Super Magic

Alla inlägg under augusti 2013

Av Malin Sjöström - 15 augusti 2013 17:27

Ojojoj, mycket shopping idag. Jag har köpt hundsaker för nånting mellan 1 000 - 1 500:- Så nu är jag nöjd & det kommer mina tjejer också att bli när vi kommer hem.  Det blev godis, ben, massa leksaker & 4 stycken skor till Java. Min prinsessa sliter ju ut klorna en hel del när vi kör inlines, så riktiga skor kommer att användas då för att förhindra att hon sliter ner klorna för mycket. Sen så är hon ju även duktig på att bränna trampdynorna, så ja, det känns som ett bra köp.


Vi har det jättebra här i Eskilstuna, det känns som att jag fått en semester från allt det jobbiga, & den känslan är underbar. Tänk om jag alltid kunde må som jag gör nu, shit vad roligt livet vore!! Men jag ska komma dit, visst, dåliga dagar har alla, men jag ska se till att dem blir fler än dem dåliga.

Av Malin Sjöström - 14 augusti 2013 18:03

Idag är det den 14 Augusti 2013, vilket innebär att det är exakt 18 månader sen jag skar mig sist! Jag kan inte fatta att det "redan" har gptt 1,5 år. Men resan har inte varit lätt, onej, verkligen inte, men jag har ändå tagit mig igenom den. Jag hoppas att jag aldrig mer ska falla så djupt ner i depressionen att jag tar till såna metoder för att överleva.



Vi har "firat" dagen med att åka hem till Em, Goofy & Sasha i Eskilstuna! Här trivs vi alla riktigt bra, så kan det bli bättre? Ja, det kan det, för vi har även vallat idag!!  Det är över 1 år sedan vi vallade senast, så det var jätteroligt att ge sig in i det ännu en gång. I början gick det inte så bra då Java var het & ville gå MOT fåren. Men ju längre tid vi föll på, desto bättre blev både hon & jag på att runda dem. Så ja, med tanke på hur längesen det är som vi vallade sist så är jag nöjd.


Vi skulle ha vallat imorrn också, men det blev tyvärr inställt. Men istället drar vi till Västerås & shoppar loss lite.  Vissa åker till Ullared, haha, men vi drar till Västerås!

Av Malin Sjöström - 13 augusti 2013 14:30

Imorse ringde klockan tidigt då jag skulle iväg på terapi. När jag kom därifrån så var jag dundertrött, men tänkte att jag skulle hinna vila lite innan jag & Nathalie skulle ses & träna agility. MEN så hörde hon av sig tidigare & sa att hon var tvungen att träna direkt, för hon skulle bort sen, så då fick jag ställa in.  Tråkigt, men jag orkade verkligen inte, mina krafter var slut, så jag gick & la mig i sängen istället.

Efter vila så lasta jag in alla tjejerna i bilen & åkte iväg till bryggan där dem alla fick simma. Java & Bira var hur nöjda som helst, Rally, nja, inte fullt lika nöjd.  Haha. Dem stora brudarna fastnade både på kort & på film:



Kasta då, kasta då!


Bira hoppar ganska lågt...


...Om man jämför med Java.


Men man kan ju undra hur hon tänker när hon landar, haha.


Jag känner mig fortfarande trött, jisses, jag är inte gjord för att gå upp för tidigt! Ikväll är det hockey, så jag måste pigga på mig lite för att orka med den. Dricker coca cola för brinnande livet, om nu det kan hjälpa.  

Imorrn drar vi till Eskilstuna!!  Och dessutom så ska vi åka hem till nån där med får & valla!!!  Vi som inte har vallat på över 1 år (p.g.a sjukdom & brist på får) ska nu ÄNTLIGEN få göra det igen. Så imorrn eftermiddag & torsdag förmiddag. Bästa Em följer såklart med & leker med sin kamera i hagen, så räkna med bra kort (nej Em, känn inte press alls  ).

Vi kommer hem på fredag eftermiddag/kväll nån gång, & på lördag morgon ska vi åka med Nathalie till Frövi där hon ska tävla agility. Så på söndag får jag vila ut, kommer säkerligen att behövas efter en vecka full med aktiviteter.

Av Malin Sjöström - 12 augusti 2013 13:44







Så var vardagen igång igen; Bira är back in business!  Java blev glad, ÄNTLIGEN är hennes polare tillbaka!! Rally tycker att hon är lite otäck, så hon behöver nog några dagar på sig att vänja sig. Bira i sin tur är slö, kanske beror det på att hon löper, för hon blev jätteslö vid förra löpet. Hon försökte leka med Rally vid några tillfällen & sprang lite med Java, men inte alls så som hon brukar röja runt. Men det blir nog bra, bara hon kommer in i rutinerna igen, eller ja, det gäller ju oss alla, haha.

Vid kl. 17 drar vi iväg till brukshundklubben för då väntar agilityträning!  Både Java & Rally kommer att få köra, så jag vet några som kommer att vara trötta ikväll. Agility är helt klart det roligaste att köra, & jag är glad över att ha 2 hundar som också älskar det över allt annat.

Blir ingen inlines idag eftersom det blir agilityträning senare, & inte blir det nåt imorrn heller då Bira är så slö att jag inte vill tvinga med henne ut på en sån tur. Så inlinesen får vila några dagar till, men jag SKA åka innan det blir för sent!

Av Malin Sjöström - 11 augusti 2013 19:06

Idag har vi träffat Malin, Jocke & Terror. Vi gick till Frödingplanen där vi släppte dem lösa så att dem fick göra lite som dem ville. Terror var mest intresserad av Rally, för han tyckte att Java var lite läskig, haha.








Det blev ingen inlines idag då det har regnat massor.  Men jag får försöka ta mig iväg imorrn om det är bra väder, men då får ju även Bira följa med. Annars får vi göra ett nytt försök på tisdag. Snart kommer man säkert inte att kunna åka inlines, så det känns som att vi måste passa på medans det fortfarande går.

På onsdag åker vi iväg till Em & hennes hundar, något jag verkligen ser fram emot! Förhoppningsvis blir det några dagar fulla av hundlivet, precis så som det ska vara.  

Av Malin Sjöström - 10 augusti 2013 18:23

En långpromenad längs Frödingleden har det blivit idag, eller ja, eftersom Rally var med så gick vi inte hela slingan utan bara en bit. I början av turen är det en kohage & när David skällde ut korna så undrar Rally vad han skällde på - för gräset var så högt att hon inte såg korna! Till slut hoppade hon upp & då såg hon dem, vilket slutade med att hon hoppade upp & ner & skällde på dem hon också! Haha.  



Annars har det inte hänt så mycket idag, just när vi var ute så var det uppehåll, men typ hela tiden efter det så har det regnat, åskat & blixtrat för brinnande livet. Så jag är glad över att vi tog promenaden såpass tidigt som vi gjorde.

Nu under eftermiddagen så fick tjejerna det som återstod av oxhalsarna jag köpte igår & Java, ja, hon är som en strimmelmaskin! Hennes hals försvann snabbt om jag uttrycker det så! Jisses. Rally är fortfarande inte klar med sin, men det kommer hon heller aldrig att bli. Så hon får tugga på den en stund till, sen får Java avsluta jobbet.  

Imorrn om det är bra väder så har jag tänkt att åka inlines med Java!! Det var ju aslängesen vi gjorde det, så en liten tur får det allt bli. Jag kommer inte att köra samma längd som vi brukade göra eftersom hon inte har så bra kondis än så länge. Men en liten sväng kommer vi nog båda två att må bra av.

Av Malin Sjöström - 9 augusti 2013 20:10


En liten tur i skogen har det blivit idag, & alla som har sett en lundehund skutta runt vet att det BARA är just lundehundar som kan skutta så, haha, så jävla söta. Java springer liksom, Rally skuttar, & det ser jäkligt roligt ut.  (En liten film på det finns på min Facebook.)



Efter promenaden blev det fest för djuren då jag tidigare idag köpte oxhalsar på Arken Zoo = mycket uppskattat av djuren!! Jag är dock inte lika imponerad av dem, för fy fan vad dem stank! Illamåendet kom snabbt & tog lång tid innan det la sig, men vad gör man inte för djurens skull?




Jag har haft en dålig dag, men har ändå lyckats dammsuga & skura hela lägenheten, så nånting nyttigt har jag fått gjort. Man kan inte bara ha bra dagar, utan dagar som denna kommer med jämna mellanrum, det gäller bara att hantera dem på rätt sätt.

Nån dag nu under helgen så ska jag träffa Malin (& Jocke) med Baileys & Terror!!  Har inte träffat Malin på jättelänge, så det ska bli riktigt skoj! Sen så får jag ju träffa Terror för första gången, en schäfervalp på drygt 6 månader. Terror & Rally, ja, ni hör ju bara hur det låter.  Haha, det kan sluta på alla sätt!

Om typ en timme blir det en promenad tillsammans med Elin & hennes hundar, & efter den promenaden så blir det nog sängen. Och så kan vi ju hoppas att morgondagen blir bättre.

Av Malin Sjöström - 8 augusti 2013 20:20

Dagens stora händelse var terapin & det som följde efter den. Numera har jag begränsat antal tabletter här hemma, med andra ord inte flera hundra som jag hade innan min terapeut tog alla. Det känns både bra & dåligt, det känns som att jag inte har någon "kontroll" längre eftersom jag som sagt inte kan ta hur mycket jag vill. Men det blir nog bra i slutändan, jag behöver nog "bara" vänja mig. Så man kan verkligen säga att jag går "all in" med DBT:n, för ja, jag vill ha ett friskare liv.

För att distrahera mig från detta så åkte jag, Nikke & Loppis till Nöjefabriken & bowlade en timme. Nikke vann första serien + det sammanlagda. Jag vann den andra serien, men kom sist sammanlagt. Så det blev lite olika toppar & dalar där.  



Mina fina tjejer har fått mycket ensamhetsträning idag. Fast vi startade ju faktiskt dagen med en långpromenad tillsammans med Evelina. Det är så himla roligt, för när vi går till vår mötesplats så blir Java astaggad för att hon vet att Shandi kommer.  Så det är inte bara jag & Evelina som kommer bra överens, utan våra hundar gör det också.

Imorrn ska vi åka iväg till Arken Zoo & köpa lite naturliga ben till tjejerna. Annars så vet jag inte vad som händer, vi får helt enkelt se vad vi hittar på.

Nästa vecka blir det en spontan resa till Em i Eskilstuna, jag har ingen terapi på hela veckan så då passar jag på att dra.  Man kan ju aldrig umgås för mycket med Em & hennes hundar!  

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards