Super Magic

Alla inlägg den 21 januari 2013

Av Malin Sjöström - 21 januari 2013 21:30

Nu är det några dagar sen jag skrev sist, anledningen till det lilla "uppehållet" är helt enkelt att jag inte har tagit mig tid. Men jag tänkte köra en kort uppdatering nu.

Igår tävlade jag & Java lydnad igen, något jag inte alls var taggad inför. Jag hade allvarliga tankar på att skita i tävlingen, så oladdad var jag. Nathalie skulle också vara med, så på lördagen träffades iv & tränade lite, & Java gick SKITBRA! Så jag bestämde mig för att åka iväg på tävlingen iaf, & det är jag glad över nu i efterhand.

Vi var på tävlingsplatsen i god tid, gick en sväng med hundarna & förberedde oss mentalt. I lottningen drog jag såklart sista numret, som alltid. Vi var bara 6 stycken i klassen, men det var ändå uppdelat i 2 platsliggningar. För första gången på väldigt länge så la sig Java ner FÖRSTA gången jag sa ligg, det brukar inte hända! Men vi tränade iofs inte på så mycket annat precis innan vi skulle gå in.  Hon låg så fint så under hela platsen, så det kändes jättebra.
När vi sen skulle köra alla andra momenten så försökte jag peppa henne innan, för att få fart & rätt attityd i henne, men direkt vi kom in så blev hon sådär låg & osäker igen.  Så det fria följet gick inte alls bra & en del av mig ville bryta, men jag bestämde mig för att fortsätta ändå, Mellan varje moment försökte jag "leka upp" henne, & hon svarade allt bättre på det. När det var dags för inkallningen så blev hon sådär fantastisk & gjorde momenten klockrent = 10!! Efter det var hon med & försökte göra sitt bästa & jag fick en helt annan känsla, eller rättare sagt, VI fick en helt annan känsla. Resten av momenten är jag nöjd med, vissa kunde hon ha gjort lite bättre, som fjärren, men jag är ändå jättenöjd med henne, för KÄNSLAN betyder så mycket!
Poängen vi lyckades skrapa ihop blev 170 & därmed ännu ett 1:a pris!!  Så nu har vi bara ett enda kvar tills vi har titeln LP2. Och det kommer vi att försöka med i Grums i början av Mars.

Idag var första dagen jag testade att ha min nya daghund, en schäfertik på 2,5 år som heter Bira. Jag & Java har träffat henne & hennes husse en gång tidigare & då lekte brudarna jättebra. Men idag har det sett lite annorlunda ut. Stackars Bira, som varken känner mig eller Java, var ganska stressad till en början & Java hade svårt att hantera det. Ute gick det bra, men inomhus var det jobbigare. I slutet av dagen "rök de ihop", de har inte gjort upp vem som bestämmer än, så jag tror det berodde på det plus stressen från Bira. De slutade dock "bråka" direkt jag sa till dem, så det var absolut ingen fara. Alltså, att säga att de bråkade är att ta i, men de hade lite olika åsikter.
Jag vet sen tidigare att det är jobbigt i början med en ny daghund, eftersom vi inte känner varandra, men det brukar bli bättre efter några dagar, kanske ett par veckor. Så jag ska fortsätta ha Bira & så får vi se hur det utvecklas.

Ända sen Bira åkte hem så har Java varit helt slut, haha, det tog verkligen på hennes krafter att hålla koll på en annan hund flera timmar.

Det har varit en helt okej födelsedag idag, jag hade ett jobbigt läkarmöte i stan, men jag tog igenom mig det också.

Imorrn har jag ett annat möte i stan & efter det tänkte jag ta en lite längre promenad med brudarna. Vart jag ska gå har jag inte bestämt än, men det visar sig.  

Ovido - Quiz & Flashcards