Super Magic

Alla inlägg under januari 2012

Av Malin Sjöström - 22 januari 2012 19:00

 

Här ser ni den söta lilla paketet jag fick av Em, & en bättre bild på hur smycket ser ut. Tack så mycket snälla underbara Em!   Du är bäst!!!


Den här veckan har jag varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen, fy skäms på mig! Men, men, bara att ta nya tag nu.


Idag var det ju dags för min & Java's lydnadsdebut & även om vi fick det efterlängtade 1:a priset så kände det inte alls bra. Jag tar momenten i tur & ordning.

- Platsen: SUPERNÖJD!!! Trots att en annan hund reste sig & toksprang till sin matte så låg min prinsessa kvar! Hon nosade inte ens i backen nån gång, så gårdagens platsträning var verkligen effektiv.

- Tandvisning: Hon tittade skumt på domaren, men lät henne kolla tänderna utan problem - hon t.o.m satt kvar i fotposition!   Vad hände där liksom?!

- Linförighet: Skräp, skräp, skräp. Fy fan vad dåligt hon gick, helt ofokuserad & inte alls som hon brukar vara, så jag är jättemissnöjd med henne här!

- Läggande: Helt okej.

- Inkallning: Som jag trodde, dåligt tempo & snett sitt, men hon skötte sig!

- Ställande: Vad gjorde hon här?! Helt plötsligt vägrade hon att stanna så jag var tvungen att säga "stå" en andra gång innan hon stannade! Så har hon ju aldrig gjort förut.

- Apportering: Jag visste ju redan hur detta moment skulle sluta, hon tar apporten & släpper den ganska fort. Tyvärr gav inte denna domaren en 5:a, utan alla som släppte apporten fick en 0:a.

- Hopp: Nöjd.


Här kommer filmen från tävlingen:



Domarens poäng & kommentarer kommer här:


- Platsen: 10

- Tandvisning: 10

- Linförighet: 7 (Krockar vänster, snett sitt, plogar, luftar)

- Läggande: 9 (Något sent ner med bakdelen)

- Inkallning: 8,5 (Snett avslut, tempo)

- Ställande: 7 (Transport, steg, dk)

- Apport: 0 (Håller ej kvar)

- Hopp: 9 (Avslut)

- Helhet: 8 (Trevligt ekipage, brister något i koncentrationen ibland)


Nu när det har gått några timmar så kan jag ändå känner mig hyfsat nöjd, men det är ändå irriterande eftersom jag VET att hon kan bättre - MYCKET BÄTTRE!!!

Så nu laddar vi om inför Torsby 26 Februari, då jäklar ska hon visa sig från sin bästa sida!  


En annan otrolig sak som har hänt idag är att jag & min lillebrorsa har fått en bil!!!   Morsan, hennes sambo & farsan har tillsammans köpt en bil till oss, så nu kan jag åka på precis vilka tävlingar jag vill utan att behöva oroa mig för att jag inte kan låna någon bil!   Så den lilla röda faran kommer att åka Sverige runt, haha. Det är en Nissan Almera från -96, det enda som saknas är galler till bagaget, så Java's tid i baksätet är över nu.   Det kommer hon att uppskatta, hon trivs bättre i bagaget.

Av Malin Sjöström - 18 januari 2012 11:38

 

Här ser ni smycket som jag fick av Em i födelsedagspresent, jag älskar det & kommer nog aldrig att ta av mig det! När jag kommit hem igen så ska ni få en bättre bild på det, för som det är nu så har jag inte de programmen jag behöver för att kunna redigera bilderna, så denna får duga så länge.


Igår gick vi några stadspromenader, dels mitt på dagen, men också ganska sent på kvällen. Java är inte det minsta osäker utan tar sig fram på gatorna som om hon äger dem!   Vi har mött några hundar som har gjort utfall mot oss, men Java bara seglar förbi dem & har inte en tanke på att "svara" dem, vilket är så otroligt skönt. Min brud kan verkligen sköta sig, när hon väl känner för det, haha.


När hon var ensam hemma igår en kortis medan jag & Em gick till pizzerian & köpte pizza så hittade Java på lite saker, vi såg att hon hade varit uppe på köksbordet då det fanns massa nosavtryck på fönstret! Vi funderade på hur fan hon hade kommit upp dit, men idag fick vi svaret. För när jag pratade i telefonen så bara studsade hon upp på köksbordet, från golvet, helt stillstående!   Bordet är ju drygt 1 meter högt, men det var absolut inga problem för min gasell! Så nu behöver vi inte fundera något mer på det.


Imorrn kväll är det dags att åka hem igen, men jag kan inte påstå att jag ser fram emot det, visst ska det blir skönt på ett sätt, men jag kommer att sakna Em så sjukt mycket! Vi har så många likheter & trivs så bra i varandras sällskap, så det kommer att bli tufft att sätta sig på tåget.


När det gäller Java's träning så har den legat på is sen jag kom hit, eller ja, vi har tränat LITE på vissa saker, men inte avancerad träning. Så på fredag blir det MINST 2 träningspass, måste ju se till att köra igenom henne ordentligt, så att jag vet vart jag har henne. På lördag har jag tänkt att träna lite också & på söndag är ju tävlingen. Jag börjar bli nervös för den nu när den närmar sig, det är inte många dagar kvar! Jag vill ju så gärna att den ska gå bra, att vi ska få ett 1:a pris så att jag kan känna mig duktig & stolt över min prinsessa, det skulle betyda så mycket. 

Av Malin Sjöström - 16 januari 2012 17:02

 

Nu sitter jag hemma hos Em vid en av hennes datorer, resan hit gick bra, inga krångel alls med tågen & Java skötte sig bra, hon var inte det minsta berörd av att åka tåg, trots att hon aldrig har gjort det innan. Dagen har annars varit lugn, vi har gått ett par promenader & sådär, men inga avancerade grejer.


Imorrn vet jag inte alls vad vi ska göra, förhoppningsvis är det iaf fint väder så att vi kan vara ute en del, för det är inte så himla skoj att vara ute & gå när det regnar...

Av Malin Sjöström - 15 januari 2012 21:00

 

Träning i ridhuset stod som dagens höjdpunkt, iaf för lilla prinsessan. Hon gick riktigt bra i lydnaden, vilket känns jäkligt bra inför vår debut nästa helg! På platsen får hon dock minus, efter en stund satte hon sig upp = INTE OKEJ!!!   Så under veckan som kommer så blir det MASSA platsliggningar, på alla möjliga & omöjliga ställen, det momentet SKA hon sätta på tävlingen! I slutet av passet tappade hon hjärnan & kunde inte alls läggande under gång, utan hon stannade stående.   Jag var tvungen att backa ordentligt i träningen innan hon gjorde det klockrent igen, sen gjorde hon både det & läggande under gång perfekt, så hon måste ha hittat hjärnan igen!   Nu låter det som om hon inte alls skötte sig eftersom jag drar upp alla negativa saker hon gjorde, men förutom dessa minus så gick hon som sagt riktigt bra!


Förutom ridhusträningen så har jag blonderat håret ännu en gång (var ju "tvungen" med tanke på utväxten), handlat & umgåtts med morsan & min lillebrorsa en stund.


Imorrn bitti sätter vi oss på tåget för att åka till Eskilstuna där vi ska träffa Em & umgås några dagar! Jag längtar sjukt mycket & det ska bli grymt skoj att äntligen få träffa henne!   Det har jag längtat länge efter att få göra.  

Av Malin Sjöström - 14 januari 2012 19:00

 

Idag var det jobb i stallet som gällde, så där har jag & Java tillbringat så gott som hela dagen. Det var en ganska lugn dag rent fysiskt, men jävlar i min låda var trött jag var i början!  Så under frukostrasten så var jag tvungen att vila lite & helt plötsligt hade det gått en timme.   Efter den "lilla" vilan så kände jag mig mycket piggare & kunde återgå till arbetet.


Under en annan rast så passade jag på att träna lite lydnad & freestyle med prinsessan. Hon gick inte så jättebra i fritt följ, hon trängde lite & tappade fokus titt som tätt. Läggande & ställande gjorde hon däremot jättebra, snabbt läggande & inga steg i ställandet! Freestylen gick bra, hon börjar åter igen bli en jävel på att backa, hon har ju haft lite svårt för det ett tag, men nu verkar det som sagt som att hon börjar hitta tillbaka till rätt bana igen.


Nu börjar jag känna mig trött igen, så det blir nog sängen om en stund, hade tänkt att se Gladiatorerna, men är jag trött så väljer jag att gå & lägga mig, för man kan ju faktiskt se avsnittet på tv4play en annan dag.   Ni har väl tänkt på att en av gladiatorerna har samma namn som min brud?! Hon heter ju Trollyckes Athena i stamtavlan & i Gladiatorerna så finns det en Athena, coolt, eller hur?!   Haha.


Imorrn väntar blondering av håret, lydnadsträning i ridhuset tillsammans med massa andra Hammarö-ekipage, samt lite andra saker som dusch & packning, för på måndag morgon drar ju jag & Java iväg till Eskilstuna där vi ska spendera några dagar.   Jag ska verkligen försöka att inte packa ner så mycket, har tänkt att bara ha en ryggsäck med mig, men vi får väl se hur det går...Av nån anledning tar jag ALLTID med mig alldeles för mycket grejer, kan inte alls förstå varför, haha. Jag får helt enkelt träna lite självdisciplin, får påminna mig om att det blir lättast på tåget om jag bara har en ryggsäck med mig, istället för att komma med en annan stor väska. På tal om packningen, dags att göra en LITEN lista på vad det egentligen är jag behöver ha med mig. 

Av Malin Sjöström - 13 januari 2012 21:15

 

Idag har vi haft fullt upp, imorse (eller i förmiddags) hade jag ett möte & efter det åkte vi ut till 4H-gården där jag & några kompisar hade hyrt ridhuset för lite agilityträning. De hundarna ni ser på bilden ovan är de som tränade agility idag, så det var några stycken.    Med Sirpa körde jag bara enstaka hopphinder eftersom hon aldrig har kört nån agility förut, & det är inte många hundar som startar sin "agilitykarriär" när de är 8 år...   Men hon tyckte att det var roligt & det är ju huvudsaken!

Java däremot älskar det & idag var fokuset helt klart på att träna banor, eller ja, vi körde samma bana 2 gånger. I vanliga fall bryter jag alltid när hon river, men idag gjorde jag inte det, ärligt talat så tänkte jag inte på det förens efteråt, för jag hade fullt upp med att komma ihåg banan, jisses vad det märks att man inte har tränat ordentlig agility på länge!!!   Men, men, inget att göra nånting åt i efterhand. Hon fuskade bara 1 gång på däcket idag & det var under uppvärmningen, däcket var då på small/medium-höjd & hon hoppade ÖVER däcket, fast under översta ramen, fattar inte hur hon lyckades med det, men det gick uppenbarligen väldigt bra. Sen tog hon däcket rätt ALLA gånger, t.o.m när vi tog det i fart, så det går verkligen framåt! Jag brukar inte heller köra alla hopphinder på large-höjd, men idag valde jag att göra det, mest för att testa henne & som ni ser på filmen här nedanför (för ja, det kommer en film även idag, eftersom det är så uppskattat av er som läser!) så har hon inga som helst problem med höjderna, hon river enbart första hindret & det kan bero på att jag sätter henne för nära det, så hon hinner inte upp ordentligt, något JAG måste komma ihåg att tänka på! Slalomen börjar bli lite bättre, men utvecklingen sker väldigt sakta, men jag får väl vara nöjd bara det går åt rätt håll, eller? I det stora hela är jag mycket nöjd med dagens träning, hon skötte sig bra min lilla prinsessa!



Direkt efter agilityträningen så åkte vi ut till stallet där vi spenderade lite tid innan det var dags för mig att rida veckans lektion. Jag fick Miranda idag igen & denna gången gick det betydligt bättre än förra veckan!   Stundtals var hon t.o.m riktigt pigg! Vi hade markarbete & nästa gång ska vi hoppa, förhoppningsvis får jag Miranda även då, hon är väl fortfarande portad från ponnylektionerna då kan jag tänka mig.


Så den här dagen har varit bra, riktigt bra träningar & såna behöver man för att bygga upp självförtroende & känsla för det man gör.   Så det gäller att passa på att njuta nu & minnas den här känslan!


Imorrn väntar jobb i stallet, jag skulle egentligen inte jobba, men i vår grupp hoppade av så det blev kris, & det är klart att man ställer upp om man kan! Jag hade ändå inget inbokat, även om jag inte hade tänkt mig en dag i stallet, men, men, jag får ju vara ledig nån av de andra dagarna då jag egentligen skulle ha jobbat, så jag får njuta då.

Av Malin Sjöström - 12 januari 2012 14:30

Igår kväll blev det som sagt lydnadsträning i Lilleruds ridhus tillsammans med bland annat Nathalie & Malin, Java skötte sig helt okej, jag är nöjd med henne, vi pillade en del i lk1-momenten & i slutet av passet filmade Nathalie oss med min mobil. På filmen gör hon en del "fel", dåliga vänstersvängar i linförigheten, segt läggande under gång, långsam inkallning & stegförlyttningar i ställandet. Jag måste passa på att köra igenom hela momenten efter varandra I BÖRJAN av passen, då hon är som piggast & verkligen koncentrerar sig! Hur som helst så tänkte jag ändå bjuda er på filmen.  



I början av passet körde jag även en LÅNG inkallning, från ena kortsidan till den andra, vilket var en sträcka på 60 meter. Längs vägen så försökte jag öka farten på henne & det gick hyfsat bra, min lilla råtta, ibland kan hon!   Självklart körde vi en del freestyle också & även den träningen kände bra, de nya tricken gick inge vidare, men de gamla vanliga gjorde hon riktigt fint! Hennes "om" börjat arta sig bra nu, så med andra ord har hon fått lite mer kroppskontroll, vilket aldrig är fel.


Jag känner mig hyfsat lugn inför lydnadsdebuten & ungefär dessa poäng tror jag att vi kommer att få:

1. Platsliggning => 9 (nosar)

2. Tandvisning => 8 (hoppar på domaren)

3. Linförighet => 8 (tappar position, går på dubbla spår ibland)

4. Läggande under gång => 9,5 (segt läggande)

5. Inkallning => 9 (segt tempo, snett sitt)

6. Ställande under gång => 9,5 (enstaka steg)

7. Apportering => 5 (tar apporten innan kommando & släpper för tidigt)

8. Hopp över hinder => 9 (snett sitt)

9. Helhetsintryck => 8 (behöver rutin)


Summa: 172,5 poäng


Detta är alltså vad jag tror, utifrån de senaste träningarna. Förhoppningsvis hinner vi rätta till en del saker innan det är tävlingsdags, men i nuläget skulle det bli nånting åt det där hållet. Ska bli spännande att se hur många rätt jag får, om jag ens får nåt rätt! Haha, allt kan ju hända på tävling. Men har jag någorlunda rätt så får vi iaf ett 1:a pris & det är exakt vad jag satsar på!


Idag blir det en lugn dag för Java, har tänkt att ta en promenad med båda brudarna, men mycket mer än så blir det nog inte. Ikväll är det hockey-tajm för mig, så jäkla synd att man inte får ta med hund dit, det hade ju varit perfekt!   Men, men, bara att acceptera läget. 

Av Malin Sjöström - 11 januari 2012 16:00

 

Oavsett vad som har hänt & som kommer att hända så kommer dessa grabbar alltid att stanna i mitt hjärta & jag kommer alltid att sakna dem, även om det gör fruktansvärt ont många gånger. Vår tid tillsammans var allt annat än lätt, men vi kämpade & gjorde vårt bästa för att få det att funka, vi 3 hörde ihop, men tyvärr fick vi alldeles för lite tid tillsammans.

Jag har inte lyckats släppa dem helt, på mitt konto på hundaktiv.se finns de fortfarande på min sida, så att jag kan anmäla dem till tävlingar, & även om jag aldrig mer kan tävla med nån av dem så kan jag inte radera dem, det går bara inte. Samma sak med mitt konto på sbktavling.se, Magic finns med där & kommer nog att stanna på min sida länge till...! Är det normalt att inte kunna släppa dem & gå vidare? Jag menar, jag vet ju att våra vägar aldrig kommer att korsas igen, så varför kan jag inte bara ta bort dem?


Som tur är så hjälper Java mig att fylla tomrummen efter min härliga grabbar, utan henne vid min sida skulle nog mitt hjärta brista för gott & jag är så himla tacksam för att jag får ha henne här, hon betyder så otroligt mycket för mig & jag hoppas att vi ska få MÅNGA ÅR TILLSAMMANS!!! Jag har ju haft väldigt otur med mina hundar, Speed fick jag bara ha hos mig lite mer än 1 år & Magic 4,5 år, det är alldeles för kort tid! Så jag håller verkligen tummarna för att Java ska få stanna hos mig länge.


Idag har jag & brudarna (plus morsan & lillebrorsan) gått en långpromenad på drygt 2 timmar, var riktigt skönt & jag tror att brudarna har saknat varandra för jäklar vad de sprang & lekte med varandra! De ser så lyckliga ut när de drar gärnet & deras lycka liksom smittar av sig, så även jag blir lycklig, bara genom att titta på dem. Sånt gillas! Ända sedan vi kom hem så har de bara legat & sovit, haha, de små brudarna är trötta, de tog nog ut sig en del kan jag tänka mig.


Ikväll blir det freestyleträning till musik i ett ridhus tillsammans med några kompisar!   Eftersom det har dykt upp 1 freestyletävling i slutet av Mars & 2 i början av April så måste det hårdtränas så att vi lyckas plocka uppflyttningspoäng & titeln FD1. Vi ska därför börja köra båda programmen så att jag på tävlingsdagen kan välja det jag känner för att köra & när det är 2-dagars så kan jag köra ett av varje. Jag gillar att variera mig, blir lätt trött på programmen om jag har dem för länge, därför försöker jag att ha minst 2 program tillgängliga jämt.


Igår pratade jag med underbara Em på MSN & vi bestämde oss för att träffas nästa vecka, så på måndag sätter jag & Java oss på tåget till Eskilstuna & vi kommer hem på torsdag kväll nästa vecka. Em har ju dator så jag ska försöka att uppdatera bloggen varje dag trots att jag inte är hemma.   Hur som helst så ska det bli jäkligt spännande att åka dit & för Java blir det ju tåg-premiär.


Så visst har jag mycket saker att se fram emot & tur är väl det eftersom livet inte är helt lätt alla gånger, jag har haft så sjukt mycket motgångar genom åren som gått, inte allra minst förra året, så det måste väl vara min tur att må bra nu?!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards