Super Magic

Alla inlägg den 29 augusti 2011

Av Malin Sjöström - 29 augusti 2011 17:00

(Hela gänget på stranden på Gotland.)  


Så var min & Java's första Gotlands-resa till slut över & vi är hemma i Karlstad igen. Vi startade tidigt på fredag morgon, även om båten gick sent på fredag kväll, men jag, Hanna & hundarna spenderade dagen i Nynäshamn, lite drygt, men väldigt trevligt!    Båtresan gick bra, det kändes knappt att vi åkte, vilket var skönt eftersom både jag & Hanna lätt blir åksjuka. Vi var framme vid våran stuga på Gotland vid ungefär 00:40 & då gick vi & la oss direkt eftersom vi skulle upp tidigt dagen därpå.


Vi kom fram till hundutställningen i god tid & tur var väl det eftersom det tog 1 timme att få upp (& fast!!!) tältet & då var vi ändå 5 personer, detta p.g.a blåsten så ni kan ju tänka er att det blåste på ordentligt! Det var några tält som blåste iväg under dagen & en sväng trodde jag att jag också skulle lyfta från marken...

Själva utställningen gick bra, Snobben fick Cacib & blev BIR, precis det som var så viktigt, & lilla Tia fick bara Excellent. Men som sagt, jag blev skickad dit för att Snobben skulle få Cacib & det fick han ju!   Vi kollade även på lundehundarna & hanen som ställdes var riktigt trevlig & supersnygg! Lätt & smidig, precis så de ska vara! Självklart shoppade jag en del hundgrejer, blev mest leksaker till Java, men även ett par skor till mig.


Efter utställningen på lördagen så åkte vi & åt innan vi styrde bilen mot Tofta Strand där vi skulle gå en promenad längs med havet. När vi var framme så gick bilen sönder, så vi fick ringa efter hjälp & i väntan på den hjälpen så gick vi längs med vattnet, tyvärr blev det inte så lång tid eftersom vi var tvungna att vara tillbaka vid bilen när hjälpen kom. Bilder från den lilla promenaden ser ni längre ner.

Hjälpen kom & vi fick bogsera bilen till stället vi bodde på, väl där kom det dit en bil-kunnig snubbe & kollade på bilen, men han kunde inte fixa den. Så vi insåg att hemresan skulle komma att ändras.


På söndagen tog vi sovmorgon eftersom vi ändå inte kunde åka på utställningen, så efter att ha vilat ut, städat stugan & gått långpromenad med hundarna så blev vi skjutsade in till Visby där vi spenderade en timme i stan innan det var dags att gå på båten, denna gången utan bil, men bagage & 3 hundar (varav Java höglöpte & Snobben (som är avelshund) jättekär). Det var halv storm, blåste 10-11 meter/sekund & vågor som var 2 meter höga. Hanna är ännu mer åksjuk än mig så hon valde att flyga hem istället, vilket betydde att jag fick åka själv med alla grejer & hundarna, men det gick bra, trots att andra hundar & människor spydde hej vilt en sväng.

Vid 19:30 var vi framme i Oskarshamn där vi blev hämtade av de som äger beaglarna & bilen & sen var det "bara" en bilresa på 40 mil som återstod av trippen. Den resan gick bra & vi var hemma runt 00:00, då slocknade både jag & Java & även idag är vi väldigt trötta & slitna, det tar verkligen på krafterna att vara ute på resa, speciellt när det krånglar såpass mycket som det gjorde för oss.


Så idag blir det en extremt lugn dag, Sirpa är här, men har inte fått gjort särskilt mycket, vi får helt enkelt ta tag i livet imorrn igen!   Avslutar med ett gäng bilder från stranpromenaden, fler finns inom kort på facebook & senare även i galleriet på hemsidan.









(Min späckhuggare i solnedgången!)

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards