Super Magic

Alla inlägg under november 2012

Av Malin Sjöström - 17 november 2012 15:46


Ja, det är sant, jag & Java debuterade i freestyleklass 2 idag & slog till stort med en vinst!  Vi var även DET ENDA ekipaget som fick uppflyttning, & det var 12 stycken med. Behöver jag säga att jag är stolt över min brud?!  



Nu taggar vi inför morgondagen, förhoppningsvis så ska det väl gå som det gjorde idag.  En super-uppvärmning inför Agria Freestyle Cup-finalen som går på MyDog! Plus att jag nu är helt säker på vilket program jag ska köra.

Resten av dagen blir lugn, Java är trött så hon kommer väl mest att sova tror jag. Själv funderar jag faktiskt på att åka till 91:an & kolla på hockeyn ikväll, det beror på hur trött jag blir nu när jag slappnar av.  

Av Malin Sjöström - 16 november 2012 17:50

För er som inte läst det på Facebook så hade Java massa påhitt medan jag var hockey. Hon åt en halv limpa (hon har ALDRIG rört brödet uppe på diskbänken tidigare!), 1 helt paket Ballerina-kakor (som jag inte ens visste att jag hade) & lite kattmat. Sen när jag hade varit hemma en stund så tog hon en delikatess = kattbajs! Så nej, hon låg verkligen inte på plus igår kväll!

Idag mår hon inte alls så himla bra kan jag ju säga, hon har spytt under natten & haft diaréer som heter duga. Så nu har jag friserat henne, klippt bort massa päls från mammeluckerna & det gjorde att hon ser lite smalare ut, tänk vad lite päls kan göra mycket.  

På tal om hennes kroppsform, idag köpte jag nytt foder till henne, rena rama bantningsfodret för nu SKA hon ner i vikt! Förhoppningsvis kan vi även öka motioneringen, bara jag får koll på min kropp, så jag hoppas att läkaren som jag ska till på måndag har nåt vettigt att säga & nån hjälp att erbjuda.

Imorrn är det freestyledags igen!  Jag är sjukt taggad nu när träningen har gått såpass bra!! Idag tränade vi typ 5 minuter utomhus & det enda vi tränade på vad att hon skulle backa oavsett vad jag höll på med, samt att hon skulle snurra på långt avstånd. Hon gjorde allt strålande & vi hade även en liten nyfiken publik bredvid.  Men vi körde som sagt bara en kort stund eftersom hon inte orkade mer & jag ville avsluta det medan vi hade roligt.

Så det blir nog en tidig kväll, Java ska få lite kokt ris tänkte jag, milt & bra för magen. Tyvärr har jag ingen ProKolin hemma, annars hade hon fått det också. Men lite kokt ris med kokt fisk ska nog gå ner i den stooora bc-magen.  

Av Malin Sjöström - 15 november 2012 15:01


Min lilla fröken är den bästa!  Jag tänkte ju hoppa över freestyleträningen både igår & idag, men så pratade jag med Elin på MSN & då blev jag så sugen på att testa att köra programmet här hemma, speciellt då de senaste träningarna inte har gått så bra. Innan dagens träningspass så kände jag inte för att tävla till helgen, men nu efteråt längtar jag dit! Hon var så himla duktig, går hon lika bra till helgen så kommer jag att sväva på moln kan jag lova.  Sen gäller det ju för MIG att komma ihåg de nya rörelserna så att jag inte får hjärnsläpp & inte vet vad jag ska hitta på.  Så nu vill vi gärna ha helg!

Imorrn blir det dock ingen freestyleträning, ingen programträning iaf, kanske tränar lite utomhus. Det är ju vissa rörelser som inte går att få till så bra inomhus eftersom det är såpass trångt, så de får jag nog repetera lite ute imorrn. Men som sagt, ingen programträning då jag vill åka till tävlingarna med den här känslan som jag känner nu! Underbara hund, tänk att du är min!  

Ikväll väntar hockey för min del, var längesen sist nu. Tidigare idag kände jag inte alls för att åka, men nu efter att ha fått en glädjekick av Java så ser jag fram emot det. Tänk vad lite hundträning kan göra underverk.  Kan ju också avslöja att Java inte är den enda som är varm & flåsig nu, haha, jag tror jag smälter. Freestyleträning är alltså fysiskt krävande för den som inte visste det.  

Nu ska jag lägga mig i soffan, se på en film & försöka varva ner lite, det kan behövas.

Av Malin Sjöström - 14 november 2012 15:52

Lite hoppövningar på stenar.


Damen hittade en bra pinne. ;)


Världens sötaste.


Trädrötter kan man helt klart utnyttja!


Redan igår bestämde jag mig för att det skulle bli en långpromenad, något vi inte har haft på väldigt länge då jag mått såpass dåligt fysiskt, men jag tänkte som sagt pina mig igenom en för Javas skull. Vi var ute i 1 timme & 25 minuter & jag var sjösvett när vi kom in & Java såg ut som om hon badat i gyttja...Dock så var även damen trött så det känns riktigt bra för mitt samvete.  
Måste säga att min kropp bråkade lite på slutet, annars kände jag inga konstiga bortdomningar eller yrsel eller nånting dumt alls!  Hoppas att det kan fortsätta kännas bra så att jag & damen kan börja bygga lite muskel & kondis nu inför vintern.


Vi gick i skogen idag, jag tyckte att jag hade en bra plan, tänkte att jag skulle följa stigarna & på så vis komma ut på motionsspåret för att följa det hem sen. MEN det brukar sällan bli som jag har tänkt mig.  I början var det roligt, vi stannade vid varje lite större sten & Java fick hoppa upp på dem & då fick hon en liten godis = mycket populärt om ni frågar fröken! Även trädrötter utnyttjade vi som ni ser på en av bilderna ovan. Java njöt av att få springa i skogen & det var en härlig upplevelse även för mig. Hur som helst, vi kom ut på spåret till slut, men inte alls där jag trodde att vi skulle komma ut. Där vi kom ut så var det 1,5 km kvar till det stället som man kan vika av spåret för att komma hem igen, så jag tänkte ta en smart genväg genom skogen...Vi gick, gick & gick, men inte fan kom vi ut på något spår! Efter att ha klättrat omkring ordentligt så såg jag spåret & tänkte ÄNTLIGEN är vi snart hemma! Men som sagt, det blir inte alltid som man har tänkt sig. Vi kom ut typ 300 meter bortanför där vi gick in.  Så det var bara att gå de där 1,5 km ändå innan vi närmade oss hemmet.
Men jag är inte ett dugg förvånad, konstigt nog så kom vi ju trots allt ut på spåret igen & inte blev fast mitt i skogen, så man får vara glad för det lilla.  


All träning är bra träning!


Nu sitter jag här i soffan iklädd nattlinne & tänker bara ta det lugnt resten av dagen, nyduschad är jag också så det är riktigt bra.  

Av Malin Sjöström - 13 november 2012 21:01


Idag har vi tränat en del freestyle, med blandade resultat. Så jag är inte ett dugg taggad inför tävlingarna till helgen, för det har gått så himla dåligt de senaste träningarna.  Med tanke på det så tar vi nu en träningspaus ett par dagar & så kör vi lite på fredag igen.

Nu är det dags att se på "Ceasar Millan".

Av Malin Sjöström - 12 november 2012 21:51

Ja, vad ska man säga om dagens träningspass? Java tycker att början av låten/programmet är JÄTTEJOBBIG!! Hon blir låg, osäker & skäller, & när hon skäller så blir hon ännu lägre, trots att jag helt ignorerar skällandet. Resten av programmet funkar nu jättebra, men vi MÅSTE fixa början också! Så flera gånger varje dag ska vi träna början fram tills tävlingen är på lördag. Sen tror jag att damen kanske varvar ner lite mer om hon får en ordentlig promenad på fredagen, plus att jag ska värma upp henne med godis istället för leksaken. Leksaken funkar PERFEKT på agilitytävlingarna & i lydnaden, men i freestylen verkar det som om det är bättre med godis. Men jag är ändå nöjd med dagens pass, skulle hemskt gärna vilja träna mer i inomhushallen innan, men det är så himla fullbokat denna veckan, så det blir inget med det.

Nu ska jag titta på filmerna från dagens träning & utvärdera lite vad som är bäst att göra då jag körde lite olika grejer för att få ihop allt. Java kan ju inte "vänd" nån annanstans än här hemma, så jag tvingas byta ut det i programmet till nånting annat, & det är det jag ska utvärdera nu.

Av Malin Sjöström - 11 november 2012 19:53

Klubbhoppning i stallet stod på dagens schema, jag var själv inte med & tävlade, men jag åkte dit & var funktionär. Av nån anledning trivs jag riktigt bra på framridningen på klubbhoppningar, & alla verkar trivas bra med mig där & min hjälp blir uppskattad, vilket gör det hela ännu roligare.
Nästa klubbhoppning är i slutet av December & då har jag tänkt att vara med på Stjärnan, en sista liten tävling med honom, innan vi skils åt. Hade tankar på att starta idag, men ändrade mig. Vi kommer bara att starta 70 cm eftersom jag inte har ridit sen Februari & Stjärnan inte brukar hoppa några högre höjder längre. Så det är bättre att ta en lägre höjd & vara säker på att komma runt, eller ja, säker & säker, man vet aldrig med Herr Svamp.  



Jag ville ge dig allt, men nådde aldrig fram
En saknad kom så fort du släppte min hand
Jag ser livet från ett annat håll idag
Jag lever för dig, men du finns inte kvar

 


Den senaste tiden har jag verkligen saknat min kung otroligt mycket, på gott & ont. Förmodligen beror det på att jag förlorade honom i slutet av året 2010, men ändå. Jag vill sakna honom på ett hälsosamt sätt, med bara stolhet över honom, men nu tränger sorgen sig fram. Jag skulle kunna bryta ihop när som helst, så mycket saknar jag honom.


En annan jobbig sak är min kropp som inte alls samarbetar för tillfället.  Idag i stallet så var jag nära på att falla ihop några gånger & anledningen till det var bortdomningar i hela kroppen kombinerat med ett jävla lågt blodtryck! Jag hoppas att jag ska få ett positivt svar av min läkare på onsdag morgon när hon ringer. Hon skulle prata med nån neurolog om mina problem då jag kan ha fått en sån sjukdom (som om det inte skulle räcka med de andra)...Jag vill bara vara frisk, är det verkligen för mycket begärt?! Vill nån ha mina sjukdomar så ger jag gladeligen bort dem!

Av Malin Sjöström - 10 november 2012 18:41


Varje dag/kväll tänder jag ett värmeljus som jag lägger i ett lundehundsglas som Magic vann 2007 i Norge, & det får mig att tänka på min kung.  Jag är så oerhört glad över att vi fick 4,5 år tillsammans, för han förändrade mitt liv fullständigt & utan honom hade jag nog inte levt idag.
Igår kväll (eller säger man inatt?) uppdaterade jag hans sida på min hemsida, upptäckte ju att jag inte hade skrivit nånstans om vad som hände med min kung, så det fixade jag inatt. La även till massa bilder på honom, min finaste röda vän. Så vill ni läsa om honom & vad som hände så gå in på hemsidan - Kenneln - Minneslund - Magic.

Idag har det inte hänt mycket, jag har varit galet trött & sovit väldigt mycket, vilket Java också har gjort, fast hon har ju sovit för att jag har varit så tråkig, hehe. Vi har dock tränat lite freestyle inomhus, vi körde igenom vårt nya program & det gick skitbra!  Helt felfritt & med en härlig attityd på damen! Tänk om det kunde gå så bra på tävlingen nästa helg, då jäklar fixar vi uppflyttning kan jag lova! Min älskade duktiga brud, snacka om att livet skulle vara tråkigt utan henne.

En del tycker att det är konstigt att jag orkar med träningar & tävlingar med Java när jag mår så dåligt, men för mig är det självklart. Träningarna & tävlingarna gör så att jag orkar med livet, när de jobbiga dagarna kommer så kan jag motivera mig med träningar & tävlingar & då orkar jag ta mig igenom all skit. Så jag är verkligen glad över att kungen visade mig den här underbara världen, för den är helt rätt för mig.  Jag kommer aldrig att lämna denna världen bakom mig, för nu har jag hittat hem!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards