Super Magic

Alla inlägg den 10 september 2013

Av Malin Sjöström - 10 september 2013 18:00

På dagens långpromenad fick vi sällskap av Olle & Clara.  Så det var första gången Bira & Clara träffade varann, men som väntat så var det inga som helst problem. Vi var ute & gick typ 1,5 timmar, mestadels i koppel faktiskt. Jag vill inte att Java springer som en galning på asfalt med tanke på hur lätt hon bränner upp trampdynorna. Och ibland är det faktiskt skönt att ha dem kopplade, för man kan slappna av på ett helt annat sätt än när man själv ska hålla koll på alla hundarna plus omgivningen.

Vi gick även en sväng på motionsspåret & helt plötsligt ser vi en stor schäferkorsning sitta MITT I VÄGEN & han bara satt där & väntade. Vi funderade på om vi skulle vända, men kom fram till att vi inte ville lämna honom ensam där i skogen. Det tog inte lång stund fören han kom mot oss & alla våra 4 hundar skällde som galningar, vilket han också gjorde! Ärligt talat så hann jag bli lite nervös, men det försvann snabbt då vi såg på honom att han bara var osäker & inte alls ute efter att attackera varken oss människor eller våra hundar. Jag gav hundarna till Olle & gick fram till hanen för att kolla halsbandet, men nope, bara ett kedjestryp utan nån som helst ledtråd till vem som äger honom. Jag kopplade då loss Java så att hon fick gå lös, för att kunna ha hanen kopplad. Vi började gå, men hann inte särskilt långt innan ägare kommer genom skogen & nästan är gråtfärdig, men samtidigt överlycklig över att vi hittat hennes hund. Hon sa att han bara hade stuckit iväg & hon hade letat ett bra tag. Vi sa att vi hade tänkt att ringa polisen om vi inte hittade nån ägare, men nu behövdes ju inte det.  

På eftermiddagen skulle det ha blivit ett freestylepass utomhus, men det blev inställt.  Istället körde jag lite inomhus, men det är svårt då det är så jäkla trångt! Java fick träna på att göra olika trick med blomman i munnen, något som är MYCKET svårare än man kan tänka sig. Måste träna detta OFTA om vi ska ha med det i programmet på tävlingen om drygt 2,5 veckor. Så skärpning nu Malin!!
Rally fick fortsätta nöta dem trick hon redan kan, plus att det blev andra passet med "rulla". Hon är så förbannat svår att träna, så träningen med henne tar lååång tid. Men jag är övertygad om att hon kommer att bli en stjärna när det väl lossnar för oss!  

På tal om stjärnor, jag saknar min finaste kung.  Han var så duktig, kunde massa olika trick, älskade att träna & var bara helt jävla underbar! Men våra vägar gick åt skilda håll, kvar finns alla minnen & dem vårdar jag ömt.


Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards