Super Magic

Alla inlägg den 12 januari 2012

Av Malin Sjöström - 12 januari 2012 14:30

Igår kväll blev det som sagt lydnadsträning i Lilleruds ridhus tillsammans med bland annat Nathalie & Malin, Java skötte sig helt okej, jag är nöjd med henne, vi pillade en del i lk1-momenten & i slutet av passet filmade Nathalie oss med min mobil. På filmen gör hon en del "fel", dåliga vänstersvängar i linförigheten, segt läggande under gång, långsam inkallning & stegförlyttningar i ställandet. Jag måste passa på att köra igenom hela momenten efter varandra I BÖRJAN av passen, då hon är som piggast & verkligen koncentrerar sig! Hur som helst så tänkte jag ändå bjuda er på filmen.  



I början av passet körde jag även en LÅNG inkallning, från ena kortsidan till den andra, vilket var en sträcka på 60 meter. Längs vägen så försökte jag öka farten på henne & det gick hyfsat bra, min lilla råtta, ibland kan hon!   Självklart körde vi en del freestyle också & även den träningen kände bra, de nya tricken gick inge vidare, men de gamla vanliga gjorde hon riktigt fint! Hennes "om" börjat arta sig bra nu, så med andra ord har hon fått lite mer kroppskontroll, vilket aldrig är fel.


Jag känner mig hyfsat lugn inför lydnadsdebuten & ungefär dessa poäng tror jag att vi kommer att få:

1. Platsliggning => 9 (nosar)

2. Tandvisning => 8 (hoppar på domaren)

3. Linförighet => 8 (tappar position, går på dubbla spår ibland)

4. Läggande under gång => 9,5 (segt läggande)

5. Inkallning => 9 (segt tempo, snett sitt)

6. Ställande under gång => 9,5 (enstaka steg)

7. Apportering => 5 (tar apporten innan kommando & släpper för tidigt)

8. Hopp över hinder => 9 (snett sitt)

9. Helhetsintryck => 8 (behöver rutin)


Summa: 172,5 poäng


Detta är alltså vad jag tror, utifrån de senaste träningarna. Förhoppningsvis hinner vi rätta till en del saker innan det är tävlingsdags, men i nuläget skulle det bli nånting åt det där hållet. Ska bli spännande att se hur många rätt jag får, om jag ens får nåt rätt! Haha, allt kan ju hända på tävling. Men har jag någorlunda rätt så får vi iaf ett 1:a pris & det är exakt vad jag satsar på!


Idag blir det en lugn dag för Java, har tänkt att ta en promenad med båda brudarna, men mycket mer än så blir det nog inte. Ikväll är det hockey-tajm för mig, så jäkla synd att man inte får ta med hund dit, det hade ju varit perfekt!   Men, men, bara att acceptera läget. 

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards