Super Magic

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin Sjöström - 13 augusti 2011 14:15

    Java tar i för att hinna ifatt fåren.


Idag har vi varit hos fåren igen, det där med vallning är ju så skrämmande roligt att det är svårt att hålla sig därifrån!   Java skötte sig riktigt bra stundtals & riktigt illa emellanåt, så nu är det dags att kalla in proffsen! Jag vet inte hur jag ska bryta henne i vissa situationer, samtidigt som vi faktiskt har kommit ett steg framåt idag då jag kunde vara på ena sidan fårflocken & hon på den andra, något som inte alls har funkat förut, plus att hon lyssnar MYCKET bättre nu än hon gjort tidigare. Men ändå, jag känner att jag vill ha lite experthjälp nu.


  Rutinerade vallhundar har inga problem att hoppa över fårstängslet.


Nu är hon helt slut, hon ligger som klubbad i köket & vägrar röra sig.   Passar mig ganska bra då jag kan slappa & göra saker som hon tycker är tråkiga, perfekt!


Om allt går min väg så kommer jag snart att få träffa en gammal favorit, en liten brun-vit dam som jag förälskade mig i för några år sen & inte har kunnat glömma sen dess! Låt oss bara hoppas att allt går vägen!


Igår eftermiddag gjorde jag den här filmen till minne av min kung.   Jag saknar honom så grymt mycket, samtidigt som minnet av honom stärker mig, för utan hans hjälp hade jag aldrig vart här jag är, jag har honom att tacka för så mycket. Jag glömmer honom aldrig, han finns i mitt hjärta, nu & för alltid.


Av Malin Sjöström - 12 augusti 2011 22:12

Tyvärr blir det ingen bild idag, men lite text ska jag väl kunna få ihop.


Java har spenderat större delen av dagen hos familjen Karlstam, där har hon fått gå långpromenad (i koppel!), tränat lite & busat massor! Direkt hon kom hem så åkte vi iväg på fotboll & har precis kommit hem, Karlskoga heter inte längre Karlskoga i min värld, utan knott-bo för fy fan vad mycket knott det var!!!


Vad har då jag gjort under dagen? Jo, jag har varit på vårdcentralen 2 gånger! Första gången träffade jag en sköterska & sen så tyckte de att jag behövde få träffa en läkare, men det fanns inga tider förens på eftermiddagen, därför fick jag åka dit en vända till. Läkaren kom fram till att det är läkemedelsutslag jag har, jag tål med andra ord inte den nya sömnmedicinen jag har fått, så nu är det slut med den (& har jag otur försvinner även sömnen igen) & så hoppas vi på att utslagen försvinner av sig självt. Men även om utslagen är så gott som utredda så förklarar det inte illamåendet, febern & magsmärtorna, därför fick jag med mig lite saker hem som jag ska fixa & sen lämna in på måndag så att de kan kolla om det är nån inflammation/infektion i magen. Själv vet jag inte vad jag ska tro så jag gör snällt som de säger.


Imorrn på förmiddagen blir det vallning igen, men denna gången tänker jag INTE glömma linan!!! Plus att jag tänker åka en tur på inlines innan vi går bort till fåren, hon lyssnar ju alltid bättre när hon har fått rusa av sig, så kanske är inlinesen en bra grej för henne? Det lär märkas imorrn om inte annat.

Av Malin Sjöström - 11 augusti 2011 19:47

Filmen från gårdagens hopp.


Tyvärr mår jag inte så mycket bättre idag, kroppen skiftar temperatur mellan 39 grader & 35,6 grader.   Jag har även fått massa utslag över hela kroppen som kliar som tusan, inte alls roligt. Imorrn på förmiddagen ska jag iväg till vårdcentralen, hoppas att de kan hitta felet. Jag är rätt så nervös inför det besöket, tänk om det är pälsdjursallergi, då DÖR jag nog!!! Vad som helst, bara inte det...!


Min snälla lillebrorsa kom hit förut & tog med Java på en promenad, & nu under kvällen har vi tagit en kort inlinestur. Imorrn ska Java spendera dagen hos familjen Karlstam så det är inge synd om henne, det är värre för hennes matte.


Nej, nu måste jag lägga mig & vila igen, orkar inte vara uppe mer än ett par timmar i sträck...   

Av Malin Sjöström - 10 augusti 2011 21:00

  Java med sitt stora goda ben.


Idag har vi tagit det lugnt större delen av dagen då jag är sjuk, men en stadspromenad har jag orkat med, & lite hopp från en brygga (film på det kommer imorrn!). Nu under kvällen var vi iväg till fåren & vallade lite, till en början var hon hysterisk & bara sprang runt, hon sket fullständigt i att jag ropade på henne (& vid det laget bannade jag mig själv för att jag glömde linan hemma!!!), men i slutet gick hon JÄTTEBRA!!! Jag måste fokusera på att hon ska ta det LUGNT & inte bara rusa runt, så nästa gång ska jag försöka komma ihåg att ta med linan & köra med den på, innan hon hinner skapa sig en dum ovana.


Nu ska jag se på film, sen försöka sova, & jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorrn så att man kan göra nåt mer vettigt!

Av Malin Sjöström - 9 augusti 2011 22:59

 

Ja, ni ser rätt, det är SNÖ på bilden!   Den lilla snöhögen fanns utanför en hockeyarena som i sin tur låg precis bredvid fotbollsplanen där vi var & kollade på en match. Java tyckte det var gott med snö & blev överlycklig när jag kastade snöbollar till henne, haha.


Annars idag så har jag gjort massor, samtidigt som lilla Java inte har fått göra nånting alls.   Jag har haft 3 möten, varav 2 stycken inne i stan & då fick Java vara ensam hemma cirka 3 timmar, sen har jag fortsatt med ett av mina projekt (jag är väldigt bra på att starta projekt, lite sämre på att fullfölja dem) & efter det var det som sagt fotboll.


Imorrn blir det bättre, mitt på dagen blir det en stadspromenad tillsammans med Malin & Sören & då ska jag passa på att inhandla lite nödvändigheter.   På kvällen blir det vallning, LÄNGTAR GALET MYCKET!!!


En mindre rolig sak är att jag nu har ännu en allergi att lägga på min "allergi-lista".   Inte nog med att blyertspennor, trycksvärta & nykopierade papper redan finns där, så har plåster & förband tillkommit!!!   Jag har haft en del plåster/förband på benen den senaste tiden & nu har kroppen tröttnat på dem & då utvecklat en allergi så mina ben ser för jävliga ut just nu! De är svullna, röda, såriga, kletiga & så kliar de så mycket att jag snart blir galen. Frågan är nu om jag alltid kommer att ha kvar den här allergin, eller om den försvinner? Om jag alltid kommer att ha kvar den så undrar jag hur fan jag löser saker & ting om jag råkar skada mig & behöver plåster/förband på...! 

Av Malin Sjöström - 8 augusti 2011 18:00

 

Dagen startade med agilityträning på brukshundklubben tillsammans med Nathalie & Ellen & alla hundarna. Java var inte alls rolig att träna idag, hon var otroligt ofokuserad  & ville inte alls springa genom tunnlarna (som hon annars älskar!).   Nu måste det vara löp på gång, annars blir jag fan rädd på riktigt! På tal om löp, så har hon bara tills på söndag på sig att börja om hon ska hinna klart innan våran lydnadstävling, så håll tummarna för att löpet drar igång den här veckan!


När vi ändå är inne på ämnet tävlingar så kan jag meddela att jag idag anmälde oss till ytterligare 3 lydnadstävlingar i September, så nu är det helt bestämt att vi kör alla 4 den månaden, sen beroende på hur det går så får vi se hur många som behövs i Oktober för att säkra titlarna LP1 & LP2.


Idag har jag även vart & köpt mat till damen eftersom det är så gott som slut här hemma, & jag hade fått ett erbjudande från Royal Canin som innebar att om man köpte minst 1,5 kg så fick man en likadan säck gratis - så jag köpte såklart 15 kg = fick 15 kg gratis!   Precis så ska det vara!


Här kommer en liten film från dagens träning: (Tyvärr har YouTube stängt av ljudet.)


Av Malin Sjöström - 7 augusti 2011 14:15

 

Idag har vi vallat igen, det gick ganska bra, jag är nöjd med min prinsessa, men känner att jag inte riktigt vet hur jag ska gå vidare. Inte så konstigt med tanke på att detta är ganska nytt för både mig & Java, så vi får väl prova oss fram med hjälp av alla tips jag får från er som läser.   Sen får jag nog blanda in & en annan lektion för någon instruktör...



Senare idag (när Java har återhämtat sig) så blir det lite trick-träning inomhus, av nån konstig anledning så har jag inte gjort alls mycket sånt med Java, men med Magic så gjorde jag det jätteofta. Förmodligen beror det på att jag har valt att fokusera så mycket på lydnaden, men trick-träning är ju bland det roligaste som finns!


Imorrn bitti står det agilityträning på schemat, så länge det inte regnar för då ställer vi in p.g.a skaderisken. Jo, de som vi var & vallade hos idag sa att vi var välkomna tillbaka så VARJE SÖNDAG SKA VI VALLA!!!   Sen så har jag ju det andra stället att åka till när jag vill, så nu jäklar satsar vi här!   


Jag & Java var inte ensamma under vallningen utan Nathalie & Haylie var också med & provade! Här kommer en liten film på dem, det är allra första gången för dem båda!


Av Malin Sjöström - 6 augusti 2011 23:30

 

Dygnet i stallet har gått bra, ungefär var 3:e timme var vi upp & gick en sväng med Kadesh under natten, därimellan sov vi allihop. Det var jävligt segt att gå upp på morgonen när klockan ringde, men det var bara att bita ihop, sätta på sig mer kläder, ta med sig frukosten ut & äta den vid ponnyernas hage, så korten som ni ser ovan är frukost-utsikten!   Inte helt fel kan jag lova. Själva jobbet i stallet har också gått bra, Java har varit lös så gott som hela tiden & har sprungit runt massor, så när vi kom hem så var hon verkligen helt slut! Fast hon var inte den enda som kände sig nermanglad av en flock elefanter!   


Så resten av kvällen blir så lugn som möjligt, imorrn bitti startar vi med vallning!


(Detta inlägg är uppdaterat i efterhand!)

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards