Super Magic

Alla inlägg under december 2013

Av Malin Sjöström - 6 december 2013 20:15

Med undantag för några turer uppe med tjejerna, så kom jag upp ur sängen runt kvart över fyra... Java åkte hemifrån vid halv tolv, så dem sista timmarna var det bara jag & Rally. Hon var jätteduktig & sov tillsammans med mig, något jag inte trodde att hon skulle göra så länge. Men hon är duktig min lilla räv.  

Jag beslutade dock att lämna bort även henne under helgen, så Evelina kom & hämtade henne. Så nu är jag helt hundlös tills på söndag. Vilket blir ett perfekt tillfälle för mig att samla lite krafter! Idag har jag dock ingen feber, men jag har som sagt sovit aslänge.

Fiskarna har fått det rent idag, så helt värdelös har jag inte varit.  

Nu väntar jag i princip bara på att blir tillräckligt trött för att sova. Vad som händer imorrn vet jag inte alls, förutom på morgonen, för då ska jag se på livesändningar av SM i freestyle.

Av Malin Sjöström - 5 december 2013 18:01

Jaha, jag antar att jag efter några dagars dåliga mående får erkänna att jag har blivit sjuk.  Jag sover nästan ingenting, svettas & fryser konstant, mår illa, ser suddigt stundtals, orkeslös & har ont i hela kroppen. Fan, jag skulle ju inte bli sjuk, inte nu!

Under helgen kommer Java att vara hos familjen Karlstam & då tänkte jag passa på att göra nåt bra av egen-tiden med Rally, men ja, nu blev det såhär. Jag får kämpa för att orka stå några längre stunder, så aktiviteter under helgen blir det nog dåligt med.  Idag har dem inte fått gjort nånting alls, jag har begränsade krafter så jag valde att prioritera terapin, något jag ångrar nu i efterhand. Den gick inte så bra, jag är ÖVERKÄNSLIG så jag grät som satan, pinsamt värre, men jag kunde verkligen inte hjälpa det.

När jag kom hem därifrån så dammsugade & skurade jag hela lägenheten (med lite hjälp av min bror), så nu kan man röra sig utan att det flyger stora hårtussar! Mycket klarar jag av här i livet, men hårtussar, nope, det går inte. Så ja, jag valde att även prioritera städningen.

Får dåligt samvete när jag tittar på akvariet, jag hade ju planerat att göra rent det idag, men dit räcker inte krafterna. Så jag får helt enkelt "bara" skjuta fram det tills imorrn, fiskarna överlever nog. Dem får ju mat.  

Nej, nu ska jag bädda ner mig i soffan & sätta på en film, det är ungefär vad jag räknar med att orka med idag. Så jävla surt att jag har blivit dålig, jag har liksom andra, mycket roligare, saker inplanerade. Men vad händer med dem nu?

Av Malin Sjöström - 4 december 2013 16:26


En härlig promenad i den stora skogen blev det idag. Som sällskap hade vi Carina, Olle & Clara. Eftersom Bira mer än gärna "går på" dem små hundarna (Rally & Clara) så testade jag idag att ta med mig vattensprutaren. För den har hon jättestor respekt för inomhus, så jag tyckte att jag kunde chansa & kolla om den funkar lika bra utomhus. Till min stora glädje så gjorde den det!!  Bira försökte ta dem några gånger, men nästan alla gånger lyckades jag bryta henne. Så om jag kör såhär ett tag nu så kanske hon slutar med det helt sen, även när jag inte har med den? Det är iaf vad jag hoppas på, för varken Rally eller Clara tycker att det är roligt när nästan 27 kg schäfer kommer i full fart. Det är inte så att Bira är elak, för jag tror att hon bara vill leka med dem, men med tanke på hur stor & brutal hon är så kan det sluta illa om man har otur, vilket jag brukar ha. Men som sagt, vattenspruta is the shit!  

Resten av dagen/kvällen ska jag spendera i värmen i min soffa för jävlar vad jag fryser! Så värmeelementet är på i full styrka & filten är virad runt kroppen. Nu är det bara filmen som saknas, men den ska jag sätta på nu & bara njuta av resten av dagen.  

Av Malin Sjöström - 3 december 2013 15:47

En långis till KRK & tillbaka har det blivit idag. Jag & brudarna fick sällskap av Carina & Clara så det var mysigt att gå. På vägen dit så var alla hundarna väldigt olydiga, herregud, det var som att prata med massa väggar, ingen respons alls! Men så är det ibland.

Väl framme i stallet så fick Java & Bira vänta (fastbundna) utanför kontoret medan jag, Rally, Carina & Clara gick & hälsade på hästarna. Jag gjorde mitt speciella ljud & då kastade Champis upp huvudet i luften, så som han alltid gör!  Detta trots att han hade mat!! Han kom ihåg mig, trots att vi inte har träffats på över ett halvår så kom han ihåg mig. Det fick mitt hjärta att smälta.

Rally fick hälsa på honom & jag kan ju säga att hon absolut inte ville ha nånting med honom att göra!  Haha, hon tycker verkligen inte om hästar, dem är läskiga & man bör hålla sig långt borta från dem. Så ja, hon behöver MYCKET mer Stjärnterapi!



Men Champis är snäll, ponnyn med ett hjärta av guld. Så tålmodig. Han är bäst.  

Snart ska Bira hem & senare blir det hockey för hela slanten. Kan ju hoppas på en bättre match än det var sist, för då var det inte mycket att hurra för (även om dem faktiskt vann på straffar). Jag vill ha fart & fläkt, mycket fysiskt spel & en hel del mål, ska det vara för mycket begärt?  

Av Malin Sjöström - 2 december 2013 19:27

Idag har jag nästan inte varit hemma nånting alls, något som känns både bra & jobbigt. Först så hade jag terapi & den gick ovanligt bra. Sen var jag hemma en kort stund, rastade Bira & sådär. Vid kl. 15 var det dags att ta mina brudar & gå hem till morsan där vi skulle äta. Promenaden tog cirka 50 minuter & då höll vi ändå ett bra tempo nästan hela tiden. Och nu är klockan typ tjugo över sju, så nu pustar både jag & tjejerna ut, för något mer lär inte hända ikväll.



Mellan terapin & promenaden så kom posten & jag fick min beställda Puppia-sele!  Som ni ser på bilden ovan så sitter den riktigt bra & den är superfin, zebra-mönster & svart ludd. Ja, jag är verkligen nöjd med den.

Imorrn (om inte vädret är för hemskt) så tänkte jag ta en promenad till stallet där Rally ska få lite hästterapi av den allra bästa - guldponnyn Champis!!  Jag har inte träffat honom på länge, så det ser jag verkligen fram emot att göra. Han har ju botat Java's hästskräck så nu tänkte jag att han skulle få göra samma sak med Rally's. Champis är den bästa, även på den här punkten, för det finns ingen annan som är lika snäll mot andra djur som han är, utan jag kan verkligen lita på honom.

Så hoppas att det blir bra väder imorrn, för då drar som sagt jag & hela tjejligan på stallterapi!  

Av Malin Sjöström - 1 december 2013 15:28


Yes, vi vann!!  Vi avslutade årets tävlingar med vinst & pinne i agility 1:an - vilket innebär att Java numera är klass 2-hund på heltid!!  Jag är så himla stolt över min prinsessa, hon är fan bäst!  



Men för att ta sig ner på jorden igen så kan jag ju berätta att första klassen, hopp 2:an, gick det sämre än sämst. Hon lyssnade inte för fem öre & sprang bara sin egen väg. Dessutom fick hon världens tunnelproblem, så både jag & domaren fick kolla in i tunneln om det var nånting där som på nåt sätt hindrade henne från att springa igenom. Men ingen av oss såg nånting så jag vet inte alls varför hon krånglade så.

Det är inte första gången som andra klassen funkar bäst, så det är helt klart på tiden att lägga om upplägget på tävlingsdagen. Jag ska nu under en period (eller ja, när nästa års tävlingar drar igång) testa att motionerna henne ordentligt på morgonen innan tävlingen, så att hon inte har så mycket överskottsenergi. För det kanske är därför hon blir så frustrerad? Inte bara i agilityn utan även i freestylen. Så ja, jag ska helt enkelt testa detta ett tag & se om det blir någon skillnad. Detta betyder ju att tävlingsdagarna kommer att bli oändligt långa! Speciellt om man ska åka iväg en bit genom landet, jösses, vi kommer att få gå upp mitt i natten. Men vad gör man inte för att kunna tävla?  

Nu ligger båda tjejerna & tuggar på ett varsitt ben, så dem är väldigt nöjda. Själv har jag precis ätit tacos, så jag är också nöjd.  Vi tar det lugnt resten av dagen, så att vi (eller JAG) orkar med veckan som kommer.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards