Super Magic

Alla inlägg den 17 mars 2013

Av Malin Sjöström - 17 mars 2013 18:10


Igår kväll kom Baylies hit & han ska vara kvar tills ikväll. Han är en väldigt okomplicerad hund, förutom att han klättrar PRECIS ÖVERALLT för att kunna titta ut. Han sitter på ryggstödet på soffan, ställer sig på bordet, försöker ta sig upp på fönsterbrädan osv. Herregud! Men i övrigt är det inga problem.  

Det har varit en "innedag" eftersom jag inte mår så bra, det är magen som krånglar (igen) så jag tar det lugnt & ger den en chans att återhämta sig. Förhoppningsvis försvinner oroskänslorna snart, men fram tills dess vilar vi oss i form, det dör inte hundarna av.

Men helt lugnt har vi inte tagit det, utan vi tränar ju faktiskt en hel del. Fjärren & vittringen ligger dagens fokus på. Fjärren är riktigt svår, skiftena sitt - ligg & tvärtom gör hon ju jättebra, men när stå kommer in i bilden så blir det liksom fel i den lilla svartvita hjärnan. Hon vill gå både bakåt, framåt & åt sidorna, & man ser hur osäker hon blir när hon märker att det är fel, därför backar jag & berömmer mycket när hon gör rätt, för jag vill ju inte att hon ska vara osäker. Men, men, det är bara att nöta vidare, till slut måste det ju släppa.

Vittringen däremot tror jag går bra.  Jag har ju aldrig tränat in det förut (det har jag iofs inte gjort med fjärren heller), men jag har en tanke om hur det ska gå till. Än så länge så letar hon för mycket med ögonen, hon har liksom inte fattat att hon ska koppla på näsan. Men hon är ju inte alls van att använda näsan, hunden kan ju knappt spåra!! Så det här momentet är helt klart svårt, men det ska nog gå till slut.

Egentligen skulle Bira komma imorrn, men jag känner att jag behöver få vila en dag till så att magen inte blir värre. Förhoppningsvis kan hon komma på tisdag igen, det beror ju helt på hur det känns imorrn.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards