Super Magic

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin Sjöström - 6 mars 2013 16:34

Imorse träffade vi Mary-Ann & Sheldon i den inhägnade fotbollsplanen vid skolan där vi släppte hundarna. De sprang & lekte ungefär en timme, sen kopplade vi dem (utom Java) & gick en halvtimmes promenad. Det var superskönt att komma igång så tidigt & eftersom de blev trötta så behövde jag inte ha det minsta dåligt samvete för dem när jag skulle åka iväg till mitt möte.



Mötet med min DBT-terapeut gick bra, hon verkar vara hur cool som helst & jag tror att vi kommer att trivas ihop. Sen blir det ju ALLTID "konflikter" i en sån kontakt, men jag hoppas att vi ska ta oss igenom dem på ett bra sätt. Idag fick jag mest fylla i massa papper, det är olika tester som jag gör för att de ska se att DBT verkligen är rätt behandling för mig. Nästa vecka fortsätter testerna & sen vet jag inte riktigt vad som händer.

Efter mötet så hörde Elin av sig & frågade när jag ville gå promenad, så vi gav oss iväg direkt.  Vi gick ungefär 1 timme & 20 minuter & nu är brudarna åter igen trötta. De (& jag!) har verkligen fått mycket motion idag, men det gäller att ligga i eftersom jag vill att Java både har mycket muskler & en jävla kondition inför tävlingarna framöver. För ju bättre fysiskt tränad hon är, desto längre orkar hon psykiskt också. Emellanåt får hon ju nån vilodag, men annars försöker jag som sagt att hålla igång henne.
Här är lite kort från den promenaden:






Snart åker Bira hem & efter det tänkte jag dyka ner i förrådet för att leta efter några viktiga papper som jag måste ha. Tänk att viktiga papper ALLTID ska vara svåra att komma åt!  

Av Malin Sjöström - 5 mars 2013 14:27

Eftersom vi skulle gå en långpromenad tillsammans med Sandra & Ben så gick vi upp i bra tid & begav oss till Klasmossen där jag släppte brudarna så att de fick busa av sig det värsta innan Sandra & Ben kom. Java lyckades även hitta en fotboll som hon självklart var tvungen att leka med.  Men det tog inte lång tid förens Bira tog över den, för hon ville också spela boll! Efter en liten stund så slängde jag över den till den inhägnade fotbollsplanen så att det inte skulle kunna bli något bråk mellan damerna.
Tog en del kort som jag tänkte bjuda på, några är bättre än andra.  Ben är bara med på de sista korten efter de kom senare.  


                          












För omväxlings skull så filmade jag även lite, även det INNAN Sandra & Ben kom. Så här kommer en liten film:



Precis innan vi skulle gå iväg till spåret så slog Ben ena frambenet på Bira's rygg & hon skrek & blev jättelåg. Jag blev livrädd för hon får ju inte bli skadad!! Efter det ville hon inte alls leka mer utan gick runt & var jättelåg. Jag vet inte om jag inbillade mig (för isf gjorde Sandra det också), men jag tyckte att hon inte hade samma tryck i vänster bakben som i höger bakben.  Så vi tog det säkra före det osäkra & gick hem med Bira.
Sen gick vi iväg på promenaden & sammanlagt så var jag & Java ute lite mer än 2,5 timmar! Bira var ute nånstans runt 1 - 1,5 timmar.

Nu blir det lugnt resten av dagen, Java är stentrött & jag behöver duscha & sådär. V tar nya tag imorrn igen!

Av Malin Sjöström - 4 mars 2013 19:54


Ja, 8 påsar blev det sammanlagt. Eller ja, Loppis har tavlorna plus 1 påse, & min lillebrorsa har nästan 1 påse, resten är mitt.  Java har nu MASSOR av ben & några nya leksaker. Jag känner mig riktigt nöjd med mina köp, trots att allt kostade 4 500:- men det anser jag mig ha råd med.
Tack till Allex som ställde upp & passade Java!

Imorrn kommer värsting-schäfern Bira hit igen!  Det ska bli riktigt roligt, jag har verkligen saknat henne, trots att hon inte är min. Vi ska träffa Sandra med Ben & låta hundarna busa av sig, sen ska vi gå en lite längre promenad, vilket ska bli mysigt.

Nu är det matdags & eftersom jag gick upp strax efter 4 inatt så blir det nog en tidig kväll.

Av Malin Sjöström - 3 mars 2013 17:13


Idag är jag så stolt över min brud (& ja, faktiskt över mig själv också)! En härlig attityd genom alla momenten, nja, bortsett från apporteringen som hon tycker är lika med pesten.  Dagens klassvinst & 1:a pris innebär den ståtliga titeln LP2! Och nu när vi är helt klara i lydnadsklass 2 så är det dags att blicka framåt, mot 3:an & Eliten!  Shit, det här känns helt galet, tänk att JAG har lyckas träna upp en hund HELT SJÄLV som nu helt klart är kvalificerad att tävla lydnadsklass 3!! Jag har ju inte gått en enda kurs, ingen privatlektion, utan enbart tagit emot tips från andra & sen jobbat framåt helt själv med bruden. Så visst är jag värd att unna mig en Ullared-resa imorrn!  
Men innan vi ger oss ut på nästa lydnadstävling så kommer jag att ta ett par privatlektioner, & förmodligen gå någon tävlingsinriktgad kurs, för JAG behöver hjälp med hur jag ska lära in en del av de nya momenten. Några av momenten har jag lite koll på, men några blir ju helt nya.


Protokoll & mer kommentarer från tävlingen finns nu på hemsidan. (Hundar - Java - Aktiviteter - Lydnad)


Om ett par timmar så ska jag köra iväg Java till Allex där hon ska få bo ett dygn, för inte kan damen vara ensam hemma när jag är i Ullared. Men hon har det bra hos Allex, så jag behöver inte ha minsta dåliga samvete för henne, vilket känns oerhört skönt.

Av Malin Sjöström - 2 mars 2013 13:57


Imorse åkte jag & Java "hem" till vår brukshundklubb för att träna lite agility tillsammans med Nathalie & Haylie. Vi fokuserade på slalom eftersom det är ett av de svåraste hindrena. Båda hundarna var duktiga, några gånger blev det helt fel, men de flesta gånger blev det rätt. Vi tränade även lite kontaktfält på A-hindret & frågar ni mig & Java så var det MYCKET lättare än slalom!
Under slalomträningen så körde vi en rund bana med ett par hopphinder också & ja, vad ska man säga om det?  Java verkar ha glömt allt vad handling heter, dessutom rev hon flera gånger = inte alls okej! Så jag behöver verkligen komma på nånting att göra för att ändra på detta innan tävlingarna drar igång, vilket är om 2 veckor. Med andra ord är det hög tid att knugga geniknölarna.
Jag & Nathalie bestämde att vi ska försöka träna minst en gång i veckan nu, plus att vi ska hyra Dog-o-rama någon förmiddag så att vi får köra lite inomhus. Båda vill ha möjlighet att träna gungan & därför måste vi vara inomhus eftersom Forshaga's gunga är fastfrusen...



Vi kom hem & vilade upp oss en halvtimme, sen var det hundträff-dags! Till en början var det Java, Sheldon & Ceasar, sen kom en jämthund som hette Assa, men hon stannade inte så länge. Efter ytterligare ett tag kom 3 hundar till & då tyckte Java att vi skulle gå hem. Vi stannade en liten stund till, men sen fick Java som hon ville & vi gick hem. Nu ligger hon utslagen under bordet & sover, jättenöjd över att vara hemma igen.


Imorrn väntar lydnadstävling, mycket spännande! Håll tummarna för oss då!

Av Malin Sjöström - 1 mars 2013 19:30


Långpromenad i skogen tillsammans med Elin & hennes grabbar blev dagens aktivitet. Leo hittade en stor pinne som han skulle ha med sig, men så lyckades Java sno den & vägrade sen att lämna den. Så under ungefär halva promenaden höll Leo koll på Java, ifall hon skulle släppa den. Till slut dumpade Java den & Leo kunde då springa iväg & ta den, mycket lycklig. De är så roliga att titta på, för de är verkligen personligheter!



Imorrn blir det antingen lite agilityträning i Forshaga (beroende på om det finns några hinder ute, håller på att kolla upp det nu), eller så blir det hundträff här på Kronoparken.  Både jag & Java vill helst köra agility, men finns det inga hinder så blir det svårt...

På söndag väntar lydnadstävling & jag börjar redan bli nervös! Men samtidigt som jag är nervös så känner jag mig ganska säker. Lilla damen kan alla momenten, det svåra är bara att få henne i rätt attityd, för då går allt strålande! Jag vill så gärna att vi lyckas med det sista 1:a priset i 2:an så att vi får vår titel & sen kan fokusera på 3:an & Eliten. Fast innan det blir någon start i 3:an & Eliten så behöver jag HJÄLP med träningen då det blir några nya moment som jag inte riktigt vet hur jag ska lära in.

Men, men, om en halvtimme börjar Gladiatorerna & efter det väntar Farmen. Sen är det sängdags.  

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards