Super Magic

Alla inlägg den 31 maj 2013

Av Malin Sjöström - 31 maj 2013 20:37

Ni som har mig på Facebook vet ju att Java fick åka in akut till Strömsholm igår eftermiddag, men jag tänkte ändå resumera det hela lite grann nu.

När jag kom upp så såg jag några "fläckar" brungrå gegga, men tänkte inte jättemycket på det. När jag hade varit uppe en stund & lekte med Rally så såg jag att det var MASSOR av "fläckar" på hela golvet & speciellt där Java hade legat. Så jag ringde till Strömsholm som tyckte att vi skulle komma in, så det var bara att packa in sig i bilen, köra Rally till Lina (tack för hjälpen!) & sen styra bilen mot Strömsholm.

Väl framme så fick vi vänta en liten stund innan hon blev undersökt. Sköterskan såg då hur bleka slemhinnor hon hade & kände att pulsen var för hög. Så vi fick komma in till en veterinär på en gång eftersom dem blev så oroliga för henne. Veterinären konstaterade samma sak & därför satte dem en kanyl, tog blodprover & gav henne sedan dropp.
Vi fick sitta ute i väntrummet i flera timmar med droppet, Java (som inte fick stressa upp sig) kunde efter en liten stund lägga sig ner & bara ta det lugnt. Tack & lov är hon bra passivitets-tränad!

Sent på kvällen fick vi träffa nästa veterinär som undersökte henne & då var hon fortfarande lika blek, men hade normal puls. Veterinären tyckte att hon skulle stanna över natten med mer dropp & för fler undersökningar dagen efter. Så det var bara att åka hem igen - utan min fina prinsessa.

Mitt på dagen idag ringde veterinären upp mig & sa att Java mådde bättre & därför kunde få åka hem! MEN dem hade inte hittat felet, men har nu uteslutit akuta tillstånd, vilket ändå känns skönt. Eftersom dem aldrig hittade felet så får vi komma tillbaka på tisdag, & onsdag, för att en specialst ska kolla henne ordentligt. Det kan vara fel på urinledarna & isf måste hon opereras för att kunna bli bra. Sen finns det såklart mindre allvarliga saker det kan bero på, men vi kan inte utesluta en operation än.

Lina ställde upp & följde med mig idag, annars hade jag fått åka själv. Så även Rally & Charlie fick lite åka-bil-träning. Rally skrek som en galning den första halvtimmen, jisses, att en så liten hund kan låta så mycket!! Sen fick hon åka in i buren & till slut lugnade hon ner sig. Resten av resan gick bra, så visst finns det hopp för Rally angående bilen!

Nu är vi hemma & har hunnit landa. Java har fått medicin & mat, & lilla Rally har också fått mat. Nu ligger dem & sover, det har ju hänt en del saker för dem det senaste dygnet, så dem har nog en del att ta igen sig för. Jag har även varit duktig & dammsugit hela lägenheten, så nu kan jag med gott samvete ta det lugnt resten av kvällen.

Imorrn tar vi nya tag igen, om det är uppehåll så tänkte jag ta med brudarna ut i skogen & ta massa kort, det gäller ju att få snygga bilder på Rally medan hon fortfarande är liten. Sen så kan man ju aldrig få för mycket kort på min fina vuxna prinsessa.  

Ovido - Quiz & Flashcards