Super Magic

Alla inlägg den 26 juli 2012

Av Malin Sjöström - 26 juli 2012 21:16

Idag är det en sån dag då jag bara är så oerhört glad över att ha min Java vid min sida, jag vet inte varför jag känner extra stark kärlek just idag, men det värmer inombords & det är en skönt känsla. Jag undrar hur livet hade sett ut utan henne, hade jag ens levt då? Hon har hjälpt mig att leva med smärtan efter min kung, så vad hade jag gjort om hon inte stöttat mig dag in & dag ut?! Hon är det allra bästa jag äger, finns inga som helst tvivel om det, hon är liksom min guldklimp, min stora kärlek, mitt allt.  



Jag står på mina egna ben, men du håller mig vid balans
Jag vet inte vad jag hade varit om du hade varit någon annans
Tanken finns inte, att nånsin lämna dig
Jag har insett min plats i livet & den är hos dig
Bakom mina ögon döljer sig tusentals tankar
Och bakom mitt skin ser jag ett hjärta som bankar
Det är dig jag tänker på, det är för dig mitt hjärta slår
Det är du som ger mig trygghet & du som läker mina sår
Java du är livets lycka & livets alla goda stunder
Att du blev min älskling, ja det måste skett ett under


Om man försöker tänka på annat som har hänt under dagen så är det mest packning, imorrn går ju stora flyttlasset & då gäller det ju att få med så mycket som möjligt, så efter besöket på djursjukhuset så ska jag packa ner det sista "viktiga", som typ datorn & det där.  Det känns fortfarande overkligt att jag ska flytta & jag undrar hur det kommer att kännas att komma "hem", jag är ju trots allt uppvuxen på Kronoparken, precis intill skogen där jag & Java kommer att spendera mååånga timmar! Jag kommer nog att sakna den här lägenheten också, det är ju trots allt min första egna lägenhet, starten på ett nytt liv. Men nu är vi nog redo för ännu en nystart.  

Under dagens promenad fick Java bada i älven & jäklar vad strömt det var på vissa ställen, så hon fick kämpa, livfarligt ju!!  Så inga långa simpass där inte, det vågar jag inte riskera, är ju rädd om min skatt! När vi sedan gick vidare så kom jag på att det kanske inte var sån bra idé att låta henne bada med tanke på hennes hål i magen...Men, men, vattnet i älven är ju mycket renare än vattnet i sjön så det borde inte vara så farligt. Hoppas vi.

Imorrn startar vi som sagt med ett besök på djursjukhuset där Javas hål ska kollas ordentligt & så ska jag låta dem kolla ordentligt på ännu ett juver som jag tycker börjar "kleta sig". Det ska bli så himla skönt att få operera bort allt det där, så ni anar inte! Hon verkar också ha fått sina valpar nu så förutom svullna juver så fäller hon ALL päls, den liksom bara trillar av hela tiden, snart kommer hon väl vara nakenhund.  Ska skicka med lite borstar till hundvakterna så att de kan borsta på.  På tal om hundvakterna så är det den snälla barnfamiljen som ställer upp denna helgen & tar henne från fredag förmiddag till söndag eftermiddag/kväll, så tack snälla ni! Vet inte vad jag hade gjort om jag inte haft nån som kunde ta henne, jag vill ju inte stressa upp henne i onödan med massa flyttning, plus att det kan vara skönt att bara ha flytten att tänka på, för det räcker liksom gott & väl.

En annan sak som jag tänker mycket på är Javas sätt att vara. Här hemma får jag göra PRECIS VAD SOM HELST med henne, härom dagen så tryckte jag ut massa var & blod ur hålet (innan det blev ett hål), hon låg stilla & gnällde för att det gjorde ont, men hon gjorde liksom inget mer utan var bara hur snäll som helst. Dagen efter drog jag ut en stor varböld ur hålet (& det var då det blev ett stort hål kvar) & inte protesterade hon då heller. Anledningen till att jag gjorde dessa saker är att jag tänkte att ju tidigare hon blir av med det, desto fortare skulle hon bli frisk & jag hade ju rätt då det värsta är över!  Men, men, tillbaka till hennes sätt. En annan sak jag kan göra utan minsta problem är att tömma analsäckarna, hon går snällt in i duschen & står sen stilla medans jag klämmer ur dem, helt problemfritt. På djursjukhuset är det en heeelt annan historia...För att ens få titta på analsäckar så behöver vi vara 3 personer som håller i henne när hon sprattlar åt alla håll. Ska de dessutom spolas så måste hon drogas. Nu när hon har detta hål så måste hon drogas om nån (t.o.m. jag) ska få röra det, plus att det är munkorgen på om de bara ska kolla utan att röra. Jag vet inte om hon skulle bita på riktigt, hon skulle nog mest nafsa, men det är onödigt att chansa.
Lite konstigt är det att det är så stor skillnad, men det har väl med miljön att göra, hemma är hon trygg & det är bara kända personer i närheten, på djursjukhuset kommer främlingar & så undersöka henne = INTE HELT OKEJ!! Så tänk på detta alla, även om de är som änglar hemma så kan de bli monster på andra ställen.

Nu ska jag bara slöa mig här vid datorn, samla krafter inför morgondagen eller nåt sånt.  

Ovido - Quiz & Flashcards