Super Magic

Alla inlägg den 6 januari 2012

Av Malin Sjöström - 6 januari 2012 20:24

 

Nu är det några dagar sedan jag uppdaterade sist & det är inte helt okej alltså.   Men i onsdags glömde jag helt bort det & igår var jag för trött för att skriva, plus att jag inte kände nån motivation, men idag tar vi nya tag!


De senaste dagarna har det bara blivit korta träningspass inomhus, vi har kört lite fotgående, mycket vändingar & halter, allt med fokus på att hon ska bibehålla kontakten HELA TIDEN! Sen har vi tränat lite freestyletrick & jag håller nu på att lära henne att hoppa över mitt ben & jag måste säga att det börja ta sig.   Nån gång emellanåt "glömmer hon bort sig" & springer under istället, men vi har ju inte tränat det så mycket så det är inte konstigt att det blir fel ibland. När hon kan hoppa bra över benet & är riktigt säker på det så ska vi gå vidare till att hoppa över armarna, men det blir lite längre fram.


Idag har vi tagit en långpromenad på nästan 1 mil. Jag bestämde mig redna igår för att jag skulle gå till stallet idag & har jag bestämt mig för nånting så blir det så! Efter lite mer än halva sträckan så blev Java lite trött, hon låg inte alls på lika mycket framåt som hon gjorde den första biten, men det är klart, det måste vara jobbigt att släpa på matte så länge!   Man märker så tydligt på henne hur bra hon mår av att röra sig såpass mycket, dels så blir hon ännu vildare när hon blir lös & dels så vågar hon hälsa mycket mer på främmande människor, vilket är jättebra!

Jag har tänkt mycket på det där med hennes misstänksamhet mot människor & kommit fram till att jag har en hund som tycker om de hon känner, men som helst inte vill beblanda sig med resten. Och bortsett från denna reservation så är hon en väldigt trygg & säker hund som kan vistas i alla miljöer utan problem. Hon är inte skotträdd, hon går på alla underlag, kan utan problem gå i trånga folkmassor, klarar av att prestera på tävling i helt främmande miljöer (tänker mest på Stockholms Hundmässa) osv. Så det är "bara" detta med främmande människor som vi måste jobba stenhårt med & på söndag kommer vi att få mycket hjälp med det, så det ser jag fram emot!


Imorrn väntar ännu en stalldag då jag ska jobba 7-16. Helt sjukt att jag på en vecka kommer att jobba 3 gånger! Det är fan på gränsen till för mycket, får ju inte slita ut min stackars kropp som äntligen är frisk!   Men efter morgondagens jobb så ska jag inte jobba förens i Februari så då blir det lite vila iaf.


Nu är det dags att börja avrunda kvällen, ska ju upp tidigt imorrn så det gäller att försöka få så många sovtimmar som möjligt!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards