Super Magic

Alla inlägg den 13 januari 2012

Av Malin Sjöström - 13 januari 2012 21:15

 

Idag har vi haft fullt upp, imorse (eller i förmiddags) hade jag ett möte & efter det åkte vi ut till 4H-gården där jag & några kompisar hade hyrt ridhuset för lite agilityträning. De hundarna ni ser på bilden ovan är de som tränade agility idag, så det var några stycken.    Med Sirpa körde jag bara enstaka hopphinder eftersom hon aldrig har kört nån agility förut, & det är inte många hundar som startar sin "agilitykarriär" när de är 8 år...   Men hon tyckte att det var roligt & det är ju huvudsaken!

Java däremot älskar det & idag var fokuset helt klart på att träna banor, eller ja, vi körde samma bana 2 gånger. I vanliga fall bryter jag alltid när hon river, men idag gjorde jag inte det, ärligt talat så tänkte jag inte på det förens efteråt, för jag hade fullt upp med att komma ihåg banan, jisses vad det märks att man inte har tränat ordentlig agility på länge!!!   Men, men, inget att göra nånting åt i efterhand. Hon fuskade bara 1 gång på däcket idag & det var under uppvärmningen, däcket var då på small/medium-höjd & hon hoppade ÖVER däcket, fast under översta ramen, fattar inte hur hon lyckades med det, men det gick uppenbarligen väldigt bra. Sen tog hon däcket rätt ALLA gånger, t.o.m när vi tog det i fart, så det går verkligen framåt! Jag brukar inte heller köra alla hopphinder på large-höjd, men idag valde jag att göra det, mest för att testa henne & som ni ser på filmen här nedanför (för ja, det kommer en film även idag, eftersom det är så uppskattat av er som läser!) så har hon inga som helst problem med höjderna, hon river enbart första hindret & det kan bero på att jag sätter henne för nära det, så hon hinner inte upp ordentligt, något JAG måste komma ihåg att tänka på! Slalomen börjar bli lite bättre, men utvecklingen sker väldigt sakta, men jag får väl vara nöjd bara det går åt rätt håll, eller? I det stora hela är jag mycket nöjd med dagens träning, hon skötte sig bra min lilla prinsessa!



Direkt efter agilityträningen så åkte vi ut till stallet där vi spenderade lite tid innan det var dags för mig att rida veckans lektion. Jag fick Miranda idag igen & denna gången gick det betydligt bättre än förra veckan!   Stundtals var hon t.o.m riktigt pigg! Vi hade markarbete & nästa gång ska vi hoppa, förhoppningsvis får jag Miranda även då, hon är väl fortfarande portad från ponnylektionerna då kan jag tänka mig.


Så den här dagen har varit bra, riktigt bra träningar & såna behöver man för att bygga upp självförtroende & känsla för det man gör.   Så det gäller att passa på att njuta nu & minnas den här känslan!


Imorrn väntar jobb i stallet, jag skulle egentligen inte jobba, men i vår grupp hoppade av så det blev kris, & det är klart att man ställer upp om man kan! Jag hade ändå inget inbokat, även om jag inte hade tänkt mig en dag i stallet, men, men, jag får ju vara ledig nån av de andra dagarna då jag egentligen skulle ha jobbat, så jag får njuta då.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards