Super Magic

Alla inlägg under november 2013

Av Malin Sjöström - 10 november 2013 18:58

Både gårdagen & dagen idag har spenderats på Dog-o-rama där det har varit freestyletävlingar. Jag har ju inte kunnat vara med själv eftersom Rally är för ung & Java är dopad. Så jag har bara tittat på alla andra & hämtat massor av inspiration. Så nu är jag taggad till tusen för att dra igång träningen på allvar igen! Jag har några tankar på förändringar i rock-programmet, men vi får se hur träningarna framöver går.



Nu är prinsessan hemma igen & hon genomlider en nära-döden-upplevelse!  Hon är DRETSKRAJ för akvariet!!  Hahaha. Hon smyger omkring med magen längs golvet, & när fiskarna vänder sig mot henne så byter hon rum. Den blåa hinken som står bredvid på golvet är också VÄLDIGT läskig! Haha, nog för att jag visste att hon är mesig, men det här tar ju priset! *Asg*

Vi får se när Rally kommer hem, om hon är lika mesig som sin "storasyster". Det tror jag inte att hon kommer att vara, för hon är inte rädd för djävulen själv.  

När det gäller Rally så har hon nu blivit stor flicka!  Dem senaste veckorna har hon tystlöpt, så det är inte ett dugg konstigt att Elin's grabbar varit helt besatta av henne. Jag menar, t.o.m Java har reagerat på att Rally har varit "annorlunda". Nu när Eve har haft henne så flörtar hon hej vilt med en curly-hane, vi är nog inte helt överens om den kombinationen.  Haha.

Nu ska jag få i mig lite mat i väntan på att räven kommer.  

Av Malin Sjöström - 8 november 2013 18:58

En dröm som jag har haft i några år har jag nu verkställt! Nämligen att skaffa ett akvarium! Varför jag så gärna ville ha ett vet jag inte, kanske är det ljudet? Och sen är dem väldigt fina att titta på, & ja, det är nånting rofyllt helt klart.





Som ni ser på bilden ovan så står akvariet på ett bord & under bordet har jag ställt hundburen, & självklart fick hundarna lite "lyx" i den.  Tror att dem kommer att bli väldigt nöjda.


Kan meddela att Kissen tycker att fiskarna är VÄLDIGT intressanta! Men samtidigt så tror jag inte att hon förstår riktigt vad det är, för hon håller sig på behörigt avstånd.  

Nu ska jag slappa resten av kvällen, har fan varit igång hela dagen! Imorrn väntar freestyletävling på Dog-o-rama, så det blir en tidig morgon. Så en film, chips & cola blir perfekt nu!  

Av Malin Sjöström - 7 november 2013 19:25

Fy fan vilken dag, eller ja, det började redan inatt. Jag fick nog sova nånstans runt 3-4 timmar sammanlagt under natten.  Sånt är inte alls roligt. Speciellt inte när jag har fått en ny medicin just för att kunna sova bättre! Dessutom har jag legat på nåt konstigt sätt så att jag kan inte röra högerarmen ordentligt, men jag hoppas att det släpper snart.

Det blev ingen terapi idag, jag orkade inte med den. Men jag åkte ändå dit för att hämta medicinerna & blodprovspapper, så att jag direkt efter det kunde åka till vårdcentralen & lämna blodprov. När man går på den medicinen som jag nyss har börjat med så måste man ta blodprov en gång i veckan dem första 18(!!) veckorna!!  Sen räcker det med "bara" en gång i månaden...Jag som är så löjligt spruträdd, jösses, hur ska jag överleva detta? Dagens blodprov gick dock bra, ingen panik, ingen ångest, inga hopp rätt upp i luften, utan jag satt lugnt där på stolen.  Får försöka minnas denna gången när det blir jobbigt framöver, haha.



Java har inte fått göra så mycket idag, hon var med på stan (i bilen) & sen dess har det bara regnat så jag kände inte direkt för nån längre promenad.  Ibland får man vara lite lat & bekväm av sig.

Imorrn åker Java hem till familjen Karlstam & jag blir helt hundlös. Mina fina tjejer kommer hem på söndag kväll igen & sen väntar en ny vecka. Helgen kommer jag att spendera i inomhushallen Dog-o-rama där det blir freestyletävlingar för hela slanten. Jag & Java skulle ju ha varit med, men eftersom hon var tvungen att gå på mediciner så räknas hon fortfarande som dopad. Men det kommer fler tävlingar, som den i Motala den 22 November.  

Av Malin Sjöström - 6 november 2013 16:07

Idag har vi gått en långis i skogen tillsammans med Evelina & Shandi. Alla sprang som galningar i början så dem tyckte nog att det var skönt att få röja gärnet efter att ha tagit det lite lugnt i några dagar. Även vi tvåbeningar tyckte att det var skönt med en riktig promenad, så det gör vi om snart igen!

Det var inte bara spring i skogen, utan vi hittade massa stenar & där kastade jag ut godis som dem fick leta efter en liten stund. Jag ville ju ha alla på ett & samma kort, & tänka sig - jag lyckades!  Haha.




När vi kom mot slutet & kom ut på dem öppna fälten så fick vi se att dem håller på att göra om där. Det som förut var miljontals buskar är nu bara borta...Jag undrar vad dem har för plan där, om dem bara ska låta det vara tomt & öppet (vilket blir ett alldeles PERFEKT ställe för att fotografera på sommaren/vintern när solen är framme!!) eller om dem har några andra planer. Jag hoppas att dem ska låta det vara öppet, jag skulle bli sjukt besviken om dem byggde nånting där som lockar dit ännu mera folk. Den vägen är ju så perfekt att gå eftersom man sällan möter nån (utom nu när dem lagar kohagen), & jag vill fortsätta ha det så! Men men, den som lever får se.

I slutet (såklart) så bestämde sig Bira för att trycka ner Rally ordentligt & min lilla räv skrek sådär hjärtskärande som bara en hund kan göra. Först så trodde jag att hon fick ont, men hon visade inga tecken på det, så "förhoppningsvis" blev hon "bara" rädd. Vi hann inte gå särskilt långt innan Bira åter igen bestämde sig för att lillsprätten ska tryckas ner & så gjorde hon det mitt i leran!! Så stackars Rally åkte in i duschen direkt vi kom hem, något hon verkligen inte blev glad över. Det var ju inte hennes fel, utan Bira's, men hur förklarar man det?

Där har jag ett "problem" med Bira. Att hon ska visa sin makt mot yngre hundar utomhus. Inne är hon så himla försiktig med Rally, dem leker & myser & bara trivs jättebra ihop. Men så kommer man ut. Det vore ju synd att säga att Bira tar åt sig när man blir arg på henne, så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det här. Nån som har nån idé?

Nu ska Bira åka hem, & snart kör jag iväg Rally till Evelina där hon ska stanna tills på söndag kväll/måndag morgon. Jag & Java ska ha egentid tills på fredag då hon åker hem till barnfamiljen. Sen kan jag roa mig hela helgen utan att behöva tänka på mina fina tjejer!  Kommer kännas tomt utan dem, men det är nog bara nyttigt för mig.

Så vad ska vi hitta på ikväll? Ett litet träningspass inomhus kanske? Hela lägenheten är ju nu dammsugen & skurad, så det är fritt fram för valfri aktivitet!  

Av Malin Sjöström - 5 november 2013 17:39


Idag har dem hört till kategorin "bortskänkes" allihop! Jävlar vad arg jag har varit på dem, man kunde tro att dem aldrig har gått i koppel tidigare, eller lyssna när dem var lösa i skogen. Sen blev det inte bättre av att dem knockat mig. Så nej, absolut inga guldstjärnor idag!!

I skogen så dök det helt plötsligt upp nån med en hund, & jag upptäckte henne inte förrens Bira redan hade hunnit ända fram till dem. Hon som inte brukar gå fram till främmande hundar.  Och tror ni att hon lyssnade på mig när jag då ropade på henne? Nej, självklart inte, utan jag var tvungen att låta dretarg, först då passade det att lyssna. Java sprang nästan ända fram, men hon kom tillbaka direkt jag ropade (hon vågade väl inget annat  ). Rally skällde lite på avstånd, på långt avstånd, så henne hann jag få tag i innan hon kom på idén att springa dit.

Efter att vi hade mött den personen med hunden så fick hela ligan gå kopplade. Mitt humör var under skosulan så jag orkade inte bråka mer med dem eftersom dem inte riktigt lyssnade så bra när dem var lösa. Inte för att dem lyssnade i koppel heller, men ja, ni förstår.
Vi gick i godan ro i skogen & helt plötsligt kommer det fram en katt ur en buske!  Bira såg katten & tänkte ta den, men då blev det tvärtom - katten tog Bira!!  Bira skrek & försökte springa därifrån, katten gav sig ganska snabbt & skuttade sen iväg. Bira skakade & var helt knäckt, hon som gärna vill ta katter utomhus kanske fick sig en liten läxa? Man ska inte leka med alla katter.

Sen drog jag iväg på terapin & den gick bra. Eller ja, min terapeut skötte sig utmärkt, själv så var jag så trött att jag inte orkade engagera mig fullt ut. Så nej, jag är INTE nöjd med min insats, men det finns inget jag kan göra åt det nu, utan jag får ta igen det nästa vecka.

Nu ska jag fortsätta se på serien "Bron" som jag började kolla på igår. Den är faktiskt bra så ja, jag kommer att se alla avsnitten. Den finns på svtplay.se om det är nån mer som är intresserad av att se den.  

Av Malin Sjöström - 4 november 2013 19:35

Rally har varit hos Evelina så att jag har fått vila upp mig lite & det behövdes verkligen!! Jag var uppe vid halv 10, gav Java frukost & rastade henne, tog emot Bira, & sen sov vi vidare. Kom efter mycket om & men till slut upp ur sängen, & det var strax före kl. 13. Jag har varit trött hela dagen & mest vilat. Java är uttråkad till max, men såhär ser mitt liv ut emellanåt. Jag hoppas att krafterna ska komma tillbaka i samband med den nya medicinen.

På tal om den nya medicinen så ska jag börja med den IDAG!! Jag är livrädd då jag har fått höra så mycket skräckhistorier om den, & om man läser på fass.se (eller bipacksedeln som följer med) så verkar den livsfarlig. Men jag ska ge den en chans, annars vet jag ju inte om den kan underlätta lite för mig eller inte.

Nu är Rally hemma igen, & hon är slutkörd. Hon fick mat (som hon bara åt halva portionen av) & sen slocknade hon. Det tar hårt på krafterna att vara hemifrån, haha. Imorrn kommer hon att vara hemma, så då ska jag passa på att mysa mycket med henne, för på onsdag åker hon till Evelina igen & kommer inte hem förens på söndag! Anledningen är enkel, jag räknar med att bli dålig av medicinen (för det blir jag alltid vid insättande av ny medicin!) & då är det bättre om Rally är på nåt ställe där hon får utlopp för sin energi. Plus att om jag mår väldigt dåligt så kommer jag att vilja ha det så lugnt som möjligt, något som inte Rally är jätteduktig på.  

På fredag åker Java till familjen Karlstam där hon ska spendera helgen, så ja, jag blir helt hundlös under helgen!! När var jag det senast?! Men jag kommer att vara på freestyletävlingar hela dagarna, så nej, jag håller mig inte borta från hundvärlden.  Om jag inte kommer att kunna köra bil själv till tävlingen (om jag är för drogad) så har jag redan löst det med skjuts. Så ja, jag känner mig redo för detta, nu får det bära eller brista!


Bjuder på  en liten bild till från gårdagens kalas.  


Av Malin Sjöström - 3 november 2013 16:52

Idag fyller min bästa prinsessa 3 år!!  Och vi har firat hennes födelsedag med att åka till en av hennes kullbröder (Tintin) & där gick vi en promenad & sen blev det tårta!



Älskar denna bilden, haha, blicken säger allt!  



Födelsedagsbarnen fick även paket som öppnades med lite olika stilar. Rally tyckte att papperet var roligt, så när Java hade öppnat sina presenter så tog Rally över papperet.  Java fick en tyggrej med nåt plastaktigt inuti, jättefin var den, & så fick hon ett virkat hundben.



Nu direkt vi kom hem så släppte vi av Rally hemma hos Evelina & där ska hon vara tills imorrn kväll eller tisdag morgon. Jag & Java ska ha lite egentid, framför allt ikväll, men också under dagen imorrn (bortsett från dem timmarna som Bira är här). Jag tror att Java önskar sig det, för egentid med matte är aldrig fel.  


(Sen så har hon ett paket kvar att öppna, det som är från mig, men det får hon när hon har sovit en stund.)

Av Malin Sjöström - 2 november 2013 16:22

För första gången sen i våras, i April närmare bestämt, så tränade vi LYDNAD igen!  Java kom ihåg det mesta, även om hon inte gjorde momenten klockrent, men det förväntade jag mig inte heller. Jag var ute efter att checka av läget samt ha bra attityd i damen, & båda dem sakerna fick jag. Så jag är jättenöjd, min duktiga tjej.  



Rally fick också träna lite. Vi körde inkallningar & lite slalom. Hon har blivit så positiv till träning, hon är fortfarande väldigt svårlärd, men viljan kommer mer & mer. Magic var ju rena geniet, synd att inte det gick i arv.  



Efter träningen föll båda hundarna ihop på golvet, helt slut. Jag kan i såna lägen känna mig nöjd, för då är dem nöjda.  



Om några timmar ska jag åka iväg på hockey & då får tjejerna vara ensamma hemma. Jag har varit iväg & köpt lite ben (& ett par leksaker till Java's födelsedag) som dem ska få när jag åker. Jag brukar alltid ge dem nåt att pyssla med, kanske mer för min egen skull, bättrar på samvetet lite.  

Imorrn blir det hundkalas hos Anna & Erik i Sunne!  Det ser jag verkligen fram emot, skönt att komma bort från vardagen & umgås med trevligt folk.  Java & Tintin älskar ju att springa med varann ute, så vi får hoppas på att vädret blir bra så att dem kan röja gärnet. Detta blir första gången som Rally träffar dem, men hon kommer väl att ligga på rygg som vanligt.  Haha.

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards