Super Magic

Alla inlägg under januari 2012

Av Malin Sjöström - 10 januari 2012 18:19

 

Idag hade Java sin dra-pulka-premiär!   Det var mest ett test för att se om hon var rädd för den (en del hundar blir ju det eftersom den åker efter dem), men det var hon inte! När hon har fått en ny sele så ska hon få testa att dra den med lite mer tyngd i, så att det blir lite jobbigt, men måste som sagt vänta på den nya selen som är beställd. Låt oss bara hoppas att snön ligger kvar när selen kommer, men jag skulle inte bli förvånad om den inte gör det...



Vi har inte tränat nånting annat idag då jag har haft ett par möten & det märks på Java att hon behöver träna för hon går runt & gnäller för att hon är så uttråkad, hon hämtar alla sina leksaker & lägger dem bredvid mig, allt för att jag ska förstå att hon vill göra något - NU!!! Upptäckte precis att klockan har blivit matdags för lilla damen, så jag får väl hitta på nånting med maten så att hon får lite hjärngympa.

Av Malin Sjöström - 9 januari 2012 15:26

 

Söta Månen har gått & lagt sig i hörnet.   


Idag händer det inte mycket, jag är astrött efter helgens alla aktiviteter. Igår kväll var jag i stallet där vi löshoppade några hästar, jag filmade med min mobil & såhär såg det ut:



Dagen som sagt blir ganska tråkig för Java's del, vi har varit på Hööks där jag köpte benreflexer till Java, tuggben, märgben & ett snyggt halsband med stenar som påminner om diamanter, allt för bara 200:-, gissa om jag älskar när det är rea?!   Jag köper väldigt sällan halsband eftersom jag syr egna, men detta är ett sånt jag inte kan sy själv, ska ta kort på det imorrn när bruden har det på sig så får ni se.


Jag ska försöka orka med att träna några pass inomhus idag har jag tänkt, men mer avancerat än så blir det nog inte. Ute snöar det & jag hoppas att det kan komma lite som får stanna kvar, för då kan Java få testa att dra pulkan nån dag!   Självklart kommer det inte att vara mycket tyngd i den eftersom hon är såpass ung & ändå ganska otränad för tillfället, men jämt bara för att testa liksom.


Fick ett mail tidigare idag om att det blir vallningskurs hos uppfödaren redan i Februari!   Jag längtar som en tok dit, det ska bli så himla roligt! Plus att jag då, ÄNTLIGEN, får träffa Java's pappa & förhoppningsvis se honom valla lite. Så nu har jag änn en sak att längta efter!

Av Malin Sjöström - 8 januari 2012 17:38

 

Bild från April.


Dagens lydnadsträning gick helt okej, i början orkade hon fokusera trots att det gick hundar & människor överallt i ridhuset, men i slutet (då jag såklart körde igenom hela lk1 så var hon trött & orkade helt enkelt inte koncentrera sig mera. Hon gjorde ändå sakerna jag bad henne om, men hon gjorde dem inte så bra som hon kan. Jo, just det ja, vi körde en platsliggning där hon låg mellan 2 stycken andra border collies & detta klarade hon galant!   Hon nosade ett par gånger i sanden, men annars låg hon tyst (!) & stilla. Hon kan ju ha lite svårt för andra bc's eftersom hon tycker att man kan leka med alla såna.   Men som sagt, idag klarade hon att avstå utan problem.

Jag fick mycket hjälp från några andra där som hälsade & kollade tänderna på henne, de 2 första vågade hon först inte gå fram till, men när de lockade med köttbullar så kunde hon inte motstå så tillslut fick de klappa henne lite. Efter att hon insett att de inte skulle döda henne så ville hon fram till ALLA!!!   Direkt nån kom för att titta tänderna så hoppade hon upp på dem & tiggde allt vad hon orkade. Det var ju himla bra att hon övervann sig rädsla denna gång, men att istället bli "besatt" av andra människor trodde jag aldrig skulle hända...

Det blir tyvärr ingen film idag, inte ens för mig.   Trots att kameran var nyladdad så tog batteriet slut direkt, typiskt att det ska vara så bara för att det är lite kallt...!


Just nu dödar Java draken, hon morrar allt vad hon kan & gör dödsskakningar!   En typisk urladdning från henne sida, ju tröttare hon blir av det vi gör ute, desto vildare blir hon när vi kommer in. Men efter en stund brukar hon ligga utslagen, även om det är oerhört svårt att tänka sig just nu.


Om drygt en timme är det dags att åka till stallet där vi ska löshoppa några hästar, vilket ska bli roligt! Men fram tills dess är det vila för min del som gäller, det tar på krafterna även för mig att vara iväg på saker & ting. 

Av Malin Sjöström - 7 januari 2012 20:26

 

Den här dagen har tillbringats i stallet där jag har jobbat, Java har varit med stundtals, några timmar fick hon umgås med familjen Karlstam & det tackar vi båda för!   De säger att Java är världens bästa hund & jag kan ju inte göra nåt annat än att hålla med, haha. Det finns liksom inga ord i världen som kan beskriva min kärlek till denna lilla svartvita varelse, min alldeles egna lilla späckhuggare!   Hon är liksom hela min värld, min älskade prinsessa.


Imorrn blir det lydnadsträning i ridhuset med Hammarö-gänget, jag & Java ska för första gången köra igenom HELA lydnadklass 1, som om det vore tävling, med andra ord alla momenten i rätt ordning & med kommendering. Det ska bli spännande att se hur det går, ska be någon att filma också så att man kan se efteråt hur det såg ut.   Går det riktigt bra så får ni se en film imorrn, annars håller jag den för mig själv!  


Nu är det snart dags att lägga sig, jag kan lova att det känns i kroppen att det har varit mycket jobb den senaste tiden, plus gårdagens ridpass som tog de sista krafterna ur mig, jävlar i helvete vad mycket träningsvärk jag har!!! Så nu blir det lite vila från allt stalljobb drygt en månad, sen är det dags igen.   

Av Malin Sjöström - 6 januari 2012 20:24

 

Nu är det några dagar sedan jag uppdaterade sist & det är inte helt okej alltså.   Men i onsdags glömde jag helt bort det & igår var jag för trött för att skriva, plus att jag inte kände nån motivation, men idag tar vi nya tag!


De senaste dagarna har det bara blivit korta träningspass inomhus, vi har kört lite fotgående, mycket vändingar & halter, allt med fokus på att hon ska bibehålla kontakten HELA TIDEN! Sen har vi tränat lite freestyletrick & jag håller nu på att lära henne att hoppa över mitt ben & jag måste säga att det börja ta sig.   Nån gång emellanåt "glömmer hon bort sig" & springer under istället, men vi har ju inte tränat det så mycket så det är inte konstigt att det blir fel ibland. När hon kan hoppa bra över benet & är riktigt säker på det så ska vi gå vidare till att hoppa över armarna, men det blir lite längre fram.


Idag har vi tagit en långpromenad på nästan 1 mil. Jag bestämde mig redna igår för att jag skulle gå till stallet idag & har jag bestämt mig för nånting så blir det så! Efter lite mer än halva sträckan så blev Java lite trött, hon låg inte alls på lika mycket framåt som hon gjorde den första biten, men det är klart, det måste vara jobbigt att släpa på matte så länge!   Man märker så tydligt på henne hur bra hon mår av att röra sig såpass mycket, dels så blir hon ännu vildare när hon blir lös & dels så vågar hon hälsa mycket mer på främmande människor, vilket är jättebra!

Jag har tänkt mycket på det där med hennes misstänksamhet mot människor & kommit fram till att jag har en hund som tycker om de hon känner, men som helst inte vill beblanda sig med resten. Och bortsett från denna reservation så är hon en väldigt trygg & säker hund som kan vistas i alla miljöer utan problem. Hon är inte skotträdd, hon går på alla underlag, kan utan problem gå i trånga folkmassor, klarar av att prestera på tävling i helt främmande miljöer (tänker mest på Stockholms Hundmässa) osv. Så det är "bara" detta med främmande människor som vi måste jobba stenhårt med & på söndag kommer vi att få mycket hjälp med det, så det ser jag fram emot!


Imorrn väntar ännu en stalldag då jag ska jobba 7-16. Helt sjukt att jag på en vecka kommer att jobba 3 gånger! Det är fan på gränsen till för mycket, får ju inte slita ut min stackars kropp som äntligen är frisk!   Men efter morgondagens jobb så ska jag inte jobba förens i Februari så då blir det lite vila iaf.


Nu är det dags att börja avrunda kvällen, ska ju upp tidigt imorrn så det gäller att försöka få så många sovtimmar som möjligt!

Av Malin Sjöström - 3 januari 2012 18:32

 

Java sovstil är klockren!   


Idag känns det inte som om vi har gjort särskilt mycket, men vi har tränat lite 12-pinnars slalom & gått en timmes promenad. Hon skötte sig riktigt bra under promenaden, detta med att gå framför mig & hålla en jämn takt så att kopplet hålls sträckt, men att hon inte drar börjar hon lära sig ordentligt nu.   Hon går med sele på för att ta i med hela kroppen (för lite "drag-känsla" blir det för henne) & stärka ryggen.


Imorrn har jag tänkt att hinna/orka med en promenad innan det är dags att åka till stallet där jag ska rida. Eventuellt blir jag kvar i stallet hela dagen sen & isf kan ju jag & Java gå en sväng där, men det återstår att se.


Jag känner mig verkligen ur form, har liksom ingen energi & motivationen ligger på botten.   Jag vet inte riktigt varför jag mår såhär nu, kanske är det så "enkelt" att det beror på vädret, eller också är det nånting annat som gnager inifrån. Allt jag kan göra är att hoppas på att det ska vända & bli bättre snart igen, för jag saknar att sprudla av energi & ha motivation så det räcker till hela världen, & jag är också helt övertygad om att Java tycker att den pigga & glada matten är bra mycket häftigare än den trötta.

Av Malin Sjöström - 2 januari 2012 18:15

 

Igår var det MASSOR med snö, men under natten & dagen idag har så gott som allt regnat bort...Jag vet inte om jag vill ha snö eller inte, allra mest längtar jag till våren, men visst vore det skoj att få testa åka skidor med Java. I vilket fall som helst så kan jag inte påverka vädret särskilt mycket, så det är bara att vänta & se vad som händer.


Idag har vi gått en promenad till stan där jag fixade nytt busskort, sen tog vi bussen hem & direkt vi kom hem så tränade vi 12-pinnars slalom ute i trädgården. Hon gick väldigt mycket bättre idag än hon gjorde sist, inte alls lika flamsig & ofokuserad, utan hon tog det lugnt & koncentrerade sig på att klara uppgiften RÄTT, så många plus till min prinsessa idag!


För en stund sen så tränade vi vidare med röstkommandon här inne & jag passade även på att filma. Ibland gör hon fel, hon chansar utan att lyssna, men visst börjar det gå framåt. Denna träning kommer jag att ha grym nytta av i framför allt freestylen då jag behöver kunna röra mig hur som helst utan att hon går efter kroppspråket. Vårt senaste trick "Eller hur?" finns också med i filmen & eftersom det börjar sitta såpass bra så är det dags att klura ut nästa trick.

Här kommer filmen:



Imorrn har jag tänkt att försöka träna lydnad, vi måste ju vara i toppform om några veckor då vi ska debutera i just lydnad & som alltid satsar jag på 1:a pris & gärna en topplacering! Jag kan inte gå in med tanken att det bara ska vara roligt, utan jag går alltid in med målet att vara bäst, är man tävlingsmänniska så är man.   De som inte själva är det kan inte förstå hur man kan tänka & resonera så, men det är sånt man får leva med.


Jag känner för att göra nån roadtrip snart, är trött på att bara vara hemma hela tiden. I Mars skulle det sitta fint med just en sån & jag har mina önskemål om VART jag skulle åka, men det återstår att se om det blir så eller inte, det är ju ett tag kvar tills det är Mars & det beror även på hur mycket snö det är då. Men att få drömma sig bort emellanåt är nyttigt!

Av Malin Sjöström - 1 januari 2012 14:00

 

Igår i stallet så hjälpte Java till med att lunchfodra hästarna ute i hagen, hon låg i höet på släpkärran bakom fyrhjulingen & när vi stannade så hjälpte hon till att dra isär höet (det är rena dragkampen), så hon hade inte bara roligt utan gjorde också lite nytta!   Det bästa med att ha med henne i stallet är att hon är trött efteråt, precis som jag, så hon klagar inte alls över att ta det lugnt.


Hon klarade även av nyårskvällen/natten perfekt!   Hon låg & sov i fotöljen & när det lät som om det var skottlossning precis utanför fönstret så vaknade hon & tittade upp, sen tittade hon frågande på mig & när jag inte brydde mig, så gjorde inte hon det heller, utan la sig & somnade om.   Jag la mig rätt så tidigt, strax efter tolv & när det small ordentligt så bara fortsatte damen att sova. Hon gick upp en liten sväng för att byta sovplats, men hon var inte ett dugg berörd av smällarna eller det blixtrande ljuset! Så vi somnade båda två till ljudet av fyrverkerierna. Konstigt nog känner jag mig trygg när det smäller som tusan, så det gick lätt att somna.


När vi gick upp imorse så var det hur mycket snö som helst!   Jag har längtat efter snön, så jag blev glad, men också mycket chockad över att det var såpass mycket. Java brydde sig inte så mycket om snön, utan hon strosade omkring som vanligt & luktade massor i backen.


Idag blir det nog inte många knop från min sida, jag känner mig rätt så sliten i både kropp & knopp efter några intensiva dagar, dessutom är jag otroligt irriterad, fast jag har ingen aning om varför, kanske beror det på att jag är så himla trött? Hur som helst så ska jag INTE träna nånting med Java så länge jag är såhär irriterad för då blir det bara fel.


Nu när det är nytt år så är det dags att börja förverkliga alla planer & mål, jag hoppas verkligen att detta tävlingsår kommer att bli precis så bra som jag önskar, om inte ännu bättre! För det måste väl vara min & Java's tur nu, med tanke på hur det var förra året? Vi får verkligen hoppas det iaf!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards