden på stan. Är sugen på att testa sy andra form av halsband, men jag behöver lite spännen isf, så det är en av sakerna jag ska kolla på imorrn. Måste även köpa en ny piercing då stenen i min nuvarande har lossnat så den är inte alls fin längre. Så lite småfix helt enkelt.  

Av Malin Sjöström - 21 september 2013 20:34

Även idag har vi varit i stallet & kollat på Carlstad Horse Show. Rally var dock inte riktigt lika intresserad av att titta på hästarna idag om man jämför med hur hon var igår. Och vid nåt enstaka tillfälle så skällde så på en häst, & några hundar, men jag fick tyst på henne snabbt alla gångerna (tack & lov). Java är ju rutinerad, så inga problem alls där.  

Malin frågade om hon fick passa Rally över natten & självklart fick hon det!  Lite egentid med Java är aldrig fel, min stora fina tjej.  Jag vet inte exakt när jag får tillbaka Rally, men det blir nån gång under morgondagen.

Fast det är klart, det har inte blivit så mycket egentid med prinsessan idag eftersom jag har varit iväg på hockey. Men vi har hela natten på oss att mysa tillsammans. Och jag kommer att få MASSA PLATS I SÄNGEN inatt, rena lyxen.  

Imorrn på dagen blir det freestyleträning i Museiparken & efter det blir det förmodligen en tur till stallet för att kolla på CHS sista dagen. Men jag får se hur trött jag är & vilket väder det är. Det är sånt som märks imorrn.

Av Malin Sjöström - 20 september 2013 17:56


Nu är det Carlstad Horse Show i stallet, vilket betyder hästhoppningstävlingar hela helgen. Jag brukar ta mig dit & sitta på läktaren & titta, detta trots att jag inte rider själv längre. Så Java vet hur man beter sig på läktaren, men för Rally blev det nånting helt nytt. Hon är ju rädd för hästar, men att stå på läktaren & bara titta på dem var helt okej.  Hon gjorde inte så mycket annat än att titta, så hon var inte jobbig på nåt sätt, men hon kunde inte riktigt slappna av, så det får vi fortsätta träna på. Passivitet till döden.  

Gjorde en himla trevlig upptäckt när jag använde västen, hittade 1 500:- i innerfickan!!  Det är bara att tacka & ta emot, jag kanske borde leta igenom alla jackor & sådär, jag kanske är värsta rik utan att veta om det.  haha.

Imorrn blir det med största säkerhet en tur till stallet igen. För kl. 16 börjar hockeyn, vilket betyder att hundarna kommer att vara ensamma hemma några timmar, så då gör det inget om dem är trötta. Så förmodligen blir det så.

Resten av den här dagen blir lugn, jag har världens huvudvärk & inte hjälper Ipren heller.  Men det är väl bara att "gilla läget", finns inte så mycket jag kan göra åt det.

Av Malin Sjöström - 19 september 2013 18:20

Dagens freestyleträning kändes katastrofalt!! Missförstånd mellan mig & Java, plus fusk från hennes sida fick mig att tappa humöret.  Vi fortsatte dock att köra programmet några gånger till & det slutade bra, mycket belöningar & glädje, så förhoppningsvis minns hon det mest. Jag fick det även filmat & nu när jag har sett filmarna så måste jag säga att det ser MYCKET bättre ut än vad det kändes!! Jösses, varför blev jag irriterad på henne för det? Inte helt rättvist kanske, men i stundens hetta tänkte jag inte så mycket.



Imorrn blir det en tur till stallet där det är hästhoppningstävlingar hela helgen! Självklart får mina tjejer följa med, för annars måste jag orka med att aktivera dem efteråt & det kanske jag inte har krafter till. Tyvärr får jag nog inte hälsa på Stjärnan då dem är ute under tävlingen. Jag saknar verkligen guldponnyn, så snart måste jag dit dagtid & mysa med honom.  

Nu vill Java ha mat, hennes matklocka går aldrig fel ska ni veta.  Haha.

Av Malin Sjöström - 18 september 2013 18:48


Idag är det en sån där omvårdnadsdag, både vad det gäller hundarna, mig & lägenheten. En koppelpromenad har vi hunnit med också & båda två skötte sig helt okej. Jag går med dem i koppel alltför lite, så jag får bakläxa på det ibland.  Java kan gå jättebra, men då måste man bli arg på henne först & jag vill inte behöva bli det varje gång, därför måste jag koppelträna oftare.

Om en stund blir det även tandvård för tjejerna, Java fixar jag ju lätt själv, men den lilla Rally, jösses, kommer jag nånsin att klara henne själv?!  Vissa saker får man slita mer med än andra, haha.

Ett litet freestylepass inomhus har det också blivit av, vad dem än gjorde så berömde jag dem.  Så lite motivationsbyggande. Rally börjar bli duktig på att rulla, däremot kan hon inte längre "runt".  Så kan det gå. Vissa dagar känns hon lite mer lättränad än andra, idag var det en sån dag, & då är hon rolig att träna med. Jag hoppas att hon blir sån mer & mer, för då har vi verkligen nånting att bygga på.

Imorrn blir det programträning till musik på förmiddagen, & på eftermiddagen har jag grupp-terapi. Så ska det regna eller vara snorkallt så får det gärna komma på eftermiddagen.  Måste ju filma freestyleträningen så att jag kan rätta till sånt som behöver justeras. Kommer dock inte att lägga upp nån video officiellt för alla, utan nästa helg, när vi tävlar med det nya programmet för första gången så kommer det att filmas & sen läggas ut på Youtube.

Nu ligger tjejerna & tuggar på ett varsitt ben, helt klart nöjda med livet.  

Av Malin Sjöström - 17 september 2013 16:39

Dagens freestyleträning blev inställd så jag & tjejerna drog till brukshundklubben där vi mötte Carina & Clara & tillsammans körde vi lite agility. Jag kände mig dock inte så seriös, så Java fick mest köra slalom. Vi körde även lite kontaktfältshinder & vid ett tillfälle sprang hon i full fart ut ur tunneln & mot balansen & gungan (dem stod bredvid varandra). Jag ser hur hon siktar in sig på gungan, så jag skriker "balans" & vad gör hon då då? Jo, hon byter fokus & tar balansen i full fart!!  Med andra ord kan hon verkligen hindernas namn, vilket känns oerhört skönt.  Och Rally, ja, hon tar sig allt större friheter i samband med agilityn, så nu är det hög tid att ta ner henne på jorden & berätta vem det är som bestämmer. Hon var inte helt nöjd med det, men så får det bli ett tag, för annars kommer hon bara att bli ännu värre.



Efter träningen så åkte vi ut till bryggan där Java fick hoppa & simma lite. Rally & Clara lekte på torra land. Clara var dock mycket intresserad av vad Java gjorde, men hon vågade sig inte på att försöka hoppa själv. Det kanske kommer vid ett senare tillfälle? Men alla var nöjda, Java fick simma & småskitarna lekte hej vilt.  




Vad eftermiddagen/kvällen har att bjuda på vet jag inte än. Jag är sugen på att gå en långpromenad, men vill inte gå ensam. Så vi får se vad som händer, men skulle det inte bli nåt så har ju tjejerna fått göra nånting idag iaf.

Av Malin Sjöström - 16 september 2013 15:12


Man kan inte ligga på topp alla dagar. Ute regnar det & ingen av mina tjejer vill gå ut, & jag delar nog samma åsikt. Så vi lever inomhurs idag, det får man göra ibland.

Bira är ledig den här veckan, så vi får en chans att vila oss lite, det tror jag att vi behöver, även om jag gärna hade haft Bira här också. Hon är liksom en del av den här flocken.

Jag har inte bara varit hemma, utan tidigare idag var jag iväg på terapi & den var asjobbig!! Vi pratade enbart som svåra saker & tårarna var inte långt borta. Ångesten fick också nya krafter & det är något jag kämpar med att bemästra fortfarande, även om det värsta nu har lagt sig. Det är inte bara "frid & fröjd" att gå i terapi, det ska gudarna veta, utan ibland, som idag, känns det mest jobbigt & man önskar att man aldrig hade åkt dit. Det kommer garanterat bli fler såna här dagar, & jag måste ta mig igenom dem. Jag får väl börja tänka i "belöningar", när jag varit duktig & tagit mig igenom ett jobbigt möte så får jag nån form av belöning. Tror ni att det skulle kunna funka? Och vilken sorts belöningar kan man tänkas använda sig av? Rally föredrar köttbullar, & Java sin boll-på-snöret, men jag då? Vad föredrar jag?

Senare idag har jag tänkt att träna lite trick med tjejerna inomhus, det blir lite lagomt ansträngande. Måste dock träna "över" med Java & inomhus funkar det nu, så vi måste flytta oss utomhus. Men det får gärna sluta regna.  

Av Malin Sjöström - 15 september 2013 16:02

Idag var det då dags för Rally's andra inofficiella utställning, den här gången i Forshaga. Jag gillade domaren väldigt mycket, hon tog sig tid & kände verkligen igenom alla hundarna ordentligt (till skillnad från domaren sist). När jag kom med Rally så skrattade hon för att hon var så söt. Men vem faller inte för en lundehunds charm?!  Rally tyckte att det var lite besvärligt när hon skulle kolla på tänderna, så det behöver vi träna mera på. Annars skötte hon sig bra, stod tålmodigt & väntade när domaren inspektera tassarna var & en för sig, räknade trampdynor & hela baletten. Hon sprang också helt okej, jag skulle önska lite mer attityd, men det kommer, för hon var redan bättre än förra utsätllningen, så det går åt rätt håll.

Såhär löd kritiken:

"6 månader tik av bra modell. Vackert huvud med bra könsprägel. Bra bett. Fin hals & rygglinje. Bra bröstkorg som kunde vara ngt längre. Tillr. vinklar fram & bak. Korrekta tassar. Rör sig rastypiskt. Brett fram & smalt bak. Trevligt temp. Välvisad."

Som enda lundehund i rasen så blev hon BIR-valp med HP, & placerade sig sen som 3:a i gruppen! Under gruppfinalen så var hon inte lika fokuserad & vid det laget hade nog många tappat godisar på marken, för näsan var fasen i hela tiden!  En mycket svår störning om man heter Rally & äter allting.  Men det är bara att kämpa vidare, hon är ju faktiskt bara 6 månader.



Snart borde Java komma hem också, hon kommer säkert att vara lika trött som Rally är nu, så det blir varken promenad eller träning idag. Vi tar nya tag imorrn istället.  

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards