Super Magic

Alla inlägg under oktober 2012

Av Malin Sjöström - 14 oktober 2012 14:55

Ni som följer mig på Facebook vet ju vad som händer i mitt liv just nu, men för er andra kan jag tala om att jag är tvångsinlagd på psyk (har alltså LPT) & jag vet inte hur länge jag kommer att tvingas stanna där. Just nu har jag permission & är hemma, vilket känns underbart! Ni anar inte hur mycket jag har saknat Java denna tuffa tiden!


Idag har vi varit i Kristinehamn & tävlat agility & jag kan lova er att Java MINST sagt var ÖVERTAGGAD!!! Hon skällde massor & gav allt, vilket slutade med en 5:e placering med pinne i hoppklassen & därmed är vi nu uppe i 2:an!!! I agilityklassen fick vi 5 fel på slalom (hon sprang så fort att hon inte hann med en port), men jag är ändå SUPERNÖJD med henne!


Jisses, här har man inte ens träffat sin hund på 1,5 veckor & så åker man iväg på en tävling & presterar bra!! Ni anar inte hur stolt jag är över min prinsessa, hon är bäst!

Av Malin Sjöström - 4 oktober 2012 16:16


Idag har Java åter igen fått träna kropp & knopp, något jag ska försöka göra varje dag. Hon behöver gå ner i vikt & så behöver hon lära sig lite nya tricks till freestyletävlingarna plus mer fokus & uthållighet till framför allt lydnadstävlingarna. Vi tränade på ett nytt ställe & det var inga problem, hon skötte sig faktiskt riktigt bra!  


Mer planer än så har jag för tillfälligt inte att berätta, lite hemlighetsfull måste man ju få vara.  Men alla får veta det tids nog.

Av Malin Sjöström - 3 oktober 2012 17:11

Idag har Java verkligen fått använda både kropp & knopp. På förmiddagen åkte vi ut till brukshundklubben där vi tränade lydnad & agility. Lydnaden gick sådär, hon slarvar väldigt mycket & det gör mig vansinnig, vilket i sin tur gör att hon blir låg & så är den onda cirkeln igång. Men jag kom på ett sätt för att få henne taggad igen, gång på gång, så det tänker jag utnyttja till max på tävlingarna framöver.
Agilityn gick jättebra, iaf för Javas del, själv fick jag känna på hur det var att ligga i leran...  Jag bestämde mig för att ha gummidojjor på mig eftersom jag vet hur blöt planen är (den är som ett träsk) & alla (?) vet väl hur lätt man kan halka i såna. Som tur var så var jag där själv så jag behövde inte skämma ut mig inför någon annan.  

Nu på eftermiddagen så har jag cyklat med damen (LÖS!!) till & från motionsspåret, vi gick/sprang spåret som är 2,5 km & när jag har fått ordning på min kropp (har jävliga biverkningar från medicinerna) så kommer vi att kunna bättra på våra tider där. Till vintern blir det längdåkning & det är något jag verkligen ser fram emot, även om det kommer att bli en nära-döden-upplevelse varje gång med tanke på att damen nu har lärt sig att dra. Jo, under hela turen på spåret så hade jag henne kopplad för att hon inte skulle kunna stanna & vila upp sig emellanåt & hon skötte sig JÄTTEBRA i kopplet!  Varför är hon inte så duktig jämt?!

Så jag känner mig nöjd med dagen, även om mitt humör inte har varit det bästa. Jag har inte det minsta dåliga samvete för Java som verkligen har fått jobba idag. Imorrn kör vi lydnad igen & då ska jag testa en ny grej för att se om mitt humör kan vara lite bättre, för jag vill ju inte bli arg på prinsessan hela tiden, det förtjänar hon verkligen inte! Om jag lyckas återstår att se, men jag måste ju prova.

Resten av kvällen blir lugn, jag kommer nog att spendera x antal timmar här vid datorn & Java ligger redan utslagen & sover. Låt oss hoppas att morgondagen blir lika bra, om inte ännu bättre!

Av Malin Sjöström - 2 oktober 2012 15:44

Java är nu hemma igen efter att ha spenderat 3 dygn hos Allex. Både jag & min lillebrorsa tänkte samma sak direkt vi såg henne - jävlar vad fet hon är!!  Inte alls bra, så nu blir det stenhård diet & ökad motion, för jag vill inte ha en tjock hund, plus att tjocka hundar har lättare för att dra på sig skador då fetman beslastar lederna mer. Så nu får min lathet vara över, dags att börja röra på sig!

Vi har hunnit med ett lydnadspass idag & det gick både bra & katastrofalt dåligt! Vissa moment gjorde hon superbra & vissa moment ville hon inte göra alls, så vi måste helt klart träna vidare (helst varje dag) om vi ska kunna tävla snart igen, vilket är tanken.

Personligen har det varit en jobbig dag med massa gamla sjuka tankar, främst om rakblad & piller, jag fattar inte varför dessa tankar inte bara kan försvinna för gått. Jag vill inte ha kvar dem längre, jag har levt med dem tillräckligt många år, jag förtjänar att bli av med dem nu. Men hur ska det gå till?! Det känns som om jag hela tiden kommer till en återvändsgränd & så börjar allting om. Kommer jag nånsin att bli fri?
Jag har åter igen problem med sömnen, vilket med största säkerhet är en bidragande orsak till mitt dåliga mående & jag vet inte hur jag ska lyckas få sova bättre igen. En läkare sa att jag kunde öka på den ena sömnmedicinen & så sa han att "då kommer du också att känna dig lugnare dagen efter", vilket med andra ord betyder att jag skulle bli som en zombie dagen efter & det är inget jag tänker satsa på. Java behöver en pigg matte, inte en som går runt som ett levande vrak & knappt orkar ta sig upp ur sängen. Så nej, ingen höjning av sömnmedicinen, men vad finns det då för alternativ kvar?

Ikväll är det hockey som gäller, men jag känner inte alls för att gå dit.  Ska dock göra det ändå i hopp om att det kan bättra på mitt dåligt humör. Jag menar, det kan väl inte bli så mycket värre, eller?

Jo, igår satte jag ihop ett nygamlat freestyleprogram till mig & Java, ska bli spännande att börja träna in det snart. Det programmet som jag körde sist har jag tränat MASSOR på, har aldrig tidigare tränat så mycket på programmen som jag gjorde med det & det har ju visat sig att det var en bra chansning. Så därför har jag bestämt mig för att börja träna in det nya programmet så snart som möjligt, så att vi kan välja mellan dem två när Karlstad BK har sin dubbeltävling i November. Jag skulle vilja köra båda, fast det beror ju på hur bra det nya hinner bli innan tävlingen. För det är ju en 2-dagarstävling så man kan ju köra olika program de olika dagarna om man vill.

När det gäller finalen i Agria Freestyle Cup så har jag ingen aning om vilket program jag ska köra, kommer nog inte att bestämma mig för det förens det är dags att skicka in låten. Skulle det nya programmet funka bra så kan poängen bli riktigt höga, men det kan å andra sidan det andra också. Detta med val är svårt, men som sagt, jag får se hur träningarna går framöver.


Jag saknar er mina grabbar!   

Av Malin Sjöström - 1 oktober 2012 14:12


(Bild från vår freestyleuppvisning på Solstadens smådjursklinik förra hösten.)

 

Imorrn kommer min älskade Java hem igen, har saknat henne som tusan, det är så tomt utan henne här, samtidigt som det har varit skönt att få ta igen sig lite. Så att lämna bort henne med jämna mellanrum är nyttigt för oss båda, men jag tror nog att jag tycker att det är jobbigare än vad hon tycker.  Hon får ju göra massa saker medans jag mest tar det lugnt.

Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att det är många roliga saker på gång nu, lite tävlingar, någon uppvisning, en resa osv. så här kommer det att hända grejer! Det gäller bara att träna ordentligt inför allt så att resultaten blir bra, för JA - jag tävlar för att vinna! En mer tävlingsinriktad människa har jag nog aldrig mött, haha.

Jag är så lycklig idag, trots det lite sega starten & att bilen håller på att ge upp...Så håll tummarna för att bilen håller ett tag till för just nu har jag inte råd att köpa någon ny!

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards