Super Magic

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin Sjöström - 14 mars 2013 17:00


Vi startade ungefär mitt på dagen med en långpromenad tillsammans med Mary-Ann & Sheldon. Det var riktigt skönt att gå & hundarna sprang runt & lekte en hel del. Sen är det roligt att gå på lite "nya" ställen där man inte går så ofta.

Nu har vi precis kommit in efter vår andra långpromenad, den blev tillsammans med Elin & hennes hundar Leo & David. Java lekte inte så mycket med dem, hon hade väl redan lekt av sig för dagen.  I slutet av promenaden blev jag riktigt trött, så promenaderna har nog tagit en del på mig ändå. Men resten av dagen/kvällen kan jag med gott samvete sitta i soffan, under filten med både dricka & chips.  

Ska dock försöka mig på ett litet klick-pass här hemma. Dels stegförflyttningar & fjärren, men också konen. Visst, konen är ju inte med förens vi kommer till eliten, men det är ju ett helt nytt moment så det tycker både jag & Java är roligt. Men fjärren är nog det jag BORDE lägga mest fokus på, måste få henne att fatta att hon ska låsa bakbenen. Så vi har verkligen saker att jobba med, men min motivation ligger på topp, vilket känns underbart!  

Imorrn ska jag & Elin träffas & träna lydnad! Sen på eftermiddagen så ska jag träffa Lina, så morgondagen lär ju bli hur härlig som helst!

Java kommer att få lite fest ikväll då jag har tänkt att ge henne lite tjockmat (eller blötfoder som många kallar det).  Tycker att hon förtjänar det, för hon har blivit så himla duktig med allting. Det går inte att beskriva hur stolt jag är över henne, för att inte snacka om min kärlek till henne, jisses, där finns det inga ord i världen som ens kommer i närheten.

Väntar på att få mitt paket från Jami, vill ju sätta igång med inlärningen av vittringen!

Av Malin Sjöström - 13 mars 2013 16:40


Precis när jag var klar med mitt DBT-möte så hörde Elin av sig & frågade om vi skulle träna lydnad, & självklart ville jag det!!  Det är ju så grymt roligt med lydnad så det nästan är löjligt, haha.

Vi tränade igenom de flesta momenten från lydnadsklass 3, fast vi gjorde vår egna variant av dem.  
Inkallning med ställande var nog det enda momentet som vi gjorde tävlingsaktigt & idag stannade hon mycket snabbare än sist, så det momentet känns klart (sen finns det ju alltid saker att pilla på, men ni förstår nog hur jag menar).
Sättande under gång håller vi fortfarande på att lära in genom att jag går baklänges & hon följer mig. Jag testade att ha henne i fotposition en gång & visst funkade det också, men vi återgick till inlärningsfasen eftersom jag vill ha snabbare sättanden.
Metall-apporteringen gick sådär, idag hade hon inte bara dålig fart i, utan även dålig fart ut.  Jag vet ju hur mycket hon avskyr den, men det hjälper inte, hon måste acceptera den ändå, vilket hon snällt gör, men ja, jag vill ha mycket mer fart! Farten in tränade vi på idag & vi gjorde som Ann tipsade mig om, så det ska vi helt klart fortsätta med & se hur det går. Kanske kan det öka hennes fart ut också?
Fjärren blir bättre & bättre. Skiftet mellan sitt - stå är det svåraste just nu då hon gärna vill flytta bakbenen något steg - vilket inte är okej! Jag jobbar med att hon ska ha låsta bakben & jag har hopp om detta momentet. Tack vare tips från Malin så har vi verkligen kommit framåt, så tack.
Sen den omtalade rutan...Även här har jag fått tips av Malin & idag tog jag tillvara på det & jäklar vad bra det gick!!  Visst, jag gjorde det lätt för henne, men hon utförde det ändå strålande. I slutet av passet så ville jag ta kort på henne i rutan (det ni ser högst upp) & skickade henne då mot rutan (utan belöning i sikte) som stod en bit snett framför oss. Hon gjorde det klockrent!  Jag tänkte att det var nog mest tur, så därför var jag tvungen att testa igen.  Och döm till min förvåning när hon gör det PERFEKT ännu en gång!!! Så det ser inte becksvart ut längre, utan jag kan se en liten ljusglimt, även om den är en bit bort.

Hon är så underbar att träna med, jag är så himla stolt över henne, & över mig, för tillsammans har vi kommit så otroligt långt! Förhoppningsvis kommer vi att lyckas med mitt mål att få LP3 innan årets slut, ett mål som jag ser som helt rimligt. Ja, så länge inge oväntat händer eller att mitt mående försämras, men vi får hoppas att jag fortsätter att vara såhär stabil, för då tror jag verkligen på oss!

Av Malin Sjöström - 12 mars 2013 15:09

Ja, den lilla katten här hemma är lättroad, & av nån konstig anledning så gillar hon vatten. Det är ju inte så vanligt bland katter, men denna lilla tigern leker i duschen...Hon är grymt söt iaf!



Idag skulle jag & Mimmi ha gått en långpromenad, men hon fick förhinder så vi får ta det en annan dag. Istället träffade jag & brudarna Mary-Ann & Sheldon & i vanlig ordning så lekte hundarna mycket med varandra. Lite synd tycker jag dock om Java, för hon vill leka med Bira, & Bira i sin tur vill leka med Sheldon. Så det är mest Bira & Sheldon som leker & Java springer efter. Nej, riktigt så illa är det väl inte, men lite utstött är min skatt.



Äntligen har jag fått prata med veterinären & vi bestämde att hon ska gå på en pencillinkur & så hoppas vi att hon blir bra av det. Blir hon inte det så har vi en plan för hur vi ska fortsätta utreda "gåtan" som hon kallade Java...Tänk att alla mina djur ska drabbas av diverse olika & skumma saker, varför inte hålla sig till de vanliga & lättbehandlade?!

Denna behandlingen innebär ju att det inte blir några tävlingar på ett tag, exakt hur länge vet jag inte än. Senare idag ska jag hämta ut medicinen & då kan jag ju även kolla upp karenstiden på den för att få veta ungefär vilka tävlingar vi måste stryka oss från.

Men under karenstiden så kommer vi att träna en hel del, för hon är ju inte påverkad av sin mystiska åkomma när hon gör nånting, typ är ute & går eller tränar. Bortsett från att hon kissar mycket då. Inne ligger hon mest & sover, är inte jätteintresserad av nånting, annars brukar hon ju leka med leksaker eller så, men nej, ingenting sånt längre, så nånting är ju galet, frågan är bara vad...?

Av Malin Sjöström - 11 mars 2013 15:33


Håret blev inte grönt igår, haha, jag fick beslutsångest om vilken färg jag skulle ta, hade ju flera olika hemma att välja mellan.  Till slut blev det iaf (som ni ser) blått. Jag är nöjd med färgen, precis som jag var med den gröna jag hade i början av året.

Kvart över 10 i förmiddags gick vi ner till Alster för att träna lite agility tillsammans med Nathalie. Det var lääängesen vi körde seriös agility nu, nästan 5 månader!!  Så nej, formen var inte den bästa, varken på mig eller Java. Det blev många missar & helt plötsligt kunde hon bara slalom när jag var på hennes högra sida. Så det är bara att träna vidare, snart så borde det ju finnas hinder ute på alla brukshundklubbar så då blir det mer (& bättre) träning!



Efter träningen så träffade vi Mary-Ann & Sheldon så hundarna fick leka av sig. Java sprang en del, hon var ju lite trött efter agilityn, men jag gjorde det för Bira's skull, för hon fick ju inte köra nåt alls. Medan vi stod där i solen så kom Susanne förbi med Ceasar, så de hakade på.  Bira & Ceasar är inte direkt gjorda för varandra då Ceasar är en liten jack russell, så Bira blir lätt lite väl hårdhänt. Men det går bättre & bättre för varje gång, de måste bara lära sig hur den andra leker. Bira var dock chockerande lydig & brydde sig inte alls om Ceasar när jag bad henne att låta honom vara. Jisses, alla blev nog lika chockade så hon fick mååånga plus i kanten idag!

Nu har vi varit hemma i värmen en liten stund, men sammalgt 4,5 timmar har vi varit hemifrån så vi är trötta allihop. Java däckade direkt & t.o.m Bira ligger utslagen. Så jag kan sitta här med gott samvete!  

Av Malin Sjöström - 10 mars 2013 17:00


Lydnadsträning stod på dagens schema & det är SUPERSKOJ med lydnad!! Ett tag hade jag tappat motivationen, men nu när vi har fått titeln LP2 & därmed är klara för 3:an så kom lusten tillbaka, & det med besked! Att nu koncentrera sig på massa nya moment är mycket spännande, det är säkert p.g.a det som lydnaden har blivit så rolig, för äntligen blir det nånting nytt! Jag är trött på att traggla klass 1 & 2 moment då jag har gjort det i flera år. Men nu som sagt är det nya moment, så nu har verkligen lydnadslågan vaknat till liv!


Jag & Elin träffades på fotbollsplanen & tränade tillsammans, vilket var perfekt eftersom vi då kunde filma varandra.  Jag tränade rutan en del, försökte vara en duktig kastare genom att kasta tennisbollen över huvudet på henne (för att få henne att fokusera FRAMÅT!), men jag är nog sämst i Sverige på att kasta...Några gånger gick det hyfsat & några gånger ska vi inte ens prata om, haha.  


Inkallning med ställande provade vi för ALLRA FÖRSTA GÅNGEN & det gick mycket bättre än väntat! Visst, hon tog många steg, delsvis p.g.a halkan, men också för att hon inte var säker på att jag menade allvar. Sen drog hon ner på tempot sista sträckan in till mig, men det var bara osäkerhet, det kommer att bli bättre.


Metall-apporteringen, ja, vad säger om den? Java avskyr den verkligen, men det är bara att köra vidare ändå. Har fått ett vettigt tips från Ann om hur jag ska träna henne att öka farten på väg in, men det kom jag såklart på när vi hade slutat träna, haha. Så det blir något jag får prova nästa gång (om jag kommer ihåg det då).


Vi provade även sättande under gång, men det är inte med på filmen. Jag försöker lära in det genom att gå baklänges & att hon går mot mig, men då sätter freestylehjärnan igång & hon börjar backa när jag säger "sitt".  Så här får jag verkligen tänka till, förhoppningsvis kommer hon att sluta med backningen när hon förstår helt vad jag vill att hon ska göra.


Fjärren är inte heller med på filmen, men det tränades. Tack vare Malin så fick jag tänka på ett nytt sätt & än så länge så funkar det!  Så det är bara att fortsätta på samma sätt. Det är "stå" som är svårt, för även här vill hon hellre backa, så det är det vi försöker jobba bort.


Som ni ser på bilden högst upp i detta inlägg så sitter Java upp medan David ligger & så ska det vara. Jag tränade "sittande i grupp" & Elin tränade platsen. Inga problem alls för Java. Körde även en jättekort plats med damen & hon låg snällt stilla, ville inte köra för länge eftersom hon är rakad på magen.


Höll nästan på att glömma fritt följ, haha. Det tränade vi en hel del & det är riktigt skoj! Java har (för det mesta) en grym attityd & då går hon jäkligt bra! Sen behöver vi jobba mycket med stegförflyttningarna, men hej, det är också nånting nytt som vi precis har börjat med.


Man kan sammanfatta träningspasset som mycket lyckat! Jag är superdupernöjd & stolt över min prinsessa som slår mig med häpnad!  Här kommer filmen från träningen:



Ni minns väl att jag igår skrev; "Ska träna den jävla rutan tills håret blir grönt." Och eftersom jag nu har tränat rutan en del så måste ju håret bli just grönt - igen. Jag älskade den färgen, så därför blir det ännu en omgång med grön färg under några veckor.  

Av Malin Sjöström - 9 mars 2013 18:46

Imorse när jag tog av Java sockorna så fick jag en smärre chock!!  Hennes baktassar var svullna, speciellt den vänstra, den var gigantisk! Orsaken var att sockorna satt för hårt. *Dum matte* Jag brukar sätta dem såpass hårt att de inte ska trilla av, men igår kväll blev det alltså alldeles för hårt. Stackars lilla damen.




Efter några timmar utan sockorna så försvann svullnaden & man har inte märkt nånting alls på henne, så det är nog ingen fara.

Nu har vi precis kommit hem efter att ha varit & handlat lite. Java fick (för omväxlings skull) inte följa med då jag tyckte att hon kunde behöva lite ensamhetsträning. Jag stängde dörren in till mitt rum, satte för kompostgaller in till Nikke's rum, tog bort allt ätbart i köket & efter att ha gjort allt det så kändes det säkert att lämna henne. Men jösses vad fel jag hade...!



Ja, precis så såg det ut när vi öppnade dörren, skithund! Varför har hon dragit ut massa kläder ur påsarna? Och hur fick hon upp den stora kartongen där matpåsarna & kebaben var?  I köket hade hon varit på diskbänken & på köksbordet, haha, för på köksbordet hade hon lämnat sin tjurmuskel, som hon fick ha när vi lämnade henne. Ibland alltså. TUR SOM FAN att hon aldrig ger sig på möbler eller mattor eller skor eller nånting sånt, för då hade hon varit billig!

Resten av kvällen blir lugn, jag har tänkt att smörja in Java's mage med mjukgörande kräm för att förhoppningsvis få det att klia lite mindre (för sockorna vågar jag inte sätta på!). Och under tiden som det sjunker in så måste Java ha tratten på sig, annars kommer hon bara att slicka i sig allt. Jag känner henne vid det här laget.

Imorrn tänkte jag ge mig ut & träna lite lydnad. Ska träna den jävla rutan tills håret blir grönt.  Haha, sen blir det apporteringsträning med metallen & sättande under gång (fast inte som momentet ska se ut). Så låt oss hoppas att det inte är svinkallt, för då vette fan om jag tar mig ut på en sån seriös träning.  

Av Malin Sjöström - 8 mars 2013 18:37


Tävlingsträning i freestyle var dagens stora projekt. Jag, Elin, Karin & My hade bokat inomhushallen Dog-o-rama & där körde vi igenom program för brinnande livet. En tjej vid namn Louise var också med & filmade & tog kort - perfekt!  
Java tyckte (som vanligt) att början av programmen är riktigt jobbiga, då är hon liksom övertaggad & skäller, & sen, när man har kommit gång, då blir hon seg istället.  Jag förstår inte varför hon är sån, kanske gillar hon inte freestyle lika mycket längre? Eller? Tankarna är många kan jag lova, jag kommer att starta på tävlingarna i Karlstad iaf, & beroende på hur det går där så kanske vi gör ett freestyle-uppehåll, eller också fortsätter vi att tävla. Vi får helt enkelt se.


Vid kl. 15 hade vi tid på djursjukhuset för ultraljud av buken, & snälla underbara Lina följde med som stöd/sällskap!  Java skötte sig riktigt bra, t.o.m när veterinären tog urinprov direkt ur urinblåsan så låg hon bara snällt på rygg. Det är i såna lägen "mamma"-hjärtat slår lite extra.  Allt såg bra ut på ultraljudet, så vi gick vidare med blodprov. Sen var det bara att vänta på provsvar. Proverna såg bra ut, men urinprovet sattes på odling så det får jag svar på på måndag.
Så nej, ingen har hittat något fel på henne, vilket känns frustrerande då det MÅSTE vara något som inte är som det ska! Senast igår kissade hon ju inne, & jag tror verkligen inte att hon nånsin skulle kissa inne för att vara trotsig eller nåt. Plus att hon kissar så ofta på promenaderna, så ja, nåt MÅSTE vara fel.


Skulle odlingen visa nåt så kommer hon att få en pencillinkur, & om det inte visar nånting så kommer hon att få gå på pencillin. Jag & veterinären diskuterade det lite & vi båda tycker att man ska behandla henne ändå eftersom hon är av samma åsikt som mig - DET MÅSTE VARA NÅGOT FEL! Detta innebär ju att jag inte kommer att kunna åka iväg på de agilitytävlingarna som är planerade.  Iaf inte den nästa lördag, men förhoppningsvis kommer vi att kunna åka till Rättvik. Det beror ju på vilken medicin hon får & hur lång behandlings- & karenstiden är. Men ska jag vara ärlig så ser även Rättvik mörk ut...


Innan ultraljudet så rakades ju magen på lilla bruden, så nu är hon nakenfis där. :P Hon tycker att det kliar & har kliat sig en del, men jag tänkte inte så mycket mer på det, förens jag duschade av "kletet" jämt nyss...  Hon har redan (!!) lyckas klia upp 2 sår på magen!!  Ett på varje sida, så nu blir det sockor på hela tiden inne. Tänk att hon alltid ska lyckas med allt, vad trött jag blir!


Nu ska jag fixa bilderna från idag & lägga ut på hemsidan, sen väntar Gladiatorerna & Farmen, & efter det är det läggdags.

Av Malin Sjöström - 7 mars 2013 17:00


Det blev en ganska lång sovmorgon idag då jag har haft en riktig skräp-natt. Men när vi väl kom upp så gick vi ut till fotbollsplanen där vi mötte Mary-Ann & Sheldon. Vi släppte alla hundarna & lät dem busa under ungefär en timme, sen verkade de ganska trötta så då gick vi hem.



Väl hemma så klippte jag klorna på Java & Kissen & sen stängde jag in brudarna i köket & så dammsög jag resten av lägenheten samt började skura. Sen hade hundarna torkat så att jag kunde släppa ut dem i hela lägenheten & städa köket. Efter den ansträngningen (som gjorde mig helt svettig) så tog jag tag i tvättning av duschrummet, så nu blänker det.  Sen blev det en härlig dusch, vilket verkligen behövdes.
Och eftersom jag har vaknat miljoner gånger under natten p.g.a att jag har svettats & frysit som en galning så bestämde jag mig för att bädda rent i sängen. Valde då ett av de nyinköpta sängkläderna & det blev riktigt fint.  



Snart åker Bira hem & då får ju Java såklart följa med ut & kissa. När vi kommer in igen så ska jag tvätta tassarna på henne eftersom jag upptäckte att hon har spräckt trampdynorna på "lång-tårna" på framtassarna.  Så de ska tvättas ordentligt & så får jag se om jag måste sätta på nåt skydd inför morgondagens freestyleträning, eller om det räcker med sockorna. I freestylen så hoppar hon ju en hel del & därför behöver hon något skydd då, för jag vill inte riskera att de spricker ännu mer.

Sen så hoppas jag att Elin har tid att komma hit en stund & hälsa på. Vore riktigt roligt, & nödvändigt, att gå igenom freestyleprogrammen inför morgondagens träning. Men om hon inte har möjlighet att komma hit så får jag träna på dem själv & försöka fundera på hur det är bäst att lägga upp träningen.

Efter freestyleträningen imorrn så bär det av till djursjukhuset där Java ska genomgå en ultraljudsundersökning. De ska kolla om det är något fel på hennes urinvägar & ärligt talat så vet jag inte vad jag hoppas på...Visst vill jag att hon ska vara frisk, men då finner jag inget svar på VARFÖR hon har ändrat sitt kiss-beteende så mycket. Så nja, jag vill nog att de ska upptäcka felet så att hon kan bli "normal" igen. Fast samtidigt vill jag inte behöva behandla henne med nåt så att vi inte kan åka iväg på de agilitytävlingarna vi har planerat. Så det är både ja & nej, vi får helt enkelt vänta & se vad de säger imorrn.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards