Super Magic

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin Sjöström - 21 augusti 2011 21:05

Hela dagen har gått i ett, vi har varit hemma hos morsan & så har vi umgåtts med Fredrika & Min. Vi åkte & vallade, gick sådär, fåren var inte riktigt med på noterna idag. Sen så rymde korna i hagen bredvid & jagade både oss & fåren, jisses, farliga djur det där!


Java har idag tagit ett stort steg in i vuxenvärlden genom att börja LÖPA!!! Äntligen kan man säga, dock inte helt synkat med mina tävlingsplaner...


Imorrn väntar sjukhusbesök på morgonen för min del, nervös som fan inför det.


Blir inget mer skrivet idag, jag känner mig alldeles för splittrad för att kunna få ur mig nånting vettigt, så då är det lika bra att vara tyst.

Av Malin Sjöström - 20 augusti 2011 21:03

 

Idag har det åter igen varit en tung dag, kroppen börjar bli riktigt sliten av att må såhär & jag funderar allt mer på om jag är allvarligt sjuk eller inte. Jag orkar bara vara uppe några timmar åt gången, sen måste jag lägga mig & vila, helt sjukt, det är skitjobbigt att inte orka med i princip nånting. Under mina "vakna" timmar har jag dock tränat lite med Java, både lydnad & freestyle (allt inomhus) & sen så cyklade jag en sväng med henne så att hon fick springa av sig det värsta. När jag kom hem efter cykelturen så var jag helt färdig, det kändes som om jag hade sprungit flera mil & jag var ÖVERTYGAD om att jag hade feber, därför kollade jag & resultatet? Ja, det ser ni på bilden ovan...


Jag har dåligt samvete för Java som inte alls får det hon vill & behöver, samtidigt som det inte finns så mycket jag kan göra åt det just nu. På måndag ska jag till sjukhuset & kolla magen, så fram tills dess får jag hålla ut, se till att försöka få i mig små portioner av vad fan som helst med jämna mellanrum. Jag har inte tid att vara såhär sjuk nu, jag & prinsessan måste träna inför alla lydnadstävlingarna, & så ska vi ju bygga muskler & kondition & tro mig, sånt görs inte i sängen! Allt jag vill just nu är att bli frisk så att jag kan återgå till mitt vanliga liv.

Av Malin Sjöström - 19 augusti 2011 13:21

 

Har ingen ny lydnadsbild, därför fick det bli en gammal.   


Nu har jag precis kommit in efter ett litet lydnadspass med högst blandade känslor. Fotgåendet gjorde hon SUPERBRA!!!   Man kan tro att någon annan har haft henne & kört stenhårt med det, haha, kanske var det nyttigt med en liten paus? Läggande under gång gör hon också superfint, dock kan hon inte sätta sig upp i fotposition sen...Någon som har tips på hur jag ska göra här? I inkallningen sprang hon som värsta raketen, så där var jag meganöjd med henne, men i ingången så använde hon mig som en stoppkloss, inte helt önskvärt. Men det stora problemet är helt klart ställandet, det som hon alltid har gjort klockrent förut, nu la hon sig hela tiden & jag fick verkligen börja om, höll på att få några gröna hårstrån innan det till slut funkade. Man märker att vallningen har satt sina spår, hon lägger sig mer än gärna i alla lägen, så nu (med 2 veckor kvar innan debuten) blir det stenhård träning på ställandet! Apporteringen testade jag inte eftersom den är långt ifrån klar, så även här har jag att jobba på.


Om ett par timmar ska jag åka till stallet där en ridtur på Stjärnan väntar, egentligen är jag inte alls i form för att rida, men jag VILL så gärna att jag kommer att försöka. Skulle det verkligen inte gå så får jag väl hoppa av & ta in honom då, men då har jag iaf försökt.

Av Malin Sjöström - 18 augusti 2011 20:18

 

Fram tills nu på kvällen så har även den här dagen varit lugn då mina krafter är som bortblåsta. Men jag bet ihop & åkte ut till fåren & vallade lite, stundtals gick hon riktigt bra & så fanns det såklart stunder då hon mest sprang omkring & gjorde lite av varje, haha, inte lätt för lilla damen att veta hur hon ska göra & jag vet inte riktigt hur jag ska hjälpa henne, därför behövs verkligen nästa veckas privatlektion!!! Dessutom har jag världens snällaste farsa som inte bara lånar ut bilen utan också betalar hela privatlektionen!!!   Där kan man snacka om att verkligen ställa upp! Så nu blir det inga fler besök hos fåren förens efter privatisen, som förmodligen sker på tisdag.


Nu är det bara drygt 2 veckor kvar till våran lydnadsdebut & min motivation är under skosulan...   Men imorrn MÅSTE jag träna lite, det bara är så, för jag tänker inte komma till tävlingen den 4 September med en hund som har glömt både det ena & det andra, ånej, då får hennes matte bita i det sura äpplet & göra allt för att försöka göra lydnaden rolig igen!


När orken finns ska jag också sätta ihop vårat första freestyleprogram! Jag är nästan helt säker på låtval, men att hitta på rörelser blir svårare eftersom hon inte kan så många olika...Ännu en sak jag borde ta tag i, men vart ska man hitta alla krafter?!

Av Malin Sjöström - 17 augusti 2011 19:58

 

Idag har det varit ganska lugnt, jag & brudarna tog en promenad till Norrstrand & umgicks med min lillebrorsa ett tag innan vi åkte buss hem. Efter det sov vi allihop en timme innan det var dags för Sirpa att åka hem & nu under kvällen så har jag cyklat en sväng med Java för första gången. I början höll hon på att springa in i hjulet, men sen gick det riktigt bra, duktig tjej!


Imorse när jag försökte somna om efter att ha släppt in Sirpa så erbjöd jag henne att lägga sig i sängen bredvid mig & gissa vem som då kom som skjuten ur en kanon? Haha, lilla Java som egentligen inte vill ligga i sängen bredvid mig sommartid, men när hon insåg att Sirpa annars skulle ta hennes plats så gick det bra. Hon är så avis min prinsessa, hon visar respekt för Sirpa, vilket hon ska göra eftersom Sirpa är mycket äldre, men ändå försöker hon på alla sätt & vis visa att hon tillhör mig & att jag tillhör henne & ingenting annat.


Imorrn blir det en stadspromenad där jag har tänkt att fixa lite papper som sen ska lämnas in, annars har jag inte mycket planerat. Måste försöka träna lite lydnad också, var längesen sist & tävlingsdebuten närmar sig!

Av Malin Sjöström - 16 augusti 2011 19:50

 

Dagens viktigaste inköp ser ni på bilden ovan - barntandkräm med mint till Java!   Hon har så dålig andedräkt att jag tänkte göra något åt den nu, på riktigt liksom! Så VARJE kväll ska jag borsta tänderna på henne & se om det är nån skillnad om en vecka.


Emellanåt så brukar Java halta lite när hon går på grus, men jag har tänkt att jag antingen har inbillat mig eller att hon helt enkelt inte gillar att gå på grus, hon kanske är känslig eller vad som helst. Idag var det dock värre än det brukar & när min lillebrorsa sprang med henne på asfalten så haltade hon lite även då, så ingen fysisk aktivitet för lilla damen idag!   Jag vet inte vad det kan vara, jag har tvättat alla tassarna & kollat igenom dem GRUNDLIGT & det finns inget där som kan orsaka hältan, inga sår alls & trampdynorna är mjuka & fina. Så vad kan det då vara? Någon som är bra på hältor?!

Av Malin Sjöström - 15 augusti 2011 19:03

 

Det är en speciell känsla att vara ute på promenad med 2 hundar istället för "bara" 1. Java & Sirpa är väl inte världens bästa vänner, men de accepterar varandra. Java kan ibland tycka att allt är hennes, som typ mig, när Sirpa kommer till mig så vill gärna Java tränga sig emellan & visar tänderna mot Sirpa, men då åker hon iväg, för inget sånt beteende accepteras! Java är riktigt avundsjuk, men hon får lära sig att Sirpa kommer att vara här, för det är just i "kel-stunderna" Java tycker det är jobbigt, annars funkar allt jättebra.


Idag har vi varit ute & gått massor, vi träffade Hanna på stan (som var här & hälsade på från Stockholm) & så har vi umgåtts typ hela dagen, jag har även varit på möte på vårdcentralen & lite sånt. Det har regnat typ hela dagen, men tyvärr har det ändå varit väldigt varmt så det har bara vart jobbigt.


Nästa helg drar vi på äventyr!!! Jag ska åka till Gotland för att ställa ut 2 stycken beaglar & får alltså resa & boende helt gratis i utbyte att jag ställer dem på utställningen & SJÄLVKLART ställer jag upp på det!!! Jag har ju alltid velat åka till Gotland, har hört att det ska vara så fint där, snart får jag se det med egna ögon. Till mitt sällskap (bortsett från beaglarna & Java) så har jag Bianca & hennes aussie Virre, så det blir en helg helt i hundens tecken & på kvällen har jag planerat en strandpromenad med kameran i högsta hugg! Haha, jag längtar galet mycket!

Av Malin Sjöström - 14 augusti 2011 17:49

 

Idag har vi umgåtts med massa hundar, först en långpromenad längs frödingleden tillsammans med 3 kompisar till mig & deras 4 hundar, en promenad som tog 2 timmar! Jag måste ju erkänna att jag var tröttare än Java när vi kom hem, hmm, dags att bygga upp konditionen, måste bara bli frisk först. Under den promenaden så trodde jag att Java skulle få leka av sig ordentligt, men det var ingen som ville leka med henne.   Så istället för att busa så sprang hon fram & tillbaka för sig själv & efter typ halva sträckan så sökte hon jättemycket kontakt med mig & bad om att få leka. Tänk att det ska vara så svårt att hitta hundar som verkligen vill leka med henne, det är nog bara Ella & Sören som ALLTID vill leka med henne.


Efter långpromenaden åkte vi hem & fixade mat & åt, något jag verkligen behövde, & sen var det dags för nästa hundmöte. Min gamla favorithund från hunddagiset behöver dagmatte så jag ringde dem & erbjöd mig, så det var dem vi träffade. Sirpa (bilden) var större än jag minns henne, men å andra sidan är hon numera 7 år, inte 2 år som hon var då...   Hon var också mycket lydigare & lugnare nu än då & eftersom det inte var några som helst problem mellan henne & Java så har jag nu blivit dagmatte igen!   Redan imorrn drar "allvaret" igång, härligt! 

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards