Super Magic

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin Sjöström - 5 augusti 2011 22:15

 

Idag har vi haft fullt upp, imorse var jag chaufför, sen träffade jag Nathalie & vi tränade lite, sen var jag på en mindre släktträff hemma hos farsan, sen blev det stallet & här är jag nu kvar. Jag & Java ska sova över här under natten eftersom Kadesh är dålig & behöver kollas till emellanåt samt röra lite på sig & eftersom jag ändå skulle hit tidigt imorrn bitti för att jobba så sa jag att jag kunde sova här. Vi får väl se hur mycket sömn det blir i slutändan, jag har ju väldigt svårt att sova borta, även om stallet är mitt andra hem.   Kadesh var mycket piggare nu än han var för några timmar sen då han stod med dropp & blev sondmatad, så det går helt klart & rätt håll, men man ska inte ta ut nåt i förväg, för det kan vända jäkligt fort!


Imorrn blir det som sagt jobb hela dagen, slutar kl 16 & då ska jag hem & vila! På söndag är det dags för vallning igen & jag längtar sjukt mycket!

Av Malin Sjöström - 4 augusti 2011 22:15

 

Så närmar sig slutet på denna aktiva dag, både jag & Java känner oss lite trötta, det tar på krafterna att flänga runt.   Sören har varit med hela dagen & han har skött sig riktigt bra, lyssnat jättebra så även han fick gå lös större delen av tiden.

I stallet red jag 2 ponnyer, först Dandy & sen den nya som heter Sasha, båda passen gick hyfsat bra, men Sasha var helt klart den roligaste av dem!


Tyvärr blev det ingen träning med Nathalie förut eftersom hon var tvungen att jobba, men vi ska ses imorrn istället.   Java & Sören fick ändå ett litet pass var, eller ja, Java fick faktiskt 2, hehe.


Förutom hundträning så blir det mat & mindre släktträff hemma hos farsan & på kvällen har jag möte & ridning i stallet. På lördag jobbar jag i stallet mellan 7-16 & på söndag förmiddag ska vi iväg & valla!   Åter igen åker vi till ett nytt ställe för att se om man kan få fortsätta åka dit, jag har gärna flera olika ställen att välja på, för då behöver man inte känna sig så påflugen om man vill valla ofta.

Av Malin Sjöström - 3 augusti 2011 21:30

 

Idag hade jag i uppdrag att rida Donna & Månen i stallet & jag fick med mig min lillebrorsa som filmade lite & tog en del kort.   Det gick inte alls bra med Donna, vi kommer helt enkelt inte överens, men med Månen gick det bättre! Jag håller ju på att träna Java till att springa FÖRE hästen när jag rider & under större delen av tiden går det riktigt bra, emellanåt väljer hon fel väg & ibland tar hon en extra runda i skogen.   Anledningen till att jag vill ha henne FÖRE mig & hästen är dels för att jag ska se henne hela tiden (så att inget händer) & dels för att hästen ska se henne hela tiden, för om man rider & en hund kommer i full fart bakom en så kan hästen bli skiträdd, så genom att ha henne framför oss hela tiden minskar risken för olyckor.

Månen har nog aldrig haft sällskap av en hund förut, men jag måste ändå säga att han skötte sig utmärkt, en gång tyckte han att det var läskigt när Java kom för nära så han bockade lite, men annars inga dumheter alls, han är så himla snäll, älskade Månen.   Snällare häst finns nog inte (även om han är en riktig fegis, haha).



Idag blir Java 9 månader!   Vilket innebär att det är exakt 1 månad kvar tills tävlingsdebuten!!! Nerverna är inte så bra trimmade just nu, så det lär bli jobbigt när det närmar sig.


Imorrn ska jag passa Sören & så ska jag & Nathalie ses & träna tillsammans, & efter det ska jag till stallet & rida (för 3:e dagen i rad!), så man kan nog lugnt påstå att morgondagen är fullbokad.    

Av Malin Sjöström - 2 augusti 2011 14:00

 

Idag var det den stora dagen, dagen då Java skulle få valla för första gången!   Första omgången gick det inte så bra, hon var rädd för fåren & stundtals så var det de som vallade henne istället för tvärtom, haha. Det blev inget filmat från första passet utan då försökte min lillebrorsa ta lite kort, det bästa ser ni ovan.


Efter en fika & lite vila så gav oss ut till fåren igen & denna gången gick det mycket bättre! Java smyger inte så mycket på dem än, utan det blir mest spring, men till att börja med vill jag att hon ska tända ordentligt på fåren & inte bara rädd för dem, när det funkar bra så blir det mer regler.   Ett får blev kan ensamt ute & det var inte det lättaste att få in det! Det var en irriterad tacka vill jag lova, men till slut fick vi in henne också!   Vid vissa tillfällen började hon skälla & jag vet inte riktigt varför, kanske beror det på frustration?


Ni som är kunniga inom vallningen får gärna titta på filmen & säga vad ni tycker! Ni andra får självklart också göra det om ni vill!  


Av Malin Sjöström - 1 augusti 2011 22:15

Dagens timmar i stallet var ungefär lika effektiva som gårdagens, fast vi byggde inget mer eftersom alla grejer vi behöver inte finns på plats än, utan de kommer imorrn. Istället har jag friserat & badat flera hästar så snart ser hela gänget civiliserade ut!    Imorrn ska jag dit igen & fixa fler hästar, förhoppningsvis de sista.


Men morgondagen startar inte med stallet, utan vi ska valla!!!!   Min farsa följer med & filmar & min lillebrorsa kommer att agera fotograf, så räkna med både kort & film imorrn!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards