Super Magic

Alla inlägg under september 2013

Av Malin Sjöström - 14 september 2013 17:13


Idag fyller Rally (& hennes kullsyskon förstås) 6 månader!! Tänk vad tiden går bra fort ibland.  Jag har både mätt & vägt henne & nu får hon banne mig inte växa mycket mer!! 34 cm hög & 6,2 kg tung, så än så länge är hon i small-klassen.

Java är hos familjen Karlstam & kommer hem imorrn eftermiddag/kväll. Där har hon det med största säkerhet bra, dem trivs med varandra, så det är bara att slappna av för min del.

Rally ska på utställning imorrn i Forshaga, en inofficiell sådan, så jag har inga vidare krav på den. Jag får försöka få Rally att trivas så bra som möjligt i ringen, det är vårt mål.  

Nu har det blivit hög till för att åka till hockeyn, & Rally kommer under den tiden att få vara hos Clara med familj, så det blir inte ett dugg synd om henne heller.  

Av Malin Sjöström - 13 september 2013 16:40

Freestyleträningen blev inställd, så jag & Nathalie drog ut till klubben & körde agility istället.  Även Helene kom dit så det var skoj! Hundarna var helt klart påverkade av värmen, men man kan inte ligga på topp varje dag. Java var oerhört flamsig & lyssnade inte med båda öronen om jag säger så...  Och Rally då? Jo, hon sprang väldigt sakta, men följde snällt vägen, utom vid ett par tillfällen.  Så ingenting att skryta om idag, men såhär såg det iaf ut:



Har även varit i kontakt med Strömsholm då jag kom på att jag fortfarande inte har fått tillbaka summan för narkosen (1 575:-) som jag inte skulle ha betalat. Så nu är dem pengarna på väg in & det är aldrig fel. Det är ju inte alla dagar i veckan man FÅR pengar när man är i kontakt med djursjukhus, så jag får väl njuta extra mycket.  

Igår kväll var jag & Rally (& såklart Em & Goofy) med på Djurakuten. Vi presenterade oss lite snabbt & så fick man se när valparna lekte lite, sen så var det inte så mycket mer. Men för den som vill se det så går reprisen på måndag kl. 19:00 på TV3.

Om ett par timmar kanske det blir freestyleträning med Java, det beror på hur trött hon är. Just nu ligger hon & sover, så förhoppningsvis hinner hon pigga upp sig så att vi kan köra ett pass. Har letat fram stereon, så nu kan jag äntligen köra till musik!!  Så min snälla lillebrorsa får ställa upp som dj & filmare. Måste ju slipa formen nu inför tävlingen som är om 2 veckor.

Av Malin Sjöström - 12 september 2013 17:43

Vi avslutade Bira-veckan med att åka iväg till den stora ängen vid vattnet där alla hundarna fick springa fritt. Alla sträckte ut ordentligt, & Java, ja, hon nästan flög fram. Jag vet ingen annan hund som ÄLSKAR att springa så mycket som hon gör, det är helt sjukt.











Många fler bilder finns på hemsidan.

Imorrn kör vi freestyleträning tillsammans med Elin & My. Jag ska för första gången köra igenom mitt program till musik, spännande. Måste träna lite med Java idag så att hon vet vad hon ska göra imorrn.  Vi satsar ju på uppflyttning (& gärna vinst) i Storfors om 2 veckor, så träningen fram tills dess är mycket viktig! Och OM den tävlingen slutar som jag önskar så finns det fler freestyleplaner under slutet av året.  

Resten av kvällen blir ganska händelselös, ja, förutom träningen med Java då. Djurakuten & Lyxfällan väntar på tv:n.  Lägenheten är ju dammsugen & skurad så jag kan ta helg med gott samvete!  

Av Malin Sjöström - 11 september 2013 17:37


En långpromenad under dagen & ett freestylepass nu på eftermiddagen. Det träningspasset var det SÄMSTA ever!! Java kunde till att börja med inte "spinn", sen kunde hon bara "spinn". Jag kände hur mitt tålamod brast mer & mer, & i såna lägen är det bäst att lägga ner, så att jag inte blir arg på henne "i onödan". Men när hon inte alls gör sånt hon annars kan, ja, då fan sätts tålamodet på prov!! Tävlingen om 2 veckor ser extremt mörk ut, men mycket sämre än idag kan det väl ändå inte gå?!

Rally var egentligen duktig, inte på att sitta uppbunden, men på själva träningen. Hon kan inte så mycket & hon är väldigt osäker på orden, så hon försökte så gott hon kunde. Andra passet testade vi "rulla" för första gången utomhus & det gick bra!  Jag fick en känsla av att det kanske kan gå att få henne till en tränings- & tävlingshund trots allt. Visst, än så länge är hon bara 6 månader, men som jag har sagt förut, jag har ALDRIG försökt att träna nån som är så svår som hon är, jösses. Fast nu lever hoppet än.

När jag har sansat mig & känner att irritationen är helt borta så ska jag träna ett pass med dem inomhus. Iaf Java, för jag måste få henne att hoppa över mig, nånting som absolut inte funkade ute idag! Jag lärde ju in det inomhus, så jag får helt enkelt backa tillbaka dit.

På söndag är det en inofficiell utställning i Forshaga där Rally ska vara med, så jag undrar om det finns nån som vill umgås med Java under den tiden? Hon slipper nog helst följa med, & ja, jag slipper helst att ha med henne. Jag vill kunna fokusera på Rally helt & hållet. Så är det nån som känner sig manad att ta hand om prinsessan några timmar?

Av Malin Sjöström - 10 september 2013 18:00

På dagens långpromenad fick vi sällskap av Olle & Clara.  Så det var första gången Bira & Clara träffade varann, men som väntat så var det inga som helst problem. Vi var ute & gick typ 1,5 timmar, mestadels i koppel faktiskt. Jag vill inte att Java springer som en galning på asfalt med tanke på hur lätt hon bränner upp trampdynorna. Och ibland är det faktiskt skönt att ha dem kopplade, för man kan slappna av på ett helt annat sätt än när man själv ska hålla koll på alla hundarna plus omgivningen.

Vi gick även en sväng på motionsspåret & helt plötsligt ser vi en stor schäferkorsning sitta MITT I VÄGEN & han bara satt där & väntade. Vi funderade på om vi skulle vända, men kom fram till att vi inte ville lämna honom ensam där i skogen. Det tog inte lång stund fören han kom mot oss & alla våra 4 hundar skällde som galningar, vilket han också gjorde! Ärligt talat så hann jag bli lite nervös, men det försvann snabbt då vi såg på honom att han bara var osäker & inte alls ute efter att attackera varken oss människor eller våra hundar. Jag gav hundarna till Olle & gick fram till hanen för att kolla halsbandet, men nope, bara ett kedjestryp utan nån som helst ledtråd till vem som äger honom. Jag kopplade då loss Java så att hon fick gå lös, för att kunna ha hanen kopplad. Vi började gå, men hann inte särskilt långt innan ägare kommer genom skogen & nästan är gråtfärdig, men samtidigt överlycklig över att vi hittat hennes hund. Hon sa att han bara hade stuckit iväg & hon hade letat ett bra tag. Vi sa att vi hade tänkt att ringa polisen om vi inte hittade nån ägare, men nu behövdes ju inte det.  

På eftermiddagen skulle det ha blivit ett freestylepass utomhus, men det blev inställt.  Istället körde jag lite inomhus, men det är svårt då det är så jäkla trångt! Java fick träna på att göra olika trick med blomman i munnen, något som är MYCKET svårare än man kan tänka sig. Måste träna detta OFTA om vi ska ha med det i programmet på tävlingen om drygt 2,5 veckor. Så skärpning nu Malin!!
Rally fick fortsätta nöta dem trick hon redan kan, plus att det blev andra passet med "rulla". Hon är så förbannat svår att träna, så träningen med henne tar lååång tid. Men jag är övertygad om att hon kommer att bli en stjärna när det väl lossnar för oss!  

På tal om stjärnor, jag saknar min finaste kung.  Han var så duktig, kunde massa olika trick, älskade att träna & var bara helt jävla underbar! Men våra vägar gick åt skilda håll, kvar finns alla minnen & dem vårdar jag ömt.


Av Malin Sjöström - 9 september 2013 19:24

Ni alla har säkert hört uttrycket "när katten är borta dansar råttorna på bordet" & ja gott folk, idag stämmer det som fan! Fast "när människorna är borta rensar hundarna köket". Vi glömde helt & hållet bort att brödpåsen låg framme, så efter att vi hade handlat så fick vi oss en "trevlig" överraskning. Java är smällfet, så hon har helt klart ätit mest, men jag TROR att även Rally har ätit lite, annars skulle jag bli väldigt förvånad. Hon är dock inte tjock, så hon har nog inte ätit så mycket, till skillnad från den svartvita...

Java är nu supergrinig, så förmodligen har hon ont i magen. MEN nej, jag tycker inte synd om henne. Jag bara hoppas att hon inte ska må alltför dåligt, men lite jobbigt förtjänar hon fan att ha.  Jag borde iofs också få något "straff" eftersom jag glömde brödpåsen framme.

Annars då? Jo, vi har tränat agility även idag. Vi åkte ut till hemmaklubben där vi mötte Hanna med Ellie & Nathalie med Armani, Ella & Nikki. Mina tjejer gjorde dock inga fantastiska rundor idag, vi var nog lite trötta i huvudet allihop. Jag kände att jag inte var helt fokuserad, & Java flamsade mest runt. Det var väl Rally som gjorde sitt bästa, hon fick köra en lång bana för första gången & orkade inte riktigt hela vägen. Men jag är nöjd med tjejerna ändå, dem försöker, & dem älskar agilityn.  Så jag är nöjd med dem, men inte med mig själv.



Bira var såklart också med, men hon fick inte köra nånting, utan hon satt bunden bredvid hela tiden. Hon skällde som en galning & jag blev vansinnig på henne.  Men hon gjorde ändå framsteg - hon bet inte av kopplet en enda gång!! Så visst finns det hopp även där.  

Innan träningen så fick min tjejliga springa lösa på dem stora apellplanerna medan vi väntade på Hanna & Nathalie, så det har inte varit jättesynd om Bira.  Även om hon själv tyckte det, haha.

Imorrn är jag planlös, men en lång koppelpromenad får det nog bli. Jag hoppas ju att natten blir lugn & att Java inte blir sämre, men en "lugn" dag blir nog bäst för henne.

Av Malin Sjöström - 8 september 2013 17:40

Det blev inget viltspår idag, utan istället drog vi ut till hemmaklubben & tränade agility! Ingen av hundarna klagade över det om jag uttrycker det så.  Det blev både träning & fotografering, så hemsidan är uppdaterad med massa bilder!



Rally fick för första gången testa att köra slalom (4 pinnar) & säcken. I slalom så studsade hon mycket, men hon följde händerna bra. Det är dock snart dags att plocka bort händerna, men första gången fick hon mycket hjälp. Säcken var konstig tyckte hon, men med lite hjälp från mig så gick den strålande!  Hon är så himla orädd av sig, så den blir nog inga problem längre fram när hon kommer på hur hon ska göra.



Java fick köra kort slalom (8 pinnar) & jag kan skicka henne på det & sen själv stå kvar "bakom" henne under hela slalomgången! Hon älskar slalom numera, jösses vilken fart hon har! Så nu kan jag gå på höger sida, samt stå bakom, då är det bara hälften kvar.  Måste ju kunna gå på vänster sida plus vara framför henne, men det kommer nog.



Leo skötte sig fint, lite virrig i början, men han gick bättre ju mer han fick köra. Vissa behöver ju "komma igång" ordentligt & idag hörde han till det kategorin. När han hoppar så är han väldigt spänstig, inga problem alls att hoppa varken högt eller långt. Så han kommer nog aldrig att få problem med höjden.  



David däremot har lite problem med höjden, eller ja, han kan hoppa högt, det vet alla som har träffat honom, men han förstår inte riktigt att han ska ÖVER pinnen på hinderna när den ligger högt upp. Men så var ju Magic också i början, kunde han springa under så nog fan gjorde han det!  Haha. Sen lossnade det för Magic & det är jag säker på att det även kommer att göra för David.



Nu är tjejerna trötta, & det är dem inte ensamma om. Inte för att jag har ansträngt mig jättemycket, men jag känner mig lite sliten. Sov MYCKET längre än jag hade tänkt att göra imorse, så redan där gick det snett.  Resten av dagen/kvällen blir lugn, vi får ladda krafterna inför kommande vecka så att vi orkar med massa roligheter då!

Av Malin Sjöström - 7 september 2013 19:01

Ja, idag startade vi med en båttur ut till en ö där hundarna fick springa fritt, & det bästa Java vet - bada!! Det var jag med mina tjejer, Carina, Olle & deras hund Clara. På vägen ut till ö så körde Olle på ganska bra & både jag & Rally tyckte att det var lite otäckt, stackars Rally flög upp när dem största vågorna kom. Men vi överlevde allihop!  

Precis när vi kom fram till ön så fick vi motorhaveri, så det var en jävla tur att vi hann komma till ön innan det hände! Tänk om vi hade blivit fast mitt i sjön liksom...Men stunden på ön blev desto längre, & det uppskattade nog alla.






Vi fick ringa efter hjälp, så det kom en man som sen bogserade hem oss igen. Mycket uppskattat! Så båtturen hem tog liiite längre tid, men både jag & Rally tyckte nog att den farten var att föredra.  Det är ju så när man inte är van, men hem kom vi!

Väl hemma på Kronoparken så tog jag en snabbdusch innan det var dags att åka iväg till hockeyn. Matchen var bra. Och hemma verkar hundarna ha skött sig, nja, utom Java som (åter igen) hoppat över ett galler. Men Rally hade varken kissat eller bajsat under dem 3 timmarna dem var ensamma!  Det gott folk är framsteg! Nu ligger dem båda & sover, men inte mig emot då jag också känner mig trött.

Imorrn skulle vi ha kört viltspår med en grupp, men det blev inställt.  Fast jag funderar på att köra det ändå, fast ensam, om jag inte får med mig nån. För nu har jag sett fram emot det, så vi får se hur det blir. Nån som är sugen på att hänga på?

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards