Super Magic

Alla inlägg under augusti 2013

Av Malin Sjöström - 7 augusti 2013 19:59


Även dag blev det agilityträning med Nathalie, men vi fick med oss Elin också, vilket var roligt. Java gick lite bättre idag än igår, så hon måste ha fått tillbaka hörseln.  Jag är nöjd med henne, hon försöker verkligen att göra rätt, men det är inte alltid så lätt när man har en matte som inte hinner med...

Rally fick testa 4 (!!) hinder efter varandra, & det gick strålande!  I början hade vi lite problem med den böjda tunneln, men det släppte ganska fort, bara hon förstod vad hon skulle göra. Hon var astaggad idag, haha, helt vild, min lilla sprätt!



Nu ligger båda hundarna & sover, & själv tittar jag på tv, känner mig också lite sliten efter träningen, så det tar inte bara på hundarna.  Tidigare idag hade jag ett jobbigt terapi-möte, så det är inte så konstigt att jag är trött. Så resten av kvällen blir bara lugn, så tar vi nya tag imorrn igen!


Jo, såhär såg det ut för Rally igår:


Av Malin Sjöström - 6 augusti 2013 16:10

Kl. 18 ikväll blir det agilityträning ute på Karlstad brukshundklubb tillsammans med några kompisar. Det ser jag verkligen fram emot, & det skulle nog mina tjejer också göra om dem visste om det. Java älskar ju agility över allt annat, & även Rally verkar tycka att det är himla skoj!  Nathalie har med sig sin valp Nikki, så jag blir inte ensam om att träna valp. Nikki är en afgan på runt 3 månader gammal. Jag & Nathalie kör tävlingar med vanliga hundar (bc & sheltie) & så försöker vi bevisa det omöjliga, att det går även med udda raser (lundehund & afgan). Känns hur bra som helst!  



Igår kväll var det jobbigt, min terapeut ställer vissa krav på mig som jag måste följa då vi har skrivit kontrakt på det, & det är inte alltid det är så lätt att göra som hon säger. Nu vill hon att jag ska lämna ifrån mig ALLA mina tabletter!!  Hon anser att risken för en överdos är på tok för stor om jag har kvar alla hemma, & egentligen, innerst inne, så vet jag att hon har rätt. Men tanken att lämna ifrån mig alla, den skrämmer mig. I flera, flera år har jag alltid haft ett lager undangömt, ifall man kan behöva. Jag har nog en medicin för varje tillfälle, så varför göra sig av med dem?

Min sista stora överdos tog jag 4 Oktober förra året, & då fick jag åka ambulans med blåljus & sirener, samt ligga i respirator i 6 timmar. Så ja, jag höll på att dö, hade jag inte kontaktat Em som tvingade mig att ringa efter ambulans så hade jag inte suttit här idag.
Jag försöker att påminna mig om detta, för nej, jag vill inte dö, ändå leker jag rysk roulette med livet. Jag får tänka på min familj, mina vänner & mina fina tjejer. Vad skulle hända med dem om jag dog? Rally skulle nog kunna anpassa sig till en ny flock, men det skulle inte bli lika lätt för Java. Hon vill bara ha mig, ingen annan. Så ja, jag får tänka på dem när det känns tufft.


Imorrn smäller det, tror jag, det är iaf då som jag ska säga till min terapeut att hon får som hon vill, jag lämnar in alla mina piller, även om det gör jävligt ont. Så morgondagen lär inte bli lätt, inte på nåt sätt, säkert många tårar & mycket ångest, men som ni förstår; jag har inget val.

En del av er tänker nog att jag kan behålla tabletterna, men ge fan i att ta för många, & ja, jag önskar att det var så lätt, men det är det inte. När man mår skit så tänker man inte alltid så långt, utan det är lätt att hiva i sig mer piller än man borde. Därför måste jag se till att "säkra min omgivning" så mycket som möjligt. För JA, jag vill verkligen leva & till slut få bli frisk & leva livet fullt ut. Det är mitt mål.


Tänk om man kunde se livet lika okomplicerat som hundarna, shit vad mycket lättare saker & ting vore!


Nej, dags att ta fram korven ur frysen, så att jag får med mig Rally på planen sen.  Hon är lite för ofokuserad än för att man ska kunna belöna med leksak, så därför får vi köra korv ett tag. Sen hoppas jag att jag ska kunna byta ut den mot en leksak, men det får vi ta längre fram.  

Av Malin Sjöström - 5 augusti 2013 17:34

Idag har jag, Evelina & våra tjejer gått till "vår" badplats där vi alla har badat. Det är underbart där, inga folk, ingen bilväg, utan bara vi, klipporna & vattnet. Hade ju varit trevligt med en liten sandstrand, men hej, man kan inte få allt.  

Java har simmat massor, dels efter pinnar, men också efter egna idéer. Hon kommer bra långt ut när hon tar sig en vända. Rally har doppat sig flera gånger, hon tycker att det är jätteroligt att skutta omkring i vattnet där hon bottnar, men hon vågar inte riktigt simma än. Jag tror dock att det kommer att komma, hon "smittas" ju av dem andra hundarna.  Fast det är klart, Java & Shandi är bra förebilder, eller vad säger du Evelina?




På vägen dit & hem så går vi över en stor äng & hundarna älskar att springa där! Java & Shandi drar gärnet & lilla Rally hänger på så gott hon kan. Det är så härligt att se dem springa där, så fria, så lyckliga.



Jag är så himla glad, för det känns som att jag håller på att få tillbaka min hund!  Min älskade, stora, fina tjej, hon blir gladare & gladare för varje dag som går. Hon är mycket piggare, & vilken skillnad det har blivit inomhus! Förut fick inte Rally komma i närheten när Java hade något ben, men nu flera dagar i rad så har dem tuggat på SAMMA ben - SAMTIDIGT!!  Det händer inte alla dar i veckan om jag uttrycker det så. Så visst sker det en förändring, till det positiva. Det känns som att allt slit blir värt det, det har sett så himla mörkt ut, men nu äntligen ser vi ljuset! :D

Ikväll ska vi gotta oss med coca cola med sugrör (mycket viktigt!), det blir grejer det! Har ju inte druckit cola på flera dagar, så det är jag värd efter att ha simmat & gått idag.  Jo, om ni trycker på nån av bilderna så kommer ni till hemsidan där det finns fler bilder från idag!  Avslutar dagens inlägg med en liten film som jag & Evelina har filmat idag, var ju tvungen att bevisa att Rally går ut i vattnet helt frivilligt, haha.


Av Malin Sjöström - 4 augusti 2013 18:28


Den här dagen har varit MYCKET bättre än gårdagen! Under förmiddagen gick vi en kortare promenad, Java fick köra lite styrketräning som ni ser på bilderna. Hon gillar inte alls när man sätter på henne grejerna, men sen verkar hon inte bry sig om dem.



Rally fortsätter att vara lika stönig som alltid. Idag hittade hon dessutom kycklingben under promenaden, när hon var lös! Så ja, jag fick snällt jaga henne tills jag kom såpass nära att hon gav upp. Jäkla lilla räv!  


(Detta är tjejerna i sina nötskal, Java vill träna & Rally vill sköta sig själv, haha.)


Nu har vi precis kommit in efter en långpromenad tillsammans med Carina & Klara. Rally är helt slut, hon däckade direkt vi kom in. Java är bara hungrig, för hennes matklocka ringer för brinnande livet just nu.  Men jag ville vänta en liten stund från det att vi kom in tills dem får maten, även om Java inte alls gillar den idén.

Imorrn hoppas vi på fint väder, för då blir det bad med Evelina!!  Skulle det vara dåligt väder så blir det iaf en långpromenad tillsammans. Jag trivs så himla bra i hennes sällskap, så jag är himla glad över att vi har "hittat varandra". Bra kompisar kan man aldrig få för många av!

Nej, nu ska tjejerna få sin mat, & jag borde också äta nåt. Vi kan ju vara nöjda med oss själva idag, för vi har inte bara legat på latsidan.  

Av Malin Sjöström - 3 augusti 2013 20:05


Vilken jävla skräpdag! Det hela började redan under natten, runt 2-3 nån gång. Jag drömde att jag blev jagad, jag sprang för livet, men den som jagade mig var snabbare, den kom ifatt mig & precis då vaknade. Det var inget lugnt uppvaknande utan jag skrek, slogs & sparkades hej vilt. Båda hundarna flög upp & stod & glodde på mig, dem undrade nog vad fan det var som hände. Efter det tog det flera timmar innan jag kunde somna om, men jag sov inge bra.

Under förmiddagen gick jag & tjejerna en promenad, men eftersom det var så sjukt varmt så blev det bara en kortis, tänkte att jag skulle ta en längre senare på dagen/kvällen, när det är lite svalare. Java fick ändå gå med benviktsmanschetterna, trots att det var så varmt. Men hon slapp klövjeväskan, så den får vi ta imorrn istället.

Efter promenaden tänkte jag se på film, jag började kolla men gav upp efter bara en liten stund. Så jag sov drygt 1,5 timmar i soffan istället, minst sagt välbehövligt. Men tror ni att jag såg klart på filmen efter det? Nope, självklart inte, haha. Jag bestämde mig till slut för att ta tag i kloklippning & städning av lägenheten, & efter det blev det en skön dusch.

Nu sitter jag här i soffan & känner mig mest trött. Jag har tränat ett kort pass med tjejerna, & det är nog allt jag orkar med idag. Jag är så sjukt trött, på alla sätt & vis, så jag behöver ta det lugnt. Funderade på om jag skulle gå en längre promenad nu under kvällen, men nope, det blir ingen. Tjejerna dör inte om dem inte får nån promenad, huvudsaken är att dem får mat om ni frågar Java.  Så jag ska nog lägga mig ganska snart & hoppas på att få sova betydligt bättre natten som kommer än den som var...

Av Malin Sjöström - 2 augusti 2013 15:51

Nu har jag fixat alla bilderna från gårdagens agilityträning, så klicka på bilden nedanför för att komma till hemsidan!



Idag har vi varit på Arken Zoo & köpt lite goda ben, men måste åka dit snart igen då dem inte hade fått hem alla dem benen jag ville ha. Men tjejerna klagade inte på det dem fick idag, vi får bara hoppas på att deras magar säger samma sak.

Den senaste tiden har jag försökt lära Java att kramas & nu kan jag berätta att hon är helt säker på det tricket!!  Min stora fina tjej, bäst i hela världen!  



Självklart har jag tänkt att ha med det tricket i ett freestyleprogram, vi ska nämligen köra en lugn låt med kärlekstema, med blommor & allt.  Jag tror verkligen på det programmet, även om det inte är helt klart än. Vi kommer däremot inte att köra det förrens vi är säkra på det, vilket jag hoppas att vi kan bli ganska snabbt. Men som sagt, först måste programmet bli klart & sen ska vi träna alla delarna.

När vi ändå är inne på detta med freestyle så hoppas, hopppas, hoppas jag att vi ska kunna éntra scenen redan i slutet av September i Storfors. Det ligger ju nära Karlstad & dem allra flesta som jag tränar med ska dit. Så om Java bara får sluta med medicinen senast i slutet av Augusti så kommer vi att kunna åka! Det är 28 dagars karens på Metacam, så minst en månad i förväg kommer jag ju att veta säkert om det blir någon tävling eller inte. Men jag hoppas som sagt verkligen!
Skulle den tävlingen bli av så kommer vi att köra vårt gamla program "burn it to the ground", fast vi har bytt ut en rörelse, & än så länge har inte Java sådär jättebra kläm på den, så vi kommer att få träna mycket på det! För blir det tävling så vill jag ju vara säker på att hon kan alla rörelserna bra på träning, för funkar dem inte på träning så funkar dem definitivt inte på tävling.

Om drygt en timme ska vi åka ut med båten & låta Java simträna ordentligt. Efter det blir det grillning hemma hos farsan, så det blir nog en bra dag detta.  Vad som händer imorrn har jag absolut ingen aning om, den dagen är helt blank i kalendern, så finns det nån som vill hitta på nåt så är det bara att höra av sig!  

Av Malin Sjöström - 1 augusti 2013 21:34

Kvällens agilityträning tillsammans med Elin & Nathalie skulle ha ägt rum på Karlstad brukshundklubb, men ungefär en halvtimme innan vi skulle åka så fick jag reda på att dem skulle ha skotträning där. Och ni som har hänt med i Javas liv vet att hon är livrädd & inte fixar skott, så därför åkte vi istället ut till hemmaklubben Forshaga.



Java var astaggad & gav allt hon kunde! Det blev en del rivningar & några för många missbedömningar, så jag kommer att lägga ner tid på avståndsbedömning & hoppteknik. Men slalom har hon blivit grym på!! Jisses, vilket fart. När Nathalie körde med henne så såg jag verkligen hur snabb hon är i slalom numera, helt sjukt, hon som har haft såna JÄTTESTORA problem med det! Sen så funkade även "höger" & "vänster" väldigt bra, så ja, jag är supernöjd med min prinsessa!  



Lilla sprätten fick såklart också köra. Hon har ju sprungit igenom en tunnel flera gånger tidigare, så idag utmanade jag henne lite mer genom att även ta med ett hopphinder! Så 2 hinder i följd, & hon chockade mig kan jag säga!  Vilken fart det blev på den lilla räven när hon kom på vad hon skulle göra, så snabb var då inte Magic, det är en sak som är säker! Så agilityframtiden för Rally ser helt klart ljus ut!  



Under tiden som hundarna inte körde så var det passivitetsträning på hög nivå. Perfekt med sån träning då jag vill att dem ska ha lätt för att slappna av. Java är jätteduktig på det, så länge jag är hos henne. Men när jag var iväg & fotade dem andra, eller körde med Rally så hörde jag henne lite ibland - inte alls okej! Men större delen av tiden var hon tyst, & lilla sprätten då? Jo, hon gnällde väldigt mycket, men blev bättre på slutet.



Det råder inga tvivel om att Rally tycker om sin storasyster, sen att storasystern är väldigt snäll mot valpen behöver vi inte heller diskutera.  

Nu är båda tjejerna helt slut, vilket känns underbart!  För nu kan jag slappa här vid datorn resten av kvällen utan att behöva få dåligt samvete. Haha. Jag är verkligen supernöjd med båda damerna, så jävla lyckat träningspass så ni anar inte!  Men nu blir det vila & så tar vi nya tag imorrn igen!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards