Super Magic

Alla inlägg den 3 februari 2014

Av Malin Sjöström - 3 februari 2014 18:22

Döm till min stora förvåning när jag imorse såg tjejerna ligga såhär & tugga på ben:



Java som AVSKYR Rally, & den lilla räven vill bara vara nära. Jag vet inte varför Java är så förbannat sur mot Rally, så som hon var i lördags har jag aldrig sett henne förut!  Jag trodde på fullaste allvar att hon skulle bita Rally, men hon nafsade "bara" efter henne vid ett par tillfällen. Antingen så är det så "enkelt" att hon bara hatar henne, eller också är hon extra arg nu när hon har ont i ryggen? Jag menar, hon är ju rena kärringen mot sin bästis Bira, men å andra sidan så har hon aldrig gillat Rally...

Rally kommer att åka tillbaka till Evelina nån gång nu under kvällen, så att Java får lugn & ro igen, & jag med för den delen. Men visst har det varit oerhört mysigt med Rally hemma, nån som mer än gärna ligger i sängen & har det gott, hur underbart som helst. Men just nu är det bäst att vi inte är tillsammans vi tre, vill inte gå in på det närmare här, men dem inblandade vet exakt vad som gäller. En sak är då säker - jag älskar BÅDA mina hundar!!  

En betydligt roligare sak är att Em kommer hit till helgen!  Wiiee, som jag har saknat henne, eller ja, saknar. Det ska bli grymt roligt att träffa henne igen. Vi ska umgås massor (såklart) & så ska vi åka & kolla på freestyletävlingarna som är här i Karlstad under helgen. Där jag & Java skulle ha varit med om hon inte hade haft ont i ryggen. Väldigt tråkigt att "bara" titta på, men det är roligt det med, skulle nog ångra mig om jag inte åkte dit alls. Under dem senaste åren har jag ju varit iväg på ganska många tävlingar & bara tittat & önskat att jag & Java också fick vara med, så jag börjar väl bli härdad? Tävlingsbanorna är inte allt, men visst betyder dem mycket.

När vi var på laser- & vibb-behandling tidigare idag så pratade jag & hundfysioterapeuten om vad det kunde vara för fel på Java. Men ju fler saker hon rabblade upp, den ena värre än den andra, så gav jag upp & insåg att det inte är nån idé att spekulera i det hela, utan förhoppningsvis får jag svar om 2 veckor när vi ska till Västerås. Hon är lugnare på djursjukhuset nu, hon börjar väl inse att ingen kommer att ta analsäckarna på henne, & att hon & jag inte kommer att skiljas åt. Jag tror att båda behandlingarna verkar bättre om hon är avslappnad & inte spänd som en jag vet inte vad. Men som sagt, det blir bättre & bättre.


Igår passade jag på att väga & mäta tjejerna & Rally väger 6,1 kg & är 35 cm hög. Hoppas bara att mitt mått stämmer, eller gärna är lite högre så att hon blir small i agilityn (gränsen mellan small & medium ligger på just 35 cm). Java väger 15,6 kg & är 54 cm hög. Jag är nöjd med dem båda två, tycker att dem är slanka & fina, sportmodeller helt enkelt.  

Har precis tränat ett litet pass med dem, trots att min motivation är under skosulan. Dem var duktiga båda två, & Rally fick för första gången träna på att ligga lös & titta på när Java tränade lite. Jag gjorde det dock väldigt lätt för Rally, med massor av belöningar & beröm, för det var ju som sagt första gången. Annars har jag alltid satt in henne i buren när jag kört med Java, men målet är ju att slippa det, så ja, mer passivitetsträning med räven! Jag tränar dem en del tillsammans, men det är svårt eftersom jag då bara kan köra "sitt, ligg, spinn & runt", för det är typ det enda som Rally kan.  Sen kan ju båda slalom, men det är svårt att göra med dem samtidigt eftersom dem har heeelt olika takt i det hela, haha. Rally jobbar även på "bakåt", men det går väldigt långsamt.

Nu är klockan matdags för tjejerna, sen ska dem ut & rastas & efter det väntar en dusch. Sen blir det mys med Rally innan Evelina kommer & hämtar henne.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards