Super Magic

Direktlänk till inlägg 13 mars 2013

Lydnadsträning! :)

Av Malin Sjöström - 13 mars 2013 16:40


Precis när jag var klar med mitt DBT-möte så hörde Elin av sig & frågade om vi skulle träna lydnad, & självklart ville jag det!!  Det är ju så grymt roligt med lydnad så det nästan är löjligt, haha.

Vi tränade igenom de flesta momenten från lydnadsklass 3, fast vi gjorde vår egna variant av dem.  
Inkallning med ställande var nog det enda momentet som vi gjorde tävlingsaktigt & idag stannade hon mycket snabbare än sist, så det momentet känns klart (sen finns det ju alltid saker att pilla på, men ni förstår nog hur jag menar).
Sättande under gång håller vi fortfarande på att lära in genom att jag går baklänges & hon följer mig. Jag testade att ha henne i fotposition en gång & visst funkade det också, men vi återgick till inlärningsfasen eftersom jag vill ha snabbare sättanden.
Metall-apporteringen gick sådär, idag hade hon inte bara dålig fart i, utan även dålig fart ut.  Jag vet ju hur mycket hon avskyr den, men det hjälper inte, hon måste acceptera den ändå, vilket hon snällt gör, men ja, jag vill ha mycket mer fart! Farten in tränade vi på idag & vi gjorde som Ann tipsade mig om, så det ska vi helt klart fortsätta med & se hur det går. Kanske kan det öka hennes fart ut också?
Fjärren blir bättre & bättre. Skiftet mellan sitt - stå är det svåraste just nu då hon gärna vill flytta bakbenen något steg - vilket inte är okej! Jag jobbar med att hon ska ha låsta bakben & jag har hopp om detta momentet. Tack vare tips från Malin så har vi verkligen kommit framåt, så tack.
Sen den omtalade rutan...Även här har jag fått tips av Malin & idag tog jag tillvara på det & jäklar vad bra det gick!!  Visst, jag gjorde det lätt för henne, men hon utförde det ändå strålande. I slutet av passet så ville jag ta kort på henne i rutan (det ni ser högst upp) & skickade henne då mot rutan (utan belöning i sikte) som stod en bit snett framför oss. Hon gjorde det klockrent!  Jag tänkte att det var nog mest tur, så därför var jag tvungen att testa igen.  Och döm till min förvåning när hon gör det PERFEKT ännu en gång!!! Så det ser inte becksvart ut längre, utan jag kan se en liten ljusglimt, även om den är en bit bort.

Hon är så underbar att träna med, jag är så himla stolt över henne, & över mig, för tillsammans har vi kommit så otroligt långt! Förhoppningsvis kommer vi att lyckas med mitt mål att få LP3 innan årets slut, ett mål som jag ser som helt rimligt. Ja, så länge inge oväntat händer eller att mitt mående försämras, men vi får hoppas att jag fortsätter att vara såhär stabil, för då tror jag verkligen på oss!

 
 
Louise

Louise

13 mars 2013 17:40

Nu blir jag nyfiken, på vilket sätt jobbade du med rutan? :)

http://www.raisetofame.wordpress.com

Malin Sjöström

13 mars 2013 19:30

Java har trott att "rutan" betyder spring en bit fram & sen stanna stående & titta på mig. Så hon har haft NOLL KOLL på att konerna & banden faktiskt betyder nånting.
Jag har fått tipset att kasta en leksak över huvudet på henne medan hon springer mot rutan, men jag är ju Sverige's sämsta kastare. :P Så det gick inte så jättebra.
Då fick jag tipset att lägga en belöning bortanför rutan, & verkligen visa Java att den fanns där. Sen skulle jag skicka henne & stanna henne i rutan, med andra ord fick hon inte ta belöningen direkt. Efter att hon har stannat i rutan så berömde jag henne & så fick hon hämta sin boll, supernöjd. En gång lyssnade hon inte utan sprang direkt till bollen & då gick jag bara bort till henne, tog bollen ifrån henne & gjorde om.

Hur har du lärt in rutan? Och vad tycker du är svårast med den?

 
Ann o 8:a tassar

Ann o 8:a tassar

13 mars 2013 20:10

Jag tror oxå på er;) ...o japp,farten ut till apporten kommer att öka massor...hon kommer älska apporten tror jag!!
kraam

http://hojann.se

Malin Sjöström

13 mars 2013 21:14

Haha, det har jag svårt att tro, men jag ska göra mitt bästa! ;)

 
Louise

Louise

13 mars 2013 20:43

Okej :) Jag har också jobbat precis på det viset med rutan, bland annat den typen av övning tycker jag är riktigt bra, har också utmanat med att lägga belöningen i andra riktningar från rutan (tex rakt ut på sidan) så att han verkligen måste tänka in i rutan och inte enbart linjen mot belöningen :) Har varvat lite med kast över huvudet och shejping också. Det svåraste tycker jag är att verkligen bygga ett bra värde och god förståelse för en viss punkt i rutan där jag vill ha honom. Vill att han i slutändan ska ha riktigt bra förståelse, så att vi delar på ansvaret :)

Jag svarar på din fråga kring vittringen i ett blogginlägg, det är fler som frågat så det blir nog lättast så. Jag är vimsig och skriver lätt för mycket och rörigt, men funderar du på nåt sen så är det bara att du frågar :)

http://www.raisetofame.wordpress.com

Malin Sjöström

13 mars 2013 21:14

Okej, ska läsa den inlägget med granskande ögon. :P Nejdå, haha, jag vill bara få lite tips om bra metoder nu innan jag påbörjar träningen själv. :)

Ska testa att lägga bollen på olika ställen, så tack för tipset!

 
Petra & Skurk

Petra & Skurk

13 mars 2013 21:48

Åh, ja träningssällskap gör jättemycket! Har gått typ två år där jag tränat ensam.. Men senaste tiden har vi skapat oss en eget litet träningsgäng, jag och några andra unga tjejer, så jag är jättenöjd och glad nu! :-D
Kul att det finns fler som förkortar sin klubb BHK! Har aldrig mött någon sådan själv faktiskt!
Lycka till med LP:et! :-)

http://petraskurk.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Sjöström - 11 maj 2014 18:14


Nu har bloggandet flyttat till hemsidan helt & hållet. Så vill ni fortsätta följa oss så är det SuperMagic.se ni ska följa i fortsättningen!     ...

Av Malin Sjöström - 10 maj 2014 17:33


Igår var det en väldigt dålig dag, tuff, tung & mörk på alla sätt & vis, men jag tog mig levande igenom den. Eftersom jag inte mådde bra så tränade jag inget med hundarna, för jag ville inte riskera att tappa humöret & bli irriterad i träningen. Dem ...

Av Malin Sjöström - 8 maj 2014 18:40


Åter igen, tack för alla era kommentarer! Det är nyttigt att höra andras åsikter nu när jag själv inte är säker på hur jag ska gå vidare. Jag får svar från SLS (Lundehundssällskapet) imorrn eller under helgen, så vi får se vad dem har att säga. Rasen...

Av Malin Sjöström - 7 maj 2014 20:03


  Kommer jag nånsin att få uppfylla min dröm med att föda upp hundar? Först köpte jag Java, som min tilltänkta stamtik & vad hände med henne? Jo, hon blev sjuk & var tvungen att kastreras.  Sen köpte jag Rally & vad hände då? Jo, hon har fel på ...

Av Malin Sjöström - 6 maj 2014 18:20


Idag blev det inte alls som planerat.  Ingen Bira & ingen långis. Jäkla regn!! Visst, man kan ju faktiskt gå långisar även fast det regnar, men idag gjorde vi inte det. Jag hade ju sett fram emot en skön tur i solen liksom, men nope, inte idag.   ...

Ovido - Quiz & Flashcards