Super Magic

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin Sjöström - 14 maj 2013 18:16


En promenad på 50 minuter tillsammans med Elin har det blivit idag. Som ni ser på bilden ovan så gick vi lite i skogen där alla hundarna kunde vara lösa, var dock inte helt lätt att få alla på samma kort!! Bira är jätteslö om man jämför med hur hon brukar vara, så kanske är hon skendräktig? Nackdelen med tikar ju...
Anledningen till att det inte blev någon längre promenad är för att Java har vilodag idag. Hon har ju kört hårt flera dagar i rad, så hennes kropp behöver få en chans att återhämta sig lite, även om hon själv inte alltid håller med om det.

Vad som händer imorrn har jag ingen aning om, eller jo, vi (jag & Elin) kanske skulle gå en lite längre promenad då, & så har ju jag möte i stan mitt på dagen. Så ja, jag hade visst att göra ändå.  

Min träningsmotivation är under skosulan just nu. Jag känner inte för att göra nånting alls eftersom det snart är över. Jag vill ju åka på massa tävlingar & ha roligt, men nu blir det ju inte så iom att det är nåt fel på prinsessan. Jag har läst lite på nätet om detta felet (om det nu är det som jag tror) & det var inga roliga saker jag läste. Visst, nu vet jag inte säkert att det är just det felet, så jag borde inte måla fan på väggen i förväg, men om jag gör det så kan det ju bara bli bättre, inte sant? Oavsett vad som än händer & vad det än kommer att kosta så är Java värd varenda krona & jag tänker göra det som krävs för att hon ska bli bättre, så är det bara.

Nu ska vi snart packa in oss i bilen & åka iväg en sväng. Vi ska träffa Hannele & kolla på en canvas-bur som hon säljer. Java vill ha en lite större bur att ligga i när vi är iväg på saker, & om den här buren är bra så får vi den för ynka 300:- så självklart ska vi kolla på den!

Av Malin Sjöström - 13 maj 2013 15:50

Precis som rubriken lyder så blev det konditionsträning för brudarna idag. Vi körde bara runt 25 minuter, men det räckte gott & väl, speciellt för Bira som jag trodde skulle ramla ihop längs vägen, haha. Jag har ju sele på båda så att de FÅR dra, men Bira springer så snällt bredvid mig & låter Java dra hela lasset.  Schysst arbetsfördelning liksom! Men Java kämpar på & släper runt på sin matte på inlines, min duktiga tjej!  
Efter den turen så fick damerna svalka sig i sjön & det tyckte de var riktigt skönt! Jag kastade dock inte ut nånting eftersom jag inte ville att de skulle blöta ner hela sig, för riktigt så varmt är det inte ute!





Jo, Java har gått tillbaka till en gammal vana - att kissa i vatten. Var det förra sommaren tro som hon kissade i massa vatten, sen slutade hon med det, men nu har hon som sagt börjat igen. Hon är inte särskilt smart när hon först dricker vattnet, sen kissar i det, för att sen fortsätta dricka!! Något äckligt kan jag tycka, men men...

Eftersom jag & Java aldrig får njuta fullt ut av att tävla så kommer vi att göra ett tävlingsuppehåll. För så fort vi har kommit igång med tävlingar så blir hon sjuk på nåt sätt & så tvingas vi avbryta. Sen startar vi upp på nytt, & så händer nåt igen. Jag är en sån som behöver några tävlingar på mig för att komma in i rätt känsla (speciellt med agilityn), men det är ju svårt när man hela tiden tvingas avbryta. Så det känns mest som att jag kastar dem pengarna i sjön & så gott har jag inte om pengar så att jag gärna gör det. Men vi ska förhoppningsvis kunna tävla dem tävlingarna som vi nu är anmälda till, men det är inte helt säkert.
Imorse var jag & Java på djursjukhuset & lämnade urinprov som vi får svar på på fredag. Skulle det visa att nåt är fel så blir det medicin direkt & då förstår ni ju själva att vi tvingas ställa in resten av alla tävlingarna. Skulle urinprovet se bra ut så inväntar vi remissvaret från Strömsholm & åker dit direkt vi får tig för koll av urinvägarna. Och för att kunna kolla dem så måste hon med största säkerhet droga henne & då blir det ju karens på det. Så jag vet inte hur många tävlingar vi hinner med, kanske var gårdagens tävling den sista på länge?
Bara så att alla vet så är hon INTE påverkad av sitt fel, eller ja, inte allmänpåverkad, därför kan jag fortsätta att träna & tävla henne. Hon är pigg & jättefräsch, enda felet är att hon kissar ofta & även kissar inne. Hade hon varit allmänpåverkad så hade jag inte ens tänkt tanken att tävla henne, eller träna henne varken psykiskt eller fysiskt. Kan väl tillägga att jag har pratat med veterinären om detta, så kom inte & säg att jag är elak mot henne eller nånting sånt, för så är det inte.

Så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på under sommaren, eller nja, i Juli funderar jag på att tävla agility under Värmlandsrallyt, men bortsett från de dagarna så vet jag inte alls vad som händer. Men nåt ska vi väl lyckas hitta på, eller?

Av Malin Sjöström - 12 maj 2013 18:43


Dagens hoppbana var omöjlig (för oss). Dem som byggde den hade satt numrena i fel ordning, men eftersom alla hade gått banan så så fick dem vara kvar. Folk som tävlat i 3:an (högsta klassen) sa att den var svårare än deras...Så jag visste redan innan att vi skulle diska oss, men disken kom lite tidigare än väntat. Jag är dock himla nöjd med slalom!! Resten går ju verkligen att diskutera, men vi har inte ens börjat träna på såna svängar som var med, så jag är inte ett dugg missnöjd.

Agilitybanan var rena rama barnleken jämfört med hoppklassen vi hade kört innan, men det behöver ju inte innebära att det går rätt! Fast idag gjorde det det, vi var felfria & fick vår första pinne i agilityklass!!  ÄNTLIGEN lyckas vi där, det har ju gått troll i slalom i agilityklasserna, men idag gick det super. Jag är stolt över min prinsessa som sökte hinder själv & gjorde det ganska lätt för mig som förare, jag behövde i princip bara springa & kommendera, resten skötte hon. Så all cred till Java idag!  



Igår blev det ju ingen film från loppen, så här kommer den.



Nu har Java precis fått kvällsmat så nu kan vi bara slappa resten av kvällen. Jag tror att jag håller på att bli sjuk, så jag ska kurera mig ordentligt. Imorrn startar vi tidigt med ett besök på Solstaden & efter det kommer Bira. Är det okej väder så blir det nog inlines så att brudarna får jobba ordentligt!

Av Malin Sjöström - 11 maj 2013 19:59


Så var vår officiella tävlingssäsong i agility igång! I agilityklassen skötte Java sig bra, men inte jag. Jag kände mig så jävla oengagerad & funderade nog mest på vad jag egentligen gjorde där. Så ja, det blev en disk & jag tar helt & hållet på mig den, för Java försökte iaf, & det är mer än man kan säga om mig.
Sen var det då dags för vår debut i hoppklass 2, & den banan var jäkligt svår! Jag insåg att vi förmodligen inte skulle ha en chans att bli felfria, så jag tänkte att nu ska vi jobba med KÄNSLAN! Jag ska vara engagerad & hjälpa Java, sen får resultatet bli som det blir. Och mycket riktigt så blev vi inte felfria, MEN vi diskade oss inte heller!! Vi kom runt på 20 hinderfel & placerade oss 4:a & fick ett litet pris - 4 tuggbenstandborstar.
Ska man summera dagen så är jag JÄTTENÖJD med min brud som gör så gott hon kan, även om hennes matte inte alltid är med. Jag själv får skärpa mig tills imorrn då det är dags igen! Jag måste försöka bevara känslan från det sista loppet & ha den i båda loppen imorrn. Men för mig är det svårt i början av säsongen, jag behöver några tävlingar för att komma igång, så det blir nog bättre med tiden.

När vi kom hem så var vi båda trötta & hungriga. Java fick mat direkt & själv beställde jag en pizza. Självklart fick Java kanterna, & Kissen fick några skinkremsor. Så alla blev nöjda!  

Resten av kvällen lär det inte hända mycket, jag ska försöka samla lite nya krafter inför morgondagen. Jo, film från dagens starter kommer förmodligen imorrn, då tillsammans med film från morgondagens starter.

Av Malin Sjöström - 9 maj 2013 19:09

Vilken bottendag det har varit idag. Jag har varit jättetrött & sovit mycket, gårdagens kvällstävling tog mycket krafter, minst sagt. Men jag har ändå dammsugit lägenheten, så helt slö har jag inte varit.  Java är hos familjen Karlstam, så hon har nog fullt upp! Hon trivs så bra med dem & dem trivs bra med henne, så jag är inte ett dugg orolig för nånting. Det är skönt att vara hundledig, speciellt en dag som denna.

Såhär såg det ut på gårdagens agilitytävling:


Av Malin Sjöström - 8 maj 2013 23:35

Snacka om att agilitytävlingen drog ut på tiden! Nu har jag precis kommit innanför dörren, Java har redan däckat i sängen, helt slut efter att ha sprungit 3 lopp. Resultatet är inget att skryta om - 3 disk av 3 möjliga. MEN jag är ändå SUPERNÖJD med hennes slalom, för inte ett enda fel fick vi där! Så det är bara att kämpa vidare, till helgen väntar ju säsongens första officiella starter, så vi får väl se hur det går då.

Av Malin Sjöström - 7 maj 2013 15:54

Idag har flocken varit komplett igen.  Eftersom det har varit så underbart väder så bestämde jag mig för att gå ner till Alsters strandbad med brudarna & låta dem simma. Men jag ville ju inte gå själv, därför frågade jag Evelina om hon ville hänga på med Shandi & det ville hon!  Så vi gick ner dit, var där en stund, & gick sen hem. Vi var ute sammanlagt 2,5 timmar, så förhoppningsvis kanske man har fått liiite färg iaf.  Det var gå-i-kortbyxor-premiär & även doppa fötterna-premiär! Det var skönt att gå i linne & halvkortbyxor, men det var INTE skönt i vattnet! Jisses, jag fattar inte hur hundarna kan bada, det var ju fan svinkallt!
Bjuder på en bild på min ypperliga kastteknik, samt ett litet fotobevis på att jag faktiskt var I vattnet (även om det bara var med fötterna).




Nu är vi alla helt slut, Bira ligger här bredvid mig i soffan & Java ligger utslagen i hallen. Det är precis såhär det ska vara, man är ute & är aktiv & när man kommer hem så ska man vara trött - speciellt hundarna.  Man kan då med gott samvete sitta vid datorn & göra lite vad man vill, som att uppdatera bloggen t.ex.  Har även uppdaterat hemsidan med lite fler bilder från idag, eller rättare sagt, jag FÖRSÖKER att uppdatera den. Jag har gjort ändringarna & allt sånt är klart, men ftp:n vill inte fungera, så jag får testa lite senare igen.

Imorrn blir det en inofficiell agilitytävling i Kil på kvällen, 3 klasser är det & det ska bli jäkligt skoj! På dagen har jag ett möte i stan, men bortsett från det så kommer det inte att hända nåt förens på kvällen. Så Java kommer att tycka att jag är tråkig, men det är sånt man får stå ut med ibland.

Av Malin Sjöström - 6 maj 2013 14:20

Såhär går det till när Java hoppar från bryggan, steg för steg.  



Java står redo & tänker nog "kasta bollen, kasta bollen, kasta bollen"!




Sen flyger hon ut.




Hämtar bollen & simmar mot land.




Kommer tillbaka till mig på bryggan i full fart med sin älskade boll.




Sen börjar det om; "kasta bollen, kasta bollen, kasta då"!


Så det har varit dagens träningspass för damen. Bira kom inte idag då hennes husse är sjuk & eftersom jag inte hittade nån att gå en långpromenad med så fick det bli simning istället. När jag går promenader helt själv, med bara Java, så springer hon nästan ingenting, utan hon vill gärna ha med sig en kompis. Så jag tror att hon fick ut mer av dagens simning än om jag skulle ha gått en 2-timmars promenad själv med henne. Men det märktes att hon inte är i sin bästa form då hon inte orkade simma lika mycket som i somras, men jag är ändå glad över att hon säger till när hon börjar bli trött, så att jag slipper hoppa i & rädda henne om krafterna skulle ta slut!  Så ibland chockar hon mig med lite smarta grejer, det händer ju inte alltför ofta, men ibland som sagt slår hon till på stort!


På tal om att slå till på stort, igår tränade vi lite trick inomhus - vilket var aslänge sen vi gjorde!! Både jag & Java tyckte att det var jätteskoj så vi måste helt klart komma igång med det igen. Jag måste komma på vad jag kan lära henne för tricks, min fantasi är inte den bästa...



Att lägga tassen över nosen tycker hon är roligt, men än så länge så har jag inget kommando på det, & jag vet inte vad jag ska säga heller. Jag ville ha "skäms", men när jag säger det så kryper hon ihop, blir jättelåg & börjar fjäska som satan, precis som om hon skäms på riktigt.  Och det är ju inte riktigt det som är meningen.


Annars så flyter dagarna på, jag tycker att tiden går oerhört långsamt, jag vill ha sommar nu!! Fast först vill jag ha lite svar, så att jag vet om jag kan pusta ut eller inte. Exakt vad det är svar jag väntar på låter jag vara osagt, den som väntar får tids nog reda på det.  


Ovido - Quiz & Flashcards