Super Magic

Alla inlägg under mars 2014

Av Malin Sjöström - 10 mars 2014 19:26

Måndagar betyder numera rehab på djursjukhuset, så där har vi varit idag. Java var rastlös under lasern, inte helt lycklig under simningen, men kunde slappna av på vibben. Jag hade med mig Carina & Olle som sällskap så dem hjälpte mig med simningen, vilket jag behövde! Och trots att Java inte hade nån flytväst på sig så flöt hon omkring stundtals, iaf med bakbenen. Det vänstra sköt hon ifrån med emellanåt, men det högra rörde hon inte mer än nödvändigt.  Så nästa gång ska vi sätta på "vattenströmmen" så att hon MÅSTE simma för att hålla sig vid ytan, så vi får hoppas att det ger rätt effekt.

När Ida kände igenom henne så kunde hon konstatera att hon är liiite bättre i ryggen!  Vilket kändes bra att höra, även om jag hade svårt att tro på det. Nu när det har gått några timmar så känner jag mig gladare, för nu kan jag ta till mig det fullt ut, något jag inte kunde göra då. Alla framsteg, både små & stora, är varmt välkomna här!

Har även varit i kontakt med ReDog ett par gånger idag & nu har dem skickat en remiss till en ortoped på Strömsholm. Så nån dag snart så kommer dem att höra av sig till mig med en tid då vi ska dit. Jag hoppas bara att vi inte ska behöva vänta hur länge som helst, utan att vi kan få en tid så snart som möjligt. Jag avskyr denna eviga väntan, även om man måste ge mediciner & behandlingar en ärlig chans, men när man inte får önskad effekt så känns det tufft. Men som sagt, dem ringer nån dag snart & då vet jag mer!

Nu är det hög tid att byta om, för det är dags för kvällspromenaden.  

Av Malin Sjöström - 9 mars 2014 15:51

Ännu en underbar vårdag! Idag blev det hundpromenad på Sörmon tillsammans med "Hundliv i Karlstad", samma grupp som anordnade dem stora hundträffarna i grusgropen. Det blev en promenad på nästan 4 km inklusive en fikapaus i skogen & det var härligt. Hundarna kom (som vanligt) bra överens & många lekte med varandra under pausen.

När det gäller mina hundar så kunde jag inte vara mer nöjd!  Java var inte alls lika grinig som vanligt mot dem andra när hon var i koppel (vilket hon var hela tiden), nån enstaka gång muttrade hon lite, men som sagt mycket bättre än hon brukar vara! Sen att hon drog som en dåre när vi gick är en helt annan sak.  

Rally minglade som alltid runt bland dem flesta, både människor & hundar. Innan fikat så gick alla hundar i koppel, men många släpptes lösa under fikapausen & en del (bland andra Rally) fick gå lösa även efter pausen. Vi gick typ först andra sträckan så Rally "visade vägen", något hon trivdes alldeles utmärkt med! I slutet dök det upp en ny hund i koppel en bit framför & döm av min förvånad när Rally inte ens försökte springa fram till den!!  Hon skällde inte ens på den, så hon fick mycket beröm & en del godis. Jag ropade in henne flera gånger & släppte sen iväg henne igen, man måste ju våga chansa ibland & idag gick det verkligen hem.  *Stolt*

Jag & Java gick & pratade med en kvinna med en borzoi-valp på 7 månader en hel del. Vi pratade sjukdomar & skador då hon också hade en del erfarenhet av sånt, så hon förstod mycket väl min oro angående Java. Det var skönt att höra att nån helt främmande kan förstå, det gör att man känner sig lite mindre dum själv. Och när vi gick där & pratade med våra hundar framför oss i koppel så såg jag hur liten Java var jämfört med hennes! Sen kom sankt bernhardshunden Moses & körde om & när man såg dem tre tillsammans så såg Java ännu mindre ut.  Haha, därför var jag bara tvungen att ta kort på dem. Så här kommer några bilder från turen:






Senare idag blir det ännu en promenad, då tillsammans med vår vanliga flock bestående av Java, Rally & Clara (för Bira är ju inte hos mig på helgerna). Och imorrn kör vi som vanligt med Bira & Java's behandlingar på djursjukhuset, sen ska jag även ringa till ReDog & försöka få prata med veterinären där om framtida undersökningar. Måste ju kolla om man kan slå ihop så många som möjligt så att vi inte behöver åka fram & tillbaka hur många gånger som helst, dels för att det tar en stund, men också för att bensinen är jävligt dyr. Så fråga kan man ju alltid göra.  

Av Malin Sjöström - 8 mars 2014 22:08

Eftersom vi har haft fullt upp med promenader & hockey idag så hann jag helt enkelt inte se på freestyletävlingen från Crufts när den gick. Då blir man glad över att man kan se den i efterhand, så det är precis vad jag & Rally sysslar med nu. Eller ja, vi tog en liten paus så att jag kunde uppdatera här, men nu (& resten av kvällen) blir det freestyle!  


Av Malin Sjöström - 7 mars 2014 20:44

En promenad på 2,8 km har det blivit idag, annars har det inte hänt mycket för hundarna. Jag har varit med Carina till sjukhuset & det tog ett bra tag där, sen köpte vi pizza & lät hundarna leka ett par timmar. Efter det var jag chaufför åt min bror & Loppis, & nu tar jag det bara lugnt då JAG har varit igång hela dagen. Men så är det ibland.

Tittar ofta på den här filmen & längtar tills utomhussäsongen drar igång igen så att man kan träna när man vill, utan att behöva boka tider & sådär. Och så hoppas jag såklart att Java snart blir bra så att även hon får vara med!



Imorrn blir det en promenad innan hockeyn & medan jag är där så ska tjejerna få vara hos Carina & Clara, så dem blir nog nöjda dem med.  Rally & Clara kan ju leka i evigheter & Java blir störtnöjd när hon hittar nåt av Claras undangömda ben, haha. Numera vet hon exakt vart dem finns.

Till veckan ska jag försöka komma igång med promenaderna igen, har ju verkligen slöat till mig, vilket inte är helt okej. Det är bara det att det är så omotiverande att gå koppelpromenader, det känns som att speciellt Java inte får ut nåt av dem.  Och idag var hon stundtals helt vild i kopplet, hon vill ju också springa, & att hindra henne från det gör ont i mig. Men jag måste ju, eller hur, jag kan ju inte bara släppa henne vind för våg när jag har fått direktiv att hålla henne i koppel hela tiden. Därför är det kanske inte så konstigt att jag hellre undviker att gå ut, även om det "skadar" henne ännu mer...Så som sagt, till veckan får jag fan skärpa mig!

Av Malin Sjöström - 6 mars 2014 18:50

Nu längtar jag verkligen efter våren & sommaren! Tänk att bara kunna gå i linne ute, fan vad underbart. Och tänk när Java får gå lös igen, & vi kan ta upp våra långa promenader. Jag längtar som satan, för det är livskvalité!



Ett litet vårtecken jag såg idag var en gubbe som gick med en sån där stor blås-grej & blåste bort gruset från trottoarena!  Jag tänkte direkt att snart är inlinessäsongen här, & sen kom jag att tänka på att jag för tillfället inte har nån hund att åka med...  Eller jo, det är väl tänkt att jag ska åka med Rally också, men att flyga fram efter Java är något alldeles speciellt. En känsla som inte går att beskriva.

Om ett par timmar(!!) ska vi vara på djursjukhuset där Java ska få laser, vibb + sim. Detta blir alltså tredje gången i bassängen & hon är fortfarande inte med på noterna, men vi får väl se, snart kanske hon börjar samarbeta.  Det är även sista gången vi simmar med personal, så hädan efter ska jag lyckas klara detta själv, vilket kan bli spännande, haha.

Idag har tjejerna fått en varsin gris som grymtar & det är ett jävla liv på dem kan jag lova! :P Båda två tror dessutom att grisen som den andra har är roligare, så dem byter med varann en hel del. Vi får väl se hur länge grisarna är vid liv, Java brukar ju vara väldigt duktig på att slakta alla leksaker på ett eller annat sätt.  

Imorrn kommer tjejerna att få vara ensamma hemma på förmiddagen då jag ska följa med Carina till sjukhuset. Dem är ju inte alls vana att starta dagen med att vara ensamma så jag hoppas att det ska gå bra ändå. Jag får ju ta en promenad med dem innan, så det blir verkligen ingen sovmorgon imorrn! Men vad gör man inte för att ställa upp för sina vänner?

Jo, en "rolig" sak som hände härom dagen. Loppis var ensam hemma med hundarna, jag minns inte vart jag var, men hemma var jag då inte. Hon skulle gå ut i köket för att fixa thé & ser då Java stå helt uppe på diskbänken & slicka i en kastrull som det hade varit makaroner i!!  Hon stod där som att det var helt okej.  Man kan ju undra hur hon tänker när hon gör såna saker när nån är hemma, men då kanske ni förstår vad hon hittar på när hon är helt själv...

Av Malin Sjöström - 5 mars 2014 21:26

Dagens "grej" blev ett besök i ishallen där Wolfpack (supporterklubben till Färjestad) skulle möta Färjestad för den årliga matchen. Tyvärr så blev det ändrat motstånd för Wolfpack, 2 stycken i FBK fick magsjukan under morgonen så för att förhindra smittorisk så fick inte FBK träna nånting. Istället fick då Wolfpack möta FBKs kansli.

Men jag & tjejerna var där, Java har ju varit på hockey förut, så det var rätt så lugnt från hennes sida. Rally däremot tyckte att det var jätteläskigt i början, sen kunde hon slappna av såpass mycket att hon somnade. Så jag är helt klart nöjd med både Java & Rally, för det är en sån konstig miljö som inte går att uppleva eller träna på nån annanstans.



Rally fick även lära sig att dricka från en flaska som Loppis snällt lät henne göra.  



När vi skulle gå därifrån så kom det fram ett gäng vuxna & barn & sa "är det här hockeyhund" & det lät så himla roligt.  Så ja, mina hundar är nog hockeyhundar! Barnen ville klappa på hundarna & fick då klappa enbart Rally (eftersom Java är rädd för barn) & det tyckte hon var roligt, hon älskar ju barn. Haha.

Efter hemkomst så gjorde vi tacos & åt & nu ska vi snart skutta i säng. Jag är helt slut, så ska jag orka med nåt vettigt imorrn så måste jag få sova.

Av Malin Sjöström - 4 mars 2014 16:07

Igår hittade jag äntligen en låt som jag tror kan passa Rally i freestylen!  Den borde vara lagom lugn utan att vara dödstråkig. Programmet blir 1:09 långt & det är perfekt att börja med. Så jag hoppas & tror på det här nu! Efter att jag hittade låten så delade jag in den i olika stycken & sen var det bara att komma vad man skulle ha vart. Jag lyckades komma ett bra program, men insåg att jag inte skulle hinna lära henne det jag ville ha med, så jag fick göra en plan B. Nu känns det både bra & möjligt, vi har en månad på oss att träna, & tro mig, träningen har redan börjat.  



Alla 3 tjejerna fick faktiskt varsitt litet träningspass, men Rally var helt klart den som hade det med seriöst. Vi tränade på "spinn" på flera meters håll, "runt", "genom" & påbörjade en av dem nya rörelserna & den kommer jag att kalla för "cirkel". När hon blir alltmer säker på dessa saker så är det dags att lägga in fler nya saker, men jag vill inte blanda allt för mycket till att börja med. Skulle det sen visa sig att det inte kommer att funka, att vi behöver mer tid eller så, ja, då får jag helt enkelt göra en plan C. Haha.

Java tränade väldigt kort, men intensivt på handtarget. Anledningen till att jag lär henne det är för att kunna utnyttja det i fjärren där jag vill ha "hopp-stå". På valpkursen med Rally så såg jag hur stor nytta man kan ha av handtarget när man ska lära in det, så den kursen var bra på flera sätt!  

Bira fick träna lite "sitt", "ligg" & "stanna". Väldigt kort & enkelt, men bara så att hon fick göra nånting, hon blev ju så förbannat avundsjuk på dem andra.  Inte lätt alla gånger här i livet.

Sen har vi varit ute på en liten promenad också & det var med blandade resultat vi kom in. Stundtals skötte sig Bira jättebra & stundtals var det som att prata med en vägg. Rally drog åt typ alla håll (som vanligt alltså, haha) större delen av tiden, men ibland gick hon bra, & lilla Java, ja, hon gick bättre än nånsin tror jag. För hon tyckte inte om att jag blev irriterad på dem andra två, därför tog hon åt sig & gick perfekt, vilket hon såklart fick massor av beröm för! Men i det stora hela är jag ändå nöjd, dem börjar fatta att det är koppelpromenader som gäller numera & ja, det går helt klart åt rätt håll.

Ikväll är det hockey-dags igen, en viktig match för Färjestad som behöver alla poäng dem kan få för att säkra en slutspelsplats. Men hurvida dem tar några poäng idag eller inte återstår att se.

Av Malin Sjöström - 3 mars 2014 15:29

Idag var det åter igen dags för att ta ett dopp i bassängen, till Java's stora besvikelse.  Förhoppningsvis kommer hon att lära sig att simma där, men hon tycker inte om linorna & försöker bita i dem emellanåt (vilket ni kan se på ena bilden). Hade hon fått bestämma så hade hon nog kastat sig i efter bollen, simmat & hämtat den, sen upp på rampen igen & så börjar det om. Men nu ska ju inte simträningen se ut riktigt så, utan hon ska simma konstant i flera minuter, något som inte passar damen för tillfället. Det finns dock hopp, för hon var duktigare idag än förra gången!





Jag fick en kommentar igår från Java's uppfödare (som ni kan läsa i gårdagens inlägg) som jag tänkte svara på här också ifall det är fler som undrar. Hon tyckte att det var tråkigt att läsa att jag har tankar på att ta bort Java, men riktigt så är det inte.

Katastroftankarna säger det, men det är verkligen den sista utvägen. Jag ska kämpa med Java så långt jag bara kan, hon ska få den tid hon behöver & jag har verkligen inte gett upp hoppet! Hon är min prinsessa, min lilla skatt, det dyrbaraste jag har. Jag släpper henne inte så lätt, ånej, hon ska stanna hos mig mååånga år till, så att ta bort henne är i dagsläget inte ett alternativ som jag ens funderar på.

Utan det är som sagt mina katastroftankar som kläcker den idén, & såna tankar har jag haft i större delen av mitt liv. Som när Champis blev halt, jag var övertygad om att han skulle dö, även om han bara hade en överansträngning. Det var verkligen ingenting jag ville skulle hända, utan det var just värsta tänkbara scenariet. Eller som när jag skulle lära mig att köra bil & jag hade tokångest för att jag var tvärsäker på att bilen skulle explodera. Exakt likadant är det med Java nu, katastroftankarna finns där, ja, men det ska VÄLDIGT MYCKET till för att det ska sluta så. Jag vet inte hur jag ska kunna förklara det mer, så jag hoppas att ni förstår hur jag menar?

Senare idag blir det en promenad tillsammans med Olle & Clara. Jag har inte bestämt mig för om Java ska få följa med eller om simningen får räcka för henne idag. Igår gick hon sammanlagt 6 km, men både i fredags & lördags så fick hon ju inte röra på sig p.g.a sin "fest" som hon hade i torsdags kväll. Så att låta henne ta ut sig i simmet, plus en promenad kanske blir för mycket? Jag vill ju inte överanstränga henne, så det kanske är bättre att låta henne vila tills imorrn? Ja, så får det bli, även om hon själv inte håller med om det.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards