Super Magic

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin Sjöström - 5 maj 2013 18:25


Dagen startade med en långpromenad tillsammans med Elin & hundarna. Java & Leo badade en hel del, & David, ja, han blötte ner sig lite iaf.  Tänk att det kan vara så roligt att simma efter pinnar gång på gång.
Vi gick i skogen & där brukar man nästan aldrig möta nån, men idag var nog hela Karlstad där!  Vi mötte origenterare, både till fots & till cykel - hur många som helst! Så det blev en del inkallningsträning för hundarna, & visst, det är alltid nyttigt, men det bästa med den vägen har ju varit att man typ aldrig möter nån så att hundarna kan springa lösa lite som de vill. Ska man nu behöva fundera ut någon annan bra väg där man slipper folk?

I övrigt så har dagen varit seg, eller rättare sagt, JAG har varit seg. Jag känner mig trött & längtar mest tills jag får gå & lägga mig. Java skulle mer än gärna träna, men jag har ingen sån motivation. Måste försöka ta tag i det snart, bara lära henne nånting nytt, var ju längesen sist. Men ibland är det bra med träningsuppehåll, vi får väl se vart det här slutar. Det vi kör mest just nu är ju agility eftersom vi har en lång sån säsong framför oss! På onsdag blir det ne träningstävling & nästa helg börjar de riktiga tävlingarna!  

Av Malin Sjöström - 4 maj 2013 18:42


Det blev som planerat inlines idag & vi körde ett ganska lugnt tempo eftersom Java kändes lite seg. Vi åkte samma sträcka som sist & innan vi vände & åkte tillbaka så fick hon bada lite i bäcken.  Och när vi var tillbaka "i mål" så tog jag av henne selen, bytte skor på mig, tog med tennisbollen, & så gick vi bort till en brygga där hon fick hoppa i några gånger. Så hon var överlycklig!  När vi kom hem så fick hon det sista bantningsfodret, så nu är det helt slut. Ska bli spännande att se om hon klarar av att gå på den vanliga fodret utan att gå upp i vikt.

Imorrn vet jag inte vad som händer. Jag går här & drömmer om vissa saker & önskar att tiden går mycket fortare, men nej, det hjälper inte att önska det för det går fan lika sakta för det!  Om inte ännu saktare.  Men, men, "den som väntar på något gott" sägs det...

Av Malin Sjöström - 3 maj 2013 17:17

Det blev ingen agilityträning idag. Redan igår kväll börjar jag må dåligt fysiskt, så jag ställde in redan då. Under natten så har jag inte sovit så mycket eftersom jag har haft så grymt ont i ryggen, vilket antagligen beror på att jag har rört på mig så mycket den senaste tiden. Vaknade dock tidigt & hade starka funderingar på om jag skulle åka iväg ändå, men eftersom jag knappt kunde resa mig ur sängen så insåg jag att jag inte skulle kunna springa. Därför blev det ingen träning.



Så vi har inte gjort mycket idag, utan vi har bara vilat. Eller nja, för en stund sen så träffade vi Elin & tränade lite "lydnad", men det är allt. Jag har fortfarande ingen direkt motivation så vi lekte mest, eller ja, jag försökte lära henne "runda" som ni ser på bilden ovan, men det gick ju sådär kan jag säga. Runt träd & stolar funkar det fint, men runt ryggsäcken eller konen går det inte alls. Testade också med dirigeringsapportering, men så hade inte leksakerna samma färg, så det funkade inte alls. Java ville BARA ha den blåa, inte den färgglada. Så nästa gång blir det 2 färgglada eftersom jag inte har 2 stycken blåa...

Imorrn, om vädret tillåter, så blir det konditionsträning med inlines! Det är iaf min tanke, om nu kroppen orkar med det. Den känns mycket bättre nu, men helt smätfri är jag inte.

Av Malin Sjöström - 2 maj 2013 16:06


Ja, även denna dag blev det en långpromenad på lite över 1 mil tillsammans med Mimmi, & alla hundarna såklart. Fint väder fick vi också, så det fanns inget att klaga på. Hundarna badade på några ställen & sen rejsade dem runt som galningar, haha, där kan man snacka riktig lycka!



Nästa gång vi ska gå den promenaden så ska Java få ha klövjeväska på sig med min mobil i, inställd på runkeeper & så ska vi se hur långt Java springer/går. För hon springer ju fram & tillbaka hur mycket som helst, så det ska bli väldigt intressant att se hennes längd på promenaden.

Idag blev det premiär för TickLess & Java brydde sig inte ett dugg om den lilla dosan som hänger på halsbandet. Sen om den verkligen funkar mot fästingar vet jag inte, det är något som kommer att visa sig under sommaren. Enda nackdelen (som jag har märkt hittills) är att hunden måste ha halsband på sig hela tiden, & egentligen gillar jag inte att släppa någon hund lös med halsband eftersom det är så lätt att dem fastar nånstans! Men jag får göra ett undantag den här sommaren.

Imorrn blir det förmodligen agilityträning på morgonen, vi behöver ju finslipa formen inför årets tävlingspremiär nästa helg!  Vi har ju startat på en träningstävling, & kommer att köra ännu en sån på onsdag, men dem räknas ju som ni förstår inte på riktigt. Vi behöver jobba mycket med svängar då dem lätt blir väldigt vida, vilket tar mycket tid. Slalom (som har varit vårt största problem) fungerar allt bättre, så det är bara att hoppas på att det fortsätter så & att vi inte får några bakslag där.

Men nu ska jag dammsuga lägenheten, inte jättehäftigt, men det måste göras. Sen väntar en dusch & efter det ska jag bara softa hela kvällen.  

Av Malin Sjöström - 1 maj 2013 12:38


Visst påminner hon om en späckhuggare?!


Konditionspass på inlines var dagens aktivitet & det gick riktigt bra! Elin & Leo hängde också med & trots att hundarna sprang bredvid varandra så blev ingen av dem för vilda, utan accepterade att man inte alltid behöver ligga först. Vi mötte en hel del folk & ett äldre par på cykel sa att dem tyckte att det var häftigt.  Vi körde sammanlagt 6 km & efter det så fick hundarna svalka sig i sjön, något som var väldigt uppskattat! När vi sen började kasta pinnar så var lyckan total, haha.



Nu ligger Java & sover här under bordet, hon lär nog vara trött i kroppen resten av dagen, men huvudet vill säkert hitta på nånting senare. Vad det blir har jag dock ingen aning om nu, men det lär märkas.

Försökte lägga upp några kort i galleriet på hemsidan, men jag hann inte klart innan det blev nåt fel på ftp:n.  Ska försöka igen lite senare.

Ovido - Quiz & Flashcards