Super Magic

Alla inlägg under november 2013

Av Malin Sjöström - 19 november 2013 17:31


Hur mycket ska man våga satsa? När vet man att man har nått en viss gräns? När går drömmar över till dumhet? Eller handlar livet om att chansa sig fram för att se hur mycket vingarna klarar?

Jag har några tankar som jag inte kan släppa, & dem handlar om just det - att våga chansa! Jag är rädd för att misslyckas, det är jag alltid, men ska verkligen den rädslan få hindra mig från att ens försöka? Det är så mycket här i livet som kanske hade sett annorlunda ut om jag hade vågat chansa & hoppa, men istället har jag stått kvar på avsatsen, livrädd för att inte nå andra sidan om jag försöker. Är det fler som är så här? Oavsett vilket ämne man går in på?



Hundarna har fått tagit det lugnt idag då jag har haft huvudvärk från helvetet.  Jag kom inte upp ur sängen förrens vid kvart över tolv (okej, jag var uppe & rastade hundarna & gav dem frukost nån gång tidigare), för direkt jag reste mig så slog huvuvärken till & jag var tvungen att sätta mig ner där jag var. Detta är en biverkning som jag hoppas ska försvinna snart, jag brukar ju åka på massa biverkningar när jag byter mediciner så jag hoppas som sagt att jag blir av med denna så fort som möjligt!

Imorrn tar vi nya tag igen, Bira är back in business då & så får vi se hur dagen förflyter. Jag måste iaf iväg till en djuraffär & köpa en ny lampa till akvariet då den jag hade bestämde sig för att ge upp.  

På eftermiddagen blir det hundträff med Lina & Natalina!!  Wiie vad roligt det ska bli! Jag har verkligen saknat dem, vi brukar ju inte ses så ofta trots att vi egentligen bor ganska nära varandra. Exakt vad vi ska hitta på vet jag inte, men det blir väl nån promenad & sen massa prat. I vilket fall som helst så är jag övertygad om att det blir bra, jag menar, kan det bli annat är just bra med såna underbara vänner?!

Av Malin Sjöström - 18 november 2013 18:21

Jösses, jag är helt slut. Inatt har jag inte sovit många timmar (eller ska vi säga minuter?), så jag är trött p.g.a det. Sen så har jag & Evelina gått en långpromenad på cirka 2 timmar & 40 minuter. Och nu har precis morsan åkt härifrån. Så resten av kvällen blir verkligen lugn, både jag & hundarna är helt slut.

Mitt immunförsvar är ju väldigt skadat så självklart håller jag på att bli sjuk.  Ont i halsen & tät i näsan, jiho, vad roligt. Eller inte. Jag hoppas att skiten försvinner, men sån tur ska jag väl inte få ha?

På fredag kväll väntar en freestyletävling i Motala!  Jag har gjort om programmet lite så vi får se om det funkar bättre så. Har inte möjlighet att köra igenom det helt innan, om jag inte hyr inomhushallen, men det har jag för tillfället inga planer på. Allt kostar ju pengar.

Vad morgondagen har att erbjuda vet jag ännu inte. Eventuellt blir det en långis på förmiddagen, men det är inte helt bestämt än. Jag har ju mycket sömn att ta igen, det är därför jag tvekar. Och jag har nog inte svaret förrens imorrn när jag vaknat.

Av Malin Sjöström - 16 november 2013 19:02

Idag har vi inte gjort många knop. Eller nja, vi gick en långis med Elin & hennes grabbar, men förutom det har det inte hänt mycket. Jag känner mig jättekonstig i huvudet & har ont i hela kroppen, dessa saker är förmodligen biverkningar från den nya medicinen. Så jag får väl "bara" hålla ut & hoppas på att det lättar snart.

Java har en ny fiende i mitt rum, & han ser ut såhär:



Haha, hon smyger fram mot akvariet, med magen nästan släpandes på golvet, allt för att vara redo att fly när döskallen anfaller. För ja, frågar ni Java så är det bara en tidsfråga.  

Imorrn vet jag inte alls vad som händer, men på måndag blir det med största säkerhet en LÅÅÅNG promenad. Ska bara försöka få med mig nån på den, så att jag slipper gå ensam. Promenaden kommer att ska mitt på dagen, medan det är ljust ute. Eftersom Bira ska hem vid kl 16 så måste vi helt enkelt ha hunnit hem tills dess. Så är det nån som läser här som är sugen att hänga på?  

Av Malin Sjöström - 15 november 2013 17:57

Idag har vi i stort sett bara varit inomhus. Igår kväll höjde jag den nya medicinen & den har hållit mig drogad hela dagen.  Så hundarna har verkligen inte fått gjort nånting. Utom några träningspass här inne förstås, för det har jag orkat med. Tyvärr så gick inte träningspassen så bra, så känslan är inget att surfa på.

Men Kissen har fått motionera lite! Hon älskar när man kastar upp råttan i luften till henne så att hon får hoppa & försöka fånga den i luften. Hon tar verkligen i & gör sitt bästa, det kan ingen säga nånting annat om! Fler bilder finns på hemsidan.



Jag hoppas att jag ska vara lite mer levande imorrn, så att jag orkar gå en långis med tjejerna, för det förtjänar dem. Det brukar ju ta ett tag innan kroppen "accepterar" nya mediciner fullt ut så jag räknar verkligen inte med att fungera normal imorrn, även om jag som sagt hoppas på det.

Av Malin Sjöström - 14 november 2013 19:46

Idag har vi tränat lydnad och det gick sådär. Java har ju verkligen tappat positionen men fokuset finns kvar! Så vi får jobba därifrån. Rally fick köra igenom det hon kan, vilket inte är så mycket, men hon tycker att det är roligt och det är ju viktigast.


Imorrn blir det viltspår, så det ska bli spännande att se hur det kommer att gå. 


Nu börjar snart andra perioden i hockeyn så det är dags att gå ut på läktaren igen.

Av Malin Sjöström - 13 november 2013 18:44

Dagens långpromenad blev frödingleden tillsammans med Evelina. Vi hade fint väder hela vägen & både vi & hundarna njöt av turen. Här kommer några bilder, fler finns på hemsidan!





Jag har dock samma problem fortfarande.  Utomhus är inte Bira så snäll mot lilla Rally, utan hon ska hela tiden "säga till" henne & trycka ner henne. Och Rally bara kastar sig på rygg & ibland skriker hon lite. Så hon säger aldrig ifrån, utan låter sig bara bli nedtryckt. Bira biter henne inte eller så, men jag vill få henne att sluta att trycka ner Rally. Men hur?! Jag säger till henne, blir arg på henne, tar tag i henne, men inget funkar. Det är som att hon inte bryr sig om vad jag säger. Så är det nån som kan hjälpa mig med lite tips här? Inomhus är Bira supersnäll mot Rally, dem leker tillsammans & Rally får göra precis vad hon vill. Så varför blir det så fel utomhus?

Imorrn väntar terapi & på kvällen blir det hockey. Nånstans därimellan har jag tänkt att träna med tjejerna. Men vi får se hur morgondagen blir, jag kanske ställer in nånting, det märks.

Nu ska betala ett par räkningar & sen kanske det blir ett litet träningspass med tjejerna. 

Av Malin Sjöström - 12 november 2013 20:34

Vissa dagar är koppelpromenader jobbigare än andra, som idag. Jösses, jag vet inte vem jag blev mest irriterad på, för ingen av damerna skötte sig.  Men jag älskar dem ändå, min fina flock.  



Nu på eftermiddagen har vi varit hemma hos morsan & ätit & sådär. Rally fick tvångsleka med Farro ett bra tag, haha, stackars tjejen blev jättetrött.

Annars så har jag ägnat några timmar åt youtube där jag letar efter en låt till Rally's första freestyleprogram. Jag måste hitta den rätta, men det är inte så lätt. Det är ALLTID svårt att hitta en ny låt, & när det blir till en ny hund så blir det om möjligt ännu svårare. Så är det nån av er som läser som vet om en ganska lugn låt som kan passa Rally (gärna ett tema), så får ni gärna tipsa mig! Nu ska jag fortsätta jakten på den rätta låten.

Av Malin Sjöström - 11 november 2013 17:45

Sen freestyletävlingen under helgen så har jag som sagt fått massor av inspiration till freestyleträning! Så under vintern kommer Java att få lära sig "front" & "vänd". Tanken är att hon ska bli HELT SÄKER på dessa rörelser & dem ska funka lika bra nära som på avstånd.


Rally kommer att få lära sig "mellan" & "bakåt". Hon har väldigt svårt att koppla ihop stegen baklänges med att hon gör rätt, men vi har ju några månader på oss att träna innan debuten!  Mellanpositionen ska vara så bra att hon håller den oavsett hur vi rör oss, så framåt, bakåt, åt sidorna & runt, allt ska sitta.


Och nej, dem kan inte redan dessa saker, utan korten är väldigt "fixade", inte i photoshop eller så, men fixade. Mitt mål är ju såklart att dem ska kunna dessa saker felfritt på enbart röstkommando, så visst har vi att träna! Sen måste ju alla andra trick underhållas & för Rally's del blir det väldigt mycket fokusering på just röstkommando eftersom hon i dagsläget inte kan ett enda trick utan handhjälper. Men hon är ju bara snart 8 månader, så vi har hela vintern på oss!  

För er som inte är så insatta i freestyle så tänkte jag kort förklara hur rörelserna ska se ut. Så vi tar dem var & en för sig.

Front: Hunden ska gå med nosen mot mig oavsett hur vi rör oss. Vi ska kunna gå fram, bakåt, i sidled samt snurra & positionen ska ändå hållas. Java har i dagsläget ingen aning om att man kan gå i sidled plus att jag inte har lärt henne kommandoordet än. Som jag skrev högre upp så ska detta trick kunna utföras när vi är nära varandra, men också på långt avstånd (vilket kommer att bli svårt).

Vänd: Hunden backar (rakt) ifrån mig & på kommandot "vänd" så vänder den sig om & backar tillbaka till mig & in mellan benen. Detta trick var Magic kung på!! Jösses så säker han var! Java kan detta trick helt okej inomhus, men ute går det inte alls. Jag vill ju att hon, precis som Magic kunde, ska kunna backa lååångt bort & sen utföra rörelsen, för det är så grymt snyggt!

Mellan: Detta är en väldigt användbar rörelse då hunden ska hålla sig i positionen mellan mina ben oavsett hur vi rör oss. Java är riktigt bra på detta, & det hoppas jag att Rally också kan bli. Idag började vi denna träningen med ingången till "mellan". Sen ska vi ju kunna röra oss åt alla håll & kanter, men det blir längre fram, först måste ingången sitta bra!

Bakåt: Precis så "enkelt" som det låter. Hunden ska backa ifrån mig. Java är väldigt duktig även på detta trick, men Rally fattar inte ett smack. Hon backar när jag tränger henne genom att gå mot henne. Vilket är första steget i inlärningen, men hon förstår inte vad det är jag klickar & belönar för. Så vi får väl se hur lång tid det ska ta innan hon börjar koppla ihop beteende & belöning.

Förutom freestylen så ska ju jag & Java göra oss tävlingsklara för lydnadsklass 3 igen. Vissa moment måste vi börja om från början med, som vittringen & fjärren. Fotpositionen måste åter igen tränas upp då den är katastrofal just nu. Rutan behöver tränas till döden, men den älskar hon ju så jag tror att det kommer att gå ganska snabbt. Resten av momenten ska nog "bara" finslipas.

Så nej, helt sysslolösa kommer vi inte att vara i vinter!  Om det är nån som är sugen på att hänga med & träna så är ni välkomna! Alltid roligare när man är flera personer, & det ska ju vara kjempe-gôy & träne hund!!  

Presentation


Malin - innehavare av kenneln Super Magic, & ägare till bc'n Java & lundehunden Rally

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards