Super Magic

Alla inlägg den 23 juli 2012

Av Malin Sjöström - 23 juli 2012 22:18

Idag har det inte blivit mycket tid vid datorn & det beror på att jag har varit astrött, sovit mycket, mer eller mindre "övervakat" Java samt varit på djusjukhuset. För när klockan var runt 14 så kom det ut en stor & mycket geggig varböld från såret & kvar blev ett hål som inte såg så himla bra ut, därför ringde jag direkt till Solstaden & de tyckte att jag skulle komma in, så det var bara att packa in sig i bilen & åka dit. Efter att hon blivit drogad (då hon har så ont att hon dels gnäller oavbrutet & dels försöker bita alla när de ska röra såret, utom mig, jag är den enda som får pyssla med det) så spolades det rent ordentligt & så kollade de djupet på det hela & så diskuterades det om de skulle sätta in en dränär (?) eller inte, men vi kom tillsammans fram till att det nog blir lättare att hålla det rent utan. Men såhär såg det ut efter att det blivit ordentligt rengjort:



De sa också att det värsta borde vara över nu, eftersom det har kommit ut så himla mycket var & klet, så jag hoppas att de har rätt, för det innebär ju att det går åt rätt håll!  De trodde inte heller att detta skulle hindra måndagens operation, men med riktig otur kan det ju vända snabbt igen.


Hemma gäller samma regler, sockor på baktassarna, tratt & bevakning, samt tempning med jämna mellanrum. Idag har hon inte haft någon feber alls & hon är mycket piggare, vi t.o.m lekte några minuter för en liten stund sen!  Imorrn om hon är feberfri så tänkte jag ta en liten koppelpromenad på asfalt (för att få in så lite smuts som möjligt i såret) så att hon får lite frisk luft, tror att hon skulle uppskatta det en hel del.


Hon äter nu smärtstillande (som verkar funka sådär) & antibiotika. På onsdag får jag svar på odlingen som togs i lördags & då får vi veta om hon äter rätt sorts antibiotika eller om vi måste byta den. I vilket fall som helst så är nu både Karlstads Smådjursjukhus & Solstadens Smådjursklinik involverade i fallet så jag kan kontakta dem bägge om jag behöver hjälp, oavsett tid på dygnet.


Java är trots feberfri fortfarande medtagen av sin sjukhet, så hon sover mycket, men det är inte så konstigt, för hur mår man själv efter att ha haft feber flera dagar & smärtor utan dess like? För att Java har ont är det ingen som helst tvekan om, hon brukar aldrig visa nånting & när hon nu (nästan hela tiden) går runt & gnäller så är det illa.


Nu ska jag fortsätta se på Wallander & sen väntar sängen.

Ovido - Quiz & Flashcards